10049
Europa Universalis IV
  • hitman1028
    egész jól haladok
  • hitman1028
    ám 48 ig mentem le ,de semmi se történt
  • hitman1028
    ám 1475 ig bírta,jött egy event h új választások és elbúcsuztunk tőle
  • hitman1028
    nekem is volt lengyeleknél h választhattam,fellázad 44 sereg és minusz 3 stabilitás vagy köztársaság leszek
  • OGMontana
    Despotizmussá válhat, 40 alatt a vezető kihirdetheti a köztársasági diktatúrát(El Prezidente :D ), valszeg ez event. MIután meghalt az El Prezidente és a tradition 50 alatt van, akkor monarchiává válik, 50 felett pedig vissza köztársaságá.
    66 és 33 között noble rebelek kezdenek spawnolni.

De úgy tudom, hogy diktatúra alatt nincs PU, viszont a royal marriage még működik.
    Nekem csak eventes Absolute monarchyból lett diktatúrám, viszont meghalt a heir, és ha meghal a vezető, akkor randomra kapsz újat, tehát nincs olyan, hogy örökös, de attól sem kell félni, hogy minor partner leszel egy PU-ban, és diktatúráknál mintha jobb vezetőket kapsz.
  • hitman1028
    ez nem király xd
    mindig újraválasszák
  • kissssss
    nem fog sokáig élni :)
  • hitman1028
    na milyen vezetőm van xd

ám mi történik ha nagyon lecsökken a republican tradition?
  • Ntj
    Néha ezért utálom az EU4-et. 1598-ban kezdek Új-Spanyolországgal. 1620-ra francia segítséggel függetlenedek és megalakítom az UPCA-t. Már a függetlenségi háborúban láttam, hogy a hollandok nem éppen a kedvemre kezdtek el kolonizálni. Északon az Atlanti partjánál Hollandia elkezdett kialakítani egy kolónia államot. Persze ez nekem nem tetszett ment a war. Ellenem kb. az egész világ. Hollandia, Nagy-Britannia, Lengyel-Litvánia, Pomeránia (maga a HRE Emperor) és még néhány kis állam... Azt gondoltam, hogy az angolok meg a hollandok küldenek néhány sereget de azért nem gondoltam volna, hogy ennyire komolyan veszik a háborút. Hollandia állandóan dobálgatta a 10k-s seregeit északnyugatra. a britek a 13k-s seregeiket mindig a panama környékén dobták partra. Nekem olyan 30ezer emberem van. Közben a lengyelek meg Pomeránia is dobálgatott 5k-s sereget. A Panama környékén annyira sokan összegyűltek. (Kb. 30ezer brit meg 10ezer lengyel és pomerán), hogy az összes seregemet oda kellett összpontosítanom, sőt még zsoldosokat is kellett venni ezerrel. Közben persze az északi részt szállta meg szépen Hollandia. Azt a 40ezres csapatot egy nagy csatában elvertem, utána folyamatosan jött az üldözés, vesztettem én is az embereket rendesen, sosem bírtam őket steakwipeolni. Na de közben Hollandia felszabadította az általam megszállt koloniaterületeit és elveszett a war goal-ból kapott warscore. Na ha most elmegyek északra minden seregemmel (az egyik nem lett volna elég mert úgy lemorzsolódott a csatákban) akkor ugye a brit rész újjáépül és megszállja az országom nagy részét... De ha még be is vettem volna megint a war goalt akkor meg azért nem kötött volna békét mert a lengyelek több százezres Európában csücsülő seregére hivatkozott.... -.- elég érdekes volt mindenesetre.
  • Tuvok #4070
  • hitman1028
    ma megint switzerlake-t próbálgattam,egy hasznáálható játék volt,de sajnos a legrosszabbkor halt meg a burgund király
    de legalább az elindulást már begyakoroltam xd
  • hitman1028
    túlléptem az 1000 órát xd
  • Tuvok #4067
    Ez se éri meg a hajnalt ...

