10049
-
pretorius07 #8522 Én még kivégzem brandenburggal a hre-t az 1.19-es peccsel,azután benevezek agy japán kampányra az új dlc-vel:)
Jó rég nem játszottam,most elkapott a gépszíj,és ütöm-vágom európát:)
Az elején nagyon könnyű volt. Egyszerre volt szövetséges francia,ausztria,ottomán plusz lengyel-litván,és én voltam a császár:)
senki nem mert még csak koalícióba sem lépni:)
Aztán feladtam a császárságot a reformációnál,most már 10 alatt van a hre taglétszám,lassan elfogynak az electorok,mert akit lehetett force religionel reformáltam...
A franciákat megtartottam,ugrott ausztria,ottomán emiatt,de bejött oroszország. A lengyel-litvánt meg korábban riválissá tettem,el is fogytak.
Még van 150 év,max 10 év és a hre megszűnik. Aztán vagy marad a francia szövi,vagy visszatérek a törökökhöz. Már rányomhatnék prussiára is,meg 2 év és németországra is (vazallus akkor lesz annektálva). De ráér az még:)
Én most játszom először ezt az institution dolgot,és bár nekem megvan a tech előnyöm (63-as fővárossal igen gyorsan terjedt minden),de basszus a törökök,oroszok egy-egy techel vannak csak lemaradva. Azért ilyenkor már bőven 3 tech hátrányban voltak régen. Tetszik,komolyabb lett a játék,és többesélyes. Bár a kolonizálós dolog igen lassan terjed.
Majd japánnal el kell halászni európa elől,aztán lehet igázni őket:) -
EM64T #8521 Na jó, én is megvettem, konzolvilágon :) Azt hiszem most megpróbálkozok egy rafkósabb "Poroszországgal renovatio imperii" témával :) -
#8520 Fizettem kártyával, kaptam sms-t a tranzakcióról, beléptem emailbe, ott volt a mail, aktiváltam Steam-en és már töltöttem is. -
geo91 #8519 ja tényeg, elnéztem teljesen, hullafáradt vagyok, iszonyat napom volt a melóban
akkor meg is veszem a konzolvilágon
azonnal küldik a kódot mail-ben? a kinguinnál 5 perc volt a legtöbb amit várnom kellett eddig kódra -
#8518 Konzolvilágon majd' egy ezressel olcsóbb. :) Ott meg is vettem, már tolom.
Persze ha már van valami pontod/kedvezményed ott, akkor az neked nyilván beleszámít. -
geo91 #8517 én a játékot és az összes eddigi fő dlc-t itt vettem meg, az aktuálisat is itt fogom, mert itt a legolcsóbb
A-Z Game Shop
Ft 5,451 -
#8516 Elvileg a korok a patch-ben is vannak, de magukat a küldetéseket, és az értük járó jutalmakat csak a DLC adja.
Viszont kifelejtettem, az új Diplo Macro Buildert is a DLC adja, ami viszont NAGYON jó cuccnak tűnik, lényegesen leegyszerűsíti és kipofozza a diplomáciás dolgokat. -
EM64T #8515 Na most ezek szerint az "Ages of..." rész csak a DLC-vel teljesedik ki igazán? Mert a sima patch is jelzi 1444-ben, milyen korszakban vagyok -- és semmi több? -
#8514 Hát nem tudom, én se vagyok nagy híve a távolkeleti országoknak, de ez a "korszakos" meg aranykoros móka, illetve a "devastation" és "prosper" dolog nem tűnik rossznak, tegnap néztem MoH videót és tetszett. Az összes DLC-m megvan, pedig pl. a hordákért se voltam oda sose, szóval valószínű, hogy ez a DLC se fog már kimaradni. Talán épp itt az ideje sok-sok idő után újra mepróbálnom egy daimyo-t, vagy épp magát Minget, azt hiszem van pár achi is velük. :)
Maga a patch amúgy rengeteg jó dolgot hozott (igaz az árnyékdiplomatákat megszüntették ), elég kövérre is sikerült (11 oldal volt kinyomtatni az eddig átlag 5-6-tal szemben). Betettem a changelog-ot, de beteszem ide külön a fizetős dolgokat, hátha segít dönteni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
# Expansion Features
- States without devastation in a country with positive stability will slowly accumulate progress to become prosperous. Properous states produce more goods and are cheaper to develop in.
- You can now enact edicts in a state, increasing state maintenance by 200% for a benefit for at least one year.
- Ages now have objectives that can be fullfilled, and provide power projection if they do.
- You can now gain splendor though fullfilling objectives in an age, and splendor can be spent on purchasing abilities.
- Abilities for Age of Discovery now scripted and implemented.
- Abilities for Age of Reformation now scripted and implemented.
- You can now start a golden era that lasts for 50 years whenever you have 3 objectives in an age. This can only be done once.
