Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sadface
wow britanny kihúzta

I decide when I'm done.

ez lett köln

Igen, csak minél nagyobb a WS, annál hosszabb a truce...
Én szeretem a legmagasabbra felvinni, amit még megéri erőfeszítéssel: ha több területet nem is tudok kérni az AE büntetés miatt, war reparationst és transfer trade powert elkérem, csak ez a kettő 80% szokott lenni asszem.

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB

de minek mindig 100-at csinálni,ami kell nekem sokkal kevesebből is megvan
Hát akkor valamit én csinálok rosszul, mert amíg az összes ellenlábas összes provinciaját el nem foglalom, összes hadseregét le nem darálom, addig sosincs meg a 100% ws, a war goaltól függetlenül... (hozzáteszem: egy régebbi, legalább két hónapos verziószámmal játszom, talán ez is befolyásolja).

nem kell elfoglalni,elég ha jogod van rá
lehet, Mare Nostrumban még nem vívtam védekező háborút, mindig csak én támadtam (és akkor persze hogy én vagyok a warleader), nem tudom ezek hogy működnek
1. Kanadától nem tudom vissza kérni a katonai hozzáférést az miért van ? Pedig nincs rajt egy db egységem se .

2. Azt tudom hogy ha meg támadok valakit az egységeimnek az én területemen vagy hűbéres területén kell lenije . De most amerikában folyamatosan támadom és kérem a pénzt a bennszülöttektől több egységgel . És nehéz számon tartani melyik volt a támadás előtt az én területemen . Ezt nem írja ki valahol ? Mert lasit hogy mindig vissza kell sétálnom és esetleg hozzáférést kérnem és utána diplomata 70 nap múlva tér vissza csak .
fordítva is így van
Csak érdekes, hogy fordítva nem így van -- de ez biztos nehézségi szint kérdése? Sosem találkoztam ilyennel, ezért esett nagyon szarul. Nyilván, ha tudom, hogy ezt kell csinálni, semmi nem került volna védenem a fővárost.

Hát ezt így utólag màr én is kitaláltam, de azétt köszi a tanácsot... XD

Csak azt hittem, hogy ha egyszer én betàmadok egy kis államot nagy szövetségessel, és elfoglalom a kis állam egyetlen provinvciàját, kapok vagy 10% ws-t -- akkor ez fordítva is így van. Vagy ha nem is, jó, nehezítésként kapok akár -90-et. De nem egyből -100-at!

Ha a megtámadott egyetlen provinciáját elfoglalják, akkor bizony ez történik. Egyszerűen csak rosszul csináltad, nem fel-alá kellett volna rohangálni, hanem azt az egyet megvédeni és közben foglalni. Nem a játékkal van a baj, csak nem ismered mechanikáját.

ez már régóta nincs benne
a játékba a főváros elfoglalása mindent visz,ezért a gép általába arra utazik h minél előbb elfoglalja
nem te lettél a warleader? nem mindig az adott félen a legerősebb ország az? vagy ha később lépsz csak be akk nem?
meg ha én háborúzok AI-val, és van bent szövetségese, a "nagy békében" (nem különbéke) csak akkor tudok elszedni a nem warleadertől területet, ha elfoglaltam.
Tuvok
Nem lehet, hogy a Teutonok nyomtak egy feltétel nélküli megadást és azért lett -100% ?

😄DD get trolled.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Azért néha az agyamra tud menni ez a játék... Poroszországgal bazi erős vagyok, a Teuton Rendet magam szabadítottam föl Lengyelország uralma alól. Egy idő után a Lengyelek visszatámadják a teutonokat, én jó fej vagyok, egyedüliként megyek segíteni... 82-es a military tradition (persze mit ad isten, a kétcsillagos tábornokom rögtön a háború kezdete után meghal, vagy 4x kell 50 military pontért tábornokot vennem, hogy végre megint kétcsillagosat kapjak... 82 tradition mellett...) Félkézzel verem a lengyel és szövetséges seregeket, csak oda kell érnem az épp megfelelő helyre. Már 20% a warscore. Erre egyszer csak lemegy -100%-ra. Soha nem láttam még ilyet. Hát a lengyelek elfoglalták a teutonok egyetlen piciny kis tartományát. Fura, ha én indítok conquest háborút valaki ellen, és elfoglalom az adott egyetlen tartományt, sosem lesz 100% warscore-om, csak ha minden egyes tartományt elfoglalok minden egyes szövetségestől. Rohanok fejvesztve, de persze nem érek oda, a két fél sürgősen békét köt, a Teuton Rend beolvad Lengyelországba, én elvesztek két provinciát !!! úgy, hogy simán laposra vertem (és vertem volna továbbra is) őket!!! És 15 évig nem is tudok csinálni semmit!

