Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Segítsetek lszi. Van arra lehetőség, hogy háborúban a szövetségessel "egyesítsük" a csapatainkat?! Jön az ellenség egy nagyobb csapattal és a szövetségesem össze vissza rohangál, pedig ha egyesítenénk a két seregünket, hogy együtt támadjunk meg simán levernénk.

KÖszönöm
Ki van 😄 Egyéb ötleted van?
mijki
EU4 Launcher-->DLC-->Music-->Pipáld ki^^

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Sziasztok. Na hátha érdekes lesz valakinek, ha rivális burgundia, akkor nem adja be ausztriának semmiképp az eventet... Megpróbáltam úgy, hogy kiveszem ugyan abból a mentésből és úgy ment... Riválisként kasztília kapta hiába én vertem meg...
Sziasztok.Megvettem a Kairis Soundtrack 2-t de nem játssza le a játék.Valakinek van ötlete hogy miért lehet? 😄 (Steames)
burgundian crisis itt megnézheted hogy mikre adja be mindegyik félnek..
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2016.09.17. 20:51:46
szabii98
1500ig bármikor bejöhet az event, de nincs rá garancia hogy be is jön

I met God. She's black

meg kell haljon a burgund király
Na újra kezdtem, de hiába verem el Burgundiát, és szállom meg, már kimerült teljesen és a perszonál unió-i is, de mégsem jön be az event... Valakinek valami tippje?
Nem kell azt 600x betölteni szerintem, nálam 10-ből 9.99-szer az osztrákok öröklik meg a burgund területeket, sajnos pont rettentő ritka, hogy Kasztíliához kerül, ahogyan az a valóságban is történt. Cseh és magyar PU-k nagyon könnyűek, úgyhogy ha csak ezen múlik a világ dicsősége, akkor nyugodtan kezd újra. Ellenben biztos nem kevés IA-t lehet kifarmolni abból, ha felszabadítod azokat a HRE-n kívüli területeket...

Utoljára szerkesztette: Chris, 2016.09.16. 11:51:51

Igen, ahogy nézem a Spanyolok vannak priorban az osztrákokkal szemben, bár igen kétséges, hogy ez így jó-e. Sajnos így Ausztriával már nem lehet gyarmatosítani... Vagy 600x kell betölteni, hogy nekem adja a burgund területeket, ami meg idegesítő és részint csalásnak is érzem...

szabii98
Ezt én úgy értelmezem, hogy a házasság a legerősebb érték. Ha a spanyoloknak van velük házasságuk, nagy eséllyel ők kapják, ha nincs akkor csak bad luck.

I met God. She's black

Sziasztok!
Ausztriával kezdtem játéékot, cseheket, magyarokat be is vertem PU-ba. A gondom ami most van, hogy 1495 van, van egy nagyon jól álló háborúm a Burgundok ellen, de valamiért a Castiliaiak kapják meg a trónt. Én vagy a HRE császára, és prestige 70 körül, legitimacy 90+, stabilitásom -1. Talán a stabilitás a baj? MErt azon kívül minden király...
Köszönöm! 😊

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB

Az Art of War dlc kell hozzá.
Kijelölsz egy területet és oldalt az infopanelon, ahol mutatja hogy ki szállta meg, lesz egy gomb, azzal tudod átadni bármelyik hadban lévő szövetségesednek. Aztán a békében ugyan úgy tudod követelni mintha magadnak kérnéd. Ott a listában is írja hogy melyik terület kihez kerül.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

dlc kell hozzá,h áttudj adni tterűletet,most nem emlékszek melyik
sziasztok! Egy háborúban békekötéskor hogy tudom úgy intézni, hogy általam kiválasztott provinciákat szövetségesem kapjon meg? Történetesen Ausztriát verjük földbe Franciaországgal vállvetve: ha Ausztria ajánl békét, felajánl területeket Franciaországnak, ha én kezdek tárgyalást, egyszerűen nem találok ehhez hasonló menüpontot...

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB

jaja,túl erősek lettek,már látom h mindenki velük fog játszani
szabii98
a porosz spacemarine-ek hihetetlenül izgalmasak 😄 az az infantry combat ability meg a discipline bónusz kegyetlen, jó sok stackwipe-ot osztok ki 😄

I met God. She's black

érdekes,új versengés,mondjuk már előbb is kitalálhatták volna
http://leaderboard.europauniversalis4.com/
Vissza lehet kapcsolni, ott van az időállító alatt egy kis lista ikon, ott lehet ki-be kapcsolni az értesítő ikonokat.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Pl. #8100 hozzászólás, a screenshot, utolsó felugró ikon, ami úgy néz ki, mint egy fekete henger, széles fekete alappal, rajta egy korona. Vidd rá az egeret.
fent vannak ugye kükönbőző kis zászlócskák,amin egy fekete izé van,rá kell vinni az egeret,és megmutatja a veszélyeztetett országokat
Hol találom ezt a disputed succession ? Ez egy külön menü ?
engem meg az zavar,ha nincsenek kint
szabii98
Tudtommal sehogy máshogy, a legegyszerűbb mód ha mentesz egyet és újratöltöd, akkor az összes fül előjön😞 Én is mindig eltűntetem, mert szeretem ha szép tiszta a képernyő, de sokszor kellene 😄

I met God. She's black

Hogy/hol tudom megnézni, hogy melyik országokban nincs per pillanat utód? Tudom, hogy a disputed succession fület kidobja néha néha, de van hogy véletlen eltüntetem...
sadface
Ne hagyd kimerülni, te használni gyalogság helyén merceket, több információ itt.

