10049
-
gebali #8482 Van 15 dolláros és 20 dolláros DLC, vagy a Mare Nostrum vagy a Rights of Man 15 dolcsi volt csak (egyik Dev Diary-ben részletezik, hogy ez hogy jön ki nekik). -
#8481 Az összes déelcé 20 dolcsi körül van asszem ami eddig megjelent. Nem olcsó, viszont gyakorlatilag teljes Ázsia újra lesz gondolva, nagy mértékben, plusz bejönnek a korszakok...bonyolodik a játék, több a lehetőség, de azért funnak tűnik. Be is van már tervezve egy új Japán kampány nálam, csak jönne már ki.. -
gebali #8480 Ez a micro builderes diplo képernyő annyira de annyira király funkció, az egyik leghiánypótlóbb kényelmi újítás az összes DLC között.
Egyébként rengeteg jó cuccot hoz a DLC, nem bánom, ha húsz dolcsi körül lesz (én annyira tippelek). -
#8479 Mandate of Heaven DLC
Szerk.: Videó is.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.03.02. 16:28:47 -
#8478 A béke, majd a core Queen Consort alatt lett meg, viszont még a király alatt kezdtem a háborút, esetleg itt bukhatott el a dolog.
A másiknak redditen utánanéztem, de nem egyértelmű mi kellene hozzá, enforce-t és intervene-t írnak, szóval a sima declare lehet nem jó. -
gebali #8477 Queen Consort megvan, elsőre pedig nekem sem sikerült. A lényeg, ahogy észrevettem, hogy a core-ozást is be kell fejezni a királynő alatt (sőt, elképzelhető, hogy elég csak a core-nak akkor elkészülnie, amikor királynő van, nem is kell, hogy a hadüzenetkor vagy békekötéskor ő legyen a hatalmon).
A másik nincs meg, nekem az kicsit furmányosnak tűnik, mivel általában nem húzódnak elég ideig a háborúk hozzá. -
#8476 Hmm, van ez a Queen of Conquest meg The White Company achi, elsőnél Queen Consort-tal kell területet meghódítani, másodiknál meg annak kell hadat üzenni, akinek condottieri-t adok épp, szóval mindkettő rém egyszerű, valamiért mégsem kaptam meg őket a teljesült feltételek ellenére.
Valakinek vannak már meg ? -
1Tauri1 #8475 Hello. Csinálta már valaki azt hogy az EU4-ből át konvertálta a dolgait a Victoria 2-be?
Meg van a program, eljutok a nagy tettig, és elindul a koncertálás, de végül azt írja ki hogy: converting save... failed.
Tudna valaki adni valami tippet? -
NineTY #8474 Ja igaz, a videóban ők is kb úgy csinálják mint én. Csak ők sokkal több területet tudnak mondjuk odaadni Lithuániának, nekem egy jó részét nem kérte, mert más kúltúrájú, vagy vallású volt. -
Lysandus #8473 Player nem léphet be főváros áthelyezéssel. -
NineTY #8472 Wow, nézve az uccsó részt, rájöttem, hogy nem is olyan nehéz bekerülni a HRE-be, annyit kellett volna csak tennem a legelején, hogy egy HRE-s tagtól elfoglalni egy területet és oda helyezni a fővárosomat. Ezzel szemben én elajándékoztam annyi területet, hogy 100 development alatt legyek, és bekértem magam Ausztia által a HRE-be. A másik módon sokkal egyszerűbb lett volna.
Már ahol most tartok ilyen módon bejutattam Magyarországot, de az nem esett le, hogy én is csinálhatok ilyet. Na mindegy majd tán egy másik játékba, ha lesz egyáltalán. -
NineTY #8471 Na megint nekiugrottam a HRE a lengyelekkel dolognak. A múltkor minden szép és jó volt, csak hát az alapfeltevés, hogy nem lép be ellenem senki koalícióba nem teljesült (a lehető leghamarabb vittem végig a reformot, ki is hagytam pár HRE államot, pl Bohémiát, mert utált) Csak így kiderült, hogy hát nincs meg az erőfölény, hogy ne lépjenek koalícióba.
