Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez is folyton kidob mint a Meiou és Taxes?
igen
páran már kipróbáltuk
bár én már egy ideje nem frissítettem mert a paradox baszakodása miatt a készítõk nem tehetnek fel direkt linket a letöltéshez ( remélem jól fejezem ki magam) így csak steam-en vagy paradox honlapon keresztül lehet hozzájutni, ami nekem nem jó....
de amúgy jó mód, szerintem sokkal jobb mint a sima játék
Solten
Probaltatok mar ezt a modot? Veri kul.

Saor Alba

egy kis véleményt is írok az új patchrõl és a kiegrõl:
- Power projection: jó dolog, mert kapsz extra hadvezér limitet és 50 pont felett 1-1 monarchia pontot, jobb/könnyebb így
- Policies: egy pár hasznos van köztük (pl.: +1 telepes), de van sok olyan, amelyik az azonos típusú ideánál gyengébb, viszont mivel havonta fizeted a monarchia pontot annál sokkal drágább
- Trade Conflict CB: nem használtam, de biztos nem túl hasznos...
- új kolóniális régió: ez teljesen jó
- kalózosdit nem használtam
- kereskedelmi társaságok: so-so, kapok extra kereskedõt, de különösebben nem túl nagy dolog
- csatornák: ökörség (rohadt drága és nem jó semmire figyelembe véve az árárt)
- Fervor: katolikus voltam végig, szerintem még így is jobb katolikusként
- Request Trade Power: nem használtam, de ha ad valaki jó, ha nem, akkor nem jó
- Designate Trade Port: ez sem olyan hatalmas dolog
- Annexing or Integrating another nation now costs 15 dip power per month, and takes 1 month per basetax: durván szivattak engem ezzel
- gyorsabb coreosítás jó

összességében nehezebb terjeszkedni, a kereskedelemben (amivel én nem foglalkozom mélységében és nem is értek hozzá) lett több változó amivel lehet foglalkozni, nekem spec az elõzõ verzió jobban tetszett még ha vannak olyan részek/pontok, amelyek a stratégiámat egyértelmûen támogatják, erõsítik

Sziasztok!
Ezen a ts3 gaming szerveren van Europa Universalis 4 Crusader Kings 2 Victoria 2 Hearts Of Iron 1,2,3 és March Of The Eagles valamint van Minecraft Heartstone és Counter Strike Global Offensive szoba is.
IP:ruby.voic.in:8460
JELSZÓ NINCS!!!
Jó Játékot! 😉
francia volt, hardon, 1.6 volt az elsõ 90évben majd kijött az 1.6.1 és felraktam, historical volt a lucky nation, sajna ezt elfelejtettem kivenni, bár nem vettem észre egyáltalán azt a pluszt amit ad a gépnek

Ez igen!Kivel kezdtél alapból? 😄
befejeztem a játékot, végre:
összesítés

térkép

mindenki az én csatlósom...

hagyományos értelemben vett szövit (tehát olyat, aki ténylegesen a katonai segítségre van) ne a birodalmon belül válassz, hanem valamelyik külsõs nagyobb országot pl. francia, spanyol, lengyel-litván
birodalmon belül csak kicsikkel szöviztem a szavazatért, pl. bohémiát sohasem választanám szövinek, mert tele van ambíciókkal és állandóan mehetnék segíteni neki

És milyen szöviket érdemes választani? Mert pl a kis HRE"tartományok" szinte semmit nem érnek, a nagyok ellen meg elõbb utóbb kapok CB-t hogy "felszabadítsam" az "elfoglalt" teruleteket, de hát nekik meg erõs szöviik vannak, és genyó nehéz bezúzni õket 😞
Fogalmam nicns hogy csináltad múltkor azt, hogy 100év alatt kitoltad a HRE-t 😞
próbálkozz csak...saját területbõl csak az utolsó 2 döntéskor (amikor mindkét döntést egyszerre hozod meg) engedj el országot

a kurva HRE csaszari cím megszerzése 😞 pedig bratyizok kis/nagy állammal, nem annexálok, releaselem az elfoglalt tartományokat, mégis a3. reformnál nem tudok flejebb menni 😞
mi?

