10049
-
Szóval az eddig tök értelmetlen tengerészes rendszerből csináltak egy használhatatlant. :D -
gebali #8641 Na akkor ez lesz az, az új patch miatt folyamatosan kell tengerész a hajókra, ha vízen vannak, és így gyorsabban elfogy neked, mint ahogy újratermelődik. Aztán mikor javítanád, nincs miből - ha megnézed, egy-egy hajónak kéne így is javulnia. -
#8640 Mondjuk azt se értem mitől fogynak el a tengerészeim, pontosabban mitől nem nő a számuk, ha még csak hajót se építek. :D -
#8639 Az attrition miatt csak akkor van tengerészem ha leparkolok, csak így enged új hajót is venni, de szimpla javításról van szó nem új hajókról, ahhoz a pénz megvan.
Ettől a tengerészes rendszertől amúgy is herótom van, mehetne simán manpowerből.. -
gebali #8638 Van elég tengerészed? Illetve biztos nincs egy hajó sem, amit mégiscsak javítanak? -
#8637 Egyszer régebben megcsináltam, de valami nem tisztázott ok miatt (elvileg egy szar mod) ledobta az ironman-t, és még csak észre se vettem. :/ Azóta nem volt kedvem a magyarokhoz.
Nem volt császár Ausztria egy ideig, de akkor háborúztam egy kiadósat kebabbal, így lemaradtam róla, következőnek pedig visszaválasztották. De nem különösebben érdekel mennyi hadserege van, úgyis szétszivatom a fort-jaimon, a rengeteg AE miatt haladok lassan.
Ami nagyon bosszant, hogy Ragusa node-ban attrition-t szenvednek a hajóim, és hiába parkolok egy időre haza, nem javítódnak. Valami csúnya bug lehet, vagy nemtom. -
gebali #8636 Nekem az az achievement meglett az előző run-ban :P Nem nagy dolog, főleg ha mondjuk a franciákkal beszövetkezel vagy Ausztria elveszíti a császári címet és valami kis OPM kapja meg (vagy a riválisa, akkor ugye meg sem védi). -
#8635 Nekem mindig brutálisan jó Hunyadijaim szoktak lenni, most is Mátyás asszem 4-5-6 volt, a fia 6-4-5, az unokája 4-5-4, aki most a heir. Rengeteg development-et pakoltam le. Sajna azonban kihalásra vannak ítéltetve, a scriptelt heir chance valami tizede pl. a Habsburgokénak.
Ellenben Hesse-ben volt egy 68 éves gyermektelen uralkodó, 1 éven belül kihalt és Hunyadi lett helyette, gyors Claim Throne-nal már raktam is őket PU-ba. :D Bécs már az enyém, szép lassan csipegetek el az osztrákoktól, hátha mostmár második nekifutásra összejön a Habsburg achi, de az eleje nagyon szenvedős volt, most kezd beindulni. Szidják is Mo-t a hivataloson is. :/ -
gebali #8634 Azt hiszem nincs event beépítve az elvesztésükre, csak a szerencsén múlik a dolog. -
EM64T #8633 Ha jól rémlik -- bár már nem most volt -- a Magyarországi játékommal végig, 1750+ megunásig Hunyadi uralkodóm volt. -
gebali #8632 Egyszer régebben már voltam Magyarországgal, akkor csak azért vesztettem el a Hunyadi-dinasztiát, mert 1700 körül köztársaságra váltottam, szóval most is reménykedem abban, hogy sikerül megtartani őket :) -
Torisaru #8631 Nem tudom mi lesz a Hunyadiak után, esetleg még Corvin Jánossal tovább vihetjük át a cinquecentroba, bár régen sem volt János hanem random Corvin László stb. jött Mátyás királyunk után.A probláma hogy gyenge uralkodók jönnek ami visszaveti majd az országot, persze ha az adminisztrácó 4 vagy 5 akkor az még okés mert ugye abból költ sokat mindenképpen a játékos.