Szal most egy jópár évvel a reform előtt megnyitottam, és minden államot benttarottam a HRE-ben (80 IA-val reformáltam), azon kívül összedobok akkora sereget, amekkorát még tán el tudok tartani. Lesz 4x33k és 15k Amerikában. Remélem így már csak nem lépnek be, és nyugodtan gyilkolhatom őket össze-vissza. :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: NineTY, 2017.02.19. 18:13:10 -
#8470 Megszűnt, Institution van helyette. -
1Tauri1 #8469 Hello. Régebben tudtam hol kell, de mist sokat változott az a játék. Hol kell nyugatosítani egy Kelet-Európai országot? -
imp99 #8468 Köszi a biztatást, biztos lesznek mélypontok, de pont azért szántam rá magam, mert elég mély (talán az egyik legkomplexebb ma létező) stratégiai játék. A maiak elég felszínesek, hamar kiismerhetőek és nem nyújtanak elég opciót, ahol igazi stratégaként kiélheti az ember magát. -
#8467 Sok sikert és soha ne add fel, rengeteg motívuma, felfedezhető füle van ennek a játéknak, de nem véletlen hogy steamen is ennyire népszerű :)
-
#8466 Arumba épp nemrég fejezett be egy tutorial multiplayer sorozatot FilthyRobot-tal, Skóciával játszanak coop-ban.
Ezzel a sorozattal legalább a mai játékot látod. :)
Klik -
imp99 #8465 Ahh szuppper! Nagyon köszönöm. Ezzel elleszek egy darabig :) -
#8464 DDRJake
Shen
Arumba
Quill
Ők tudnak neked segíteni. :)
Utoljára szerkesztette: sadface, 2017.02.18. 02:09:55 -
imp99 #8463 Sziasztok!
Érdeklődnék van e valakinek vmi jól összerakott tutorsorozathoz linkje? Néztem párat YT-t, de minőségi anyagot nehéz találni(angol is jó).
Elég sok stratégiai játékkal játszottam már, de be kell valljam, azért ez a game eléggé megizzaszt, így első blikkre. Paradoxtól, Stellarist, HoI4 toltam sokat, de ez sokkal bonyolultabbnak tűnik azokhoz képest, de pont ezért tetszik. Egyéb útbaigazítást is szívesen látok.
Egy lelkes kezdő EU IV gamer :) -
infernoo #8462 Sziasztok, imádom ezt a játékot. Minap elhatároztam, hogy készítek egy meme videót a témában, mivel meglepve láttam, hogy mostanság felkapták a játékot a YouTube-on. Magyar vonatkozású videó, mindenkinek ajánlom. Ha tetszett ne felejtsétek el a likeolni!
https://youtu.be/Ewa0QQHvHpg
-
gebali #8461 Mit gondoltok az új Age rendszerről? Én nagyon hyped vagyok, az intézményekhez fogható nagy változásnak tűnik. -
#8460 Portugálokkal az egyetlen lehetőségem Marokkó lett volna, ők meg minden szempontból fájdalmasak, és még kebab is védte őket.
Visszarázódni jó volt, de inkább kezdtem egy újat, ott meg rögtön az elején ez történt.
A spanyol AI továbbra is törött sajnos, az Asturias-ban álló 11k 1504-ben még mindig ott áll a francia Succession war óta, pedig volt 1-2 lázadásuk is, a Reconquista küldi is beragadt, és esze ágában nincs elszakadni, pedig 100%-on támogattuk az angollal és Tunéziával is, míg Aragóniának csak a harcipápa volt a szövetségese.
