10049
-
pretorius07 #9369 Az angol pu esetén ha kialakul a Surrendef of maine-ből a háború,nem jönnek alapból segíteni,mert anglia a támadó. Ahhoz,hogy jöjjenek segíteni,neked kell behívni őket terület ígérettel. Máshogy nem fognak jönni. A koalíció ellen meg egyszerű a megoldás. Háborút elindítod,beállítod a peace dealt,amit ki akarsz hozni. Ott megmutatja,ki menne ellened koalícióba. Na azokkal egyből improve relations,amint a haború elkézdődött. 50 relations felett nem jönnek koalícióba. Aki mondjuk 54-el van benne a háború indításnál,azokkal nem kell törődni,mert elvileg a yearly tickkel azok kiesnek két éves háború esetén.
Szóval a francia pu esetén egyből improve a pápa,és a határ közeli hre tagok. Mire meglesz a 60% warscore,addigra 2-3 fős lesz a koalíció,ami nem alakul meg. Én már 1490 fele vagyok,egész írország megvan,fele skócia,burgundyból is van terület,és a francia pu is megvan. Meg is untam,mert így túl egyszerű :) -
#9368 Anglia ritkán látott nagy szarban lesz :D
-
OGMontana #9367 Arany Horda reform, épphogy sikerült 1500 előtt
-
#9366 Azért ez így egy kicsit túl zsíros Iberian Wedding :/ -
#9365 Jja, jó nagy vadbarom vagyok, totál elfeledkeztem erről. Kiestem a gyakorlatból :(
Köszi -
HUmanHunter #9364 mielőtt elküldöd a peace dealt állítsd át a provinciában a hold by-t a vazallusra, akkor neki fogod claimelni -
#9363 Régebben a vazallus claim-jével indított háborúban mintha oda lehetett volna közvetlenül adni Peace deal-ben provinciát a vazallusnak, de most csak magamnak tudom (és utólag átadni neki). Ez megváltozott, vagy én nem találom csak ? -
Timakrisz #9362 Hát én az achira hajtok :) Nem tudom, milyen beállítások vannak, default iron manazek, dobálja az achikat, amik épp sikerülnek. De ezt a tetves AE dolgot nem vágom, már ezerféle képpen csináltam, hogy egyszer kelet egyszer nyugat egyszer dél egyszer észak fele megyek, de 3-5 tartomány foglalásánál nál már kezd kialakulni az 6-7 tagos koalíció :((
-
OGMontana #9361 Legelső true world conquestem(Nem easy difficulty, és nem custom nationos). :D
Katolikus Ottoman->Arabia->Mughals->HRE.
Utoljára szerkesztette: OGMontana, 2018.07.14. 16:24:52 -
hitman1028 #9360 ironmanbe is lehet csalni pl ha very easyre teszed,igaz igy nem jár achi -
Timakrisz #9359 Hát már negyedszer esek neki :( én nem értem bakker, pl ezt: https://www.youtube.com/watch?v=Ry34Egf5_RY a videót nézte. HOGY A FENÉBE PUZIK BE ILYEN HAMAR MINDENKIT????), HOGY NINCS KOALÍCIÓ ELLENE? 3 tartományt foglaltam plz Britanniától, már koalíció alakult :((( Castil kb 1490 Aragon 1500 körült került PU alám, Nápoly meg leszakadt Aragoniától még előtte :(
Ja és nem értem nekem miért nem jön segíteni senki :((( Pedig Aragon, Castil is alli :(
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2018.07.14. 13:06:32 -
Lysandus #9358 Jól mondják, én is a Hittman félével csináltam meg anno. A legkönnyebb akkor megcsinálni, ha kevés a protestáns fejedelem a HRE-be. Utána csatlakozni a legelején a protestáns ligához (nem kell protestásnak lenni), majd azonnal megy a hadüzenet (kevés ligatag = kevés ellenfél). Majd győzelemhez segíteni a protestáns ligát, utána már csak protestáns lehet a császár és a választók is. Ha szerencséd van, akkor összesen nem lesznek hárman, és őket már könnyű vagy legalábbis lényegesen könnyebb legyőzni.
