10049
Europa Universalis IV
  • Timakrisz
    Érdemes felvinni a reput diplomatákkal a vazallusoknál amíg friendly nem lesz (míg zöld szívecske nem lesz a kapcsolati érték mellett (ahol ha ellenség van lángok vannak, ha semleges viszony egy mínusz el) mert különben hiába vazallusok, nem nagy elánnal fognak segíteni.
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.15. 07:40:08
  • Timakrisz
    Annyira érdemes amekkorát a tartományaid átlagban el bírnak tartani (supply limit).
  • Timakrisz
    Ekkor sem mindig, fontos az is, hogy ne legyen 50% fölött az elszakadni vágyás "liberty desire"
  • hitman1028
    igen,mert nő a lázadás veszély,ha leveszed a katonák pénzét
  • hitman1028
    diplomatákkal fel kell vinni a viszonyt 165 ig,utána ajándék küldés,az ad plusz 25 jó viszonyt ,és ha elérte 190-et ,lehet beolvasztani
  • KOXI22
    3. Ja és az nagy hülyeség ha békeidőben leveszem a katonák és a hajók pénzét ? ha meg háború van előtte vissza veszem .
  • KOXI22
    1. Mitől függ hogy hajó csata közben átállnak hozzám vagy sem , mi befolyásolja őket ?
    2. Az egységeimet érdemes szétszedni (egy háború után )1000-2000 részekre vagy úgy is ugyan úgy gyógyul
    ha 7000-8000 van egy tartományon ?
  • KOXI22
    Azt a 3 gombot meg találtam de nem tudom használni sajnos .
    Köszönöm mindenkinek az infókat aszt hiszem mindenre válaszoltatok .
    Ja ezt a rezmar hol lehet meg találni milyen oldalon ?

• KOXI22
    Oszmánokkal vagyok és foglalgatni szeretnék területeket , kezdő vagyok eu4 ben eddig mindig újra kezdtem valami miatt , nem tervezek felfedezni meg gyarmatosítani .

1500 ban járok szövetségesek : Krím viszony 112 Perzsia viszony 69
    (volt egy háború ami óta sajnos folyamatosan csökken)
    Tunézia viszony 100 / Hűbéresek : Havasföld viszony 42 / és Szerbia viszony -17 (sajnos neki van egy magja nálam)
    De háborúba jön mind a kettő igaz hogy bóklásznak támadás közbe de legalább ott vannak .

Ezenkívül bármilyen hasznos tippet szívesen fogadok . Élőre is köszönök minden infót .
    Utoljára szerkesztette: KOXI22, 2015.07.14. 23:52:31
  • szabii98
    Ekkora biztosan nem, amúgyis a két legnagyobb a karácsonyi és a summer sale szokott lenni:/ :)
  • --deathstroke--
    adminisztratív, dipó, és military pontokba kerül hogy fejleszd a developmentet, de mivel ez a dlc nekem sincs meg így nekem sincs túl nagy gyakorlatom ebben :)
  • --deathstroke--
    ÁÁ miután Bizáncal nem tudtam túléni gondoltam hogy akkor már megcsinálom a take that von Habsburgs achit..De hogy stílusos legyen hunyadi dinasztiával akartam, de lett ladislaus gyereknek örököse...(4. próbálkozásra is) Valamiért a játék Habsburg dinasztiával büntet és valamiért nálam ha Habsburg dinasztia van akkor csak 2/3/2 vagy 1/1/3 vagy 1/4/1 és hasonlóak az uralkodók skilljei :(
  • barnetpowa
    Nem tudod véletlen,hogy lesz-e még efféle akció a nyár folyamán?
  • OGMontana
    Humanistic: leginkább akkor jó, ha sokat foglalgatsz, esetleg van egy nagyobb országod és pl a fele terület más vallású. -2 national unrest,-10 szeparatizmus, +3 tolerancia először eretnekek, majd pogányok ellen, -10% idea költség(400-ról 360-ra) szóval elég jó idea.