Hogy kit látnák a trónon más uralkodóházból?A szomszédságból Bohémia esetleg Lengyel utód jöhetne, nyugatról pedig kedvencem Burgundia hercegét látnám szívesen a Valoá ágból ami Bourgogne is mivel Jó Fülöp gyermekei már Burgundiai koronahercegek. -
EM64T #8630 Megvan a válasz az EU4 wikiben: nem szűnik meg, csak a felére csökken. Kár. -
gebali #8629 Itt a második rész :)
-
EM64T #8628 Ha győzök a ligaháborúban mint katolikus HRE, és békekötéskor a Peace of Westphaliát támogatom (tehát vallásszabadság), utána természetes az, hogy HRE-ként ugyanúgy kapom az eretnek hercegek után a negatív IA-t? Ez teljesen és abszolút meglepett engem, azt hittem ha vallásszabadság lesz, ez is emgszűnik. -
#8627 Maxon van. -
gebali #8626 Szerintem esélytelen. Diplo úton nagyon nehéz hűbéressé tenni valakit, masszívan nagyobbnak kell lenned mint ő és akkor talán. -
pretorius07 #8625 Vagyis diplo vassal -
pretorius07 #8624 Tuvok,biztos elmentek a matrózok grogot inni:) amúgy nincs levéve a fleet maintenance? Ha a hadseregnél van nullázva,ők sem reinforce-olódnak.
Torisaru,a diplo annex így nem fog menni. Háború. -
Torisaru #8623 Valaki azt mondja meg hogy ha Boszniát akarom vazallussá tenni de a köztünk lévő fejletségi különbség túl nagy(konkrétan 50 és 40 pont kellene ahhoz hogy belemenjenek), military alliance, royal marriage és 100 influence mind megvan, akkor mit tehetek még?
Az egyetlen negatív módosító a border restriction -3, és ugye nem tudom őket felhúzni magamhoz, így évek munkája megy veszendőbe, főleg diplomácia mert ugyan raguzának segített a condottiere seregem a szerbektől és bosnyákoktól terüketeket elvenni, de mintha ott se lettek volna a magyar csapatok nem volt negatív hatása.
Utoljára szerkesztette: Torisaru, 2017.05.05. 01:30:14 -
#8622 Na azt mondja meg valaki, hogy ha ott a hajókon a kis kalapács, miért nem javítódnak mégse ? -
gebali #8621 Áh, értem. Mondjuk az jó lett volna a kampányomhoz, mert úgy támadhattam volna HRE területeket anélkül, hogy Ausztriával kelljen megküzdeni, de ez már így alakult :)
Igazatok van, most már a kultúra sem számít, elavult infó alapján írtam az előző kommentet. -
Lysandus #8620 Ezzel azt akarták modellezni, hogy Mátyás cseh király is volt végül. Tehát volt egy időszak, amikor két legitim cseh király volt, az egyik Mátyás. -
Lysandus #8619 Nem fogja felajánlani, hanem az egyik HRÉ-vel szomszédos provinciánál "kizöldül" a beléptetés fül. Ezzel még lépsz be, hanem a fővárosod kell ugyanígy bevinni. Tehát beléptetni egy a birodalommal szomszédos tartományt, ami a fővárosoddal is határos, és utána beléptetheted a fővárost is. -
#8618 Most változtatták meg, az 1.2ben vagy az 1.21ben -
gebali #8617 Ez neked sikerült? Mert elvileg ez csak akkor igaz, ha accept culture vagy a császárral, egyébként nem 200 developement a határ hanem 100, ami a magyarokkal már sokkal problémásabb. Futottam még megjelenéskor egy próbakört, akkor nem sikerült előcsalni hogy Ausztria felajánlja a csatlakozást, pedig jóban voltunk.
