10049
-
EM64T #8241 Ez azt jelenti, hogy Berlint, ahol nekem most 16%-ban van jelen a reneszánsz (15-ös development mellett), összesen vagy 40-50-es developmentre fel kell húznom (tekintve, hogy egy development ugrás +2,66 reneszánszot ad, ami persze változhat) ahhoz, hogy embracelhessem? Az eléggé odab*szós... Ha csak magamtól várok, akkor havonta 0,07-el emelkedik. -
Lysandus #8240 Az normális, hogy 1505-ben még nem jelent meg a kolonizáció, mint institution? -
Chris #8239 Van 10 db provinciád, mindegyik 10-10 developmenttel.
Ahhoz, hogy embracelj egy institutiont, nem az kell, hogy mindegyik provinciádban 10-10%-on legyen, hanem mivel csak a maxolt provinciák számítanak bele, így az kell, hogy 1-ben legyen 100%-on. Így a 100 developmented 10%-ában lesz és embracelheted, amivel eltűnik a tech penalty. Onnantól már gyakorlatilag mindegy, hogy hogy és merre terjed tovább, gyakorlati jelentősége nincs. Alapesetben mindig az a cél, hogy a magas developmentű provinciákban jelenjen meg először, mert úgy az összdevelopment százalékában darabra előbb eléred a 10%-ot, mintha több alacsony developmentű provinciákban kellene végigvárni a szétterjedését.
Akkor számít az embracelés előtti szomszédos terjedés a fenti esetben, ha nincs annyi petákod, amivel embracelheted, vagy nem akarsz annyit elkölteni rá, mert van jobb helye is a pénznek. Ekkor vársz, hogy 20-30%, stb. arányban elterjedjen, mert ezzel arányosan csökken az embracelés díja is.
Utoljára szerkesztette: Chris, 2016.10.20. 10:56:19 -
zamballa82 #8238 Ez magyar nyelven is működik? -
#8237 Van az országodnak egy össz developmentje (a ledgerben látható a country részen).
Az összes development azt jelenti, hogy minden egyes provinciád developmentje, összeadva. :) -
EM64T #8236 Köszi a választ! Egy dolog még nem világos: "csak akkor embrace-elhetsz ha az ÖSSZ developmented 10%-ában már megvan ez az institúció 100%-on" Hogyhogy developmentem? Az összes provincia összes admin, diplo és military developmentjében legalább 10%-osra fel van tornázva? -
#8235 Nem. :D -
KonigTiger50 #8234 Ha kiviszem a kolonizációs ideákat (exploration) akkor megkapom a kolonializmust? -
Lysandus #8233 Égeti a mana pontokat az új rendszer.
Mintha egyébként nem lenne helyük... -
Timakrisz #8232 aaaa bakker, thx, kár, hogy elvesztegettem így 20-30 évet :((( -
#8231 Igen kicsit bonyolult megérteni a dolgot, de:
Tegyük fel 1450 van. Kapod a nagy eventet, hogy megjött a rönöszánsz. Leokézod, és onnantól kezdve, ha egy provinciánál ráviszed az egeret a development fülre, írni fog egy olyat zöldel a tooltip hogy "reneszánsz +x%"
Tehát, HA megkaptad az eventet ÉS növeled a developmentet, nő az institúció értéke a provinciádban. Amint eléri a 100%ot (a provincia fülön található egy négyzet ami az adott provinciában levő institúciókat mutatja), akkor onnan terjed át majd a szomszédos provinciákra.
Azonban ahhoz, hogy neked a tech penalty-t levegye a játék, embrace-elni kell. Ezt dukátokkal tudod elérni (gyakorlatilag, mint Mátyás király, beimportálod a reneszánszot), DE csak akkor embrace-elhetsz ha az ÖSSZ developmented 10%-ában már megvan ez az institúció 100%-on. Ez ugye az első két institúciónál egyből meglesz, utána várni kell hogy tovább terjedjen.
szerk.: és pontosan jól is látod, nincs fejlődés ha a szomszédban nincs institúció. Ezért kell neked 100%-ra felnyomni, hogy a te provinciádból is terjedjen úgymond:)
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.10.19. 13:39:49 -
Lysandus #8230 Ugrik az adott provinciában az institution szintje 2-3 százalékkal.
