10049
Europa Universalis IV
  • pocoksari
    marokkót és tunéziát öröm lesz coreosítani :D
  • pocoksari
    imperializmus, jahh, kell is, dipó tech22től van...az a fontos meg az admin 22,26,29 az adminiszráció hatékonyságának növekedése miatt...ezek dobják meg a sebességet

100%overex. fölé én nem mentem, teledobál negatív eventtel
  • pocoksari
    én 1500 előtt westernizáltam, minél kisebb vagy, annál gyorsabb
    szimplán el kell költeni a monarchia pontokat (admin=coresításra egy kevés, dipó=békekötés+kultúra terjesztése, mili= tech és idea, továbbá mindháromnál építkezés ha jut pénz , de tárolni is tudsz elég sokat) én pl. pénzt is kértem mindig, így tudtam építkezni is, lett kis infláció, amit adminpont költéssel lehetett kezelni, a sok háborútól nőtt a war exh., amit meg dipó ponttal le lehetett vinni)

mennyire extra az állás? annyira nem, saccra 2k base tax összejön a végére, egyértelműen első hely és túlerő minden tekintetben, tehát nem lesz rossz, de wc biztosan nem lesz
  • Timakrisz
    Na megoldottam, átvittem asszony gépére a mentést és ott túlment.
    Viszont nem hiszem, hogy meg lesz a WC :( nem tudom mit rontottam el, pedig most már tényleg rohamléptekkel terjeszkedek :( Igaz most Integrálom Castiliát, de nem tudom a 110 év elég lesz a e a maradékra. Nem is tudtam, hogy van ilyen "imperial conquest" CB... (olyan 1700 körül jött be minden államra :( ). Kicsit óvatos voltam, már 108% overextensionnél sorban robbantak ki a lázadások minden fele :( bár így utólag gondolva lehet simán kibírta volna a birodalom :(

• szabii98
    Hú egyébként a dinamikus provincia neveket Magyarországgal próbálta valaki? Kíváncsi vagyok, hogy oldották meg
  • Chris
    Mert Provance a 100 éves háborúban csak szövetségese a franciáknak és nem riválisa Burgundiának, így ő valószínűleg instant megkéri az accesst, amikor te visszaadod, a franciák meg a rivalizálás miatt nem tudják.
    Valószínűleg a pápás dolog is hasonló lehet, ahhoz így kevés az információ.
  • szabii98
    Nos mint írtam, eléggé kezdő vagyok, és ez már a nemtudom hányadik játék újrakezdésem. Nemtudom mennyire extra az idő/terület tekintetében, de most kezdenék agresszívabban terjeszkedni(eddig sok háború jött, egymás hátán, örülök hogy ennyire visszajött a manpower :D)

Westernizálást ajánlotok? Ha jól tudom 7 tech-el kell előttem lennie western tech-es országnak, háááát az elég sok, egyelőre tartom a kis lemaradás, de még nem vészes szintet
  • Pokki
    Miután integráltam Svájccal a PU-ban lévő franciákat, gyerekjáték lett a játék. :D

Európa
    Diplomácia
    Amerika
    A vég
  • Malarki
    Mert 1720 és a közelében sem vagyok a WC-nek :D

De így visszanézve bőven többet el lehetett volna érni, csak hát nem nagyon vagyok hozzászokva az ilyen nagy nemzethez, meg sokat bohóckodtam a gyarmatosítással. De legalább a kötsög franciákat legyalultam párszor :D
  • pocoksari
    miből gondolod?
  • Malarki
    Tessék, bár tudom hogy neked úgy sem fog tetszeni :D
    Európa
    Amerika
    Ázsia

Európában Toulouse, Savolya és Normandia vazallusom, Burgundia, Portugália és Velence a szövetségesem.
  • Lysandus
    Nekem hasonló problémám amikor volt, kiegyeltem a mentéseimet. Sokat gyorsult utána.
  • pocoksari
    igazából csak térkép alapján látom,hogy ki minek örül, abból, hogy "jajdejó" nem látok semmit
    meg van összahasonlítási alapom is, meg tényleg érdekel
    másolj te is
  • Malarki
    Neked ilyen térképfétised van vagy mi? :D
  • pocoksari
    másolj térképet
  • pocoksari
    nekem is volt ilyen...meg belassulok eszméletlenül, lassabban ment a játék mint a leglassabb fokozaton alapból :D 16gb ram a lapiban, szóval az nem lehet gond...nekem akkor gyorsult be amikor beolvasztottam a hre pofákat és így kevesebben mozogtunk
    próbálgatni kell, de valóban egy régebbi mentéssel fog csak működni...így ironmanezzen az ember :)
  • szabii98
    Úristen ezek az ottománok piszkosul op-k..
    totál n00b vagyok, de velük rengeteg sikerélményem van(több mint kasztíliával és a franciákkal)
  • zelgadis23
    Nekem is volt egy korábbi játékomnál ilyen "kilépési" gondom, talán írtam is itt ezzel kapcsolatban. Bár nekem nem egy konkrét időpontnál, hanem 1-2 hónapos időtartamon belül lépett mindig ki.