Administativ : 25%-os olcsóbb coreosítás miatt jó, +1 lehetséges advisor olyan elmegy kategória, -10% admin technológiai költség sem rossz. Ha World Conquestet akarsz, akkor 1.12-ben mindenképp kell.

quantity: Olcsóbb katonák, +manpower, és force limit miatt jó. Egyrészt egy nagy országnál iszonytatóan megnöveli a hadsereg létszámát, és a nagymennyiségű manpower és morzsolódás csökkentés miatt alig kapsz háborús kimerültséget.

diplomatic: igazából én csak Ausztriával szoktam használni. Kapsz egy diplomatát, +1 diplomáciai kapcsolatot, +2 diplomáciai hírnevet(ez vazallusok annektálásánál, és HRE-ben rengeteget dob). Ezen kívül -10% olcsóbb diplomáciai technológiák, és egyik legjobb, hogy -1 csökkent minden olyan diplomáciai lépést, amely instabilitáűst eredményez. Tehát ha fel akarsz bontani egy házasságot, vagy egy távoli országot akarsz megbüntetni, de nincs Casus Bellid, akkor nagyon jól jön.

influence: Hasonló mint a diplomáciai, de itt inkább a vazallusokon és a terjeszkedésen van a hangsúly. -20% agresszív expanzió sokat dob, hogy ne legyenek ellened koalíciók, 25% vazallus naketálás miatt jó, ezen kívül azokra a területekre melyre nem tartasz igény(nincs rá claim, vagy olyan casus bellid), akkor fele annyi diplomáciai pontért viheted.

Ideák attól függenek, hogy mit szeretnél kezdeni az országoddal.
  • hitman1028
    http://www.eu4wiki.com/Idea_groups
    itt lehet jobban megnézni a dolgokat

• hitman1028
    az ideák mindig adnak valami pluszt,meg kell fontolni h melyiket választod
    én stratégiám 1economic,itt csak az első 3mat az infláció miatt,az arany növeli az inflációt
    2 ha felfedezel akkor exploration ,ha nem akkor influince,ez hasznos ha a terjeszkedést vazallusokon keresztűl csinálod
    3 expansion ha felfedezel,ha nem akkor humanist
    4 itt egy katonait szoktam,a quantitityt,mert nagyon megnöveli a katonák számát
    5 trade általába
    6 itt is katonai,quality
    7 innét már szabadon választható
  • hitman1028
    ám elmondom a trűkköt,alapjáték meg van,3ezer volt anno
    ha letöltitek pl rezmar torrentjeit és szép lassan felrakosgatjátok eljuttok 12,2-ig
    lényeg h ekkor be kell lépni a játékba,utána kilépés ,felrakjátok az eredeti verziót és az összes dlc átkerűlt az eredeti játékba,működik mert én mimdig igy játszottam
  • KOXI22
    Ezekről mondanátok kicsit többet hogy miket adnak ha ezeket választom : humanis administativ quantity diplomatic influence

Válaszokat előre is köszönöm .
  • szabii98
    WC= World Conquest
    Aztán igen, érdemes több területet is claimelni, mert olcsóbb diplo pontba kerülnek(azthiszem) úgy. De vigyázni kell mert eltűnnek egy idő után a claimek. Ha a common sense dlc megvan, akkor tudod használni azt a 3 gombot(kell hozzá ncore-ról a patch is, de itt nem szeretik a modik az efféle dolgokat, szóval a warezzal csak csínján:))
    Az alapjáték steamen 40 euro(~13 ezer forint), de érdemesek dlc-vel venni, úgy 93 euro..Igen, eléggé drága, de ez tényleg egy olyan játék amibe rengeteg órát lehet ölni. Mondjuk pont lemaradtál a Summer Sale-ről, eléggé olcsó volt dlc-kkel együtt a játék.. nagy hiba volt, hogy én sem vettem meg.
  • kissssss
    World Conquest WC világ hódítás.
  • KOXI22
    Timakrisz mit jelen a WC ? tudom kimész elvégzed a dolgodat ott :) de a játékban mit jelent ?
  • KOXI22
    Egyébként menyibe kerül most a játék plusz az összes dc mellé vagy hogy éri meg venni csak az utolsó dct ? Ha lefordítják 95% magyarrá erősen elgondolkozok rajta hogy meg vásároljam a játékot .
  • KOXI22
    7. Hát egy darabig eltartott mire meg találtam aszt a 3 gombot amit mondtál mert nem pont úgy van nálam leírva (60% magyarítással játszok) .
    Nem eredeti játékkal játszok hanem ncore -rol szedtem le : Europa.Universalis.IV.Common.Sense-SKIDROW
    Feltöltve : 2015-06-10 21:58:24
    Szóval ha jól értem tudom őket fejleszteni , mik ezek a pontok és hogy tudom őket gyorsítani hogy hamarabb ki nyíljon egy újabb ablak .

7. Nem szeretek nyalizni senkinek de ám legyen rábeszéltél eben a játékban meg teszem :) (egyébkép eddig nem tudtam mit jelent az a gomb)
  • KOXI22
    Egy kicsit le vagyok maradva magamhoz képest így kicsit régi hozászolásokra kérdezek rá újra .

