10049
-
hitman1028 #8362 csak egyszer adja be -
KOXI22 #8361 Hát lehet hogy beadott már egy ilyet csak nem értetem és nem erre nyomtam rá . 1459-ben járok , beadja újra vagy inkább kezdjem újra ? -
hitman1028 #8360 nem,most egyszerű döntés
régen házasság,szövetség,pozitiv stabilitás,asszem 200 dipl pont kelleet ,mert azt levonta egyből és h litvánia békébe legyen -
KOXI22 #8359
Tehát akkor mondjuk függetlenséget se garantáljak és katonai hozzáférést se adjak a területeimhez és én az övéhez se akkor ? Gondolom magas stabilitás kell és a presztízsnek is minél magasabbon kéne lenije mondjuk ez valamiért erősen csökken miért lehet ? Ja és nem kell a trónért harcolnom ? egyszerűen csak várnom kell amíg ki hal az összes király és én öröklöm meg ? Vagy trónkövetelést kell nyomni ha engedi ?
Vagy úgy kéne hogy ha régens tanács van és nincs trón örökös akkor szövetség fel bontása és trónkövetelés vagy nem kell szövít fel bontani trónkövetelés és akkor ha kiad egy cb akkor szövi ki és mehetek neki . -
hitman1028 #8358 egyszerű döntés a játék elején,csak házasság és szövetség kell hozzá -
KOXI22 #8357 Sziasztok újra el kezdtem játszani a játékkal , újat kezdtem lengyelekkel . És az lenne a kérdésem hogy tudom leghamarabb és legkönnyebben létre hozni a lengyel litván uniót . Azonos dinasztia már meg van . Illetve minden érdekel ami az örökléssel és a perszónál unióval kapcsolatos és tudni érdemes . Egyszer már sikerült a franciákkal a magyarokat perszónál unió alá behúzni de már nem most volt és akkor háborúznom kellet .
[Amit még tudni érdemes hogy elvileg a Common Sense ig meg van minden kiegészítő bár mikor indítom a játékot nem jelenik meg egyik se de az erőd rendszer meg van ami a Common Sense jellemző , és 1.12 játszok mert ehhez van fordítás . ]
Utoljára szerkesztette: KOXI22, 2016.12.08. 14:26:35 -
hitman1028 #8356 hát nem tudom,sztem ez mindig is így volt,ha külső támadás éri a HRE-t,a császárnak kötelessége beavatkozni -
EM64T #8355 Régen ha akár conquest BB-vel támadtam egy HRE tagot, a CB megléte miatt a császár nem segített neki a háborúban. Hogy a mostani kampányomban ez nem így van, és a császár mindig segít, az valami patch dolga, vagy nálam történt valami? Azt sem nagyon értem, hogy a szövetséges szövetségese miért jön bele a háborúba. Eddig ki tudtam számolni, hogy egy "áldozatnak" kik a szövetségesei, mekkora ellenállásra várhatok. Most a szövetségesek szövetségesei is beszállnak a háborúba... Ez miért van újabban? -
hitman1028 #8354 amikor az embernek szerencséje van,ó
-
Lysandus #8353 Ki kell tapasztalni. A warscore-t nézd. Próbálkozz. Levered a seregét elfoglalsz pár erődöt, elfogadja-e. Ha nem háborúzz tovább.
Ha levered a lázadókat, akkor kevésbé fognak lázadni egy darabig. De el kell tűnnie a szeparatizmusnak az elfoglalt tartományban, ez alapból 20 év. Egyébként valamilyen lázadás biztos lesz időnként. -
Califa #8352 thx ,na ez most tiszta,melyik az a szám (mi az) ami után elfogadják hogy hozzám csatlakozik az osrszáguk(providenciájuk?) Mert sok sok idő tellik el még meggyőzőm őket. / Csak hogy tisztába legyek vele / Valamint magtartományt csinálok belőle esetleg lenyomom a lorrupciot, megjelennek rajta a lázadó csapatok, velük hogyan lehet VÉGLEGES megoldást létrehozni ? -
Lysandus #8351 Tessék:
A Sue for Peace-nál van a screenshot
Egyébként ez egy nagyon hasznos site, max nyomj rá egy fordítást.