Bakker nem megy 😞
300év
bháááá...uncsi

Valaki beszerezte már az új kieget? Milyen lett? Honnan érdemes beszerezni?
tehát saját területembõl készítettem vazallust, ami ad pontot, mivel az utalsó döntés meg beolvasztja az összes hre tag vazzallust, ezért vissza is kaptam ezeket a területeket

szövetség, házasság, garantálás, seregátvonulás és max.ra nyomott kapcsolat 3választóval, így választottak meg franciákkal

a létrehozás: a nagyobb országokat daraboltam és háborúban vallásváltásra kényszerítettem õket, a saját területekbõl akkor adtam hozzá a hre területéhez ha kellett a pont, az utolsó 2 döntés elõtt minden területemet hozzá adtam, hre-vazallusokat engedtem el/gyártottam(közben diplomatával mindenkivel a kapcsolatot javítgattam) és így mindenki támogatta a döntést

De hogyan? Nem is vagy HRE tag?
Mi a trükk? Most elkezdtem osztrákokkal, próbálok"jó fej" császár lenni, de nem tudom hogyan csináltad a múltkori játékodban, hogy kb 100 év alatt "betoltad" a HRE -séget 😞
megválasztottak 😄

hogy lettél HRE császár franciákkal?
250év
kicsit megint faragtam az ellenfeleken

ettõl függetlenül fejlõdsz 😊

különben egyszerû a történet, menj ki amerikába, azt be lehet húzni kb. bármelyik nemzettel...az egészet...látom,hogy nincs, pontosabban sosincs maxon a seregvezér létszámod, az pontot ad, tartsd maxon, mert majd 400év alatt 1 helyezést biztosan ér

ami hiba, hogy a 100as force limit helyett 216 hajót tartasz, tehát durván extra pénzt fizetsz a hajókért, miközben van 90 könnyû hajód, amikkel így is csak 57. vagy kereskedelmi bevételben, kizárt, hogy ez így megérje. könnyû hajók kuka, a nehéz hajók és a transzporterek viszont oké, ki túltéltés nem gáz

továbbá szvsz az afrikai rész drága, tehát ha foglals és coreosítasz, akkor ennyibõl ezt európában is tehetnéd, mert azoknak a tartományoknak sincs sokkal magasabb base taxja (kelet-euban biztosan)

összegezve, amerikát behúzod, a hre-t kitalálod, hogy hogyan húzzd be és kicsit keményebb fellépsz eu-ban, akkor elég komoly kis birodalmat tudsz a végére összepakolni

most nem tudodm, hogy a zsoldod lehúzod-e békében, de a pontba beleszámít az is beleszámít...

látszik igazodsz a mesterhez 😄

Baaasszus pocok világtérképét linkeltem be 😄

na akkor Világtérkép Hungary 😊
Hát nekem nem megy ez a holy-roman cucc 😞( (lehet a program úgy van megírva, hogy a magyaroknak ne jöhessen össze 😄

Na mind1, magyarok hard:
Világtérkép

Európa

Összpontszám

eltelt még 50év:
200év

kell 2-3 választó aki rád fog szavazni, kb. ennyi, azokhoz általában a max. kapcsoslat kell vagy vazallként

ha már megválaszottak, akkor igazából semmi dolgod sincs, mert az a 2-3 pofa elvileg elég lesz a késõbbiekben, ráadásul külsõsként ha császár vagy,akkor be tudsz lépni a birodalomba(tehát hozzá tudod adni a fõvárosod a birodalmi területekhez), amivel kapod a szavazásnál a nagy ország bónuszt is...annyi, ha hadba hívni a birodalom védelme érdekében, akkor muszáj menni..engem spec nem hívtak

oké 😊
tehát akkor url-ben rakod fel ezután a képeket? 😄
nem heccbõl kérem, csak amikor a prérin vagyok be sem tölti a teló a forumot az ezernyi kép miatt