I decide when I'm done.

mijki
Ha egy háborúban kimerült a Manpowerem, akkor melyik a leggyorsabb módszer annak pótlására? 😊

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

szabii98
Itt megvan hogy miben mi található, és ezek alapján el lehet már dönteni.

Az Arts of Wart, a Common Sense-t és az El Dorado-t szokták azthiszem a "legfontosabbnak" tartani

I met God. She's black

mindegyiket xd
mijki
Mely kiegészítőket érdemes megvenni a játékhoz? 😊

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads%2Feu4-development-diary-8th-of-september-2016.967791%2F
dissolve alliance truce,ha töröd a szövetséget 5 évig nem támadhatod
space marinek,fejlett a katonaságuk
royal marriage,királyi házasság
a két ország arányát kell nézni,ha a vezető ország nagyobb,fejlettebb,a pu alatt lévő nem fog lázadni,ha kb egyformák v kisebb nála akkor nagy valószínűséggel fog,de sokmindentől függ ,elsősorban az időtől,ahogy tellik,egyre kevesebb a valószínűség h lázadni fog
Mit jelent az : RM , relation sloton (országokkal kapcsolat), dissolve alliance truce ,space marinek (ez valami egység fél e)

És mivel ilyen sok PU van nem félsz hogy fellázadnak és nem bírsz el velük ? Ha egyik lázad mindegyik lázad és úgy már kemények ám .
Igen, én is így környékeztem meg Brandenburgot, de 76 évesen nemzett utódot a király... Bohémiába meg bekerültem egyből start után, de ki is ebrudaltak a Podebradok, aztán az utóbbi 25 évben meg megint én őket. 😊 Szóval rövidesen lesz még itt PU... 😊

<#eljen>

Eddig nem próbálkoztam vele ilyen agresszíven, de kipróbálom. Bár volt már olyan, hogy 70 éves örökös nélküli királyhoz beházasítottam a dinasztiát, rá fél évre már meg is született a heir. <#falbav> Úgy látszik túl jó nő volt a csaj, a halottat is fel tudta támasztani. <#buck>
Ez nem PU, ez game of thrones. 😊
Csak folyamatosan figyeld, hogy melyik nagyobb országban van öreg (40-50+) király trónon utód nélkül és oda azonnal be kell házasodni. Tartósan magas prestige is kell hozzá, mert a vele RM-ben lévő országokból a legmagasabb prestige-ű ország dinasztiája kerül hatalomra, ha kihalna az adott ház. Ha bekerül a családod, akkor már csak az kell, hogy ne legyen utód vagy weak claim-je legyen az utódnak, ilyenkor "Claim throne" és indulhat is ugyanezzel a CB-vel a háború.

Nehézségei:
- Normál esetben mindig max relation sloton leszel, így sokszor 1 vagy 2-vel túl fogod lépni a max-ot, tehát diplo pontok fognak elcsöpögni (és/vagy maxolt diplomatic ideák kellenek/ajánlottak hozzá).
- Ahova be akarod helyezni a családod, azzal optimális esetben nem tudsz alliance-t is kötni, mert ha trónra kerül a dinasztiád, valószínűleg nem lesz egyből heir, tehát meg kell hogy tudd egyből támadni, míg az 5 éves dissolve alliance truce miatt pont el fog illanni a lehetőség.
- Claim throne offenzív háború lesz, tehát akárkit és bárkit meg kell verned, akivel a célpont szövetséges. És lehet, hogy épp akkor lesz erre lehetőséged, mikor nyakig vagy egy oszmán háborúban. 😊 Ráadásul még a célpont riválisai sem fognak melletted szövetségesként becsatlakozni, mert nem akarják a PU-t.

Nekem a lengyel-litván PU-kért a lengyel-litván-svéd-brandenburgi szövetséget kellett legyőznöm egyedül, ami nem volt sétagalopp, mert az utóbbi kettő már most space marinekkel jött, így nemhogy csatát nem nyertem ellenük, de karcolni sem tudtam őket.

Basszus, ezt hogy csináltad? :-) PU-ból még mindig nem vagyok a toppon...
Ha már perszonálúniókra hajtasz, akkor vhogy így csináld. 😄

Ausztriát Szerbiával felesleges, az olyan, mintha megnyomnád a Game over gombot. 😊

Ki az a "román"? Sosem létezett ilyesmi, csak Havasalföld meg Moldávia. Vmikor a 20. században gründoltak vmi ilyen államot, de semmiféle jogalapja nincs. 😊

pedig nem az ironmanan mulik
Egyszerűen muszáj volt kipróbálni. Nem régóta játszok még iron man-en, de normálon se volt soha ilyenre lehetőségem 😄
Amúgy se adok sokat ennek az egésznek per pill, szóval túl sok mindent nem veszthetek, úgy állok hozzá.
csak annyit értél el vele h megromlott a kapcsolat vele
kb az egész hre rád fog jönni xd plusz az ő szövetségesei,kb 0 az esély
Ha már lúd legyen kövér 😄
Baromi gyorsan nekiallnek meg egy eros szovetsegest talalni, es haboruba menni valakivel, pl a romanokkal, mert ott a roman betamadja amagyarta magyar le fogja verni, es gyengul a serege
ha tartósan 100 lesz az elszakadási vágy befog következni mindenképp
Én sem, mivel ilyenkor alap esetben gondolom Ausztiával kötik a PU-t. De mivel nálam is Habsburg került trónra, valamiért engem választottak 😄

Egyelőre csak Wallachia támogatja őket, igen ők ellenségeim. A másik ellenség a csehek, de ők meg utálják a magyarokat per pill, szóval szép az élet 😄