Vagy talán így még jobb:
Demand tribute
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.12.03. 09:40:07 -
Califa #8350 tudnál egy képet csinálni hogy hol van ez : ANNEX province. mert ilyen nálam nincs :( -
Califa #8349 hálás köszönet
-
Lysandus #8348 Diplomácia: sue for peace, demand tribute, annex province (balról az első fül), és ott kiválaszthatod a listából, vagy a térképen is ráklikkelhetsz. -
Califa #8347 ok,ez megvan.Ha megnyertem a csatát és béke ajánlatot tudok kötni melyik az az opció amelyikkel igényt tarthatok a földre ? -
Lysandus #8346 Nem. A fabricate claim-re nyomsz rá? És utána feldobja a tartományok listáját, amire a claimet készítheti és ott választhatsz, melyikre rakja? -
Califa #8345 levonja a 20at de mikor támadást akarok inditani azt mondja nincs CB-m .Lehetséges ez? -
Lysandus #8344 Először neki kell állnod spy networkot kiépíteni az adott országban (diplomáciai opcióknál van, azt hiszem a covert actions-nál). Aztán, ha ez eléri a 20 százalékot, fabrikálhatsz claimet egy provinciára. Ezzel kapsz az adott ország ellen CB-t (casus belit). Ha megcsináltad a CB-t, akkor a spy networkod (szándékosan használom az angolt, hogy könnyebben beazonosítsd) csökken 20 százalékponttal. Ha egy másik tartományra is CB-t szeretnél, akkor már 25 százalékos spy network kell az adott országban. Ha egy harmadikra akkor 30 százalékos és így tovább. Viszont a claim fabrikálást mindig levonja a spy network construction állásából.
Egyébként többfajta CB van. -
Califa #8343 Casus belli, minek a függvénye hogy elkészüljön egy providencia ellen? -
Califa #8342 Köszönöm a kimerítő válaszokat, ha valami nem karika jelentkezem :) -
hitman1028 #8341 igen,a kettő közül egy biztos h rossz helyen van -
hitman1028 #8340 igen,előbb afrika kell arguin onnan lehet menni szigetkre és mikor már elég nagy a kolonizációs távolságod(exploration idea 3-as pont,akkor már eléred amerikát,ott a legjobb hely sztem közép-amerika,mexikó és inca között az arany miatt,minndkettőt ellehet foglalni kb egy 10-es hadsereggel -
Lysandus #8339 Abba a központba, ahol a fővárosod van, oda nem kell kereskedő, onnan automatán gyűjti a pénzt. Ez az alap kereskedelmi központod (ezt lehet egyébként változtatni később). Oda érdemes küldeni, ahol nagy a részesedésed, és onnan küldeni az alap kereskedelmi központodba, vagy ott helyben kiszedni a lóvét. Az, hogy mennyit szedsz ki vagy küldesz tovább valahova a következőktől függ (sacc per kábé): mennyi a trade value az adott központban, plusz annak az egyenlege, ami ide bejön illetve innen kimegy. Ez megszorozva a részesedéseddel, ha mondjuk 30 százalék, akkor 0,3-mal. Plusz ez még szorozva a trade tech szintedből adódó módosítóval. Tehát ha egy node-ban marad mondjuk 10 arany, ott a részesedésed 30 százalék, tehát három arany, és ha mondjuk a trade tech fejlettségedből adódó módosító 1,5, akkor 4,5 aranyat tudsz onnan kiszedni. Vagy valahogy így. -
Califa #8338 Na akkor ez tiszta, a kereskedelem viszont még nem ,alapba kirak kereskedőket a központokba, érdemes máshova tenni őket vagy hagyam a gépre ? Mert nem értem hogy hol miért kapok pénzt, a bejövő forgalom vagy a kimenő a lényeg ? -
Lysandus #8337 Ahogy fejlődik a teched egyre messzebb mehetsz (magasabb trade tech ad nagyobb colonization range-et bizonyos szintenként). Addig marad Afrika. Madeirát mindenesetre foglald el.