Tehát ha jól értem úgy éri meg háborút indítani egy ország ellen ha nem csak 1 területre hamisítok papírt hanem az összesre hamisítsak amit el szeretnék tőle foglalni tehát mondjuk 3 -6 területre is egy országon belül ? Eddig úgy nyomtam hogy 1 területre hamisítottam és meg volt a casus bellit és amikor alkalmas volt támadtam .

• hitman1028
    mi a kérdés?
  • KOXI22
    Sziasztok .
    Azt meg köszönöm ha úgy válaszolnátok hogy le írnátok angolul (mondjuk egy gombot) és utána esetleg magyarul is . Mert nem értek angolul sajnos és a játékot 60 % magyar fordítással játszom így fele magyar fele angol és emiatt sokszor vissza kérdezgetek pedig amúgy tudnám .
  • hitman1028
    http://imgur.com/bl89dIu
    tessék
  • Timakrisz
    ne kepkezelore told legyszi a képet olyan vacak, ha rakattintok, csak a feltoltooldal linkjet dobja be
  • hitman1028
    sibir,oirat és yaroslav vazallus
  • hitman1028
    alakul

érdekes ,h brandenburg megcsinálta hre-t,én még olyat nem láttam h a gépnek sikerűlt volna
  • Timakrisz
    Most párhuzamosan próbálok 3 achit, de nem értem a Baltic crusader miért nem akar össze jönni, amikor minden russian enyém, core és catholic :((
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.14. 18:57:04
  • --deathstroke--
    Szegény :D Na igen, el tudom képzelni az arcot amit vágtál, nekem is volt hasonló :)
  • Timakrisz
    AZBESZTMEGBASSZA A KURVA ANYJA :(((((((((((( Byzanccal vagyok, túlélem a törököket, kezdek gyarapodni, erre: MEGHALA HEIR PU Under Ausztria :(((
  • Timakrisz
    Mohó lettem, kaptam egy koalíciót az észak olasz városoktól, és szétszedtek :( most elment a kedvem Bizánctól, majd hét végén rápróbálok újra, mert nagyon nagy mázli kell az első 10 évben :(
  • --deathstroke--
    Én a Bizáncos játékodra gondoltam de ez se rossz :)
  • Timakrisz
    3000 loan Bánta, de megérte :) (a hadisarccal a végén +4600-zal zártam :) ) a háború elején a török 180k-s sereggel indult (már westernizálódott) +Baluhistán és Tunis, nekem érdemlegesen Velence Spanyol szövetséges, de a spanyol csak 15 ezer embert hozott :(( 9 éves háború :)
    3. Teuton - Ottoman
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.07.13. 21:14:35
  • Adam15HUN
    Hali,
    Nem tudom, hogy ki tapasztalt már ilyet, de nem tudom betölteni a mentést. Amikor rányomok a menüben a mentés nevére, meghatározhatatlan hibával kidob. Tegnap este még be tudtam tölteni, és utána nem is csináltam vele semmit, csak megnéztem, mit kellene ma csinálnom.
    Igazából csak egy mentést tudok betölteni, ami 2 mb-s, és már rég nem nyúltam hozzá. A többi 25, illetve 30 mb-sek. Régebben szintén volt vele ilyen probléma, de pár próbálkozás után beengedett. A gép újraindítás nem segít, a mentés 1.12-ben lett elkezdve, és jelenleg is ezen a verzión fut a játék. Modokból csak a CK-ból importált mentés van bent, és minden DLC. Virágbolti verzió.
  • --deathstroke--
    Mutass képet is, hogy lássam mi nem fog nekem sohase sikerülni :D
  • Timakrisz
    Na sikerült rongyá vernem a rohadékokat szárazföldön (eh eh, nekik dupla annyi seregük volt :), de vért izzadtam, tengeren megfoghatatlanok, viszont ha claimeled a tengerparty provinciáit, és elveszed őket békekötésnél, akkor szép lassan elfogy a flottájuk.
  • OGMontana
    Ha folyamatosan háborúzik, akkor simán megcsinálja. Kiveszi az advisorokat, vesz fel 15 kölcsönt és kész. Legrosszabb esetben lemegy neki az összes pontja és a presztízse is. Mellesleg ha gályái vannak, akkor mind egyes gáyláért 0.10 gold megy pluszba force limit felett. Szóval alig 2 goldal kell többet fizetnie +20 hajóért. Ezt csak azért tudom, mer törökök ellen én is így háborúztam ,hogy csináltam 30 gályát, aztán pár hónapig force limit fölé mentem, aztán nekimentem a török flottának. Fogyóeszköznek tökéletes. :D

Mellesleg van itt 4 kép, ezekre adjon valaki magyarázatot kérem szépen:
    http://imgur.com/a/pvq4n