Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az egy automata event 1550 után valamikor. Nincs fix időpont, azt hiszem 1550 és 1560 között, talán...
Sziasztok!
Brandenburggal játszok, átváltottam protestáns hitre, hogy tudom megalakítani a HRE-n belül a protestáns ligát?
Nincs 😞 Vagy te vagy a HRE császára?
Lol 😄DDD Na ilyet sem láttam még:
Hogy jutottak el idáig ??? 😄
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2017.10.14. 20:27:53
Az állandó uniók sokat segítettek a terjeszkedésben. 1690-re elfoglaltam Aragóniát és a Földközi-tenger szigeteit, Portugália egy részével együtt. Van még esélyem arra, hogy egyesítsem NY-Európát?
Ez a mostani állapot:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ez pedig amit elakarok érni:
1623-ra ez igen szép! Grat!
Sikerült integrálnom a franciákat, majd megszerezni a trónigény casus bellit a kasztíliaiak ellen. Az aragónok megelőztek, és hatalmas területet haraptak ki belőlük. Ez végül is jó volt, hiszen Kasztília kimerült és legyengült, így nem is lázongott. Ezzel a lendülettel megtámadtam Aragóniát, és visszaadattam velük az összes újonnan elfoglalt területet, ami miatt teljesen lojális lett hozzám Kasztília. Ezután végre létrehoztam Nagy Britanniát, és császárságot csináltam belőle.

Utoljára szerkesztette: KonigTiger50, 2017.10.12. 21:28:41
Akkor inkább integráld manuálisan. Bár hasznos szövetséges így is.
Hát pedig eléggé adja magát 😊

Igazából csak annyit kell csinálni, hogy amint elkezdődött az age of absolutism, le kell vinni a stabilitást 1 alá, és akkor megjelenik a civil war disaster, és olyan 10 év múlva triggerel, alacsonyabb stabilitáson nyilván hamarabb, illetve van egy esemény, "star chamber", ami ezelőtt valamikor 100-150 évvel jelenik meg, ha ott a yes-re nyomsz akkor az szintén gyorsít. Miután triggerelt, rá kell nyomni a parlamentalistákra, megjelenik egy olyan 50 ezres lázadó sereg, azt érdemes komolyan venni. kis túlerővel viszont nem okoz gondot, főleg úgy hogy én kiszoktam rögtön nevezni cromwellt tábornoknak mert ő elég op. Ezután ha nincs rebel által megszállt tartomány, és nincs sehol átlagnál magasabb unrest, akkor rögtön vége a disasternek, +2 stabilitás és egy rakás prestige, cromwell lesz a a ruler, aki általában mindenben szar ami nem military. Ha ő meghal akkor szintén létrejön valami ami még nem a végleges államforma, erre igazából még nem sikerült rájönnöm hogy mi történik ekkor, de csak 1-2 évre, és azután üt be az esemény ami adja a végleges államformát, valami legacy of cromwell, vagy hasonló. Ja és ez a két államforma között kingdom-republic, megjelenik a nobility estate, ami angliával ugye nincs alapból és a republicban sem lesz, addig viszont jó, mert kicsivel több manpower az mindig jó angliának.
Angliával köztársaság? Ezt eddig én miért nem néztem eddig 😄

Nekem sokkal jobban bejön a Republic. Mindig van pontom arra amit akarok, ráadásul ha megtartom és nem választok új rulert, akkor viszonylag hamar összejön egy 6-6-6-os, a monarchiánál meg utálom ha kapok valami szar statos uralkodót 50 évre, meg azt is szeretem hogy nem kell royal marriagek miatt kapcsolatokat pazarolni, amiket csak stabilitás vesztéssel lehet felbontani. Ja és plutocratic idea group a kedvencem, mert szinte mindenre jó, Ja és mindig van tábornokom akinél nem kell félnem hogy meghal.
A Rózsák háborúja tényleg húzós időszak volt, de aztán az utolsó pillanatban jött egy örökbe fogadott herceg és így megoldódott. Én a monarchiákkal jobban szeretek játszani, több a lehetőség.
Angliával ez elég gyakori. Nálam is volt már ilyen hogy megörököltem a kasztíliai trónt, de volt hogy még az osztrákot is. Ami elég vicces, mert ha valahol állandó probléma az utódok létezése az pont Anglia. Ezért is szoktam minél hamarabb triggerelni a civil wart és váltani republicra.