Az adatlapon csak akkor jelenik meg, ha eléri a 100 százalékot a tartományban, azt hiszem. -
Lysandus #8229 Igen, hónapfordulónál vált, azt hiszem. :-) -
EM64T #8228 Á, csak idő kellett neki, hogy belássa, engem kell támogatnia :) -
EM64T #8227 Bocs, de kicsit magas nekem is: ha egy provinciában megjelenik egy institution, növelem a provincia developmentjét (bármely monarch ponttal), akkor nő ott az adott institution? Én most próbából nyomtam egyet Berlin diplo fejlettségén, ami elviekben +2,3 reneszánszot adott, de nem látom ennek a hozadékát, az institutions adatlapon semmi változás, ugyanúgy azt írja, nincs fejlődés. -
EM64T #8226 Az miért lehet, hogy egy elektor Ausztriát támogatja velem szemben HRE-nek, de a részletezés szerint mégis vezetek nála pontszámban (ha csak 12-vel is)? Minden DLC fent van. Most először próbálom megcélozni a császári címet :) -
Chris #8225 Hogy mi? :)
Technology ablak bal felső sarkában lett egy institution gomb, ami megmutatja az institutionokat. Minden institutionnak van egy alapértelmezett megjelenési éve (1450, 1500, stb.). Ha megjelenik, akkor évente +1% tech penaltyt (max 50% per institution) kapnak azok az országok, amelyek nem embracelik, de ha embraceled, azonnal eltűnik a penalty. Az embraceléshez kell a pénzes dolog amit írtál, viszont annak az előfeltétele, hogy legalább a developmented 10%-ában ott legyen az institution. Ettől nem kell beszarni még Kamcsatkában sem, mivel ahogy megjelenik vmi, manuális development növeléssel tudod javítani az "elterjedtségét" per provincia, ha meg már legalább egyben ott van, nagyobb sebességgel terjed szét a szomszédos területekre is.
-
Timakrisz #8224 Hogy tudom megszüntetni a tech penalityt ? Reneszánsznál feldobta, hogy támogatom e zsetonnal, de most institution Tech Penalitym van, colonialism 30% pedig az exploration ideam már 5/7. -
#8223 Valahova mindig elkalandoznak a dipló + admin pontjaim...
gondolom a háborúk miatt (coring cost), meg efféle dolgok miatt, de nem túl jó, mert ígyis levagyok maradva a szomszédoktól, és az idea-kat sem csinálom túl gyorsan :/ -
#8222 Nem nem, neked kell a developmentet növelned HA már megjelent az institúció. Akkor tökmindegy hol jár, a te provinciádban is megjelenik:)
Egyébként az okosok kiszámolták, hogy akkor kell a legkevesebb mana pontot eldobni az institúcióra, ha a provincia 16 developmentes.
szerk.: ahhoz, hogy tudd a developmentet növelni, kell a Cossacks DLC.
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.10.18. 10:03:17 -
KonigTiger50 #8221 Sziasztok. Én Bharat-al játszok 1547-ben vagyok. Jókora tech büntetéssel, a bevétel miatt viszont fejlettebb a törököknél és az oroszoknál, újra nem akarom kezdeni, mert elég nagy területem van, a colonialism még fel sem tűnt, a reneszánsz meg még csak Bagdadnál jár, egy 30 developmentes terület elkezdi automatikusan a fejlődést vagy ideák is kellenek? -
hupe04 #8220 Köszönöm! :) -
hitman1028 #8219 át kell méretezni jpg-be a painttel -
hupe04 #8218 [/IMG]
Na itt a Japán csoda. :)
Utoljára szerkesztette: hupe04, 2016.10.16. 15:17:51 -
#8216 Nem azért, mert nem hiszem el, de ide tudod feltölteni, a képeket pedig eredetileg a játék menti a C:\Users\User\Documents\Paradox Interactive\Europa Universalis IV\Screenshots-ba :D
-
hupe04 #8215 Na a kétkedőknek mondom, lehet Japán a kolonizáció őshazája. Nyomtam a diplo tech-et, kihúztam a colonisation ideal-t meg a expansion-t és Alaszka felfedezése után meg is kaptam a Kolonizáció-s témát. Ha valaki elmondja, hogyan tudom a 2 megás screenshot-ot feltölteni, még képet is kaptok.
-
Ntj #8214 Eléggé komplikát ez az új patch+DLC, komolyan mondom kész oktató videó kéne ehhez, hogy mit hogyan merre miként. :D Bár már kezdem érteni. Majd meglátjuk, hogy hosszútávon mennyivel lesz ez jobb mint a régi. -
Lysandus #8213 Ha a második idea a kolonizáció, akkor még meg lehet határidőre, 1500-ig. Harmadikként már nem. -
hitman1028 #8212 portugál v spanyol mindenképp megelőz,mert nekik általában az első ideájuk szokott lenni -
#8211 Igen:)
hitman: ha a player játszik, akkor lehet :p
ha nem a gép, akkor szinte biztos, hogy soha nem lesz olyan
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.10.16. 11:44:52 -
hitman1028 #8210 nem hinném h japán lesz az első kolonizáló ország
-
hupe04 #8209 Na a Colonialism-hez vissza térve, azt akár japán is elindíthatja, ha gyorsan bekolonizál valamit alaszkában, igaz? És akkor tőlem indulna a téma? -
hitman1028 #8208 ha benne vagyok az első 8-ba,betudok lépni a háborújukba,ó
-
hitman1028 #8207 -
#8206 Fontos hogy mindig csak akkor növeld a provinciák development-jét, amikor már megjelent az adott institution. 1 development kb 3-6%-ot ad, úgy vettem észre hogy ez folyamatosan növekedik a %-kkal.
