10049
Europa Universalis IV
  • Peet81
    sziasztok ehhez a játékhoz nincs még magyarosítás igaz? új vagyok még ebben a játékban és nem nagyon vágom h mit kell csinálni de gondoltam ki próbálom mivel most a steamen ingyen ki lehet próbálni a hétvégén
  • Lysandus
    Ez tényleg igénytelenség, vagy rosszabb: szívatás.
  • kissssss
    ezt már az eu3-nál is eljátszották, javítás vagy új kieg előtt mindig csinálni kell biztonsági mentés a játékállásról, mert paradoxtól nem áll távol az ilyen fokú igénytelenség.
  • Chris
    Az van, hogy az új patch totálisan szétcseszte az összes savegamet, fórum is van róla a Paradox oldalán.
    Rettenetesen gáz, én már dühöngtem miatta egy sort, aztán szépen el is ment a kedvem az egésztől...
  • Timakrisz
    Ilyen nincs b@ssz@meg :(( pedig egész jól álltam :(
  • Timakrisz
    Mi a franc??? Ma belogolok, ugye az irone modes allasaim a cloudban vannak, hogy melohelyrol is tudjak jatszani, és az összes szövetségem ledobva :( 0 pont, 0 kapcsolat :((( (Tuscanaval kezdtem már Italya megvan). Ez normális patchek után???? Vagy mi vagrta tonkre???
    Pics, pedig a lengyel tronra is várományos voltam :(((
    0 SEREG 0 penz :(((((((((((((((( 0 minden :((((((

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.02.27. 07:57:34
  • Lysandus
    Igen, de ez még a régi térkép. Szerintem az új térképen már nem menne.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.02.22. 12:09:56
  • WolfKrieger
    Az egy állat:) Asszem egyelőre nem próbálom leutánozni. Egyelőre a turn the table achievment sem akar sikerülni pedig már kétféleképpen is teljesítettem a feltételeit.
  • hitman1028
    https://www.youtube.com/watch?v=lhfgexzIO8A&index=1&list=PLm0MDLKuRDrlp18FY6VyF5OdUCAKBv7IO
    semmi se lehetetlen
  • WolfKrieger
    Még ha japánokkal kéne de konkrétan ryukyu iland-el.. sehogy. Hivatalosan is a lehetetlen. "The Three Mountains is effectively impossible if one does not exploit bugs in the game. It has never been achieved without the use of exploits."
  • hitman1028
    és pl nagaurral legyőzni németországot ? xd
    ám gondolj bele sima játékba annyit csalsz amennyit nem szégyelsz,nem lenne semmi kihivás
  • Timakrisz
    Hogy a fenébe lehet a Japokkal World Conquestet csinálni???
  • hitman1028
    igen
  • Timakrisz
    Az achivementeket csak Iron mode alatt lehet unlockolni?
  • koj
    Sziasztok! Van magyarítás a játékhoz?
  • Chris
    Az azért eléggé pofátlan, hogy így csinál videót. Én is játszottam már ironman Mongóliát és konkrétan a legnagyobb kihívás az volt, hogy elszakadjak Oirattól. Még a siege sortic tökéletes időzítésével is kellett trükköznöm, hogy csatákat nyerjek.
  • Skyvolker10
    Gyakori kérdéseken találtam egy embert aki elválalná.
  • Skyvolker10
    EU4-ben van egy olyan lehetőség, hogy egy állományba tömörítsük a nyelvi fájlokat. Kell csinálni egy parancsikont a játék exe-jéhez, és paraméterbe beírni, hogy -export_loc. Megcsinálom, a játék nem indul el, pár mp-ig tölt, aztán semmi. Elvileg egy mappának kéne lennie a Dokumentumokban. Erre a dologra tud valaki megoldást.
  • hitman1028
    ez így nem igaz,csak azt lehet elengedn iés játszani ,aki már be van tagozódva,
    pl

de konkrétan mongollal nem lehet

de aztán rájöttem ,hogy nem ironmanbe játszik ,oirattal kezdte ,elengedte és átváltott mongolra
  • WolfKrieger
    Elkezdte Oriattal és első dolga az volt, hogy elengedte Mongóliát és bepipálta, hogy szeretne azzal tovább játszani.
  • hitman1028
    https://www.youtube.com/watch?v=6NSWlLcK9UA
    valaki tudja ,hogy hogyan csinálta hogy nem vazallus oirattal?
  • jewison
    Sziasztok.

