10049
-
Timakrisz #3239 Nem keveset játszottam amióta EU IV ezek, de ilyet még nem láttam :)
-
#3238 A protestáns liga háborújának következményei.... Hihetetlen nagy hiba volt belépni, de már nem akarom visszatölteni. Gondoltam, hogy majd megleckéztetjük, meg szétszedjük picit a túl erős államokat... Aha. Spanyolok alapból PU-ban vannak Angliával, borzasztóan erősek, épp a franciákat verik, közben zajlik ez a hülye háború. Annyira legyengült az államom, hogy Qara riválisnak jelölt. Na ne vicceljünk már :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
heverő #3237 másolsz térképet? miért unalmas? -
#3236 Ezt meglátván már nincs szívem nekik menni. ~100 éves a hunyadi dinasztia
-
Timakrisz #3235 Lehet nyerek, csak KURVA UNALMAS, most Hessezek Ironmanben, 9. nemzet vagyok 5. legerősebb sereggel, Ottománokat esélytelen megfogni, 200 év után vagyok, lehet 3. hely meg lesz... -
Lysandus #3234 Nekem se. -
pocoksari #3233 kikaptál már végre az osztrák játékban vagy még reménykedsz? :D -
Timakrisz #3232 Szerintetek melyik éri meg jobban: German Nation vagy Westphalia? -
Malarki #3231 Trade company
Nem kel hozzá semmi, csak egy olyan tartomány ahol létre lehet hozni. -
Timakrisz #3230 Hát ilyen nincs ... Kurva nagy koalíciós war után voltam, Galíciát és észak Castíliát megszereztem, és semm :( ARGGHHHHH (Btw Hessével vagyok, csak mert valaki azt írta, az kihívás :) ). -
Timakrisz #3229 Na a faszom kivan az Ironmannel... tegnapelőtt játszottam, kiléptem és most folytatnám, a 15-20 évvel ezelőtti mentést hozza vissza :( -
szalasz87 #3228 Pffú nem szívesen kezdeném újra, bár lehet majd egyszer, előtte még pár más nemzetet kipróbálnék. A hre-sek utálata eltűnik egy idő után? Az unlawful territorynál számít ha én leveszem az elfoglalt területekről a hre-t? Köszi!! -
pocoksari #3227 nekem nincsenek öcsik -
hitman1028 #3226 én a bengal tiger t élveztem a legjobban
elején észnél kell lenni -
Chris #3225 Btw én egyelőre így állok achievementekkel.
Messze a legélvezetesebb a "Venetian see", az "Auld alliance reversed" és talán a "Shahanshah" volt. Jók ezek a lehetetlen helyzetből felhozott birodalmak.
-
Chris #3224 HRE olvasztása 50 év alatt? Az még a lehetetlennél is lehetetlenebb. Megszerezni a császári címet, 8 reformra való IA-t összegründolni képtelenség annyi idő alatt úgy, hogy más eszközöd nincs eleve a cím megszerzésére, csak az agresszió, ami miatt olyan maluszt kapsz, hogy kis túlzással az első reformra sem tudod megszerezni a szükséges támogatottságot, de még az IA-t sem ha vazallizálod az elektorokat.
Egyetlen járható út talán a minden irányba való vegyes terjeszkedés, de sok terület elcsatolása esetén olyan 15 éves truceokat kapsz, amit kénytelen leszel megszegni, ergo az egyetlen út, ha valahogy lemenedzseled, hogy a folyamatos koalíciós harcokban területeket csatolsz el úgy, hogy semmi másra nem költesz admin pontot és kibírod manpowerrel. És még Afrikába "sem mehetsz", mert ott meg baromi drága a berberek core-osítása. :)
-
Lysandus #3223 Ahhoz nem speciális államforma kell? Ami Velencének meg Genovának van, a kereskedő köztársaság, vagy mi. -
winterpeti #3222 Hogyan lehet trade companyt létre hozni? nekem soha nem sikerül és semelyik játékba nem láttam még. -
pocoksari #3221 gyakorlatilag a BBB a hre olvasztásával összejöhet, különben meg a kb. 70 extra tartomány átlag 5 base taxal és 15 adminpont/base tax költséggel, 50 évvel számolva 8,75 szükséges admin pontot jelent körönként...ami kicsit necces, főleg, hogy másra is kell a pont és a koalíciók is hamar összeállnak, szóval sztem a küldetés magyarul: franciákkal alapítsd meg a hre-t 1500 előtt (ami csak és kizárólag akkor lehetséges, ha támadják a tagokat...nekem az osztrák játékban egyetlen egy esetben volt olyan, hogy tagot kellett védenem)
One Family to Rule them All : egyszerű, kreálsz vazallt saját dinasztiából...nyócat -
#3220 Kasztília a szövetségesem szerencsére (akivel PU-ban van Aragon és Naples, Urbino pedig vazallusa).
De már lezajlott a punitive war, France kizárólag Vermandois-t kapta vissza, Burgundy-ból viszont fel lett szabadítva Hainaut és Brabant.