Utoljára szerkesztette: gebali, 2017.05.04. 13:21:54 -
#8616 Akar a fene HRE tag lenni :D -
zombitibi #8615 Két provincia eladásával be lehet lépni a HRE-be, meg állandó claimet kapsz fél Bohémiára. -
#8614 Azt hittem Mo kicsit jobb lesz az 1.21-el, de sokkal rosszabbnak tűnik. Mire Mátyás nagykorú király lett 7 lázadásom volt (plusz egy párat sikerült elkerülni), folyamatos az unrest több helyen, sorban jönnek a negatív event-ek, és a pénz is alig jön, pedig eddig kifejezetten jó bevétel volt, most meg advisor-okra is alig futja.
Az első 20 év eddig tiszta szopás, remélem lesz valami pozitív is később.. -
Lysandus #8613 Nálam az volt, hogy Hunyadival jött Utószülött László, aztán a korábban bevezetett pince-consort rendszerben lett egy anyja is, ami valljuk be logikus, viszont a játék kisebb hibáiról sokat elmond, hogy nem ugyanakkor kaptam anyakirálynét, amikor örököst, és fogalmam sincs, hogy mitől jelent meg az anyuka. :-)
Köszi az infót! -
#8612 Esetleg még azt csinálhatod, hogy 1 rész legyen lényegesen hosszabb.. Mondjuk fél óra vagy 45 perc. :) -
gebali #8611 Valóban, Trencsén is új, erre majd reflektálok a negyedik részben (az első három már felvéve és bekészítve)
Nem volt szerencsém.. :D Ezt mondjuk nem tudtam, azt hittem, nem nyúltak bele az interregnumba, így kicsit jobb a helyzet akkor. Egyébként végül szerencsém lett, de az majd a következő részekből derül ki, hogy miért ;)
Pest valóban CoT lett. -
Lysandus #8610 Nem rossz, de két dolog:
Trencsén nem új tartomány szintén?
Ha szerencséd van akkor Utószülött László (Posztumusz Ladislav) mellé is kaphatsz anyakirálynét. Így nem kell megvárni, hogy nagykorú legyen, háborúzhatsz is, méghozzá úgy, hogy Hunyadi is megvan, mint hadvezér. Tehát be lehet darálni a törököt megelőzve Havasalföldet, Szerbiát és Boszniát. Vagy akár Isztriát és Dalmáciát.
És egy kérdés: azt írták, hogy 1.21-ben kap Pest is egy CoT-ot, ez tényleg így lett? -
gebali #8609 Én is, de mivel nem EUIV csatorna vagyunk, nem akarjuk elárasztani ezzel a tartalommal azokat, akik nem ezért jöttek. Mindenesetre pár héten belül lehet, hogy heti kettőre emelkedik ez a szám, a csütörtöki tutorial kifutása után ez jön a helyére :)
Köszi hogy megnézted :) -
#8608 Én a heti egy részt kevésnrk érzem, de kíváncsian várom őket. -
gebali #8607 Nekiugrottam egy magyar sorozatnak a 1.21 patch-csel, iratkozzatok fel, ha tetszik (inkább lazulós mint ultrapro gameplay :) )
Utoljára szerkesztette: gebali, 2017.05.03. 16:44:12 -
EM64T #8606 Ó, nincs utódom, ez eszembe sem jutott... Na majd lesz, még húsz sincs a császár. Köszi! -
gebali #8605 Két eset jut hirtelen eszembe amiért nem lehetsz császár: nem megfelelő a vallásod vagy nincs utódod (esetleg női utódod van, amennyiben nem aktív a Pragmatica Sanctio). -
EM64T #8604 Ha valamiért nem vagyok alkalmas HRE-nek, holt tudom megnézni? Most hirtelen, egy nemrég nagykorúsodott uralkodóval vettem észre, hogy már magamat sem támogathatom HRE-nek, nemhogy a többiek nem szavaznak rám. Szóval annyira nem vagyok alkalmas, hogy a szokásos listát sem látom az elektoroknál, hogy miért szavaznak illetve nem szavaznak rám, csak a kiírást: nem vagyok válaszható.
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2017.04.30. 18:37:53 -
#8603 jogos, nem vettem észre, hogy írta ő az emperor.