10049
Europa Universalis IV
  • hitman1028
    golden horde-val elég könnyű játszani még ironmanbe is

ryazan,yaroslav,khiva,afganisztán,georgia vazallus
    ottománok szövetségesek
    muscovy elintézve
    lengyel és litván már nincs pu ba egymással
    megreformáltuk már a kormányzást,és már elérkeztünk a nyugatizáláshoz
  • hitman1028
    nekem meg van
    csak már régen csináltam
    elején lehet választani h kapsz csomó pénzt,azzal ki lehet ütni az oszmánokat v csak simán csinálod
    de engem a parlamenti frakciók v mik nagyon idegesítettek,nem lehetett jó döntést hozni
    https://www.youtube.com/watch?v=WCMhqcuKDL0&index=1&list=PLcfoXIZkBvyXA7b1J0q7oJQFhvAcMPRxz
  • --deathstroke--
    sajnos így van és ezért már nem nagyon tudom az égei tengeren vagy a márvány tengeren megfogni az oszmánokat...Valakinek megvan a purple phoenix arise dlc?Ha igen mi van benne?Videókat nem nagyon láttam róla yt-n..
    Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.13. 09:00:04
  • szabii98
    az oszmán ai-nál(bár általában a többinél is) a force limit csak egy szám :D
  • kissssss
    "22 naval force limit mellett 40+ hajója van..."

az szép..
  • --deathstroke--
    Hát ha jól emlékszem az oszmánokat tengeren meg lehetett fogni, már nem mert nagyon erősek lettek ott is.Pl.:22 naval force limit mellett 40+ hajója van...vicc az egész
  • --deathstroke--
    Az egész russian régió, szóval amit én litvániából vittem az mind kell...de ha a regio mapmodod nézed és ott egy orosz nyelvű területre kattintasz ott jelzi is hogy mi kell hozzá.

Amúgy byzantiummal elfoglaltam bosniát serbiát raguzát albániát+austria és mo szövi de így is megb*szott simán a török pedig mindent úgy csináltam mint a "nagy" videósok, de nálam nem akar össze jönni a basileus achi.. :/
  • Timakrisz
    Csak a russian terület kell, vagy az is ami monjuk ruthenian/russian? Amugy nekem a török rettenetesen problámás, buzi nagy sereggel jön mindig, megszereztem Kaffat, de vissza is vette :(
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.12. 22:56:19
  • hitman1028
    na sikerűlt ,ez volt a helyzet az egyesítés előtt
  • hitman1028
    most próbálom ausztriával,aki a hre-re megy,sok mindenre kell figyelnie
    mert elég sok a negativ ai
    szinte állandóan háborúzok,elég fárasztó xd
    szerencsére a franciák jó szövetségesek,ha nem nyugat hanem kelet felé nyomolunk mindig jönnek velűnk
    rengeteg dipl pontra van szükség,sajnos mikor legjobban kellett volna ,megáldott a sors egy 6/0/5-ös uralkodóval
  • OGMontana
    1575-ben kaptam meg az eventet, tehát addig nem is alakultak ligák.
  • hitman1028
    be kell támadni mikor még gyengék,nálam az osztrák-francia szövetség mindent visz,mindig jönnek segíteni
    1590-be meg kiadtak egy nyilatkozatot hogy a katolikus vallás a domináns és ezzel le lett zárva
  • OGMontana
    A liga háborúkhoz szükséges eventet valamivel el lehet lőni? Mert elméletben 1550-től kéne én meg már 1570-ben vagyok és szeretném egyesíteni a HRE-t végre. Csak nehéz ellőni 4 reformot még ha -15 IA-t kapok havonta.
    Utoljára szerkesztette: OGMontana, 2015.07.11. 00:13:25
  • --deathstroke--
    Kár hogy már alapból nincs Albánián, Krétán, Rodoszon, Naxoszon Chioson Bizánci core...Úgy könnyebb lenne talán.
    Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.07.10. 13:03:57
  • Timakrisz
    Hehe, én is így csinálom épp.... csak magamtól jöttem rá :D Csak aza baj 10 vagy 15 ből egyszer jön be, hogy van időd a lengyelekkel szövetséget kötni mielőtt bezúz a török. Nekem 11-12.re sikerült. 10x egymás után 1450 előtt nekem esett... amikor meg nem akkor velence vagy a genova :(