Még amit észre vettem:
-kb 30+ development kell ahhoz, hogy meglegyen az institució
-ha van egy adott provinciád, amit fejlesztesz, és amellett egy magas dev. pontú provincia van, arra gyorsabban terjed át az adott institució
Nem éri meg kivárni, magadnak kell megoldanod vagy nem fog odaérni 1800ra sem :D
Az én taktikám mindig az, hogy előtte 5-10 évvel leállok a technológiával, a háborúzással meg mindennel és farmolok. Nem kap a hadsereg pénzt, sem a fortok (bár azt alapból kinyomom mindig nyilván), és veszek fel advisor-okat. Általában 3-4 éven belül meg is van az adott institució ami kell, ha farmol előtte az ember és felkészül.
Még ami fontos: ugye mindegyik institució valamihez köthető, a colonialism viszont szinte sosem lesz meg 1500ra, mivel ahhoz a portugáloknak, a spanyoloknak vagy valamelyik nagynak fel kell fedezni az Új Világot, és provinciát kell létesítenie ott. Szóval ott azért érdemes óvatosan farmolni a pontokat, mert ha csak vársz és vársz 10 évig, akkor elég szép hátrányba kerülhetsz.
Itt van hogy mennyi dev.től mekkorára kell növelni a provinciát, hogy 100% institution legyen:
3-7 dev needs to get to be upgraded until 35 dev in order to get from 0% to 100% on the institution.
8-10 dev needs 36 dev (should be 8-11, but due to some rounding error you get to 99.96% at 36)
11-13 dev need 37
14-16 dev needs 38
17-18 dev needs 39
19-20 dev needs 40
és ezek a modifier-ek vannak az instituciók terjedésére:
The spread of institutions is modified by:
Being at peace (+10%)
Stability (up to +15% for stability 3)
Being a state (+10%)
Being looted (up to -33% for fully looted)
Tribal Government
Trading in coffee (+5%)
Scorched earth (-50%)
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.10.15. 16:41:39 -
hupe04 #8205 Közben megtaláltam a választ magamnak. A Sakoku Law nevű decission blokkolja a keresztény eventeket. Szóval ott azt kell választani, hogy buksz egy stabilitást az olcsóbb technológia helyett, ha keresztény országot akarsz. Ha nem akkor nyílván megéri, de egy X mennyiségű pénzbe is kerül. Azért írtam le ide hátha másnak hasznos lehet még egyszer, netán mást is érdekel.
https://steamcommunity.com/app/236850/discussions/0/617329920708298694/
Utoljára szerkesztette: hupe04, 2016.10.15. 13:37:54 -
hupe04 #8204 Na én most a Japókkal kezdtem az új patchet. Az a tapasztalatom, hogy szopok az institution systemmel... Hozzám Ázsia végére mire elér európából az institution addigra már afrikai törzsek is elöttem járnak... nem tudom hogyan lehetne így nyugati fejlettségem. A főváros már az elején 31 developpig lett húzva és még a reneszánsz csak 41%-on volt, hogy feltüjön... így maradt a kivárás ami meg kb. 80 év volt.
Esetleg valaki Japán szakértő? Mert máskor mikor játszottam a japókkal 1600 körül el kezdett terjedni a kereszténység nálam, most viszont nem.... mi ennek az oka? Szeretnék inkább keresztény vallású lenni, bár a 0,1 morál amit a shinto vallás ad sem rossz.
-
#8203 Ha erőlteted és az élen akarsz maradni tech szempontból, akkor többe kerül. Valamint, ugye mint a régi rendszerben, minél nagyobb az ország, annál többe kerül. -
Lysandus #8202 És többe vagy kevesebbe kerül az új rendszer pontokban, mint anno a nyugatosodás? -
#8201 Szerintem elég sokmindenről elveszi a figyelmet ez az institution rendszer, power pontokat kell farmolni gyakorlatilag, pénzt kell gyűjteni hogy embrace-elhesd az adott institutiont..
Szóval, úgy tudod embrace-elni, hogy az országod developmentjének a 10 százalékában megvan már az adott institution. Ezt úgy tudod elérni, ha nincs körülötted senki, hogy a developmentet növeled. Ha rámész a kis kockára, megmondja mennyivel növeli az institutiont éppen, olyan 3%ról indul. Ezt ha végig nyomod 100%-ig (fogalmam sincs mennyi, akár 2000 pont is lehet), akkor az adott provinciában lesz institution és onnan terjed a szomszédos provinciákba. Ha megvan a 10% development, akkor jó sok pénzért (úgy tapasztaltam kb 3xorosa a developmentnek, dukátban) tudod embrace-elni.