• wednes
    Mostanában új EU nem lesz. Végül is ez a "legfrissebb" történelmi nagy stratégiájuk. Ami most fog jönni az Hearts of Iron 4, aztán meg talán egy Victoria. Szóval a 3-4. lehet a sorban egy újabb EU.
  • szabii98
    Most így annyira nem rémlik, de szerintem nem jelentettek be új játékot sem a Gamescon-on, sem az E3-on. Általában az a módi, hogy új játékokat ott mutatnak meg, vagy előtte pár héttel pár morzsát szórnak a népnek, és ezeken a nagy bemutatókon hoznak trailereket stb.
    Én egyébként jobban örülnék egy jobban átgondolt Victoria 3-nak, szvsz az EU4 elég jó és még úgyis hoznak hozzá 10 millió dlc-t :D
  • KOXI22
    Egyébként lehet tudni hogy tervezik e Europa Universalis 5 ? vagy valamikor várható , hogy lesz ?
  • Malarki
    Szerintem meg pont ez az a játék amit megéri megvenni. Nekem megvan hozzá az összes DLC is és egy percig sem bántam meg. 2 éve játszok már vele, de még most is ugyan úgy leköt mint legelőször. Pont azért mert minden játék más, minden ország már történt, más cél, más problémák.
  • hitman1028
    sztem ez a legjobb játék,3ezer volt anno,és szinte mindeennap játszok és még mindig nem untam meg
    dlc-ket letöltöttem és működik eredeti játékon
    még rengeteg ország van ,amit ki akarok próbálni xd
  • Kotomicuki
    Na, ez az a "játék", amire nem költenék, mert csak és kizárólag abból áll a tudománya, hogy a játékost szívassa - enélkül, ha valóban volna lehetőség a dolgok irányítására benne a humanoidnak, akkor viszont jó is lehetne!
  • szildavid90
    Nem eredeti, de tervezem az eredeti megvásárlását, csak úgy szoktam, hogy előszőr felteszem a nem eredeti verziót, hogy hogy szuperál a gépen, de így már félve venném meg az eredetit is, ha tudnám, hogy működi krendesen tuti megvenném.
  • KOXI22
    Gondolom nem eredeti játék csinálja ?
  • szildavid90
    Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy mért van fekete képernyő a játékban nekem? Mikor belépek már akkor teljes fekete képernyő fogad, de minden más látszik, aztán mikor megnyitnák egy játékmenetet akkor is a térképes rész az fekete és csak a Országok nevei látszódnak plusz minden beállítás és építkezés, évek számlálása az viszont látszik.. Amikor valamire rá állok akkor egyből bejön, szóval ne mhiszem hogy ilyen gép baj lenne, esetleg valami beállítással lehet gond? Aki tud az segítsen már legyen olyan kedves. Köszönöm előre is!
  • KOXI22
    Oké kösz :) Erre pedig nem gondoltam ;)
  • Tuvok #4056
    Alt-tabolni és szótárazni bármikor tudsz. :)
  • KOXI22
    Ja ki ír csak én a félig se kész magyarítással játszok mert nem tudok angolul így hiába írja ki . Na mindegy azért köszi infókat .
  • Tuvok #4054
    Mindent kiír a játék, hogy milyen előnnyel vagy hátránnyal jár, és hogy mennyibe kerül.
    Amit meg véletlen nem, arra ott a Wiki.
  • KOXI22
    Kicsit bővebben lehetne 1. 2 .

2. Military developement (nem eredeti játékkal nyom szerintem ez nem működik nálam) barakk az megy , quantity idea meg van , Local Autonomy Nem kerül semmibe ha rá nyomok ?
    kultúra megváltoztatása meg éri a legolcsóbb is 50 diplomata pontba kerül .
  • Tuvok #4052
    1. Szitufüggő.
    2. Military developement, barakk építése, Local Autonomy csökkentése, kultúra konvertálása, különböző ideák és tradíciók.
    3. Igen, a pénzedből nőnek vissza, ezért a súlyosan sérült Merc-eket olcsóbb törölni és újakat venni.
  • KOXI22
    sziasztok ,

1. Érdemes államformát váltani ?

2. Manpower regenációt hogy tudom meg növelni hogy havonta több regnáljon vissza .

3. Matabarna többször említette videóiban , hogy a zsoldosok nem MP -böl töltődnek vissza ez igaz ?
  • OGMontana
    Elég ha nyomsz ctr-alt-delt ironamenbe. De nem tőlem halottad...
  • hitman1028
    ja az nulla volt,hiába voltál valakivel jóba,simán hátbatámadott
  • Lysandus
    Voltak jó dolgok a TW sorozatban (például a csata), de a diplomácia egy rakás szahara volt (gondolok itt elsősorban a M2TW-re). Pedig például a magyar mod kiváló hozzá, de a diplomácia hiánya kiábrándító.
  • wednes
    Tudom, hogy másképp alakul, ez nem is egy komoly játék.

Csak arra vagyok kíváncsi mekkora elszántsággal akarja a "sors" kinyírni, a jó képességű uralkodót. Mert úgy tűnik eléggé.
  • szabii98
    btw kéne egy ilyen assassination opció.. a Shogun 2 TW-ben volt, azthiszem a Crusaders Kings 2ben is.. és akkor lenne egy kis esélyed megölni a riválisod uralkodóját, vagy azt akivel házasságod van hogy pu-be kerüljetek.. :D lehetne egy ilyen csíkja, mint a westernizationnak, és kaphatnál eventeket hogy "észrevettek egy fura alakot Prágában", és akkor eldöntheted hogy visszahívod-e vagy még ott tartod, de akkor kevesebb esélye lesz, stb
  • hitman1028
    felesleges,mert mindig másképp alakul
    egyszer csak jön egy event ,hogy vadászat közbe meghal xd
    golden horde-val voltam,ott megszokott volt h az uralkodók csak úgy meghaltak
    volt h születése után 1 hónappal xd
  • wednes
    Most direkt azzal szórakozom, hogy visszatöltöm a mentett állásomat, mikor a kiváló uralkodó "váratlanul" meghal. Egyszerűen csak kíváncsi vagyok milyen sorscsapások elé nézhetek. :)

Mátyás király 16 éves kora óta uralkodik. Eddig 30 éves korára 2x halt meg, a fia is meghalt, aztán örököse meg Corvin Anna 0 évesen örökölte meg a trónt gyenge joggal.
    Szerintem előbb fogom megunni a visszatöltést, minthogy elérjem vele a 45 éves kort.
  • OGMontana
    Bazd! Már töltöm is. :D
  • hitman1028

micsoda mod xd
  • hitman1028
  • hitman1028