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.10. 05:57:04
  • hitman1028
    https://www.youtube.com/watch?v=zEzmI5E1Kws&index=1&list=PLjuiZzvM0XOwkpoe0c3bfmSP-mlIBAGvZ
    mindent lehet,csak akarni kell
  • Timakrisz
    Nem, de van egy módszer, nemsokára megmondom bejött e. Mármint a túlélés :D
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.10. 00:54:13
  • Tuvok #3622
    Ja, egy Gigabyte 970-es kártyám van. Azt mondták többen, hogy kevés lesz, de nagyon szépen fut a GTA5, BF4, Elite Dangerous is 3840-ban, szóval f*szom se költ SLI hidas hülyeségre, így is kaptam az agyamnak hogy ennyit költöttem a gépre. De legalább a fűtésszámla fele annyi, ha megy a gép, ez jó mentség volt. :D
  • szabii98
    Igen egyébként, iponon is néztem hogy az általam írt felbontású monitorból pl. csak egy van, míg a te általad használtból picit több :D
  • Tuvok #3620
    Ez a TV-kre igaz, de a monitorokra nem. A TV-k korábbi szabvány felbontása a 2K (2,048 x 1,080) volt, ami 24 frame-mel és 2D-s megjelenítéssel dolgozott, amit Digital Cinema Initiatives (DCI) 2008-tól kezdve (3D megjelenésével) felemelt 48 frame-re, amit a felbontás megduplázása követett (natív) 4,096 x 2,160-ra, amit lekerekítve 4k-nak kezdtek nevezni az egyszerűség (marketing) kedvéért.
    Ezek a TV-k és mozik 1.9:1 aránnyal működnek, innen a felbontás különbsége, a monitorok - ahogy írod is - csak 1.78:1-gyel, a HD-s 1,920 x 1,080 duplázva (pontosabban négyszerezve a pixelszámot) kapjuk a 3,840 x 2,160 felbontást (amik 2012-ben jelentek meg), és UHD-nak nevezett el a Consumer Electronics Association (CEA). Mivel különbség csupán a kerekítés irányában van, a könnyebb eladhatóság miatt a Sony azonnal bejelentette, hogy a DCI 4k sztandardját a monitor gyártók UHD-jával összevonva egységesen "4K Ultra High Definition"-nek fogja nevezni, amit a marketingesek átvettek, és a Google is együtt hivatkozik rá.
    És hogy tovább legyen bonyolítva, az UHD két szabvány felbontást használ (a másik a 7,680 x 4,320), ami a DCI 8k szabványának felel, de hogy ne olvadjon egybe a TV-k és monitorok felbontáskülönbsége, elnevezték QUHD-nak, ebből viszont azonnal egységes 8k QUHD lett.
    Tehát lényegében az egyiket lefelé, a másik felfelé kerekítjük, UHD vagy 4k, gyakorlatilag ugyanaz. Ha utánanézel, az összes 3,840 x 2,160-képes monitort (képet, videót...) 4k-sként fogod találni.

Klik
    Klik
    Klik
    Klik
    Klik
  • --deathstroke--
    Hmmm hát Bizánc-al nem nagyon tudom megcsinálni hogy tuléljek, és megerősödjek :( Eddig a rekord-om 1507, addig bírtam..Azt meglehet csinálni ironman-ben hogy az ottomans-al kezdek gyorsan megtámadom Bizáncot, elveszem minden területét+Athént és relase-elem vazallusként, de bepipálom hogy vazallussal játszok tovább majd később elszakadaok tőle?
  • Timakrisz
    Ez lett volna a kövi kérdésem :D
  • HUmanHunter
    nyeh ezek a nagy felbontások, én elvagyok 1366x768 al, amíg asztalim volt addig 1024x768 al :D
  • szabii98
    link
    "DCI 4K should not be confused with ultra-high-definition television (UHDTV) AKA "UHD-1", which has a resolution of 3840 x 2160 (16:9, or approximately a 1.78:1 aspect ratio). Many manufacturers may advertise their products as UHD 4K, or simply 4K, when the term 4K is traditionally reserved for the cinematic, DCI resolution. This often causes great confusion among consumers."

Egyébként szép nagy felbontás, biztos élvezhetőbb mint egy hd monitor :D mi hajtja, ha szabad kérdezni?

Utoljára szerkesztette: szabii98, 2015.07.09. 21:53:28
  • Tuvok #3615
    Poénos
  • Timakrisz
    Ironman?
  • Timakrisz
    az U lehet Under-t jelent :)
  • Tuvok #3612
    Akkor menjek szerinted panaszkodni a Samsunghoz, mert a dobozán hatalmas felirattal az van, hogy UHD 4k ?
  • hitman1028
    úgy hogy az uralkodó skilljei hozzáadódnak,minél jobb az uralkodó annál gyorsabban nőnek a pontok
  • Timakrisz
    4k 4096x3072 de ettől független jó a monitor :)
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.09. 16:13:18
  • zlcsi123
    az uralkodó hogy segít ezen?
  • hitman1028
    ja lehet
  • wednes
    Nem úgy van, hogy ha van szomszéd tartományba erőd és az nincs ostrom alatt ill nincs bevéve, akkor az veszi vissza a szomszédos területeket is?
  • Tuvok #3606
    ??
    U28D590D - Samsung UHD 28” Monitor with Metallic Easel Stand
    4K, 3840 X 2160 Resolution (UHD), 60Hz (DP)
  • hitman1028
    nem lehet átsétálni csak úgy az egész országon,csak ha már elfoglaltad a szomszédos tartományt,ill ha 1es szintű akkor elfoglalás után nem hagysz helyőrséget,elveszted a kontrollt felette
  • Ry0K3N
    Sajnos igen, most ha szar uralkodód van nagyon meg tudod szívni emiatt mint régebben.
  • zlcsi123
    valami változott a földi harcokban is?

ha valahol vagy egy vár akkor nem engedd csak úgy sétálni, ez hogy működik? (sziget világban játszom ezért nem volt még időm kitapasztalni)
  • zlcsi123
    hát ez jó sok pontot felemészt...
  • hitman1028
    neked kell
  • zlcsi123
    Ez az új terület fejlesztési rendszer, vagy hogy is hívjam (3 területet lehet feljeszteni adm, dip, vagy mil pontokért) hogy működik, fejlődik magától is egy terület vagy mindet egyesével nekem kell fejleszteni?