-
Califa #8336 Na itt van a kutya elásva, nem találok olyan földrészt ami közel lenne,így nem tudom megkezdeni a kolonizációt sem. Tehát Europából közvetlen nem lehet Amerikába menni , ugródeszkaként valami kellene? Mert ott van valahol félúton Madeira de az még mindig kevés. Akkor hova menjek ? Fekete afrika az egyetlen alternatíva???? -
hitman1028 #8335 mondjuk pont portugáliával utálok legjobban játszani
kevés manpower ill nemzeti fókusz military -1 xd
kezdőként szerencsésebb egy szárazfőldi országgal próbálkozni,persze ez csak az én véleményem
portugáliának alapból van egy felfedezője,akit kár lenne nem kihasználni
kikell nevezni min egy 3 tagból álló flotta élére,és megkell bízni h menjen
kezdetben csak rövidebb távokra,majd később hosszabbakra is tud menni
ha felfedez egy új területet,akkor lehet küldeni telepeseket,az üres területeknél mutatja h mekkora távolságra vannak,és h az megfelelő -e v nem,kell hozzá az exploration idea első pontja
akkor lesz a tiéd a terűlet,ha a lakosok száma eléri az ezret,ami először elég lassú,de később begyorsul
és a telepes pénzbe kerűl -
Califa #8334 Portugál, valójában nem köteleztem el magam náluk ,csak az új világ meghóditását tűztem ki célul.Igy szóba jöhet mindegyik olyan nemzet aminek a korai idea-ja a felfedezés. -
hitman1028 #8333 először is melyik országgal vagy,mert kb mindegyikhez más stratégia kell -
Califa #8332 Adjon az Isten ! No megvettem én is a steam-os akciót kihasználva ezt a stratégiai gyöngyszemet. Hát mit is mondjak.... az Angol tudásom hagy némi kivetni valót maga után, a jelenlegi Magyarítás a játékhoz 1.16ra van többé kevésbé készem.A jelenlegi 1.19es verzió fagy tőle. 1000 youtube-os ön csilli-villi videó fel van rakva a játékról (persze megvágva,hogy mekkora stratégák vagyunk és minden bejön,minden megy mint a karika csapás)Csak egy normális szájbarágós mit miért / hogyan videó nincs sehol. Nos, a játék brutális számomra,amivel éveket el fogok rágódni. persze csak ha megértek néhány olyan dolgot ami most nagyon nem karika. Ebbe kellene segítség nekem.: A kereskedelem nulla a kincstár folyamat deficitet termelés .A másik a kolonizáció,na ez végképp nem akar végbe menni ,nem tudom mi kell hozzá hogy az új világba megvessem a lábamat. Segítségeteket előre is köszönöm. -
Chris #8331 A bárki által simán elérhető +15-20% discipline-nal 20-as stackel versz 40-50-es oszmán seregeket.
Kvízkérdés: akkor +25-30% discipline-nal mennyire lehet elverni az oszmán seregeket?
-
#8330 Jó de cserébe nem kapsz rossz MIL statú királyt, meg rányomhatod a fókuszt + advisor -
EM64T #8329 Igazad lehet, bár ahhoz 100 százalékra kell tolni a militarizációt, ami jó sok MIL pontba fáj... nekem most 1650 körül havi 0.35 a decay, ami azt jelenti, hogy az egyszeri 50 MIL pont invesztálás, ami 10-el viszi feljebb a militarizációt, durván 3 év alatt vész el. Szóval egyszer kell felvinni 100-ra (500 MIL pont), aztán 3 évente 50-et költeni a fenntartásra.
Egyébiránt 1650-re bazi erős vagyok Poroszországgal, 60 ezres sereg mellett dől a lé. Még kiderül, milyen kihívások várnak a jövőben, de megvan az esélye, h túltápolták. -
Chris #8328 Nem ad túl nagy bónuszt? A 10% discipline vmi elképesztően brutális bónusz már önmagában is.
-
#8327 Köszönöm szépen a válaszokat :) -
Lysandus #8326 Az expansionokat vedd meg a szabi által linkelt listából. Azok befolyásolják a játékmenetet, úgy kapsz teljes értékű játékot. A többi lényegében zenei és grafikai plussz, finomítás. -
#8325 Art of War, Common Sense, a The Cossacks is elég jó lehet az Estate rendszer miatt, és szerintem az új Rights of Man is eléggé nagy és jó DLC lett.
A Mare Nostrum-ot nem venném meg szerintem, a Conquest of Paradise sem annyira fontos, csak random New World-öt ad.
Szerintem a felső 4-el egyetért kb mindenki, de itt van a DLC lista és le is írja, hogy miket tartalmaz :) -
#8324 Sziasztok :) most hogy akciósak a DLC-k steamen, melyek a "kihagyhatatlan" kiegészítők az alapjátékhoz? :)
-
hitman1028 #8323 https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/1-19-denmark-update-released-checksum-fa37.984414/