Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

semmi

ez a seregre állás és insta támadás az eu3-ban keményen büntetve volt, itt nincs valamilyen hasonló elrettentõ negatív hatás?

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

LSSAHPAUL
hm ez a területre engedélyt kérni és rálépni a seregére nagyon ott van, tetszik! Ha félek hogy egy baráti ország ellenem lép hadba én is kérek tõle, és én is adok neki, illetve még házasságot is kötök, de csak azért hogy meggondolja, de szarik a stab-vesztésre sajna, ez a seregre állás nem jutott volna eszembe sose.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

hard, nincs lucky és bonus

a közös szövi mindig a védõt támogatja és a gép általában támogatja is, tehát úgy számolj, hogy neki megy segíteni, ezt úgy tudod esetleg kijátszani, hogy az ellenség szövetségesének üzensz hadat (akinek ugye a szövid nem szövije) és akkor a szövid jön/jöhet neked segíteni és nem az ellenfélnek segít...persze ebben az esetben akit megtámadsz az behívja a mamelukokat, õk átveszik a vezetést és behívják a saját szövijeiket is...sok mindentõl függ, hogy mi a jó megoldás

mamelukok ellen esetleg megoldás, hogy amikor kimennek ciprust elfoglalni kivisznek olyan 10k sereget, hadat üzensz és a flottáddal bezárod õket a szigetre, 30k-ból 10k megoldva

a másik megoldás, hogy a szövidtõl kérsz seregátvonulást, odapakolod a sereged az õ seregeira (ugyanarra a tartományra, de többet mint neki) aztán hadüzi a mamelukoknak, a szövid megy segíteni neki, a nála lévõ seregeid azonnal leverik õket és mehetsz a mamelukok ellen

vagy megvárod amíg harcba keverednek

mivel török vagy ne haverkodj a ruszkikkal...õk az ellenség, az egyetlen...a mamelukokat a techhátrány elõbb vagy utóbb agyonveri (tech5-re váltasz pl, neki max. tech4-e van és a jobb csapatokkal meg fogod tudni verni)

ám min nyomod ,normálon?
Hogy lehet egy másik országról alkotott véleményemet javítani. Mert fordítva az rendben van: diplomatát küldtem Moszkvába, de nem tudok szövetséget kötni mert az én véleményem -35.
Ha egy ország az én szövetségesem meg a mamelukoké is akkor egy háború esetén semleges marad?
mindig elõszörr a kicsikkel kell keuzdeni és ha a nagy háboruzik valakivel,mindig kell nézni h hogy áll a harc,és ha vsztésre áll akkor érdemes megtámadni
Érdemes egy másik nagy birodalommal háborúzni vagy inkább terjeszkedjek másfelé? Törökökkel vagyok de sajnos a mamelukok nagyon megerõsödtek és jó szövetségeseik vannak, míg az én szövetségeseim felmorzsolódtak.
mondjuk nem tudom, hogy mennyit tzdok meg elhozni a terkeprol, mert elegge beszukultek a lehetosegek...erom van csak nincs mire forditani 200honapos coreositassal ugy, hogy a nagyobb orszagok mar nem bonthatok tovabb erdemben...kicsit csalodott vagyok
ott vannak a ruszkik nem tudok olvasztgatni toluk igy csak korbezartam es feldaraboltam oket, semmi masra nincs lehetosegem vagyis ha most nekiallnek a jatek vegere el tudnam tuntetni oket
kicsit tullottek a celon ezzel a coreosizasi idovel

már 200év lement mamelukokkal, lassan megtöröm a franciákat...azért elég kemények voltak, megörökölték aragónt, be is olvasztották õket...de úgy néz ki, hogy vissza tudom fogni õket kicsit: 200év térkép
ezen meg kicsit jobban látszik: 200év dipó térkép

A Veritas moddal 1865-ig tart 😄
Ezek csak (az etnikai/vallási) Casus Beli-k 😞 minden a pénzrõl szól. Ajánlom neked a Fegyvernepper c. filmet.
mostanában a közép afrikai "köztársaságban" eléggé elfajultak a dolgok, a keresztény és muzulmán feketék serényen ritkítják egymás(szudánban is hasonló a helyzet), + a folyamatosan egymást kiirtani akaró néger törzsekrõl sem szabad megfeledkezni pl: ruandai népirtás ensz töketlenkedés(ez máig tart csak nincs nagy dobra verve).

Az amcsi, orosz és kínai fegyverdílerek partnerei az ottani gyémánt/aranybányákat birtokló hadurak 100%-a... rabszolgasorsban tartott bányászok, kakaó ültetvények, fatermelés etc etcetc 😞((
A demokrácia "bajnokai" meg nem csak, hogy elnézik ezt, hanem támogatják is 😞((
LSSAHPAUL
Északon oké, ott tényleg van miért ölni egymást 😄 pl algéria, de középen és délen meg fogalmam sincs mi bajuk van, mármint az átlag 60 iq-n kívül.

ez is egy lehetõség, végül is afrikában most úgyis azzal vannak elfoglalva az "emberek" hogy éppen milyen módszerrel nyakazzák le egymást allah fuckbar nevében.

Vagy az amerikai piacra is tekintettel vannak! :-) Mert válthat az ember, hogy a vazallussá váló amerikai gyarmattal folytatja.