Frissítettem, újratelepítettem a játékot, de egyik sem használt. Aztán egy régebbi mentést (4-5 évvel korábbit) töltöttem vissza, azután megszűnt a probléma.
  • wednes
    Próbálj új mentéseket csinálni és onnan betölteni, vagy vedd lejjebb a időgyorsítást. Ha van egy jó saját save-d, autosave-eket töröld.

Mondjuk ilyet még nem hallottam, hogy konkrét időpontnál lép ki csak. Olyan van, hogy betelik a memória autosavenél elszáll.
  • Timakrisz
    1687 marcius 12-én kilép a program :(((( Bármit csinálok előtte, leállok a haborukkal, fejlesztek/más döntéseket hozok :((( Kevés a 4 giga ram a sok egység miatt??? (i5-ös procim van)
  • pocoksari
    térképet, nézzünk térképet
  • pocoksari
    a lenyugvó napnak is van ereje :P
  • Timakrisz
    37 múltam és ffi vagyok :D :P
  • pocoksari
    térképet csillagom
  • Timakrisz
    Most colonizalom, és kezdem foglalgatnia kinai teruleteket+indokinat.
  • pocoksari
    alapvetően nem látom a problémát, mármint a térképet...a brandenburg nem tudom mit jelent, az alap pártartományos országot vagy már valami nagyhatalmat
    általánosságban: tuti kiérsz írekhez (claim nélkül nem akkora buli), de ha a tech, módosító jól áll, akkor igazából helyből kiérsz grönlandra (van ilyen koloniális térképmód vagy mi a franc, ott jelöli a távodat és kiírja a tartomány távolságát, ha jól emlékszem, tehát tudsz számolni is)...a probléma nem ez, hanem, hogy mire mész vele...tételezzük fel, hogy létrehozod kanadát és new brandenburgot...a new england nekimegy a nálánál kisebb new brandenburg kolóniádnak...elveri, meg tudod fogni angliával a háta mögött? mert ha nem, akkor a kolóniásdinak nincs sok értelme....még a török játékomban is veszített területet a kolóniám (igaz, a truceok miatt), tehát akkor érdemes menni, ha meg is tudod tartani
  • zelgadis23
    Pocok! Szerinted sem működik a kolonozilás?
    zelgadis23 #3157
  • Tuvok #3172
    Erre máris mondok ellenpéldát: a franciáknak volt access-e Papal State-be, hadban álltam a franciával, viszont nem tudtam bemenni Avignon-ba leölni 2 stack-et, míg nem kértem access-t a Pápától.
    Vagy másik: a 100 éves elején Provance-nak van access-e Burgundiába (ő szabadon járkált ki-be Calais-be), én viszont nem tudtam bemenni, amíg fel nem tornáztam a reput és nem kértem access-t.
    Szóval mindegy hogy hívod, exploit vagy csalás, nem tudod megcsinálni, amit az AI igen.
  • pocoksari
    hmmm...és én meg oldalakon keresztül elmélkedtem az autoaccessről...f@sza
  • Chris
    Milyen csalás? A játék úgy működik, hogy ha te vkin keresztül kapsz military accesst, akkor a veled hadban állók is megkapják. Ugyanígy működik fordítva is, ha az ellenfeled megkapja, akkor te is megkapod.
    Ez egy egyszerű exploit, amit csináltál.
  • Tuvok #3169
    Ó dehogynem, az AI csalását saját maga ellen fordítani ? A legszebb mind közül.
  • pocoksari
    mondjuk érdekelne a térkép széle (=ázsia)
  • pocoksari
    így viszont ez nem szép győzelem, nagyon nem
  • Tuvok #3166
    Nem olyan fura, az AI csal. De ezt az előnyödre tudod fordítani.

A lényeg, ha te hadban állsz valakivel, és kérsz access-t egy semleges országhoz, az AI akivel hadakozol is automatikusan megkapja.
    Pl. ha a 100 éves háború kezdetén kérsz Navarrától access-t és átmész, a francia utánad megy. De ha továbbmész Kasztíliába, és még időben törlöd a navarrai access-ed, a francia nem tud utánad menni.
    Ebből kiindulva, pumpálsz egy kis reput Burgundy-val, amikor megadja az access-t Calais-be csalod a franciát egy akkora hadsereggel, amivel kitartasz addig, míg az összes vazallja is odaér, majd Cancel access Burgundy-val. És láss csodát, ottragad. :)
  • pocoksari
    azt tudom, hogy nincs és nem kap accesst..bár így visszagondolva autoaccess burgundyhoz nem volt nekem sem...fura, hogy a gép ezt lépte mindenesetre
  • Tuvok #3164
    Hogy tudna ? Nincs military access neki.
  • pocoksari
    h-h nem tud átmenni burgundin keresztül?
  • Tuvok #3162
    Hogyan nyerjük meg legegyszerűbben a 100 éves háborút ? Így, a teljes francia hadsereggel bezárva Calais-ba... :D

• pocoksari
    influencet
  • Timakrisz
    NA, melyik ideát válasszam, hogy legyen esély WCre? (influence idea?)
    Jelenleg mindenki pu alatt van vagy vasall, nincs ellenfél se foldon se vizen, csak az idő:

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.16. 13:09:16