A tervezett norvég hadjárat előtt 1 hónappal megörököltem Leinstert, és háborúba kerültem Kasztíliával, ami a szövetségesem volt. Amikor megnéztem a dynasty térképet, akkor vettem észre, hogy Kasztília-Aragónia trónján is egy Lancaster ül. Így gyakorlatilag egész NY-Európában ugyanaz a ház uralkodik.

Utoljára szerkesztette: KonigTiger50, 2017.10.07. 14:08:28
Stabilty +2
Size of Country -19
Nézd meg, hogyan jön ki a -16 százalék. (Fölé viszed az egeret.)
Sziasztok. Angliával vagyok, 1520-ban. Eltelt 50 év Franciaország trónjának megszerzése óta. Muszáj annektálni, vagy idővel növekszik az öröklés esélye? -16% jelenleg.
alapból is jár 3-3-3

de ha van stabilan 50pp, akkor sztem elég "hihetetlen" h miniország vagy még 1700ban is...

Az azért elég menő. Tetszik, mert így serkentik a developement-fejlesztést (hiszen az olaszok pl. nem nagyon tudják mibe borítani a MP-okat, annyi van nekik már most is, meg pénz is rengeteg, szóval léthatunk majd szép 50+ deves provinciákat).
Nem is értem hogy más cégek miért nem kapnak erre a témára. Én úgy látom hogy bőven van rá igény, nem csgo szint, de azért szép kis communityje van a paradox játékoknak. Mert ezért csinálhatja meg ezt a paradox, ha valaki ilyen játékkal akar játszani akkor ezt veszi meg, mert nincs más.
szabii98
Lehet mostmár upgrade-elni az advisorokat, +5ös szintig, 25 ducat/month-ba kerülnek. Az azért elég fasza, bár durván endgame dolog már, de akkoris. Képzeljétek el a kis olasz high-dev országokat 1700 körül, ha mondjuk átlagos uralkodójuk van (3-3-3), 3 db 5ös advisorral az már 8-8-8, 50-es PP-vel 9-9-9 monarch point/month, jól hangzik.

Mondjuk azért a 3-ban volt egy olyan dolog, hogy ki lehetett választani milyen advisor-t keresel. Nyilván itt nincs ilyesmi, és lehet az estate-ektől kérni meg kis random faktor is van benne, de azért tegye fel a kezét aki annex-kor szeretne egy improve relations advisor-t és nyolcszor kell kirúgni egy másikat, hogy kapj egy jót😊

I met God. She's black

Játszottam vele eleget. Azt is megvettem. :-)
sadface
Játsszatok a III-val. 😄D

I decide when I'm done.

Ez így van. Viszont: én már évek óta két játékkal játszom, ez az egyik. Időközben meg is vettem. De legalább a pénzemért nem egy bugos vackot kapok, ami soha nem lesz kész. (Mert ugye olyan is van a piacon.)

Biztos vagyok benne, hogy a Paradox ezzel az üzletpolitikával szénné keresi magát, és bár szívom a fogam kicsit, de nem bánom.
Egyetértek. De még nem is zavarna annyira, ha mondjuk 15 dolcsi lenne és hozzáadnák a unit packeket.
Nem túl szimpatikus a paradox üzletpolitikája. Egy teljes játék árát elkérnek egy ilyen dlc-ért. Ami a teljes játék egészéhez képest max olyan 1 % újítás. Ha az ember nem az adott dlc specifikus országokkal játszik, semmi különbséget nem tapasztal. Ez a mostani is elég szegényesnek tűnik. Egy ilyen dlc-nek egy olyan patchként kellene érkeznie, amit 5 perc alatt auto-updatel a steam indítás előtt, úgy hogy észre se veszi az ember, mert már egyszer fizettem az alapjátékért. nem hogy fizetős dlc-ért. Ráadásul ezek egymásra is épülnek. Nem is értem hogy aki manapság akar elkezdeni játszani a játékkal, az szépen megveszi az alapjátékot plusz az össze dlc-t, hogy naprakész legyen frissítésekkel? Az egy párszáz euróba fájni fog. Paradoxéknak biztos megéri. De akkor legalább csinálhatnának a victoria 2-vel is valamit, ami már ott döglődik évek óta.
https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/cradle-of-civilization-expansion-for-eu4-focuses-on-muslim-empires.1048584/
20 dolcsi :\ És megint egy csomó funkció, ami csak limitált mennyiségű országgal elérhető.
PetruZ
kész a nagy mű
teutonic order

Veszíts el egy háborút. Bármilyen háborút. Vagy utasíts el egy segélykérő nemzetet, aki a DotF miatt akar behívni védekező háborúba.
Sziasztok!