- Abilities for Age of Absolutism now scripted and implemented.
- Abilities for Age of Revolutions now scripted and implemented.
- Added Empire of China mechanics (Mandate initially held by Ming in 1444)
- The Emperor of China now uses Meritocracy instead of Legitimacy. It decays by default and increases for each skill level of hired advisors.
- Countries in the Eastern Religion group and countries with horde Government can now establish Tributary States. The Tributary State subject will be expected to give Tribute every year in the form of Ducats, Monarch power or Manpower.
- Nations can now ask to become a Tributary State under another nation in the Eastern Religion group and/or with horde Government.
- Added "Force Tributary State" Casus Belli available to the Celestial Emperor on neighbouring countries.
- Added force Tributary State peace option.
- Tributary States can now accept or refuse sending tribute. Trust increases if accepted, decreases if refused. A message is sent to the Overlord if refused.
- Tributary States from history are now disabled if starting game without Mandate of Heaven DLC.
- Tributary States can call their Overlord in defensive wars, though accepting the call is optional.
- Tributary States don't get the "Subject Nation" penalty modifier.
- The Emperor of China can now use 20 Meritocracy to enact Decrees that last for 10 years and give various bonuses. Only one can be active at once.
- Five new Subject Interactions for Daimyos.
- Confucian countries now have a Harmony value. Harmony affect Tolerance of True Faith, development cost and legitimacy and increases yearly but is reduced if you convert provinces to Confucianism and when Harmonizing with other religions.
- Confucian countries can now Harmonize with other religions within their group and religion groups. Once a religion has been Harmonized into Confucian teachings, that religion will be treated as a Syncretic religion with no maluses.
- Manchu-culture nations can now recruit banners from Manchu culture states. Banners don't cost manpower, but cost corruption to recruit, and money to reinforce. They also give a discipline bonus.
- You can now give the order to do an artillery barrage for mil power. This creates a breach in the fort, but you need 1 artillery per fortlevel for it.
- Shogunate government type has three special interactions that affect themselves and all daimyos.
- Macro Builder: The new Diplomacy Tab allows you to list all target countries for specific Diplomatic Actions. Clicking an action in the list will open a Diplomacy Dialogue with the target country.
- Shinto countries now have an isolationism level that can be changed through incidents that trigger during the game. There are 8 possible incidents.
-
EM64T #8513 Egyébként ha nem szándékozom kifejezetten a keleti államokkal játszani, ad nekem pluszt ez a kieg? Mert úgy nézem az 1.20--as patch-ben is elég sok benne van... -
#8512 1.20 changelog -
#8511 Mandate of Heaven-t Konzolvilágon 4599-ért vesztegetik, ami a legolcsóbb ár amit találtam,
Gamesplanet-en 12.7 GBP, ami nagyjából ugyanannyi, mint az előző.
Ha valaki lát olcsóbban, írja meg. :) -
matolcsida #8510 szevasztok holnap kis magyar közösségünkkel(jelenleg 19 ember foglalt országot) fogunk kezdeni multis játékot amit minden héten pénteken játszunk este 6tól
itt a csoport steam oldala:
http://steamcommunity.com/groups/eu4hun
az országfoglalás bejegyzésben tudtok foglalni országot ( már ami még szabad)
van szabályzat is azt is olvassa el aki jönne valamint
a dolgok egyeztetése discord szervren zajlik hang és szöveges formátumban amit az alábbi linken találhattok meg (ajánlott fellépni akkor is ha nincs mikrofon vagy nem akartok beszélni mert esetleges rehostnál ott tudunk mindenkinek a leggyorsabban szólni)
https://discord.gg/4hhZa
ha valakinek kérdése van kérdezzen nyugodtan vagy vegye fel steamen a csoport adminjait
-
--deathstroke-- #8509 Befejeztem gyorsan ezt a játékot, mielőtt kijön az új patch és dobhatnám a kukába :D Sose hoztam létre eddig Rómát, de eléggé bejönnek az ideai, meg a provincianevek nagyon hangulatosak :D
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2017.04.03. 21:59:11 -
Lament #8508 igen, ez egész jó, köszi! -
#8507 Játékon belül azt hiszem nem, de EU4 Wiki-n ki tudod nézni melyik típus mit akar. -
Lament #8506 Ha egy másik országban lázadók vannak, van rá valami mód, hogy lássam, hogy mi a céljuk? (Nyilván, ha olyanok a lázadók, hogy pl szerbek foglalt ottomán területen, akkor értem, csak az egyéb lázadók érdekelnének, hogy mi a céljuk) -
winterpeti #8505 Szerintem az alapelveken kívül majdnem minden megváltozott már. A vár rendszer a development, a kultúra, a statek, eastetek és ezek a nagyok amik most eszembe jutottak. De minden kicsit bonyolította és érdekesebbé tette a játékot. -
#8504 Hát ha a nagyon legelején kezdted el, akkor elég sok minden megváltozott már :D Konkrétan nem is emlékszünk már a legtöbben, hogy milyen volt az alapjáték, szerintem.
