10049
Europa Universalis IV
  • wednes
    Ez mintha a legújabb hotfix-szel jött volna. Mióta felment, nagyon rövid játék után nálam is feldobott egy ilyet.
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.09.10. 19:04:40
  • hitman1028
    ilyet még nem láttam,h önként ajánlkozik marchnak
  • hitman1028
    az a bug h 1 másodpercenként lett új uralkodó
  • Lysandus
    Lehet, hogy a legnagyobb római szám karakter az 50-s, az L a játékban. De LII. Lajos is túlzás...
  • Lysandus
    :-D 355. György? :-D

Ráadásul rosszul írta ki... CCCLV. helyett...
  • hitman1028
    kicsit bebuggolt

• Tuvok #4193
    A light ship "stratégiai sebessége" 10, a heavy-é csak 6. Ergo light ship-ek majdnem fele annyi idő alatt végeznek a felfedezéssel.
    A másik, hogy a light kevesebb, mint felébe kerül, és ha a felfedezőt tengeren éri a halál, a kis flotta azonnal attrition-t szenved.
  • soulless42
    Igazad lehet, de én light-ot még sosem küldtem ki felfedezni, mindig 3-5 heavy-vel vágok neki.
    Ez vmi régi beidegződés lehet nálam még az EU1-ből (1492-ben indult a nagy hadjárat) hátramaradva, ahol a spanyolokkal Columbus 3 nehéz hajóját rögtön a kezdésnél megkaptuk. Majd legközelebb ránézek a könnyűekre is!
  • Tuvok #4191
    Én mindig csak 3 light-ot küldök, az a leggyorsabb, heavy-vel kétszer addig tart.
  • Timakrisz
    Ja nem most olvastam el a tooptipet, 3 light es 3 heavy kell
  • hitman1028
    nagy nehézségek árán elfoglaltuk moszvát
  • soulless42
    A felfedezőknek csak a felfedezendő területet, irányt adhatod meg, mint pl: coast of california, zanzibar, ivory coast...! Ezt a hajók mellett lévő kis négyzeteknél teheted meg (send fleet on exploration mission).
    Szerintem a könnyű hajókat nem is engedi elküldeni!
  • hitman1028
    lehet már csak kűldibe lehet
  • Timakrisz
    Hogy a francba tudok uj tengeri teruletet felfedezni? Van explorerem, light shipem, és megsem enged :(
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.09.06. 13:38:11
  • Lysandus
  • Tuvok #4184
    Amíg nincs az unrest-ed legalább -5-ön, addig nem érdemes rányomni.
  • KOXI22
    Pont azóta kínlódok vele amióta azt javasoltad Local Autonomy csökkentése a meg oldás
    Tuvok . MP már az egekben van mert nem háborúzok mert elég sok lázadásom van . Az biztos többet nem nyomok rá a csökkentésre csak múlna már el .
  • Tuvok #4182
    Core-t megcsinálod, fele odavan. Ráteszel 8-10k sereget, harmada megint oda. Vallást konvertálni meg majd csak akkor, ha rendesen lefogyott, mert az is növeli az unrest-et. Egy, max két lázadás után eltűnik az unrest, nem lesz annyi, hogy lázadás legyen. Ha úgy jössz ki egy háborúból, hogy területet foglaltál, akkor volt is mivel, ergo van mivel leverni. Gyakorlatilag soha nem volt szükségem autonomy változtatására, még a legcsóróbb országokkal sem.
  • szabii98
    Ha nem ér túl sokat a provincia, akkor rászoktam nyomni, de általában csak akkor ha 1 autonomy növeléssel nem tűnik el az unrest
  • hitman1028
    én rányomok mindig xd
  • Tuvok #4179
    De a magas autonomy miatt a provincia sokkal tovább marad használhatatlan.
  • hitman1028
    jó de igy gyorsabb
  • Tuvok #4177
    Még sosem bántottam, elmúlik magától is idővel, és vannak módszerek, amivel csökkenthető.
  • hitman1028
    minden efoglalt provinciánál kell növelni,mert akkor az unrest csökken
  • Ntj
    Okosan kell autonómiát csökkenteni. A sokat érő tartományok (játék elején Párizs,Milánó,Róma,Konstantinápoly stb...) megéri autonómiát csökkenteni, ha megvan a sereged ahhoz, hogy leverd a lázadást. De hegyvidéken mindig fel kell vinni az autonómiát mert nem érnek sokat a tartományok és nehéz hegyekben támadni. Ha meg ott hagyod a sereged nem bírsz háborúzni.
  • KOXI22
    Állandóan lázadnak nálam amióta autonómia mínusz gombra nyomtam plusz gombra nem akarom már igénybe venni , hogy tudnám a lázadásokat meg szüntetni ? Emiatt már nem is tudok új háborút indítani .
  • hitman1028
    ha a háborút nem saját terűletről kezded,hiába mész el a célországba,nem tudsz csinálni semmit,gondolom ezt azért tették be,mondjuk már elég régen,h ne lehessen csak ugy besétálni és utána rajtuk ütni
    ostromolhatsz ,de nem fog érni semmit,amíg el nem éred a kivánt mennyiséget
  • wednes
    Nem biztos, hogy erről van szó, de azért leírom.

Ugye a várak ostromához kell egy minimális létszám, amit ki is jelez a térképen Pl: 10 ezer fő. Enélkül csak kerülővel lehet haladni. Olyan helyzet előfordulhat, hogy megvan a létszámod az ostromhoz, de jön egy felmentő sereg (vagy egy erődös megyében szaladtok egymásnak), igaz csatát veszít, de annyira leviszi a te csapatod létszámát, hogy már nem folytathatsz ostromot. És lehet, hogy az ellenséges csapat is azon a területen ragadt.

Ilyenkor elképzelhető, hogy jobb ha kijössz, feltöltődsz és mész vissza.
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.09.04. 20:01:38
  • zlcsi123
    hitman:

minden egyes csapattal ami ott van?

ez valami bug, vagy valami játék ellem?
  • hitman1028
    hát nem tudom,ezt már kétszer eljátszotta,kapcsolattal rendbe volt minden,kb 190 körűl
  • hitman1028
    vissza kell gyere saját terűletre és onnan újra elindulni
  • zlcsi123
    Sziasztok!

Az mitől lehet hogy egyszer csak nem engedd egy ellenséges osztagot megtámadni, és várat ostromolni?

Az ellenséges egységre rááll mintha semleges lenne, az ellenséges területeken sem ostromol csak áll rajta.

Morál rendben van.
    Van valami mutató vagy érték amit nem ismerek, vagy bug?
  • Timakrisz
    Nem úgy van, hogy csak akkor dob szét, ha rosszabb a presztizsed mint az övé (vagy ha nagyon útál?)?
  • hitman1028
    pedig már csak 5 év kellett volna az integráláshoz
  • hitman1028
    megint feljön az event h a pu felbomlik,én meg épp egy polgárháborúba vagyok,tiszta szívás
  • Timakrisz
    Mázlista...
  • hitman1028
    innen már csak terűletnövelés a cél
  • hitman1028
    meglesz:)
    épp most veszem be berlint ,erre beadja pu-t osztrákokkal xd
  • hitman1028
    elfoglaltam moszkvát xd,a legyél jobb mint napoleonra hajtok:)
  • Lysandus
    Máris kiadtak az 1.13-hoz egy hotfixet. :-DDD