10049
-
HavannaJoe #4239 Sziasztok!Most tervezem a jatek megvetelet,miutan meg lesz,akkor kell-e meg valami patchet vagy kiegeszitot beszereznem,vagy itt eleg a sima game?Mar azert kerdezem,mert Victoria 2-vel jatszom es ahhoz vannak kiegeszitok,meg modok meg minden fity-fene,de nem tudom,hogy az EU-hoz mi van meg. :) -
winterpeti #4238 http://www.eu4wiki.com/Europa_Universalis_4_Wiki
Ezen az oldalon nagyon sok infó van, de amúgy igen én 2000 óránál vagyok. -
hitman1028 #4237 sokat játszottunk xd -
KOXI22 #4236
hitman1028
Megtaláltam végre a supply limit az pont le van fordítva utánpótlási határnak fordították , gondolom inkább ellátási határ jobb lett volna .
Ezt nekem írtad ?
"az egyik déli tartományba arany van,már nem emlékszem fejből h melyikbe "
-------------------------------------------------------
Tuvok
Én sem úgy gondoltam a szállítást hogy el viszem őket egy világ körüli útra. :) Szicíliai szigetekről akarnám át vinni a nyomi franci seregeket mert dél francia országban agyon verik őket mert a szerege fele ott pihen a szigeteken , van két szállító hajóra de valamiért ott dekkol szigeten a alap területén meg agyon verik meg bukjak a területit . Néha látom hogy olyan butaságokat csinál a gép hogy el sem hiszem .
----------------------------------------------------------
Egyként ti honnan tudtok ennyi infót nem hiszem el, hogy minden infót ki ír angol változat .
Ja meg van Jóreménység fok az pont le volt fordítva . :) -
hitman1028 #4235 van benne pár custom nation -
hitman1028 #4234 hétvégén olyan remek multiba voltam,hogy úgy döntöttem végig viszem,kiderűl mi lesz belőle,
ám azon gondolkodok ha valakinek sok ideje van,megalkotja a tökéletes térképet,a gép randomjai nem mindig jók -
#4233 2. A transport hajóidnál vagy egy ikon (az automatic transport alatt), hogy Allow ally transport. Ha ezt bekapcsolod elvileg a szövetségeseid használhatják a transportjaid, de nem úgy, hogy fogod és elviszed őket egyik helyről a másikra, hanem egy szorosba (pl. Gibraltár) beállva átmennek a szövijeid vele a szomszédos partra.
Saját játékomban SOHA nem láttam működésben, LP videókban is egyszer, ahogy az angolokkal támadta a franciákat a srác, és a skót vazallusa a Calais-i szorosban átmen a franciákhoz az angol hajókon.
Ez egyébként egy hasznos dolog lenne ha normálisan működne, anno még topikot is nyitottam a hivataloson neki, hogy ezt jó lenne kicsit kidolgozni, dinamikusabbá tenni, de eredménye természetesen nem sok volt. :) -
#4232 5. Az a loot bar, azaz annyi pénz van a tartományban, amit foglaláskor tudsz kiszedni. Minden egyes ott álló egységed után kapsz egy kis részt, azt hiszem egy infantry-ért 0,3 dukátot, egy cavalry 0,6 dukátot, az ágyút nem tudom. Tehát ha 10 gyalogosod áll ott, akkor egy hónap tick-kel 3 dukátot kapsz meg.
A háború után 6 hónappal kezd majd visszatöltődni, minden hónapban 10%-ot, viszont arra figyelj, hogy azt a provinciát lehetőleg NE loot-old ki teljesen amit el akarsz foglalni, mert az alábbi negatív kapcsolókat kapod:
−25% Local goods produced modifier (nyersanyag-gyártás)
−25% Local tax modifier (adó)
+30% Local recruitment time (kiképzés idő)
+30% Local shipbuilding time (csónakgyártás idő)
−10% Supply limit modifier (hadsereg-ellátás) -
hitman1028 #4231 a provincia oldalon van a supply limit,ha a sereg oldalt piros,akkor több ,mint a supply limit
az egyik déli tartományba arany van,már nem emlékszem fejből h melyikbe -
KOXI22 #4230
1. A terület supply limit hol találom ?
2. Régebben írtak erről valamit itt fórumon csak nincs kedvem sok anyagot átnézni és vissza keresni . Tehát valahogy lehetséges csak nagyon nehéz , ha jól emlékszek .