Szóval nagyjából jó béke lett. :)
Viszont egyszer le akarom tesztelni ezt a koalíciós dolgot, csak nehéz összehozni, hogy legyen elég elrettentő erőm egy egész koalícióval szemben. -
Timakrisz #3219 Ha nem szerzi vissza a Francia azt az 5 területet akkor meg Burgundia fog rettenetesen megerősödni. És nem, szerintem menni fog az egész koalíció. Próbálj Castíliával szövetségre lépni (ha nem az vagy), és hadat üzenni Ausztriának vagy a Franciáknak (vagy valamelyik Francia szövetségesnek. -
Chris #3218 Azt nézem, hogy lesz 1-2 új achievment, de vhogy a fantáziájukat nem nagyon használják a fiúk, a legtöbb ilyen tipikus "igázd le ezt meg azt vagy ennnyit meg annyit" típusú. Pár példa:
Take that Habsburgs! - As Hungary, Conquer all of Austria. - Fantáziátlan de kötelező mindenkinek. :)
All Your Trade are Belong to Us! - Have highest tradepower in Genoa, Venice, & English Channel, while gaining 300 income per month. - Talán az egyetlen izgalmasnak tűnő.
De mutatnék két "mission impossible"-t is:
Big Blue Blob - As France, hold 100 european core provinces before 1500. - Ezt meg hogy a faxba?
One Family to Rule them All - Have your dynasty on 8 thrones at the same time. - Nettó lehetetlenség, pályafutásom alatt kb. kétszer jött össze úgy, hogy mindig folyamatosan hajtok erre. Egyszer, mikor a Habsburgok szaporodtak át énrám, meg még egyszer, még a legelején magyarokkal játszva került alám Nagy Britannia PU-ban... akkor még nem értettem micsoda ritkaságot élek éppen át.
Számomra mindmáig a legélvezetesebb achievment a "Venetian see" volt. Ott kellett igazán agyalni, taktikázni és nem a klasszikus "hódíts meg mindent" típusú szarság volt. Nem tudom ilyeneket miért nem tudnak még kitalálni. Úgy sikerült, hogy össze sem omlott a következő hónapra a birodalom...
-
Timakrisz #3217 Szerintem kezd újra, ha elfoglaltad, akkor valószínű elég erős vagy (ha csak szanaszét nem vernek egy punitivvel), és vazallizálj inkáb 3(4) kis HRE választófejedelemséget (tTrier, Köln, Mainz) építs ki jó kapcsolatot, és próbálj császár lenni. Azzal, hogy eltávolítottad a tartományokat még jobban útálnak, meg nem is lesz esélyed a császári címre.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.21. 11:06:29 -
szalasz87 #3216 Magyarországgal nyomom már elég jó... :), csak a HRE-sek nagyon utálnak mert elfoglaltam fél Ausztriát "Unlawful Territory" stb....az úgy látom nem sokat segít hogy azokat provinciákat eltávolítottnak nyilvánítom a hre-ből... mit kéne csinálni? Csatlakozni a HRE-hez? Hogy? A tengeri terjeszkedésről már lekéstem, Törökök meg még túl erősek... -
kissssss #3215 az attól függ hogy Ausztria milyen cb-vel támad :) ha punitive cb-vel akkor biza mindenki nektek fog esni. -
#3214 Volna egy kérdésem.
Burgundy rettentő mohó volt és 5 nagy provinciát elvett a franciáktól, ami miatt 17(!) ország lépett koalícióra ellene.
Én NAGYON nem szeretném, hogy a punitive war kitörjön és France bármit is visszakapjon, örülök hogy végre Burgundy egyszer térdre tudta kényszeríteni.
Szóval ha én most küldök egy warning-ot Ausztriának (koalíciós vezető), ő elvileg velem háborúba kerül, ha megtámadja Burgundy-t (aki szomszéd velem Calais miatt), én ekkor csak Ausztriával és szövetségeseivel kerülök háborúba, vagy az egész koalícióval ? -
hitman1028 #3213 köztársaság előnyei ,hogy nem kell foglalkozni a stabilitással,szinte végig állandó,csak negativ eventtel csökken -
hitman1028 #3212 noble republic ba lehet kötni házasságokat -
Timakrisz #3211 Szerintem eu4 kezdőként ne köztérsasággal és ne teokráciával kezdj, sokkal nehezebb jó kapcsolatokat építeni Királyi házasság nélkül. -
wednes #3210 Nem játszottam még köztársasággal így csak annyit tudok, hogy ha mindig újraválasztod az előző embert, akkor csökken a tradition. Hiszen kezdesz egyeduralom felé lépegetni. Viszont, az újraválasztott ember egyre "tehetségesebb", több pont folyik be tőle. -
HengerR #3209 Hello!
Mint EU4 kezdő kérhetnék pá tippet köztársaságokhoz? Többnyire a választási rendszer érdekel mivel a republican tradition elég könnyen megy le vele. -
hitman1028 #3208 azt csak random nations ba lehet -
winterpeti #3207 Nem tudja valaki hogy lehet a norse vallást felvenni? -
Malarki #3206 Akkor próbálj letölteni egy másik verziót. Nálam működött, bár nem játszottam vele sokat, de nem fagyot ki egyszer sem.
Mármint a játékból másik verziót. nem a modból.
Utoljára szerkesztette: Malarki, 2015.05.19. 16:34:18 -
zlcsi123 #3205 virágbolti....
-
Malarki #3204 Eredeti játék vagy virágbolti? -
zlcsi123 #3203 Sziasztok!
Az extended timeline modot próbálnám beröffenteni, de nem tudom működésre bírni. Találtam két verzíót neten ami a Res Publica-val el elindul de amikor magát a pályát tölteném be akkor kifagy az egész.
Van valakinek valami tapasztalata? -
pocoksari #3202 azért picit összefüggnek :) -
hitman1028 #3201 pontosabban 22es dipl szintnél -
Timakrisz #3200 a coresitas kisebb gond mint az overextension :(