Most pár napig inkább hanyagolom ezt a játékot azt hiszem...
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2016.08.13. 23:14:08

sadface
Így már érthető.😊

I decide when I'm done.

szabii98
Egy másik kommentnél írták, hogy csak betagelte Ausztriát és valamiért összekavarodott a manpower.

I met God. She's black

az más,az imperialism cassus bellit minden játékban levő ország ellen megkapod ami még játékban van ,és látszik a térképen a 23-dik dipl szintnél
Attól függ milyen nehézségen indította a játékot. Egyébként mennyi szokott lenni?
sadface
Nem tudom észrevetted-e vagy én maradtam le valamiről de Ausztriának 72k manpowerje van a játék elején. (az egyik hozzászóló volt szemfüles)

I decide when I'm done.

Török játékomban (kb 1775) 5 szinten van és be adta, a franciába (kb 1560) 2vagy3 szinten van és nem adta be .
szabii98
"A Queen Regent will allow you do declare wars like normal during a regency."

úgy látom megvan mikor térek vissza a játékhoz. Gamescon-on mutatják be az új kiegészítőt.

I met God. She's black

sadface

I decide when I'm done.

az exploration idea adja bonuszként ha kiviszed maxra
10. Igen de melyik ide adja ezt a exploration CB-t vagy elég ha az elsőt kihúzom 7 re és akkor is meg kapom ? Nincs valamelyik ideához kötve ?

9. Lehet rosszul írtam le de játék elején amikor belépek a játékba és írja a tippeket ott írta . Tehát akkor nem tudom túl lépni semmi képen ?
meg mostanában a lengyeleset csinálom, több, de inkább kevesebb sikerrel
voltam már emperor is, csak bezártam magam, végre mire bírtam volna a háborút, nem tudtam senkit se támadni a koalíció miatt
meg volt nemrég egy koalíciós háború, amit nagyon szenvedve megnyertem, de összeszedtem vagy 500 hitelt

szóval úgy döntöttem inkább újrakezdem, de az első háborút a Teuton Rend, Litván Rend és Magyarország ellen nagyon nehéz megnyerni, főleg azért mert Lithuánia, akinek 100% LD-je van nem csinál semmit. Az első alkalommal az volt a szerencsém, hogy őt támadták, és azért legalább védekezni védekezett. Szóval végül megnyitottam egy savet, ahol már megnyertem ezt az első háborút, és onnan folytatom, úgy, hogy nem zárom magam be, meg nem szedek annyit el, hogy koalíciós háború jöjjön ellenem.

majd valamikor befelyezem a World Conquestet is 😄
8. a Pápai állammal, hogy több pápai befolyást kapj/év

9. a colonial range jelenti, hogy egy mostani tengerparti core provinciától milyen messze lévő tengerparti provinciát tudsz kolonizálni/core-olni (mert mostmár a core range ugyanaz mint a colonial range). Az aktuális számot egy olyan provincián tudod megnézni, amit nem érsz el, és akk írja mennyi colonial range kéne és mennyi van.

10. ha egy idea csoportot teljesen kihúzol, akkor ad még valami bónuszt, pl az exploration CB-t ad Amerikában az őslakosok ellen, ha primitívek, azaz szerintem ha keresztény hitre váltanak akkor már nem.
8. Kivel kell jobban lenem a pápai állammal vagy az aktuális pápával , hogy kapjak valamilyen bónuszt ? (ha katolikus országgal vagyok)

9. Valahol ír ilyet hogy gyarmatosítási határ azt hol találom ?

10. Az miért van hogy Amerikában szinte minden őslakos országra van CB pedig nem is vagyok jelen ott még igazán , illetve mikor adja ezt be .

