10049
-
Califa #8402 .....és ez a 70%oas honnan tölthető mert igény volna rá !!!!!! -
csabi107 #8401 1.16.1 de nem 100% hanem csak kb 70%. egyébként megvagyok már a kólónia gyártással, csak most olyat szálltam meg ahol 8000 bennszülött és a 10000 oda vitt seregem legyalulták. köszönöm mindenkinek a segítséget! -
#8400 Csinálsz pár szállítóhajót beleraksz 2 gyalogságot, átviszed a kolóniába és kirakod. Ez meggátolja, hogy a "natívok" lázadása hátráltassa a kolóniád fejlődését. Van opció arra is ha ki akarod irtani őket és akkor többet nem kell velük foglalkozni, hazaviheted a katonákat viszont azt hiszem akkor kisebb lesz a provincia base tax-a. (ebben nem vagyok biztos) Egyébként vigyázz a kolóniákkal, minél többet kell "eltartanod" hatványozódik a költség. -
Oltred #8399 Te melyik EU4 verzióval játszol, hogy magyar is neked a játék?
A 3-ban az economy fülnél volt ( gazdaság ) a hittérítők és kolóniák fenntartását szabályozó csúszka, ott keresd.
Oltred -
csabi107 #8398 gazdaságot már kezdem szépen belőni, arany is gyarapszik, de a kolóniás dolog nem jön össze hol kell tenni azt rá? magyarul játszok amúgy de nem hiszem nem azért nem találtam... kicsit bővebb infót kérhetnék? -
Oltred #8397 Sziasztok!
Lentebb már leírtam a problémám, esetleg tudna valaki segíteni?
Egy másik érdekesség ami talán titeket is érdekelhet: régebben el tudtam foglalni egy teljes nemzetet úgy, ( mindegy mekkora is volt az ) hogy fellázítottam egy trónkövetelőt az ellen területén és hagytam, hogy elfoglaljon egy tartományt, a többit elfoglaltam. Ezek után egy kevés idő elteltével automatikusan megköttetett a béke úgy, hogy a fellázadt ( általam támogatott ) trónkövetelő elfoglalta az ellen trónján, én meg kaptam az összes tartományt amit elfoglaltam. Tehát mondjuk francia országból maradt egy tartomány, a többi az én birodalmamat gyarapította. Volt nektek is ilyen vagy ehhez hasonló tapasztalatotok?
Még mindig az EU3 DW 5.1-ről beszélek.
Köszönöm előre is a segítséget!
Oltred -
#8396 Ajánlom az Economy fül tanulmányozását.
Kolóniára raksz egy 2-es stacket és nem fog megszakadni. -
csabi107 #8395 sziasztok, kis segítség kérés , most kezdtem az EU4 et , na mármost a csőd hamar bekövetkezett nálam mindig, most portugálokkal szépen el vagyok csőd közel sincs de még háború sem ha lenne valószínű csőd jönne. erre van valami jó szisztéma mi szerint kéne élnem vagy mit erőltetni ne legyen csőd és termeljek elég aranyat? másik hogy már kolombusszal felfedeztem afrika partot is és amerika partot is de a telepesnek csak 12% esélye van kolónia létrehozásában ha van őslakos ha nincs valamiért akár melyiket elfoglalom mindig kidobja a telepesem. erre valakinek ötlet? volt hogy sereggel mentem letettem egy lakatlan afrikai helyre és akkor is kidobta. ha valakinek lenne ötlete szívesen fogadom. -
#8394 Igen, de az új DLC-vel mégkönnyebb, mert el lehet tüntetni úgymond az örököst :D -
EM64T #8393 Csak azt nem tudom hogy érem el, hogy ne legyen örökösöm. szerencse kérdése? -
#8392 Trigger conditions
This event fires only once.
This country:
is Hungary Hungary.
does not have an heir.
does not have a regency.
has “von Habsburg” as ruling dynasty.
is not a member of a personal union.
It exists a country that:
is a monarchy.
is not a subject.
does not have a regency.
has “von Habsburg” as ruling dynasty.
The year is between 1450 and 1457
Szóval szerintem mindegy, mert a heir habsburg marad.
Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.12.27. 00:26:05 -
EM64T #8391 Ha Magyarországgal Mátyást akarom királynak, akkor a játék elején feldobott kérdésben megválasszam Hunyadit régensnek? Vagy ez nem, befolyásolja a dolgot? -
Oltred #8390 Sziasztok!
Régi kedvenc amit újra elővettem vagyis az EU3 DW 5.1-et! Tudom nem ide kéne írnom, de az ennek megfelelő fórum kicsit kihalt így innen kérek segítséget, hátha játszott valaki az előző résszel is.
Steppe Wolf modot hogy a fenébe tudom működésre bírni? Olvasgattam, de konkrét megoldást nem találtam. Bemásoltam mindent oda ahova való, de a játék 1-2 év után egyszerűen kidob. Régen megoldottam valahogy, de nem emlékszem már rá. :/
Másik kérdésem az lenne, hogy a Crusade King2-vel csak az EU4-be tudom átkonvertálni a mentést és folytatni? ( remélem valaki ezt a játékot is próbálta már ) Biztos át lehet írni meg ilyenek, de nem vagyok informatika zseni, nem értek a konkrét programozáshoz.
