10049
-
Lysandus #3319 Tényleg, olyan is van, hogy visszavonat az ember egy reformot!
Tehát meg lehet csinálni, hogy újra Te legyél a császár, csak nagyon időigényes innen. -
pocoksari #3318 ahammm -
OGMontana #3317 http://www.eu4wiki.com/Policies
Influence ideával lehet 25%-al csökkenteni a diplo annex costot, aztán admin+influ policivel lehet havi 1 admin pontért még csökkenteni 20%-al.
-
wednes #3316 Egy gyors helyzetjelentés akkor.
Kiléptem HRE-ből (-100 megítélés), felbontottam a szövit és a házasságot (-1stability) Milánóval. Clame fabrikálás (sajna csak 1 terület határos), közben az egyik választót Palatinate sikerült vazallá tennem jó kapcsolatokkal (önmagába ez nem sokat ér jelenleg...)
Megvan a CB, jöhet a támadás. Az ára "mindössze" -5 stability és +5 war exhaustion kezdésnek. Ez csak akkor van, ha a császárra támadsz. Többi HRE-s tag betámadásánál ilyen nincs.
Nosza vágjunk bele, 2-3x túlerő megvan lazán. Van tartalék admin és dipo pont. Szerencsére Itáliába tolja az ellenség és szövetségesei az erőit, lehet őket darálni szépen, ostrom is megy. Nem sokkal később bejön egy event "Noble Revolt in Hungary". 40 ezres felkelés + 5 unrest az össze magyar tartományra. Vagy lenyelem a békát és +50 autonomy és -100 az összes pontból.
Nem baj, "jöjjetek ahányan vagytok" felkiáltással megy tovább a küzdelem. Sikerült levernem a 40 ezres lázadást 2 olasz ütközet után kis kitérővel. Most már fél szemmel az unrestet is figyelni, magyarok, horvátok mozgolódnak. Aztán mindezt megkoronázta egy üstökös (-1 stability ismét). Csak úgy ég az admin és dipo pont, ideák nélkül nem is lehetne bírni.
A háború nyerhető, de egyenlőre túl nagy Milánó egy azonnali annexhoz vagy vazallhoz, többször kell majd nekimenni (persze tisztább lenne a kép ha a szövieit kiütném, mert most 221%).
VISZONT, lehet ilyen békefeltételt követelni, hogy "Revoke Imperial Reform". Ez egy könnyebben teljesíthető, mint a vazall (jelenleg 100% warscore).
Egyenlőre ez a helyzet, még bőven tart a háború...
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.05.31. 21:22:14 -
wednes #3315 Talán ez lett volna a legjobb választás. Bár a hatalmas közös lengyel határ miatt, szerintem lett volna gép olyan fatökű, hogy támadja a területeimet és nem csak célzottan Pomerániát támadja.
Innen szerintem is az marad, hogy szét kell verni a HRE-t. Ezek lehetnének a forgató könyvek.
1. szétszedem a HRE-t kívülről és már nem is foglalkozom a császári címmel, szimpla saját birodalom építés.
2. Próbálkozom vele békésen. Megvan a házasság Milánóval, esthet egy PU, persze kizárólag békésen. HRE belül nincs agresszív fellépés. Innentől a legvalószínűbb, hogy a többi reformot nem szavazzák meg, mert ezt így ránézésre területnöveléssel lehetne csak. Én meg ilyenekbe nem vennék rész. Csak akkor ugye minek is maradjak HRE tag.
3. Még a végén Milánó behúzza az uccsó 2 törvényt, akkor néznék nagyot. A birodalom ura lenne a 10 területes 72 base taxos kis állam és én ezt végignézném a 80 területtel és 443 base tax-al, 150k sereggel. -
Ntj #3314 Pocok, a -20%-os dipo annex policy-t melyik két ideával lehet elérni? Valaki nem tud valahol egy ilyen táblázatot vagy valamit ami leírja, hogy melyik ideákkal milyen policy-t lehet elérni? -
kissssss #3313 erre én is kíváncsi vagyok hogy mit sikerül kihoznia a helyzetből, csak aztán a vége nehogy.... -
Lysandus #3312 Azt is megtehetted volna, hogy csak névleg veszel részt a háborúban, csapatokat viszont nem küldesz. Hátha még a császára is meghal.
Maradna még az, hogy kilépsz, és kívülről próbálod megtámadni. Ha esetleg sikerül letaszítanod a császári trónról (vazallussá tenni vagy elfoglalni teljesen), írd meg, hogy mi történt utána, mert kíváncsi vagyok. De az igazság az, hogy innen már marha nehéz visszaszerezni a címet. (Birodalmon kívüliként eleve kapsz egy -50 pontos hátrányt, ha egyáltalán lesz választás. És ehhez még további hátrány adódhat abból, ha nem 100 százalék az uralkodód legitimációja.) -
wednes #3311 Csak az a bibi, hogy semmiféle háborút nem indíthatok HRE tag ellen. Hát igen, én szavaztattam meg. XD Milánó meg gyorsan a választás eltörlését. haha...
