Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Segítsetek lszi. Van arra lehetőség, hogy háborúban a szövetségessel "egyesítsük" a csapatainkat?! Jön az ellenség egy nagyobb csapattal és a szövetségesem össze vissza rohangál, pedig ha egyesítenénk a két seregünket, hogy együtt támadjunk meg simán levernénk.
KÖszönöm
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2016.09.17. 20:51:46
Utoljára szerkesztette: Chris, 2016.09.16. 11:51:51
I met God. She's black
Ausztriával kezdtem játéékot, cseheket, magyarokat be is vertem PU-ba. A gondom ami most van, hogy 1495 van, van egy nagyon jól álló háborúm a Burgundok ellen, de valamiért a Castiliaiak kapják meg a trónt. Én vagy a HRE császára, és prestige 70 körül, legitimacy 90+, stabilitásom -1. Talán a stabilitás a baj? MErt azon kívül minden király...
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Kijelölsz egy területet és oldalt az infopanelon, ahol mutatja hogy ki szállta meg, lesz egy gomb, azzal tudod átadni bármelyik hadban lévő szövetségesednek. Aztán a békében ugyan úgy tudod követelni mintha magadnak kérnéd. Ott a listában is írja hogy melyik terület kihez kerül.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
I met God. She's black
http://leaderboard.europauniversalis4.com/
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
I met God. She's black
I decide when I'm done.
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro
Az Arts of Wart, a Common Sense-t és az El Dorado-t szokták azthiszem a "legfontosabbnak" tartani
I met God. She's black
space marinek,fejlett a katonaságuk
a két ország arányát kell nézni,ha a vezető ország nagyobb,fejlettebb,a pu alatt lévő nem fog lázadni,ha kb egyformák v kisebb nála akkor nagy valószínűséggel fog,de sokmindentől függ ,elsősorban az időtől,ahogy tellik,egyre kevesebb a valószínűség h lázadni fog
És mivel ilyen sok PU van nem félsz hogy fellázadnak és nem bírsz el velük ? Ha egyik lázad mindegyik lázad és úgy már kemények ám .
Eddig nem próbálkoztam vele ilyen agresszíven, de kipróbálom. Bár volt már olyan, hogy 70 éves örökös nélküli királyhoz beházasítottam a dinasztiát, rá fél évre már meg is született a heir. <#falbav>#falbav> Úgy látszik túl jó nő volt a csaj, a halottat is fel tudta támasztani. <#buck>#buck>
Csak folyamatosan figyeld, hogy melyik nagyobb országban van öreg (40-50+) király trónon utód nélkül és oda azonnal be kell házasodni. Tartósan magas prestige is kell hozzá, mert a vele RM-ben lévő országokból a legmagasabb prestige-ű ország dinasztiája kerül hatalomra, ha kihalna az adott ház. Ha bekerül a családod, akkor már csak az kell, hogy ne legyen utód vagy weak claim-je legyen az utódnak, ilyenkor "Claim throne" és indulhat is ugyanezzel a CB-vel a háború.
Nehézségei:
- Normál esetben mindig max relation sloton leszel, így sokszor 1 vagy 2-vel túl fogod lépni a max-ot, tehát diplo pontok fognak elcsöpögni (és/vagy maxolt diplomatic ideák kellenek/ajánlottak hozzá).
- Ahova be akarod helyezni a családod, azzal optimális esetben nem tudsz alliance-t is kötni, mert ha trónra kerül a dinasztiád, valószínűleg nem lesz egyből heir, tehát meg kell hogy tudd egyből támadni, míg az 5 éves dissolve alliance truce miatt pont el fog illanni a lehetőség.
- Claim throne offenzív háború lesz, tehát akárkit és bárkit meg kell verned, akivel a célpont szövetséges. És lehet, hogy épp akkor lesz erre lehetőséged, mikor nyakig vagy egy oszmán háborúban. 😊 Ráadásul még a célpont riválisai sem fognak melletted szövetségesként becsatlakozni, mert nem akarják a PU-t.
Nekem a lengyel-litván PU-kért a lengyel-litván-svéd-brandenburgi szövetséget kellett legyőznöm egyedül, ami nem volt sétagalopp, mert az utóbbi kettő már most space marinekkel jött, így nemhogy csatát nem nyertem ellenük, de karcolni sem tudtam őket.
Ausztriát Szerbiával felesleges, az olyan, mintha megnyomnád a Game over gombot. 😊
Amúgy se adok sokat ennek az egésznek per pill, szóval túl sok mindent nem veszthetek, úgy állok hozzá.

Egyelőre csak Wallachia támogatja őket, igen ők ellenségeim. A másik ellenség a csehek, de ők meg utálják a magyarokat per pill, szóval szép az élet 😄