3. Nincs mellette területem de max 4 tartomány választ el tőle száraz földön tengeren meg egy . De akkor nincs valami ilyesmi dolog hogy túl sokat olvasottam be mostanában és azért van ez ?
5. Ha egy tartományra kattintok a bal felső szarkában van egy ilyen kincses láda az pontosan mit jelent ? -
winterpeti #4229 Tegnap este már működött, nem dobált ki fojton.
1.a csapataid a gyógyulása függ attól hogy az a terület amin vagy annak mekkora a supply limitje, mert ha több katonád van a területen akkor azok meghallnak, de vissza is gyógyulnak annak a mértéke a manpoweredtől és a katona újra képzéstől függ, ha ráhuzodd a kurzorod a manpoweredre akkor megtudod nézni hogy mennyit kapsz havonta.
2. A szövetséges hajók nem száliják a tieidet és forditva.
3 szerintem nincs mellette területed vagy túl mesze van az annektáláshoz.
4.ha a terület mellet van vár akkor az felszabadítja és a területen mutatja, ezért a várakat kell előszőr elfoglalni.
-
Lysandus #4228 Igaz! -
KOXI22 #4227 1. Hogy töltődik vissza a seregem , azt vágom hogy saját területen a legjobban . De szövetséges meg hűbéres területen menyire , illetve háborúban elfoglalt területen hogy töltődik % -ra vagy arányok érdekelnének . Esetleg bár mi plusz infó ami hasznos lehet ezzel kapcsolatba .
2. Régebben írtátok hogy szövetséges egységeit át lehet szállítani valahogy , hogy is működik ez ?
3. NO DIPLOANNEX CORE ez mit jelent pontosan és miért van . Nem tudom a hűbéresemet beolvastatni pedig az alap feltételek meg vannak . Túl sokat olvasztottam be mostanában és azért van ?
4. Háborúban elfoglalok egy tartományt de egy idő után fel szabadul magától mi miatt szabadul fel és hol mutatja hogy kb mikor szabadul fel ?
Utoljára szerkesztette: KOXI22, 2015.09.14. 03:53:49 -
#4226 Csak érdekességképp: földrajzilag nem a Jóreménység foka Afrika legdélebbi csücske, csak egy félsziget és a tőle keletre levő hatalmas öbölről a portugálok azt hitték az már az Indiai óceán, de nem az, ezért találóan Hamis-öbölnek nevezték el (False bay).
A legdélebbi csücsök az Agulhas-fok kb. 50 km-re délre a Jóreménységtől. :) -
Lysandus #4225 Afrika legdélibb csücske. :-))) -
#4224 Jóreménység fok ? :) -
KOXI22 #4223 Cape of Good Hope körül Ez merre van mert nem találom . -
hitman1028 #4222 ma délután jó volt,egy remek multiba voltam -
#4221 Mert fos. Két napja használhatatlan, műhelyben mod böngészés közben is állandóan megszakad. Idővel megjavul.. -
winterpeti #4220 hello, a steam folyamatosan kidobál, nem tudja valaki hogy miért? -
#4219 Érdemes, mert ha a Cape of Good Hope körüli provinciák megvannak, egy időre letudod a többieket blokkolni és több jut neked Ázsiában :D -
hitman1028 #4218 érdemes,mert onnan vezet az út ázsiába -
KOXI22 #4217 Afrikának a sivatagos részeit érdemes kolonizálni ? Vagy a kutya nem megy oda lakni ? -
#4216 5 provincia után, ha nem az amerikai kontinensen van a fővárosod:) -
Suskus #4215 Sziasztok!