Hát így ennyi, remélem tudtok segíteni.
Jó játékot és Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek!
Oltred -
hitman1028 #8389 míg csődbe nem jutsz -
Califa #8388 Meddig lehet hitelezni és az ország kincseskamráját minuszolni? -
pocoksari #8387 meg -
gebali #8386 Sziasztok!
1690 van, kb 600 tartományom van az Ottománokkal, most unlockolódott az imperialism CB. Szerintetek meg lesz ebből az 1001 tartományos öcsi? -
hitman1028 #8385 Steam\SteamApps\common\Europa Universalis IV\localisation azon belül a provnames-t kell megnyitni és ott átírni -
KonigTiger50 #8384 Sziasztok. Csak nálam van egy ad_dahna_area nevű régió Arábiában? Nagyon zavar valamiért ez és nem tudom hogy kell átírni. -
hitman1028 #8383 nem kell nagy flotta -
EM64T #8382 Lehet, hogy nem is kellene erőltetnem Így együtt? A kolonizáláshoz gondolom nagy flotta kell, lehet arra koncentrálni, közben a birodalmat is sikerre vinni egyszerre?
-
EM64T #8381 A következő játékomban megpróbálom párhuzamosan megvalósítani e kettőt: német-római császárként egyesíteni a birodalmat, illetve kolonizálni. Ezek egyesével is olyan irányvonalak, amelyeket eddig még sosem követtem (illetve ez elsőt a mostani játékomban kóstolgattam, kb. nulla sikerrel, egyetlen reformot sem tudtam abszolválni), szóval nem tudom mennyire fog menni. Érdekes lesz :) -
--deathstroke-- #8380 Szerintem a 3 legfontosabb a common sense, art of war és a most kijött rights of man. De igazából mindegyik nagy dlc belenyúl valamilyen szinten a játékba.. -
hitman1028 #8379 Mindegyik belenyúl -
Califa #8378 Melyik az a 3 dlc,ami igen csak belenyúl az alap játékba és érdemes megvenni? Valahol le volt már írva de nem találom . -
hitman1028 #8377 lehetsz -
KOXI22 #8376 Mással lehetek királyi házasságban vagy csak a litvánokkal ? -
KOXI22 #8375 Na jó újra kezdem , hamarabb kelet volna ezt meg kérdeznem , kösz a segítséget .
Ha ez sikerülne legalább tudnék terjeszkedni észak keletre , keletre ,dél keletre is sokall hamarabb . -
hitman1028 #8374 kb a legegyszerűbb létrehozni -
hitman1028 #8373 nincs király és nincs örökös,ez az egész lényege a lengyel-litván uniónak -
hitman1028 #8372 az interregnum az mikor nincs király,lengyelek mindig azzal kezdenek -
KOXI22 #8371 Mi az a interregnum ? Akkor újra kezdjem vagy ne, érdemes vagy sem ? -
hitman1028 #8370 perdze h nincs királyod ,mivel interregnum van -
KOXI22 #8369 Kezdtem egy újat csak hogy meg nézem nekem nincs semmim neki királya van, örököse nincs szóval nem éri meg újra kezdenem , de azért kösz sokat segítettél . Úgyis be húzom valahogy, a küldi 2 változat ír valamelyik csak össze jön , bár svédek is királyi házasságban vannak velük . -
KOXI22 #8368 Hát az a baj hogy én úgy kezdek (lengyellel) hogy nálam régenstanács uralkodik és ha jól emlékszek örökös sincs de ez utóbbi nem biztos . Így is működne gondolom nem ? -
hitman1028 #8367 igen,felkell vinni 1-re,ez az egyetlen rontási lehetőség,h az idő alatt litvánia esetleg valami háborúba keveredik -
KOXI22 #8366 Akkor még lehet hogy nem adta be mert úgy kezdi a játék hogy varsó nem az enyém hanem a hűbéresemé , utána gyorsan fel 190re majd be olvasztás , most ki dobta küldetésnél hogy át tehetem a fővárost varsóra csak nem akartam mert krakót jobbnak gondolta a kereskedelmi központ miatt . Akkor áteszem ahogy tudom , és mindig 200 főlőt lesz a diplomata pontom .
Ja meg eleve úgy kezdtem hogy 0 stabilitásom volt . -
hitman1028 #8365 ám az eventeknél ott kell legyen h mi kell hozzá -
hitman1028 #8364 nem tudom mikor jött ez be,de régen ez nem volt
régen kicsit nehezebb volt:pozitiv stabilitás,szövetség ,házasság,asszem 200 dipl pont,litvánia békébe kellett legyen meg asszem varsó kellett a főváros legyen
moldáviából vazallust kell csinálni és beolvasztani -
KOXI22 #8363 Akkor kezdem újra imáról másodjára . :(
És egyből az elején beadja , én régi verzióval meg 1.12 -vel játszok , azt is figyelembe veted, abban is úgy van ?
Egyébként érdemes Moldovából hűbérest csinálni , mert idegesít hogy csak ott van szövínek kicsi és nem nagyon tudok töke cb csinálni .