Sziasztok! Tőlem északra egyesült Skandinávia, és nagyon nem kedvel: riválisok vagyunk (-100), területeimre fáj a foga (-100), vallási ellentét (-40)... Most, hogy mindketten, egymástól függetlenül Lengyelország ellen viselünk hadat, javult a viszonyunk, -200 helyett már csak -147. Úgy érzem most lehetne elkezdeno valamit, de mit? Mivel javíthatnék a viszonyunkon? Sokat megérne nekem, mert jól állok, de ha egyszer nekem esik, végem...

tudod ilyenkor sűrűn el kell gondolkodni a saját életedről 😄
a gyerekes rész tönkre is vágta a fórumot 😛

Gratula!
Mindenesetre ne számíts a jövőben sok játékra,nekem két éves a fiam,és hát😊
(De inkább a család😊)
Gratula 😄 Remélem majd egyszer énis eljutok ide xd
sadface
Gratulálok! Én mondjuk azért kattantam rá mert imádom a történelmet és érdekel is. Reméljük működik fordítva is. <#fogmosas>

I decide when I'm done.

2 Hónapja született meg a kislányom, haverom küldött egy képet, mert tudja mennyit játszok 😊
Azt írta, a családunk 8 év múlva 😊

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.08.09. 11:15:10
csak így kb sose fogod beolvasztani litvániát,mert túl nagy a szabadsági vágya
Majd ha minden provinciám kb 20% autonomyn lesz,akkor a bevétel is nőni fog,szóval akkor lehet majd összehasonlítani a gyarmati államaiddal😊 csak hát napi fél óra játékkal ez nem fog hamar kiderülni,úgyhogy addig türelmed kérem😊
én azt biztosra tudom mondani, hogyha hadvezér, de nincs sereg élén, és meghal, akkor csak 1 stabilityt vesztesz
lehet akkor az is elég a 2 stability vesztéshez, hogy szimplán a sereg élén legyen
De akkor én benéztem valamit amikor -2 stabilitással csökkent amikor ki volt nevezve a király vagy tényleg így van ?
Ha már van, akkor használom. Mondjuk volt, hogy már nagyon szerettem volna, ha meghal. Kineveztem egy egység élére, felültettem egy hajóra és kiküldtem az óceán közepére. A hajó elsüllyedt, a katonák meghaltak, de ő hazaúszott. :-D

yey, mostmár csak át kell venni a császárságot, elérni az admin 10-es szintet, megalapítani a Commonwealth-et és egész jól vagyok
igen és mivel ha meg nálad van a terület akkor az nem segít sokat, ezért a mostani patchben sztem más országgal eléggé nehéz lenne World Conquestet csinálni

most próbálok egy olyat csinálni, hogy Lengyelországgal belépek a HRE-be 😄
azt az apróságot ne felejtsd el, hogy császárként neked ez opció, más országgal ha wc-t akarsz nem engedheted meg a vazallokat ilyen mennyiségben, mert nincs ott a hirtelen beolvasztás gomb, tehát vagy saját terület vagy nincs wc

és az hogy kinevezed hadvezérnek alapból ad valami plusz %-ot, hogy meghal, attól még hogyha soha nem is használod?
Akkor érdemes kinevezni, ha az örökös jobb, mint ő. Nagyobb esélye van ugyanis meghalni hadvezérként, mint ha nem az.
csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy kb ugyanannyi területen a kolóniák a tiedhez képest feleannyit hoznak, amikor elvileg én csak a bevételeik töredékét kapom, míg te úgymond a területekből mindent
szóval jobban jársz, ha a statek által szabott mesterséges plafon felett a területek nem a te kezedben vannak, hanem vazall vagy kolónia, amik elvileg csak a bevétlük töredékét adják neked, szóval eléggé szembemegy a józan ésszel
Utoljára szerkesztette: NineTY, 2016.08.08. 21:44:00