10049
Europa Universalis IV
  • WolfKrieger
    Szép!
  • Chris
    Tádám.

Lehetséges, hogy ez az "Auld alliance reversed" még senkinek nincs meg?
  • OGMontana
    Köszi kipróbáltam! Sajnos hiába kötök velük békét, úgy, hogy feladom valamelyik nagyobb területemet AE nem csökken. Valamelyik DLC vagy patch hozta be, hogy ae nem nullázódik. :(

zelgadis23: Alapvetően pár dolgot tudok ajánlani: driverek, directx, c++ redistributable és .net redistributable legyen naprakész. Elméletben a játék ezeket alapból felrakja.
    Ezen kívül a microsoft supportja szerint próbálkozz, hogy rendszergazdaként futtasd.
    Steam fórumán meg ezt találtam: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2851671

Itt hasonló probléma lehet, bár nem azonos a játék.
  • zelgadis23
    Sziasztok! Már egy éve játszok az EU 4-el (feltört verzió) és eddig nem volt semmi problémám vele.
    Most a játék közben leáll a program és kilép és a lenti hibaüzenetet írja ki. Próbáltam már újra telepíteni, de a probléma ugyanaz. (Nem mindig ugyanannál a dátumnál áll le a program, valamikor 1-2 hónapot megy még, aztán lép ki.)

Valakinek van ötlete mi lehet a probléma? Amúgy BUÉK minden fórumozónak!

Probléma-aláírás:
    Problémaesemény neve: APPCRASH
    Alkalmazásnév: eu4.exe
    Alkalmazásverzió: 1.0.0.0
    Alkalmazás időbélyegzője: 52091969
    Hiba – modul neve: eu4.exe
    Hiba – modul verziója: 1.0.0.0
    Hiba – modul időbélyegzője: 52091969
    Kivételkód: c0000005
    Kivétel – eltolás: 002ffae9
    Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Területibeállítás-azonosító: 1038
    További információk 1: 0a9e
    További információk 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
    További információk 3: 0a9e
    További információk 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Olvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040e

Ha nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
    C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txt
  • Timakrisz
    Disbandold az Armyd, és meglátod mindjárt kapsz egy PW-t :))

Kérdés: Mocskos Parasztlázadásból hogyan lehet kilábalni? Levertem minden felkelő sereget, egyik terület sincs a paréjok uralma alatt, mégis már több mint 30 éve egyfolytában lázadoznak :( pedig a preztizsem is jó, a legitimacym is :((
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2014.12.30. 14:00:57
  • OGMontana
    Skacok punitive wart valahogy ki lehet eszkabálni? Mert sajna túl nagy az AE Európában és így esélytelen a törökökkel a HRE császári cím megszerzése. Viszont együttesen sincs akkora seregük a koalíciónak, hogy megtámadjanak, ezáltal nincs punitive war és nincs AE nullázás.
  • WolfKrieger
    Én a velencei-osztrák szövetséget esélytelennek gondoltam és újrakezdtem de úgy látszik vannak lehetőségek minden startban:)
  • hitman1028
    az volt h egy velencei-osztrák háború indult albániáért ,én meg lezártam a boszporuszt xd
    a békekötésnél meg nekem adták macedóniát
  • WolfKrieger
    Jó kezdés. Itt még lehet csúnya vége. Velencének hogy sikerült elszednie albániát? Jópárszor nekifutottam de ilyet még nem láttam.
  • hitman1028

első kör megnyerve
  • WolfKrieger
    Na innen már nem lesz nagy baj:)
    [IMG]http://www.kephost.com/image/FwB3][/url][/IMG]
  • Skyvolker10
    Esetleg nincs meg valakinek az a részleges magyarítás amit még év elején töltött fel egy fordító? A magyarítások portál összeomlása miatt elvesztettem azt a linket ahova eltöltötte. És arra gondoltam, hogy ha valahogy megtudnám szerezni a részleges magyarítást akkor befejezném. Remélem tud valaki segíteni.
  • wednes
    Hi.

A trade node létrehozásának 300 dipo pontért mi a haszna és mikor lehet annak értelme? Ilyenkor létrejön egy új csomópont? Ettől változnak a erőviszonyok a kereskedelemben adott területen?
  • WolfKrieger
    Az 1.7-ig egy forcelimit feletti flottával meg lehetett verni a török flottát és le lehetett zárni a boszporuszt. 1.9ben ez nem elég, Itt szükség van egy, vagy inkább kettő erős szövetségesre és a megfelelő helyzetek azonnali felismerésére. Legutóbb 1510 körül szivatott le a török. Most 1490nél járok. Majd teszek fel egy képet amikor már nem rezeg a léc.
    Utoljára szerkesztette: WolfKrieger, 2014.12.19. 23:39:22
  • Metontour
    Te milyen taktikával támasztottad fel anno Bizáncot?Nekem csak a EU3-ban sikerült de akkor nagyon!:)
  • WolfKrieger
    Bizánccal elég kemény 1.9en. A régi stratégia már nem elég. Vagy 20szor buktam el eddig de akkor is csinálok egy római birodalmat.
  • OGMontana
    Naja +advisorok, de ide nélkül same religionnál még mindig csak +1 havonta a progress. Bár leglaább több diplo pont marad meg. :D

Apropó overseas coring ahogy látom elég jó exploit lesz a világhódítóknak.
  • hitman1028
    de lehet,csak olyan tanácsadó kell aki növeli a diplomatic rep et
    én legalábbis mindig úgy csináltam
  • OGMontana
    Tegnap folytattam 1.8-as Ottománokat 1.9-en. Eddig annyit vettem észre, hogy Afrikában és Ázsiában a gyarmatosítás után coringolni kell, de fele annyi a coring cost.
    Nagykövetség +1 diplo relationt ad.(Ennek örülök nagyon).
    Bekerült a HRE-nél a katolikus liga és a protestáns unió. És törökökkel is lehet csatlakozni valamelyikhez.
    Exile unitok(fekete zászlós) egységek a szomszédos provinciákon nem szüntetik meg a fog of wart.
    Overseas provinciáknál meg fele a coring cost. Bár törököknél ez csak max az újvilágban van értelme.

