10049
Europa Universalis IV
  • hitman1028
    azt h legyen 8 trónon az én dinasztiám,elfogadja ha csinálok 8 országot?
  • pocoksari
    csináld mással :P
  • Timakrisz
    Jaja, mondtam is, hogy az előzőmmel én is beljebb voltam annyival :( ebben egyszerűen semmi nem jött össze, de legalább megvan, féltem, hogy a másfél hetes nyaralás előtt nem lesz meg és ezen fogok agyalni végig :D
  • Timakrisz
    Bizánccal neked sem menne :D
  • pocoksari
    World Conqueror achi
  • Chris
    Grat! ...bár én 40 évvel jobb voltam... ;)

Én is ugyanezen gondolkodtam, hogy pl. a master of india-t megpróbáljam-e, de minekutána nekemesett a rettentően megerősödött Pápai állam Ausztriával meg még 3 szövetségesével, majd vmilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva a Nápolyt is integráló spanyolok, végül a mamelukok is, így úgy gondoltam, hogy inkább a csúcson hagyom abba. :D

Most a Brit Birodalom építésébe fogtam, franciák és skótok már alattam, az 1460-as európai világháború emiatt már feltörölte velem a francia partokat (miniállamokat engedtem el, amiket úgyis visszaveszek), majd jött egy burgundiai fiaskó white peace-szel, de minden ok lesz. :)
  • Timakrisz
    Na végre :) Most azt nem tudom van e valami achi amit érdemes még velük megcélozni...
  • inkvisitor
    KB ugyanattól, amit a nagyobb szövetségessel rendelkező ellenfélnél nézel. Ha nagy az adóssága, vagy kifogyott a manpower-ből, akkor nehezen jön. Ilyenkor tippnek néha beválik, hogy ha küldesz a vonakodó szövinek pénzt (de csak ha minuszos a kincstára). Én Tunisz megtámadásakor várok egy nagyobb ottomán háborúra. Ha kimerül a csatákban, akkor ritkán jön segíteni a szövijét.
  • hitman1028
    háborús panelen meglehet nézni h miért nem jön,legfőbb okok:ő is szövetséges vele,háborús kimerűltség,manpower hiánya,másik háború
  • hitman1028
    provincia panelen bal felső sarokba van egy kis korona v milyen jel,arra katt
  • KOXI22
    Sziasztok mitől függ, hogy szövetséges bejön e mellettem a háborúba illetve mivel tudom ezt növelni hogy belépjen . Mert van hogy 200 kapcsolat mellet se akar jönni , gondolom, hogy ugyan olyan vallásúak az kicsit bekavar .
  • zlcsi123
    és hol? hogyan találom meg?
  • hitman1028
    lehet,asszeem 100 dipl pontba kerűl
  • zlcsi123
    Sziasztok!
    Lehet valahogy főváros változtatni? Ha igen, hogy?
  • Timakrisz
    Ja egy olyan kérdésem van: van e értelme a Marchnak? Jelenleg Urbino vazallusom 1 provinciával, effektív nem fog tudni nekem segíteni, de nekem van e értelme őt March-á tennem?

Amúgy tiszta szívás volt a múltkori állásom után (ami ledobta az ironmant ), most kb 20-25 évig nem tudtam semmit csinálni (most valamikor 1490-1500 körül sikerült ugyanezt elérnem :(, a rohadt török senkinek nem ment neki, csak várt, és várt és várt :((( A lengyel-litvan PU majd 30 év után jött össze, az osztrákokkal majd 50 év kellett, hogy szövetséget kössek. Ráadásul ott a Mammelukok betámadták a törököt, itt meg feléjük sem szagoltak nagyon sokáig :( Mondjuk "csak" 10x kellett kb újrakezdenem, hogy egyáltalán túléljem az első 10 évet :D
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.08.17. 11:04:02
  • Timakrisz
    Ne is mond, én 2x kerültem állancsődbe, hogy meg bírjam fognia törököt, 4x volt (meg most épp 10 éves folyamatban) Reagency council, és egyszer ki is halt az uralkodó házam (12 év intenegrum :((

Te elég jól állsz, hogy taktikáztál?
  • Chris
    Épp tegnap csináltam meg én is:

Velence még vazallus, de közben elég fura dolgok történtek Európában, lásd francia-angol kapcsolatok alakulása...