Két próbálkozás után nem igazán érzem az AI-ban az akarást. :) -
Lysandus #8459 Próbáld foglalkoztatni az AI-t. Ha időről időre behívod háborúba, akkor nem jut eszébe önállóan kalandozni. -
#8458 Nekem ez új, fél éve nem játszottam, látszik hogy amíg volt a rutinom nem kerültem ilyen szituba. :D
A WS-t nem is néztem, de elég sok lehetett hisz az európai területeim be lettek foglalva, a kolóniákon viszont kényelmesen hozható lett volna a dolog ha nincs ez a stab-os baromság. 6-4-4-es királlyal a war exhaustion-t is szépen tudtam volna vásárolni. De rendkívül rendes volt az AI, mert két szövetségesem volt a játék eleje óta, és az egyik üzent hadat a másiknak.... De még csak riválisok se voltak.. Defenzív hívás, természetesen a támadó szomszédjaként én lettem bedarálva azonnal, +3 stab-ból 4-5 perc alatt -3.
Buta AI értelmetlen háborúval. -
geo91 #8457 csak ha nagyon mínuszban van a warscore -
#8456 Békeajánlat visszautasítása mióta jár stability vesztéssel ? -
NineTY #8455 Csinálgatok egy Lengyel HRE WC-t egy ideje. Még rég az Ausztria HRE WC után kezdtem, és most folytattam. No Ironman, de ez már hard.
1.17-ben, mert az új kiegben megint van sok fura dolog, és
Elég jól állok, bár valszeg jelentősen hátrébb, mint ilyenkor múltkor Ausztriával, de hát ez természetes, a lengyeleket nagyon nem a HRE élére találták ki :D
Ezen kívül még van 5 kolóniám Amerikában. Máskor így még nem kolonizáltam, Londonból Greenlandra, majd onnan tovább :D
Utoljára szerkesztette: NineTY, 2017.01.31. 17:06:57 -
#8454 Lehetnek különböző uralkodói házból. -
Lament #8453 halihó, Iberian Wedding akkor is megtörténhet ha De Valois család van a trónon Aragonéknál? :D Azt tudom, hogy elvileg 1530-ig kell megtörténnie, meg akkor ha nőnemű lesz az örökös, csak ezt nem találom sehol, hogy ez befolyásolhatja e? :) -
LaTueur #8452 Hello! Erre a fórumra nem nagyon irogattam, de unalmamban csináltam egy videót, ha valakit érdekel: https://www.youtube.com/watch?v=24dQwnHHibs -
#8451 Ezért mondtam, hogy szerintem, mert csak 1 lehet a wiki szerint. :D Nem tudom, hogy hozta össze. Egy csomó dologról én se tudtam, hasznos tud lenni ha egy unalmas előadáson eu4wikit búj az ember. :) -
Malarki #8450 És valóban :O Azoknak kell lenniük mert az összes benne van a novgorodi trade leagueban és kereskedőköztársaság mind. Viszont a wiki azt írja hogy egy trade nodeban csak egy ilyen lehet, itt meg egymás hegyén hátán vannak.
Btw, eddig nem is tudtam hogy ilyenek is vannak a játékban :D -
#8449 Ezek szerintem Trading cityk. (via Novgorod) Több infó itt.
Utoljára szerkesztette: sadface, 2017.01.21. 21:31:34 -
--deathstroke-- #8448 Hmm meg is lett a gond.. WTF?! ironmanben ki látott ilyet? -
--deathstroke-- #8447 Modok nélkül játszasz? Ilyet még nem láttamhogy city of.. nevű államok jöjjenek létre..De én is lövök egy képet a mostani játékomból, Naxos élére hogy kerül random tatár? WTF?! -
Malarki #8446 őőő, valaki megmagyarázná hogy mi folyik az oroszoknál? :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Timakrisz #8445 NAGYON JÓ CSATORNÁT TALÁLTAM YOUTUBEN :DDDD CSemegézzetek!!!!
https://www.youtube.com/channel/UC5V9Zzju3ECMtK59TxqPFvQ
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2017.01.18. 12:54:24 -
#8444 Aye, aye akkor lassan salen lesz a RoM is! -
#8443 Ismételten visszatér a Dev Clash keddenként 15:00tól!
Általában az új expansionok és nagy peccsek előtt szokott lenni dev clash, és minden játékosnak kötelező volt Ázsiában választani egy országot, valószínűleg a következő peccs Ázsia témájú lesz. (ráfér a játék ezen felére egykis újítás:))