Ilyenkor a Declare war ikon szürke, még CB nélküli aljas támadás sincs.
De én voltam a nagy hülye. Mert részt vettem a Birodalom védelmében, mikor Lengyelország betámadta Pomeránia-t. Milánó szövije voltam. Gondoltam nem hiányzik még ide -25 prestige, mert alacsonyan volt eleve + a legitimáció 20 körül volt. És pont azon munkálkodtam, hogy visszaszerezzem a "jó híremet" a választók előtt.
Ha nem veszek részt benne, lehet Milánó nem tudja megvédeni a HRE területet lengyel-litván támadástól... Az meg "szép" megítélés gondolom az aktuális császárnak.
Nem ironman-be játszom, úgyhogy annyira nem vok ideg. No nem az, hogy visszatöltök (majd utána), hanem gyártok majd több alternatív befejezést. :) -
Lysandus #3310 Valami hasonlóról írtam a #3260-ban. :-) Ez a legnagyobb szívás, ha birodalmi karrierre törsz.
Most már nincs választás. Esetleg megpróbálkozhatsz még azzal, hogy Milánót vazallussá teszed, vagy eltörlöd a föld színéről (vazallus nem lehet császár). De őszintén szólva arról fogalmam sincs, hogy ekkor ki lesz helyette a császár. Gondolom akkor megint lesz választás, de akkor meg arra is vigyázni kell, hogy Téged válasszanak meg. -
wednes #3309 Meghalt az örökösöm aztán rá 1 évre az uralkodóm is (már nem Habsburg dinasztia van Ausztriában). És pont olyan időbe, amikor nem volt többségi támogatásom (épp Aragontól vettem vissza Itáliában HRE-s területeket, de nem ért semmit) Viszont így megválasztották Milánót császárnak. Már 5 reformot én megszavaztattam. Milánó háborúban megvédte Pomerámiát a lengyel-litván támadástól így elég pontot összekapart a 6. . Még 2 van hátra.
Most már nincs is választás? Ausztriával, hogy szerezhetem vissza a császári címet?
A 6. törvény előtt, kb senki nem szavazott volna rám. Pedig annyira nem is utáltak, csak Milánó marha nagy favorit lett. Persze belejátszhatott, hogy Saxony választóként hűbéres volt és a bajorok meg PU-val velem. Elengettem a fenébe Saxonyt a bajorokat meg integráltam rövid időn belül. (úgy voltam vele az integrálás -25 viszont ha irányítok egy választót az -50). Na mind1, semmit nem értem el vele.
Akkor van visszaút, vagy lépjek ki HRE-ből és menetből vegyem be az egészet ahogy van? :) Az erőm megvan hozzá. Kár lenne, mert az a játékot egy centrralizálrt HRE-nek szántam. De a végén még itt Milánó megszavazza az uccsó 2 törvényt, akkor meg nézhetek. -
pocoksari #3308 nyomni kell a dipo reput meg be kell választani a -20%os dipo annex policyt (a vegen, mert 10 éves, így még használható rövidebb annexre is, meg ugyen nem is kell végig aktívnak lennie, csak a legvégén)
jobb esetben 7-9 dipo pontnyi is beépül, amivel 10-15 év alatt a 100 base taxosakat be lehet olvasztani, nekem az osztrák játékban litvánia a 700 base taxal volt meg annyi idő alatt amit ti itt írtok.... -
Ntj #3307 Magyarországgal voltam PU Oroszországgal és 3-4 között mozgó dip. reputacion-al is 50 év volt az integrálás.. :D -
hitman1028 #3306 castile integrálása 64 év xd -
wednes #3305 Akkor ez történt nálam, köszi. Bár 1590 körül történt az uralkodó vallás megtartása.
Nem volt kiegyensúlyozva a 2 liga, ez játszhatott talán bele. Mondjuk gondoskodtam róla, hogy ne is legyen.
Szerk: Ezt a religious war CB senkire nem tudtam rátolni. Nézegettem egyébként, mert háborút akartam. Persze utólag nem bánom, hogy nem lett belőle semmi.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.05.30. 16:20:27 -
Lysandus #3304 Igen a nagy ligaháború csak a religious war CB-vel indulhat. A religious ideával elérhető CB a Holy War. Tehát a kettő nem ugyanaz. És ha a ligák megalakulása után egy ideig, (1650?) nem tör ki a liga háború, akkor az uralkodó vallás a katolikus lesz és kész. -
hitman1028 #3303 nekem is volt ilyen,kiadtak egy nyilatkozatot v mit és vége lett mielőtt elkezdődött volna -
wednes #3302 Lool, biztos vmi bug volt. Mindenféle háború nélkül kiadta, hogy az uralkodó vallás a katolikus lett és nincs ligázás. :) -
wednes #3301 Bocs az értetlenkedésért, de akkor most csak religious wars CB-vel törhet ki a vallásháború? De ehhez ilyen ideai is kéne, ami nekem nincs és nem is nagyon akarok. Vagy most nekem vmi bugom van.
