10049
-
BryceHUN #2719 Van lehetőség arra, hogy a monarchiából köztársaságot csináljak jóval az 1700 - 1800-as évek előtt? Tudom, hogy ennek az egyik módja a forradalom útján vezet, de 1500 körül, erre nem nagyon van mód. Más esetleg? -
Lysandus #2718 Nemcsak a spanyolok, hanem egész Európa. Mármint valójában. -
Chris #2717 Hát... ezt a spanyolok érezték a saját bőrükön is az igazi történelem során. :)
-
hitman1028 #2716 ám annyira nem éri meg az aranyflotta.
kapsz évente 220-230 pénzt,de kapsz mellé évi plusz 0,40-0,50 inflációt
nekem portugáliával nem jött be,később már bántam h megcsináltam -
Timakrisz #2715 http://www.eu4wiki.com/Idea_groups#Exploration
Idea bonus.png Bonus:
Permanent Casus Belli against Primitives -
inkvisitor #2714 A yucatan félszigeten megindult az országom, de aztán kolóniállam lett, és most nem tudok hadat üzenni mexikónak :(
Koloniális területen hogyan lehet megtámadni az őslakókat? -
hitman1028 #2713 nem,csak mexikóba legyen egy gyarmati országod
automatikusan küldi a pénzt -
Timakrisz #2712 Hogy tudom azt elérni, hogy a dél amerika Treasure fleet" pénzt hozzon nekem? Rendszeresítenem kell egy flottát? -
jocika #2711 Igen, összefügg. -
jocika #2710 A lucky nation -> historical és az ironman összefügg? -
jocika #2709 Köszönöm mindenkinek, így minden világos lett. -
Lysandus #2708 Ahogy már előttem írta valaki: azok az indián törzsek, amelyeknek csak egy tartománya van, képesek migrációra, tehát átvándorolnak egy szomszédos provinciára némi bónuszért cserébe.
Szerintem is hagyd az indiánokat elsőre, a velük való játékot most egyébként is megnehezítették. -
pocoksari #2707 gyakorolni kell, párszor én is nekiálltam, de az igaz, hogy patchekként változik a nehézsége, mostanában nem próbáltam -
pocoksari #2706 nem szeretem, mert ha megdöglik a mentés, akkor vége az egész játéknak...nálam már nem egyszer volt ilyen...nem állítom, hogy ez jelenleg is létező probléma, de baromi sokszor volt olyan, hogy betölthetetlen volt a mentésem -
Chris #2705 Rápróbáltam már 1-2-szer, mert nagyon izgatta a fantáziámat, de nem nagyon sikerült. Gyanítom az új patch után mégnagyobb szopás a military access változásoknak köszönhetően, nem beszélve arról, hogy ha vmilyen csoda folytán sikerül is, akkor meg ott van az új liberty desire feature amellé, hogy ha a játék megöli az uralkodódat (amit nálam mindig előszeretettel csinál, a'la 20 év összefüggő regency kasztíliában), akkor egyből elveszíted...
-
Chris #2704 Kikapcsolni? Egy magára vmit is adó férfi csak és kizárólag ironman-en játszik... ;)
-
Chris #2703 Indiánok ha csak egy darab területük van, akkor vmennyi monarch pontért átköltözhetnek bizonyos időközönként egy szomszédos területre. Kettő területnél ez az opció már elvész.
Egy területet csak akkor lehet coreolni, ha:
- szomszédos vmelyik már core-osított területeddel
- vazallusod szomszédja
- tenger/óceán parti terület és egy saját parti terület colony range-én belül van
-
jocika #2702 A liucky nations-t ki szoktátok kapcsolni az options-ban? Vagy hagyjátok történelmin? -
pocoksari #2701 feltéve ha hasznosan töltöd azt a 100-150 évet :) -
hitman1028 #2700 mint minden stratégiai játékba az elindulás a nehéz
ha túl élsz 100-150 évet akkor szinte bármelyik állammal könnyű -
jocika #2699 Köszönöm, akkor betanulok a törökökkel és hagyom az indiánokat. -
pocoksari #2698 feladni? neeeeeem; beütni a francikat és máris kész a nyugati szuperhatalom -
hitman1028 #2697 anglia könnyű,csak fel kell adni a háborút met kb 1 százalék esély megnyerni,utána trade conflict skótokkal ,vazallussá tétel és máris kész nagy-brittania
angliával nyugis fejlődni mert a nagy flotta miatt ugyse fog senki se partra szállni ,persze csak ha nincs a fél világ ellened -
pocoksari #2696 az, speckó képesség az egy tartományos indiánoknak
angliát nem javaslom (az elején franciákkal harc, majd burgundi is odacsap; közben rózsák háborúja, nem annyira jó kezdőként) a nagyok közül; de az osztrák macerás, mert ő a birodalom feje és ezért vannak kötelességei; a török és a lengyel&litván pedig nem western; bár a török piszokjó...a legnyugisabb nagy az kasztília; a francia erős, de van dolga is :) -
kissssss #2695 "indiánoknál az a területről-területre vándorlás"
nem foglalkoztam eddig az indiánokkal de valószínűleg valamilyen speciális nomád képesség.