Elég sok mechanizmus bekerült vagy megváltozott a játék eleje óta, kezdve a fort-rendszerrel, korrupcióval, estate-ek, szövetségesek háborúba hívása, provinciák fejlesztése, nincs már westernization, van egy tonna új provincia meg úgy amúgy rengeteg dolog. Szerintem ha videókat nézel, meg bele-bele kezdesz egy-pár kampányba csak úgy "megnézősbe", hogy mi merre hány méter, elég hamar vissza lehet kapni a fonalat. -
#8503 hali srácok!
amikor megjelent a game, elég sokat játszottam vele,meg néztem quill gameplay-eit aztán valahogy elmaradt. most újra kedvet kaptam de megriaszt ez a közel 20 kieg ami van hozzá... az életben nem látom át egyszerre az egészet...
nagy változásokat hoztak? úgy értem az alapjáték mennyire változott meg? újra kell tanulni mindent? -
hát ez jó játék lesz. :) -
#8501 Inkább az lepett meg, hogy kétszer egymás után ilyen korán. I guess, túl sokat hagytam ki ;) -
hitman1028 #8500 ha a császárnak női örököse van
-
hitman1028 #8499 pedig ez már régóta van -
#8498 Következő játékban ugyanez 1447ben. Patcheltek valamit? Törökök garantálják, Wallachiát, serbiát, magyarok támogatják moldavia függetlenségét.. wtf:D -
Sose láttam még ilyen korán.. -
Timakrisz #8496 Nem para jó relationnel, meg amúgy is ők fogják leamortizálni a seregüket, neked csak ki kell térni a harc elől...
Amúgy ilyenkor azt szoktam, hogy kicsit a max fölé viszem a seregem, hogy ne legyek annyira "hátrányos helyzetben" és a pu társat küldöm hadba, hogy folyamatosan lent legyen a hadserege... meg ilyenkor kell pl terjeszkedni ezerrel afrikában. -
#8495 A spanyolok 3x akkorák mint én. Gondolj a háború utánra. :) -
#8494 War Score alapján lehet azért lehetne sírni, de így hogy csak védekezni kell nem volt túl nehéz gondolom :D -
Timakrisz #8493 Hát nem értem miért sírnál...kurva messze vannak, ki sem kell mozdulnod otthonról onnan, mire átérnek lefogy a fél seregük... totál esélytelenek... -
#8492 Amikor az ember nem tudja sírjon vagy nevessen.. -
Timakrisz #8491 Semmi, okosan kell taktikazni, folyamatosan mindenkivel jo kapcsolatot apolni, releaseltetni elfoglalt teruleteket, stb stb -
hupe04 #8490 És mi rá úgymond a garancia, hogy engem választanak meg nem Ausztriát, aki kapja a Large nation in the HRE bonuszt? -
Timakrisz #8489 Van egyszerűbb is: szövetséget kötsz 3 német választófejedelemmel, jó kapcsolatot ápolsz velük, nem nagyon expandálsz 1500 ig (max dél fele) és egy idő után téged fognak megszavazni császárnak. Ekkor már hozzáadhatod a fővárost a birodalomhoz és onnantól már te is tagja leszel. -
hitman1028 #8488 az már nem elég -
winterpeti #8487 Vannak egyszerűbb módjai is, például rögtön az elején kirakod magadból erdélyt és horvátországot, ausztriával javitod a kapcsolatot és akkor megengedi hogy belépj a HRE-be. A wikin levan írva pontosan hogy hogy vannak pontosan a számok.
Utoljára szerkesztette: winterpeti, 2017.03.10. 17:05:20 -
gebali #8486 Nagyon bonyolultan lehet csak, nem is nagyon éri meg: a lényeg hogy foglalj el egy HRE területet, core-old, majd veszítsd el vagy add vazallusnak az összes többi provinciát, amíg az újonnan elfoglalt HRE terület nem válik automatikusan a fővárossá. -
hupe04 #8485 sziasztok. Van bármi lehetőség Magyarországgal a HRE-be belépni? Próbáltam, ami régen működött, hogy erdély meg horvátok vazallusnak, de nem engedi így sem. sőt minden területet eladtam sopron és pest kivételével és úgy sem engedte. Valami tipp? -
gebali #8484 1100 órávala hátam mögött és még legalább ennyivel előttem nekem megér félévente 20 dolcsit :) CK2-vel vagyok úgy, hogy csak néhány DLC kell, azok is olcsón, de az EUIV más tészta. -
Lament #8483 Én általában azért várni szoktam vele egy kicsit míg a steam beteszi valami akcióba. Persze az min 2-3 hónap de ha nem pusztulsz meg, hogy annyira kell az új, érdemes kivárni.