Akkor azt mond el légyszi, hogyan érdemes taktikázni, hogy HRE császár legyek, illetve, ha megválasztanak, akkor, hogyan dipozzak, hogy "szeressenek" a reformok után is.
Ezt még mindig nem értem teljesen 😞
linkben is ugyanolyan jók a képek...ezért most nem válaszolok, de közben én is játszottam a franciákkal és itt a 150éves képem:
csigaevõk150éve

grr lemaradtak 😞

Na magyarok, hard 1.5 (még akkor kezdtem). Sajnos elszúrtam a HRE-t 😞pedig kb 1650tõl császár voltam végig 😞. Valaki ezt részletezhetné, hogy pontosan hogyan érdemes Holy Romant létrehozni (persze ne osztrákokkal 😄 )
Kolonizáció nélkül esélytelen elsõnek lenni 😞 (van egy másik állásom, ami kb 1560 körül van ott tojok Európára megpróbálom afrikát bekolonizálni).
(sry pocok, de itt látványosabbak a képek😊 )
Érdekes hogyan alakult Ázsia (illetve még ekkora Portugáliát sem láttam )

Európa:
http://i.imgur.com/sqBlrKO.jpg

Pontok (diplomáciát rettenetesen elszúrtam 14 relationnel)

http://i.imgur.com/OqUOTVx.jpg

dehogyisnem 20 majd 40 base taxra volt korlátozva az önkéntes, a háború során történõ vazallussá tételnél meg 15-17 base tax körülre (itt ugye war score volt, de az meg a base taxból számolódik)...nem a terület darabszáma volt a mérvadó

feltéve ha nincs folyamatban háború...akkor valóban kilép, de háború volt

eddig nem lehetett 4 nél több tartományú országot vazallussá tenni,most a 7 részbõl álló novgorodot sikerûlt
igaz ,hogy 51,2 volt a háborús bûntetõpont,mégse lépett be senki se koalícióba ellenem
ha jól tudom ilenkor az kéne történnie hogy kurland kilép a koalicióból és békét köt dániával,mivel az én érdekeim az erõsebbek
nem volt dániának hûbérese,csak benne volt egy nagyobb koalicíóba ami megtámadta,a háború már folyt mikor megtámadtam mivel csak riga volt a szövetségese,vazalussá tettem és akkor találtam magam a dánia ellen folyó háborúba,pedig benn se voltam a koalicióba,sõt dánia szövetségese voltam
mert szöviben voltál a dánokkal, ha szövit támadsz akkor stab hit jár (az más kérdés hogy alapból nem tudsz szövit támadni)

meg kell nézni akkor txt-t hogy mi van benne, biztos van oka

ez így érthetõ hogy azonnal háborúba került(így logikus) de az állítólagos stab hit még mindig rejtély marad.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

vagy te értetted félre amit írtam vagy én fogalmaztam hülyén,de ha vazallussá teszel valakit,aki éppen hadban áll harmadik féllel,akkor te is hadba kerülsz azzal mégpedig úgy mintha te üzentél volna hadat a 3.félnek

a te hûbéresed lett és dániával hadban állt, ezért kerültél te is hadba dániával

De akkor még nem harcolt, hanem 4 nappal elõtte üzent hadat, mint én békét kötöttem.
Nem tudom, én eddig csak egy buggal találkoztam: ha sok sereg mozog háború alatt, akkor van, hogy 2-3 csapatot nem tudok egyesíteni, illetve ha ellenfélre lépek velük akkor csak az egyik "alakulat" harcol (jellemzõen a legkisebb 😞 és csak a háború végén hajlandóak normálisan "mûködni".
hee? hogy lett volna kurland Dánia hûbérese mikor épp a dánok ellen harcolt?(nem ezt írta?) de még ha így is lenne a stab hit akkor sem jogos mert kurland nem dánia része hanem csak alárendelt helyzetben van.

(ezt már az eu3-ban is faszságnak tartottam)

igen hülye logika az hogyha betámadok egy hûbérest mert van corem az egyik területre de közbe stabilitást vesztek mert a hûbérúrra nincs cb-m, jó lenne ha végre eldöntenék paradoxék azt hogy a hûbéres része-e a hûbérúr országának vagy sem mert ez így eléggé fuck logic érzést kelt az emberben... ennyi erõvel akkor játszatnánk CK2 is ott legalább egy fokkal jobban meg van csinálva a vazallusi rendszer.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

nem õ a császár,.max csak lesz
elkezdtem franciákkal, majd este rakok fel képet, lassan meglesz a 100év...