(Én anno nem voltam ennyire szofisztikált, csak a nyertes ligaháború végén láttam, hogy alig van választó, ekkor döntöttem úgy, hogy legyen meg ez az acsi is.) -
pretorius07 #9357 Hitman féle megoldás a valóban könnyű. A másik,hogy megtámadod valamelyik electort. Érdemes olyat,ami szövetséges más electorral. A császár megvédi. White peace csak a császárral,majd míg benne maradsz a háborúban,declare a kövi electorra. A császár megint megvédi. Megint white peace csak a császárra,és így tovább,míg minden érintett nincs háborúban.
Persze könnyíthetsz,ha mondjuk 3 electorral szöviven vag,és behívod a magad oldalára.
És persze ehhez nem kis hadi és bevételi fölény kell. Kb 3 háborút biztosan egyhuzamban fennt kell tartani.
Úgyhogy javallatos a hitman féle,anno én is úgy csináltam meg az achit. -
hitman1028 #9356 nagyon könnyű megdönteni,főleg ha mondjuk a protestáns vallás nyer a vallási háborúba,szép egyenként meg kell támadni a ezeket a vallásuakat és békébe a vallásváltoztatást kell kérni,előbb utóbb elfogynak és akkor magától feloszlik
Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2018.07.13. 05:08:06 -
EM64T #9355 Próbálta már valaki megdönteni a HRE-t? Kicsit nehéz az összes elektort belekeverni a háborúba, pláne, hogy miután egyszer háborút indítottam a császár ellen, elektor ellen már nem tudok a háború lezárásáig. -
NineTY #9354 84 dipló pontért tech? áhh eléggé lehúzásnak tűnik.. :D
-
pretorius07 #9353 na,elkezdtem megint. Azt hiszem ez így jobb start lesz :D
Sima győzelem ígérkezik,pláne ha még Burgundy is megtámadja mondjuk...
(ha kell a mentés,akkor dobj egy üzenetet email címmel. 3 napja kezdődött a háború,semmi nem lett játszva)
a kezdet -
pretorius07 #9352 Igen,ez a másik opció,hogy vársz. Mondjuk akkor érdemes úgy csinálni,hogy burgundy nem szövetséges,és mikor ő megtámadja provence-t,és a gallok megvédik,akkor belépni. Bár ha átpasszolod maine-t,akkor jön 5 év truce,ami azért korlátoz.
Amúgy azt vettem észre,hogy az 1.25-ös patchben a franciák sokkal gyengébbek. Mint ai. Nem terjeszkednek,passzívak. Mint régen a spanyolok. És már volt olyan is,hogy az AI Anglia tette PU-be őket. -
gebali #9351 Én lepasszoltam Maine-t majd egy-két év múlva belementem a háborúba és megnyertem. -
pretorius07 #9350 Force Union on France mission has following requirements:
England:
* owns a core province in France (region).
* does not have a truce with France.
* is not at war with France.
France:
* has less infantry regiments than England.
* has less cavalry regiments than England.
* has less cities than England.
Also The Hundred Years' War has not ended yet.
It will have higher chance if England has a ruler with a military skill of at least 4. (2-szeres szorzó)
It has nothing to do with Surrender of Maine.
Ma meg is csináltam gyorsan:
event spawn
PU 55% warscore után
Stratégia. Nálam burgundy volt a barát,de jó aragon is. Csak ez a kettő,ha valamelyik riválisa a franciáknak. Az eventnél nem adod maint,egyből háború. Az eventet segíti,ha felfogadsz pár zsoldost,ez amúgy is kell a háborúhoz. Behívni burgundyt vagy aragont terület ígérettel. Azért kell,hogy rivális legyen a gallokkal,mert különben nem jönnek. Azért fontos a gyors event,mert így nem szerez sok szövetségest franciaország. Nálam provence és skócia volt. de másik startnál pl genoa is volt,akkor erősebbek. Párizst elfoglal,aztán megvéd. Közben skóciát Pale tartományban a szorosnál lezár. Különbéke provence-al,főleg,mert apápa is megtámadta őket.