Ugye az afrikai piac jóval kisebb! <#nyes>
sejtettem hogy valami ilyesmi lesz itt a hátérben, csak nem így próbálták paradoxék megoldani a történelemhûséget? <#nevetes1>

Viszont akkor így totál nincs értelme amerikában gyarmatosítani... afrika is elég jó pénzt tud hozni ...
Afrikában, Ázsiában nem fognak elszakadni, csak az Újvilágban, Amerikában.
Hát nem tudom, én ugye minden elfoglalt területet coresítek.. a lentebb feltöltött endscreemen látható, hogy afrikában kb 20 területem van... mégsem szakadt el egy sem...
vegulis bekekoteskor elhoztam 3 brazil es 5 mexikoi teruletet, ezzel praktikusan meglesz 2nagyobb regiora az olvasztasi jogom...annyi kis problemam azert maradt, higy 198honap a coreositas...vicc

eleg kemeny a gep mondjuk vagy csak kieestem a formabol...franciak nagyon erosek, bitangjo teruleteik vannak

kicsit hulye dolognak tartom, hogy bizonyos orszagokat csak protektoratusban tudok elengedni es nem engedi vazalluskent

na, kiokosodtam
5 core tartomány kell, hogy a kolónia elszakadjon, viszont utána már fogadja a többi core nélküli tartományt is
nekem azért nem szakad el, mert nem volt elég core provinciám (2 van asszem), viszont ha meglesz az 5 core, akkor abban a kolóniális régióban szabadon garázdálkodhatok
és azért nem tûnt fel eddig, mert a mughalos játékomban elsõk között gyarmatosítottam itt meg utolsók között mentem

Na ezt mondtam nemrég: észak amerika elszakad tõlem, amikor meg közép afrikában az összes szabad területet lekolonizáltam+Malit behódoltattam nem szakadt el egy sem...
pfff, szétkaptam a portugálokat és a spanyolokat, elhozok egy csomó gyarmati területet, erre nem szakadnak el tõlem gyarmatként, nem igazán értem...mondjuk az 500+os overextension jól mutat...

Hát ez szomorú 😞
1821-ig nem hiszem hogy el tudom foglalni az egész világot
a jók is meg a rosszak is
mert minden lejár 1821ben
Köszi a választ, de miért nincs értelme? 😊
Eredetileg nem,de át lehet írni a játék végének a dátumát csak nincs értelme 😄
Lehet folytatni a játékot 1820 után is?
Hindustan létrehozása még mindig bugos? (1.4-ben ha létrehoztad nem fogadta el a többi culture-t, ami a nem sajátod, pontosabban nem adja meg az effektet, hogy nem kapsz értük negatívat)
És a pontok (nem értem miért nem lehet hsz-t szerkeszteni itt):
Na itt a vége 😞 (kár) : Hungarians, Normal, Lucky Nation Off, No human bonusz, 1.5 patch
Pedig most kezdtem belejönni Havonta 120dukát income, fullos army morálnál, 120+ os sereggel ).
Ha a köcsög észak amcsi gyarmatom nem szakad el simán jobb 😞 túl sok pénz és energia ment bele... afrikában nyugodtan lehet kolonizálni...

http://imageshack.com/a/img842/1197/ygyn.jpg
közben én is játszottam kicsit mamelukokkal:
mameluk
az oroszokat megtörtem az évek alatt, bár még mindig erõsek...

A fene, na akkor (hülye képfeltöltõ oldalak 😊 )

Hehe, valahogy éreztem 😄 Elején nem fogom meg a törököket végem 😞(

No photoshop (miért tenném 😛 ). Amúgy megnyertem a csatát 😊 +3 military lvlem volt a törökökhöz képest 😄 (+disciplines advizor).

Érdekes, hogy Közép afrikát szétkolonizátam és mésem "függetlenedett", ellenben észak amerika igen 😞 és persze esztelen háborukba keveredett, és el is vesztett szinte minden területet 😞((

Amit nem értek: pl egy viszonylag újonan alakult nemzet, mint Bulgária hogy a fenébe lehet magasabb tech levelen mint én, és kb dupla annyi ideával????

Na mind1, A törökök most még durvábbak szerintem, szerencse, meg nem találkoztam velük:

hagyni kell elszökni, megéri, mondjuk hitman1028 válasza a megoldás, de ugye ez korlátoz is egyben

úgylehet megakadályozni a gyarmat kialakulását ,hogy 5 tartománynál kevesebbõl kell álljon a az a rész
LSSAHPAUL
Bakker photoshop vagy ez komoly? 232k-ás töröksereg?????!! 😄

bakkerman
Pesten a lázadók,ahogy nézem 😄

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Na akkor most: Ki nyer ma? 😊
Ki nyer ma ? 😊
Nem arra gondoltam, hanem arra, hogy meg lehet akadályozni azt, hogy létrejöjjön egy gyarmat? (nekem egyszer csak "átváltott", a frankó kis amcsi gyarmatom és megkérdezte mi legyen a neve stb...)
amikor vezetõt választasz neki, akkor azt az opciót válaszd, amelyik nem növeli a szabadság vágyat náluk...kicsit emelheted a pénzt, amit küld neked, de én alapvetõen arra szoktam használni õket, hogy a seregükkel, a flottával biztosítsák a kontinenst nekem, nem a pénz az elsõdleges (amit nem veszel el az nála marad gondolom, ha több pénze van, akkor erõsebb kb. ennyi)

de lehet,a százalékot 50 alatt kell tartani
Lehet nem pénzelted a sereget max morálra. Vagy nem jó ideákat fejlesztettél, nagyon fontosak a discipline-s ideák, advisorok.

Kérdés: semmit nem lehet az ellen tenni, hogy elszakadjon a gyarmat?