Eddig sorban támadtam meg a kisebb protestáns, evangélikus államokat, akik ligatagok általában területi követeléssel, vagy imperial liberation cb-vel. HRE-n kívüli országot meg imperial ban (pl franciákat) De a fő végcélom mindig a vallási áttérés kikényszerítése volt, amit meg is tettem.
A protestáns liga vezetője a Hansa, ellene nincs is CB-m. -
zelgadis23 #3300 Ez lett a megoldás a mentési problémára. (Hátha esetleg valaki más is így jár.)
Hi!!! I for some reason I can't save the game after updating to 1.8, it doesn't crash or anything. I just click save, it loads for a bit, but no savegame is saved, the same happens with autosave. I have no idea how to solve this, does any of you by any chance know how?
try this:
1. Open Command Prompt
2. Set it to be in Admin mode
3. Paste this in: bcdedit /set increaseuserva 2560
4. Restart
5. If you ever need to undo: BCDEdit /deletevalue increaseuserva
Közbe elindult Brandenburggal a kolonizáció!
Brandenburg hard 1532 -
hitman1028 #3299 https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads%2Fit%E2%80%99s-common-sense-to-know-what%E2%80%99s-coming-for-europa-universalis-iv.858535%2F#post-19382093
jun 9 én jön az új dlc -
Timakrisz #3298 Nekem 3,5 megás mind :D
imgur nagyon jó -
hitman1028 #3297 vagy egy újabb verziót
-
hitman1028 #3296 1.10.1 hotfixet keresd googleba -
zelgadis23 #3295 Én az 1.10.1.0-os feltört verzióval játszom vagyis játszanák. Most már menteni sem tudok. A betöltéssel nincs baj, de ha játszok, most már az első mentésnél is állandóan ezt csinálja.
Mentés probléma
Újratelepítettem, de ugyanaz a probléma. Korábban is csinálta már, csak akkor legalább 30 percet el lehetett vele játszani. Most már egyet sem tudok menteni. Nem vagyok nagy pc zseni, tudna valaki tippet adni vagy valamilyen javító patch elérési helyet megadni? -
hitman1028 #3294 ez sztem nem a legújabb verzió,kiadtak egy hotfixet ami megoldja a probllémát -
hitman1028 #3293
egész jó indult xd
100 éves háborút feladtam egyből,
rózsák háborúját megúsztuk,csak 2 hadsereg lázadt fel
szövetség castilleval és ausztriával
trade conflict skóciával,franciák megtámadták burgundyt,mi skótokat
eredmény :vazallus skócia,münster,leinster,connaught,france ból kiszedtem foix t és auvergnet,most dolgozom vazallussá tételükön
örökösödési háború aragonnal castille ért,nápoly és sardinia leválasztása -
zelgadis23 #3292 Köszi a tippet. Van egy új problémám is. Nekem mindegyik 4-5 mentés vagy kb. 20 perc játék után az alábbi kép jelenik meg. (Így hiába mentek, betölteni már nem tudom legközelebb.) Újraindítom a játékot ugyanez a probléma. Kb így már 50 évet lejátszottam.
(Egyébként nem "iron man"-ba játszom.)
Mentés probléma -
#3291 Máshová töltsd a képeket, pl. imgur-ra -
zelgadis23 #3290 Hogyan tudom a képfeltöltésnél a kép méretét 35 kbyte alá szorítani?
Jpg-be nekem 6-700 kbyte-ak a képeim. -
Timakrisz #3289 Kezdtem Ceylonnal újat :) 1446-ban meghal az uralkodó, 0! éves a heir :D -
Timakrisz #3288 Meglesz az achi hagyom a faszba ezt a nyavajás nemzetet... pedig elvileg a Buddhisták sokáig élnek... -
Lysandus #3287 Talán majd egy másik újjászületésben. :-DDD -
Timakrisz #3286 Ismerem :D De EZT KAPD KI!!!!! : ILYEN NINCS!!!!! 40 éve nem tudok háborút indítani .....
-
Lysandus #3285 Om mani padme hum! :-DDD (Kb: Lótuszban született, könyörögj érettünk!) -
Timakrisz #3284 Nem tudom sírjak e vagy nevessek... Ayutthayaval már a 3. uralkodóm hal meg a trónra kerülése után 20 évesen :D a nyugalom és béke félszigete vagyunk :D 30 éve béke honol a környéken, engem nem mernek bántani, én meg nem tudok :D
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.27. 17:07:12 -
hitman1028 #3283 nem csak felhőbe,simán is lehet -
Timakrisz #3282 akárhányszor, de csak 1 mentésed lesz, csak cloudban, mindig felülírja magát. -
--deathstroke-- #3281 Ironmanben akárhányszor tudok menteni? -
inkvisitor #3280 Ebben csatlakozom. Kasztíliával az első cselekedetem egy No CB támadás britanny ellen, majd onnan Granada visszavétele után tovább Angliába, a franciákkal közösen. Csak 1 hónapig kell kibírnia a csapatszállítóknak, amíg kirakja a sereget, és Kész is, Utána a déli tartományokból már lehet folytatni a hódítást.