Nem mellesleg most is folyamatosan elképesztően csalt a játék:

Kb. minimum 4-szer változott az uralkodóház, lévén vmilyen oknál fogva amint megjelent 6 db pretender rebel egy új uralkodójelölttel, az addigi uralkodó azonnal eltűnt és a pretender került a helyére (mégcsak a területet sem foglalták el, ahol megjelentek). Ez ahhoz vezetett, hogy kb. 50 éven keresztül 10 legitimacy-n és regency councilok sokaságán át szenvedtem egészen addig, amíg be nem ütött a civil war disaster. Ráadásul az elején az oszmánokkal hadakozva még egy peasant's war-t is lehoztam, bár ez az én hibám volt.

Másik, hogy a lengyel-litván únió korai felbomlása után a lengyel vazallustól, moldáviától kellett terület, de a hadüzenet küldésekor a lengyelekkel is szövetséges litvánoknál azt mutatta, hogy mellettem jönnek háborúba, de végül a lengyelek mellett léptek be. Azért ezek nem kicsit fura dolgok.
  • Timakrisz
    Soha nem imádkoztam annyit azért, hogy ne jöjjön mostanában ki patch (Ironman) :

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.08.17. 02:02:14
  • Lysandus
    Vive la révolution! Off his head! :-D
  • Lysandus
  • Tuvok #4019
  • Kotomicuki
    Pedig, nem olyan szörnyű, ha hagyod felolvastatni. :D
  • kissssss
    lol
  • Lysandus
    Éljen a forradalom! :-DDD
  • Tuvok #4015
    Jesszumpepi.
    Nálam ezek nem fognak uralkodni, az is biztos.
  • Lysandus
    Volt ilyen család:

fura nevű család :-DDD
  • Tuvok #4013
    d'Escoubleau

(háromszor alt-taboltam ki, hogy le tudjam írni )
  • hitman1028
    már párszor leirtam hogyan kell
  • ImpStephAug
    Sziasztok!Akkor ahogy írjátok a Common Sense nélkül az alapjáték játszhatatlan?Lenne a valami mós a virágbolti dlc-k eredeti játékba történő bevarázsolásnak?Köszi a válaszokat!
  • Lysandus
    Milyen nevűt? :-) Írd le spoilerben! :-)
  • Tuvok #4009
    Sajnos nem egyértelmű.
    Épp csak belekezdtem a függetlenségi háborúba, de a csapataim kb. harmada a kolóniákon ragadt, nekik pedig 200 hajójuk van az én 80-ammal szemben. A hadseregük is kb. másfélszer akkora és már haza is hozták mindet. Pénzem van, szóval mercenary-kkal valszeg le tudnám ütni őket, de....
    a háború kitörésekor egy RETTENETES kimondhatatlan gusztustalan nevű dinasztiát kaptam uralkodónak, ez pedig nem fér bele a kis roleplay részébe a játékomnak. :D
    Úgyhogy restart lesz, Valojokat akarok, és amúgy se jött össze a Big Blue Blob achi.
  • szabii98
    és a franciákkal nem vagy elég erős, hogy leverd őket egyedül?:P
  • hitman1028
    nálam legutóbb szintén megvolt ausztria,aztán egyszer feljött egy event h kivivták a függetlenségűket,gondoltam egyedűl van ,leverem ,aztán fél európát behívta ellenem
  • Tuvok #4006
    Na ez vicces.
    Amikor a királyom, XI. Valois Lajos 71 volt, meghalt a 60 éves utód.
    Következő évben spanyol-osztrák succession war fölöttem, ami a spanyol-portugál szövetség fölényesen meg is nyert. Úgyhogy most a tisztelt spanyol korona uralkodik Franciaország felett. :D
    És a poén, hogy senki sem támogatja a függetlenségem, különböző nonszensz indokokkal, hiába vagyok a barátja számos országnak, nem segítenek, mert SEMLEGESEK a spanyolokkal. Anyád.
  • hitman1028
    én a legyél jobb mint napoleon achievemmentre hajtok,most vagyok kb legközelebb hozzá
    kb 20 szor kezdtem újra xd,de nehéz olyat találni ,ahol austria meg az oroszok is gyengék
  • Malarki
    Amikor a császárság már tényleg csak egy relatív fogalom :D

• hitman1028

jól kezdődik a játék xd
  • Tuvok #4002
    A franciával talán az, más néppel öngyilkosság. 18 tagú koalíciót visszaverni valamire való szövetséges nélkül igen élvezetes volt. :)
  • hitman1028
    az már nem látszik,de oldalt is kiirta ugyanezt
  • Timakrisz
    Csak a kiírás rossz... jobb lent látni jól ki ellen lépett koalícióba.