EU4-nek van működő magyarítása?

jewison
  • Party Hard
    Űdv.
    Újra nekiűltem a játéknak
    Sajnos amikor modolni akarok azt írja ki, hogy a mod nem kompatibilis a játék 1.8.0.0 ás verziójával.
    Pedig még nincs benne semmi.
    Ötlet vagy megoldás?
  • Töketlenfecske
    Meg lehet csinálni két feltétellel. Osztrák, lengyel, szerb szövetséggel és kelettel kezdeni. Erdély behúzása után jó eséllyel a Horda nem foglalkozik velünk. A szerbeket meg támogatni kell a nyakló nélküli terjeszkedésben és onnantól ők lesznek a Horda szemében a szálka.
  • Timakrisz
    Muhaha-Muhaha-Muahahahaha!!! MEGSZULETETT Stewie :))
    (Castilia hard :) )

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.01.21. 01:29:35
  • barnetpowa
    Nem lenne rossz ötlet,mert körülbelül 2 hónap alatt olyan erős szövetségi rendszerük lesz hogy minden magyar területet képtelenség visszaszerezni.Azt pedig még nem is számoltátok bele hogy a Horda 2 hónap után warningol :D
  • Töketlenfecske
    Persze nekem régi vágyam, hogy összepasszintsák a CK2 dinasztiaszimulátorját a EU4 stratégiájával, hozzátéve a V2 népesedés-szimulátorát a most használt véleltlenszám-generátorok helyébe.
  • Töketlenfecske
    A kezdés nyilván azért van, mert nem csinálták meg (még) a többi időpontot. Gondolom pár javítócsomagra még várnunk kell. Magyarország esetében pedig próbálták leképezni Károly Róbert küzdelmét a kiskirályokkal. 1309 tényleg hasonlóan állt az ország, vagy 20 évig ment a pofozkodás, miközben északon is kellett ápolni a lengyel-magyar szövetséget mindenki ellen. Persze lehetne valami speciális államformát bevezetni, félig független vazallus tartományt vagy valami ilyesmit, amelynek nem lehet saját külpolitikája addig, ameddig ki nem vívja a teljes függetlenségét. Ezt pl. egy Rózsák Háborúja DLC-ben egyszer meg fogják lépni reményeim szerint.
  • Solyom2
    Köszi!

Amikor először felraktam a modot, akkor voltak ilyen svéd hinduk, de aztán rájöttem, hogy a dokumentumok\EU4 (vagy ahogy tetszik) mappában kellett csinálni egy mod mappát, és oda másolni a főmappa helyet, így már okés a térkép.

Csak két dolog zavar:
    1. Csak az 1309-es kezdés elérhető? a többivel mi van?
    2. Magyarország elég furcsán néz ki, 1309-ben még rendben vannak a kiskirályok külön államai, dehogy pl. 1400 valahányban is így legyen, az elég gáz....
  • hitman1028
    https://www.youtube.com/watch?v=vYDn6JhHEuw
    közeleg az új dlc
  • Töketlenfecske
    Sólyom2!

Én azzal játszom egy ideje. Egyszerűen ki kell ideiglenesen törölni az original hitory mapot, és utána normálisan néz ki a térkép. Hiába szerepel a mod file-ban, hogy replace, az alapgame valamiért figyelmen kívül hagyja és párhuzamosan tölti be a két mappát. Aztán csodálkozhatunk a skandináv hindukon. :D

Egyébként meg annyira jó lett, hogy az alapjátékot azóta nem indítottam el.
  • hitman1028
    castile ironman
  • hitman1028
  • hitman1028
  • hitman1028
  • hitman1028
    ha a " internal conflicts" bekövetkezik,akkor mi fog történni?
  • Solyom2
    Helló!

A Veritas et fortitudo mod 2.0.1-es verzióját valaki próbálta már? Nekem kicsit bugosnak tűnik. csak 1309-es kezdés van, Magyaro. pedig elég érdekesen néz ki a térképen. egyéb hibákat is láttam.
  • Lysandus
    Hm, érdekes: a frissen létrejött gyarmati államomnak nyugati egységei vannak. Azt hittem ő is keleti egységeket gyárthat, bár hozzám hasonlóan a nyugati tech groupban lesz. :-)
  • Lysandus
    Jó kis event a trónörökös oktatása. A 4,5,5-ös Mátyásból így 6,5,5-ös király lett. :-)

ui: Egyébként Mátyást akkor sem kapjuk meg, ha van vazallusa az országnak. Ez csak kissé hátráltat, mert Raguza később is behúzható.
  • Chris
    Miután már fél Franciao. az enyém volt, akkor ütött be, hogy az egyetlen madagaszkári francia (!) területen lázadás tört ki, amit természetesen nem tudott leverni a gép, így a felkelők elérték követeléseiket, ami azt jelentette, hogy az én európai francia core-osított területeimet csatolta át annak a Hainautnak, akivel még nemcsak hogy szomszéd sem voltam, de egy rohadt diplomatát sem küldtem hozzájuk soha. Aztán ugyanezt eljátszotta pár évvel később megint, de a Hainautnál lévő területeimet ezúttal odaadta Bar-nak. Azt hittem a guta megüt...
    Találkozott már vki hasonló buggal?