Hogy tudok megválni a Defender of the Faith címről, mert addig nem enged vallást váltani, amíg az vagyok..
Megéri a Third Rome kiegészítő? 30 percig még akciós.
Danke 😊

Tuvok
<#wave>
Artvisors
Authentic Flag Improvement Pack 1.22 (saját modom)
A Revolutionary Borders Mod - NO FONT
Translucent Colored Mapmodes
A Rev. Font Mod - Bookworm
GFX Overhaul - Ironman v6.21
Better UI 1.22
TBARW EXTRA: User interface

Steam-en fent van mind.

Tuvi, milyen grafikai modot használsz, és hol lehet elérni? 😄

Tuvok
Frencsit se sűrűn látni így, főleg bármiféle játékos beavatkozás nélkül. <#vigyor3>

Az igaz. Az Age elég király, a State érdekes színfolt.
Oké,de ez miért zárja ki a dlc meglétét?
Azért itt nem csak a ming rész van,hanem az ages is,meg a state funkciók is.
Én most azt mondanám, hogy ne. Japán és Ming új játékmechanikája is a érthetlen mód a Status Quo fenntartására van kihegyezve, Ming most már nem esik szét szinte egyáltalán, de cserébe mindenkit véd maga körül, úgyhogy nagyon fun a Távol-Keleten terjeszkedni.
Ha még valakinek nem lenne meg,akkor itt a lehetőség😊

Mandate of heaven
PU alá vontam Magyarországgal Ausztriát az elején. :-) Nem könnyű, de meg lehet csinálni. Ráadásul Hunyadi Mátyás alatt. :-)

Azt lehet kihasználni, hogy a PU vissza is nyalhat, mert két irányú fegyver. Az elején a Habsburg ház adja a királyt mindkét országban, tehát a perszonálunió egyik feltétele mindkét irányba adott. Nem tudom, hogy az osztrákok hogyan kezdenek, van-e örökös. De egyszer csak azt vettem észre, hogy van, de gyenge. Ment is a claim, már csak Posztumusz László nagykorúságát kellett megvárni. Akkor azonnal ment a DOW, és ezzel párhuzamos ugrott fel az "Elect Mátyás" event, azt csak a hadüzenet elküldése után szabad megnyomni, mert egyébként elvész a CB. Így viszont a háború még egy Habsburg király alatt kezdődött, de Hunyadi alatt fejeződött be, tehát Mátyás alatt jött létre a PU Ausztriával.
Szerintem nem bug, nekem már sok patch óta a backup és az autómentes ugyanazon a napon van. Ha mentesz manuálisan és feladatkezeloben kilövöd akkor nem 😄
Tuvok
Direkt feladatkezelőből léptem ki, hogy ne mentsen. :]
Valami tartós bug van amúgy, azóta is ugyanazon a napon menti azt a kampányt, pedig töröltem a backupot, másik kampánynál viszont jó. <#nemtudom>

Nem biztos, de mintha kilépéskor a backup a mentéssel azonos lenne..tehát játék közben backupként funkcionál, utána pedig elveszited a lehetöséget h visszamenj az idöben picit. Valami olyesmi dereng, de már egy honapja nem játszottam...

Tuvok
Nekem 6 hónapra van állítva, és eddig működött is jól, de most valamiért rendre ugyanakkor menti őket. <#wilting>

backup 3 havonta van,és pont egybe esett ,pech xd
Tuvok
Az mióta van, hogy az ironman mentés, és annak backup mentése nem fél év (vagy akármennyi) különbséggel, hanem pont ugyanazon a napon ment ?

casual eu4

Habsburg. Úgy van, hogy Ausztriában és Magyarországon is regency van, ugyanaz, és az örökös Ulászló von Habsburg.
Szal érdekes. Az én szempontomból persze szörnyű, a játék elején én szakítottam ki Magyarországot Ausztria alól PU-ból.