1.8-ban meg az új lázadási rendszer ami jó dolog. Sajna az új diplo annex rendszer meg diplo vagy influence ideával működőképes. Annektálás +1 alap, +1 same religion, +1 same culture +diplo reputation modifierek szedik a diplo power-t. Szóval havonta max 5-6 diplo power megy, viszont annektálás után -3 diplo rep 10 évig. Szóval, ha nincs ideád, és annektáltál 10 évig nem tudsz vazallust annektálni.
  • Töketlenfecske
    Veritas et Fortitudo moddal, ha tolja valaki, van 1.9-hez is frissítés.
    http://www.strategium.ru/forum/index.php?showtopic=54535&pid=1584412&start=100&#entry1584412
    Utoljára szerkesztette: Töketlenfecske, 2014.12.16. 15:19:01
  • hitman1028
    a nagy álom nem sikerűlt az egyesűlt iszlám államot létrehozni,talán egyszer újra megpróbálom
  • hitman1028

de ilyen bugokkal nem tudok versenyezni
  • hitman1028

steames kihivás teljesitve,enyém konstantinápoly,moszkva és róma
    AI bonusszal és historically lucky natons al
    úgy játszottam mint egy ironmant ,mert nem akartam sokszor újra kezdeni
  • hitman1028
    meg vagyok nyugodva a sok hajó csak bug volt xd
  • hitman1028
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?822113-EU4-1.9-Full-Patchnotes

• Lysandus
    Kijött az 1.9? Én még az 1.8-al sem játszottam...
  • hitman1028
    1.9.0 ,valaki nézte milyen
    én még nem ,most már végig játszom ottománokat
  • Skyvolker10
    Valakinek megvannak a részleges magyar nyelvi fájlok? Ha igen átküldené valaki? Nagyon fontos lenne.
  • hitman1028
    megnéztem portugált ,csak a manpower limitnél -232 dukát a bűntetés xd
  • hitman1028
    a gép hihetetlen módon csal.a spanyoloknak meg portugáloknak meg sztem minden államnak kb 200 hajóval van több mint amennyi a limit
    spanyolnak meg kb 500-al
  • pocoksari
    nekem is nagyon bejött
  • WolfKrieger
    Songs of Yuletide ingyenes DLC asszem tavaly karácsonykor adták ki CK2-höz és EU4-hez. Csak decemberben játssza le.
    Utoljára szerkesztette: WolfKrieger, 2014.12.04. 08:17:24
  • Timakrisz
    Talán irhatnál hibaüzenetet...

Más:

MEKKORA EASTER EGG VAN A JÁTÉKBAN :) tolom ezerrel aztán egyszer csak ilyen karácsonyi dalra vált a keleti muzsika :)
    ta-tatata-tata-Tatata-tata-ta-tam
    :) nagyon jó:D
  • komenco
    Hello,
    Tudna valaki segíteni? Feltettem az Univ. 4 Res Pub-ot de nem tudom elindítani.....még a leírt crack-et sem találom......XP-m van.
    Zam.
  • Timakrisz
    Ez nem igaz, végy 10 conquistadort 10 et egymás után és 10 hadvezért (amint lehet conquestitatort) nézd meg a statjaikat, a conquistator átlagban 30%kal jobb statokkal rendelkezik, a hadvezér általában csak manőverezésben jobb, míg fire-shock tekintetében 10ből 9x a conquistator jobb
  • wednes
    Igen azt láttam, hogy a csaták adják a plusz pontokat, csak a mértékére lennék kíváncsi, hogy mi alapján befolyásolja.

Például azt észrevettem ha túlerővel ütöm le az ellent, arra alig ad pontot. Egy vesztes csatánál meg többet is adhat stb.
  • Tuvok #2563
    Nem lehet annektálni, de több manpowerje, force limitje és fort defence-e van. Azaz ilyen örökös militarista bábállam.
    Vissza lehet tenni normál vazallusnak, de -1 stability és -200 relation az ára.

+25% More manpower
    +20% Faster manpower recovery speed
    +30% Larger land force limits
    +30% Larger naval force limits
    +20% Better fort defence
    Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2014.11.25. 21:07:31
  • hitman1028
    új kérdés:mi a kűlönbség a vazallus és a "march"között?
  • hitman1028
    szerencsére nem sokáig voltak szövibe
  • OGMontana
    wednes:Csak a csaták adnak army traditiont. Viszont ideákkal a decay-t, lehet csökkenteni.
    Naval tradition-t meg felfedezésekkel, tengeri csatákkal és hajóknál a protect trade paranccsal lehet növelni.

hitman1028: pedig Burgundiát megörökölték. O.o Nekem most 1.8-ban törökökkel Kasztília Pu-zte Aragóniát és melette Nápolyt is, és emellett Burgundiával is szövetkeztek. Lényegében Franciaországot próbálják meg elkeríteni.
    Utoljára szerkesztette: OGMontana, 2014.11.25. 20:56:38