Nagyjából ennyi,nem nehéz. Én ezt nem mentem el,mert kicsit elbalfékeskedtem,nagyon sok emberem hullt el,de pár évvel akezdés után vége,és van egy állat PU partnered:) -
Timakrisz #9349 Igen így van. Ezért kellett újrakezdenem, mert nem adtam Maint és a Franciák meg inkább nem mentek háborúba ellenem. -
gebali #9348 Ez nem így van. Én átadtam Maine-t, mégis kaptam restoration of the union CB-t. -
Timakrisz #9347 JA nem lehetett később :(( Újat kellett kezdenem :( -
hitman1028 #9346 akkor háború se lesz,nélkűle sztem nem lehet puba lépni fro-val -
Timakrisz #9345 Ismerem a történelmet, de akkor ingame, ha a Franciák lepasszolják Maint akkor bukta az Unios békefeltétel? -
hitman1028 #9344 maga a háborü az unióért megy,csak a megfelelő százalékot kell összehozni -
Timakrisz #9343 No shit Sherlock :) De mi a trükk? Ugye megkapom Main eventnél az Il'de France CBt a területekre, de ahoz, hogy CBm legyen el kell foglalnom Párizst, vagy Szimplán elég ha addig kínlódok, amíg fel nem dobja a peace lehetőségek közt? Nekem Pl Maint simán lepasszolták a Franciák ...
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2018.07.08. 10:57:44 -
hitman1028 #9342 https://imgur.com/a/cK8P5#XNeeSso -
hitman1028 #9341 megnyeri a 100éves háborút -
Timakrisz #9340 Láttam youtuben videót ahol Anglia Behuzza PUba Franciaországot kb 1450re... ezt hogy csinálják? -
gebali #9339 A ligák kialakulása automatikusan történik 1550 után, ha a van olyan választófejedelem amelyik protestáns. -
Timakrisz #9338 Halihó. francikkal vagyok. Megválasztotak császárnak a HRE-ben, tombol a reformáció, hogy tudom kihirdetni a LigákaT? Igazából szeretném megengedni a szabad vallásgyakorlatot, de TUTI nem fogom tudni elveszíteni a háborút még ha akarnám se. -
pretorius07 #9337 Hát őőőő. Akadt:) 11 merchant,trade idea,plusz rengeteg trade policy. Unalmamban a végén felépítettem kb 200 db 8-as fortot,hogy meglegyen az 1-es army tradition belőle,ennek kb 550 dukát a fenntartása. Plusz 300 az armi,meg a state-ek,flotta,3-as advisorok,és még így is havi 200+ban volt a bevétel:) Ez tényleg fun game. -
Lysandus #9336 Gyönyörű! Nem semmi kereskedelmi bevételed lehetett... -
pretorius07 #9335 csak a kép nem látszik?
kép
kép2
kép3 -
pretorius07 #9334 Egy kis fun game. Na meg first come first serve + ideas guy + for odin achivement (plusz pár apró)
Most meg kicsit komolyabbat próbálok,one faith lesz :) -
gebali #9333 Csak ha vazallusod is. Pedig érdekes lenen ha lehetne ezt kérni a békekötéskor. -
hitman1028 #9332 asszem a vazallusoknak az uralkodó házából kerűl ki a királyuk
Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2018.06.26. 18:20:22 -
EM64T #9331 Van lehetőség arra, hogy amolyan Napóleon-módra a legyőzött országok trónjára saját dinasztiabeli uralkodót tegyek? -
Timakrisz #9330 Haha nem kellett egyik idea sem. Elég volt, hogy jó sokáig 100 rep Trad. volt és az egyébb bónuszok miatt nem ment 100 alá, és 24 Orangist Powernél beadta :) Na de ha ezt tudom, akkor nem töröltem volna az Expansion Ideam :D :) Mindegy így is meg lett. mondjuk ha ezt tudom már réges rég meg lett volna...ja és azt, hogy elég Taiwant fullba koloniálni hozzá, nem kell Minggel háborúzni :D
Sinaasappel!
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2018.06.25. 21:52:36