"Akkor magyarokkal jó kezdeni, vagy valami gigásszal kezdjek?"
ha kezdő vagy és belevágsz egy Magyar kalandba akkor garantálom hogy el fog menni a kedved a további játéktól :)
Kasztília, franciák, osztrákok, oszmánok, lengyel litván unió, talán még anglia is, ezek nagyhatalomnak számítanak játékkezdéskor érdemes ezekkel kezdeni, vagy ha nem akarsz nagy tételben játszani de azért az egytartományos törpeállamokkal se akarsz szenvedni akkor Milánó, Brandenburg, Aragónia,Svédország, Nápoly. -
jocika #2694 Így már értem, köszönöm. És mitől függ, hogy egy területet be lehet core-olni, vagy sem? Akkor magyarokkal jó kezdeni, vagy valami gigásszal kezdjek?
Illetve az indiánoknál az a területről-területre vándorlás, az mi, amit írtam? -
Chris #2693 Ne az őslakosokkal szerezz tapasztalatot az "igazi" játékhoz, amit vmilyen európai nép jelent, mert a legtöbb dolog teljesen máshogy működik. A core lényege, hogy nem járul hozzá az overextension-höz az a terület, ami be van core-olva. Overextension-nel romlik a national unrest, diplo reputation, better relations, trade power, stb. De mindennek utána lehet olvasni az eu4 wikin, plusz a játék is kiírja.
-
jocika #2692 Valaki elmagyarázná röviden, hogy mi a jelentőségük a core provinciáknak? Navajok-kal kezdtem, gondoltam velük jó lesz tapasztalatot szerezni a magyarok elött. Létre is hoztam a core provinciát, de nem látom, hogy valami is érdemben változott volna. Nem nőtt a bevétel, sem a manpower nem nőtt, stb. Mi a rákra van hatással a core?
Illetve a másik kérdés, hogy pl. a pueblo indiánok körbe vándorolnak a nem kolonizált környékbeli provinciákon, mindig más és más területük van, és az aktuálisat elhagyják. Ez hogy lehetséges? Nekik nem kell kolonizálni? Vagy ez valami más? -
kissssss #2691 sosem lehet tudni -
hitman1028 #2690 http://www.europauniversalis4.com/news/paradox-celebrates-international-women%E2%80%99s-day-dlc -
hitman1028 #2689 remélem a nőnapi patch nem vágja haza megint a mentéseket -
pocoksari #2688 csak nehogy jöjjön valaki és megcsinálja :D -
Lysandus #2687 Szerintem se menne már... -
#2686 Itt el is mondta, hogy ez egy kiskapu volt és hogy már nem menne ezen a módon a dolog -
pocoksari #2685 Having more than 100 total base tax: +50%
puff, fel is lázadt volna mind -
pocoksari #2684 arról ne is beszéljünk, hogy 1.10ben már a vazalloknak is van liberty desirejük, szal nem is menne már így -
pocoksari #2683 ő elfoglalta, majd átadta nekik a területeket és így terjeszkedett; mivel nem ő coreosított, ezért bitangnagy bónusza volt (engem is a kevés admin pont fogott vissza, nem az, hogy nem tudtam volna elfoglalni a térképet), majd a hre megalapításával ingyé megkapta az összes területet...konkrétan tizedét költötte admin/dipó pontból foglalásra, mint mondjuk én (és én is elég jól beosztottam és spóroltam ahogyan csak lehetett)...szóval semmi különöset nem csinált
ami kicsit zavart (bár lehet, hogy én vagyok csak sz@rrágó) az az, hogy nem mutatja az elején milyen nehézségen játszik, oké -
Lysandus #2682 Az lehetett érdekes, hogy rávegye a gyarmatosításra a birodalom tagjait. Bár lehet, hogy háborúban foglaltatta el velük a területeket. -
pocoksari #2681 de, semmi -
jocika #2680 Most találtam egy videót, amiben mondanak még egy probléma megoldást, lehet ez érint téged, ha még nem oldódott meg a sötét képernyő. Hajlamos a játék 120Hz-re beállítani a képernyőfrissítést. Ezt úgy orvosolta, hogy a c:\Users\felhasználó\Documents\Paradox Interactive\Europa Universalis IV\ mappa alatt megkereste a settings.txt-t, és a refreshrate-t átírta a megfelelőre.