Az amerikai kolóniák mindig "átalakulnak" önálló állammá?
Mert Afrikában ezt nem tapasztaltam, de Amerika akármelyik részén próbálok kolonizálni, egy idő után önállósulnak. -
#4214 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
jackpot? -
Timakrisz #4213 Igen de ez kb 100 évig úgy is marad, még akkor is ha nem háborúzol velük... vagy tovabb -
#4212 Nekem egy háborút meg szokott érni Aragóniával a játék elején, hogy elengedje Nápolyt. :) -
hitman1028 #4211 de ha előtte van az ibériai wedding ,akkor cseszhetem xd
első próbálkozás bukta xd,osztrákok jöttek ,de csak később
túl sok adósságot szedtem össze
második jobban indult,pl lengyeleket megverte teutonic,novgorod muscovyt xd -
KOXI22 #4210 Kösz az infókat , hitman1028, Timakrisz , Ntj . -
#4209 Egész Nápoly ellen kapsz CB-t az Italian war event által, bár fene tudja mikor.
Én azon gondolkodtam inkább le kéne dönteni a HRE-t, a Ruina Imperii úgysincs meg, ironman-ben sose csináltam:( -
hitman1028 #4208 ha én leszek a legnagyobb,akkor már mindegy ki a császár
így meg már benn vagyok a hre-be,így kevesebb a negativ hatás
nem kell átmenni egész hre-n,dánok felől berlin már csak egy köpésnyire van,bécs meg mondjuk a magyarok felől
egyelőre növekszek,most akarok menni aragon ellen,hogy tudjak szerezni pár tartományt nápolytól -
#4207 Pont egy ilyen sorozatot csinál Arumba is. A Blue Blob-nál mindenképp jó, ha te öröklöd meg egész Burgundiát, de a Napoleonhoz ez miért jó ? Ha elindulsz kelet felé, átmész Trieren, Köln-ön, Bohemia mindig magára szavaz, Brandenburgtól meg el kell venni Berlint. Tele leszel negatív kapcsolókkal, így a császárlét elég kérészéletű szerintem.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2015.09.11. 16:22:39 -
hitman1028 #4206 új sratégia a legyél jobb mint napoleonhoz,császárrá kell válni xd
-
Ntj #4205 3-nál kevesebb rivális nem nagyon éri meg. A riválisok segítenek az úgynevezett Power Projectionban (tuti nem jól írtam le :D) és hát a PP minél több annál több dolgot ad. Nagyobb morál+ kereskedelmi erő stb... 25 PP-nél kapsz +1 felvehető tábornokot 50-nél pedig +1 adm,dip,mil pontot havonta, de azért a PP-t nem könnyű túl magason tartani. Mellesleg igen ez egy zavaró probléma szokott lenni akkor amikor már nagyon nagy vagy, hogy nem tudsz riválist választani, mert nincs senki sem a te súlycsoportodban. -
hitman1028 #4204 ez csak a játék elején van,utána változik -
Timakrisz #4203 Továbbá vannak történelmi riválisok is (pl ottomán-timurid, angol francia, stb...) -
KOXI22 #4202 Értem köszi , és nem lehet valahogy befolyásolni a riválist mert elég erős vagyok így nem sok lehetőséget kínál vagy egyáltalán nem tudok választani . És akkor hiába embargózom akit én szeretnék riválisnak , gondolom nem lesz az ha gyengébb mint én . Viszont szövetségi és hűbéresei rendszerem nem túl jó és akivel leginkább érdemes lenne szövetségben lenem azok meg nem tudok sehogy . Meg éri ha kevesebb mint 3 riválisom van ? -
hitman1028 #4201 rivális az lesz aki kb egy szinten van veled
offensiv jobb,mert qualitybe sok ami csak a tengeri haderőre van hatással -
KOXI22 #4200 Sziasztok .
1. Mi alapján választja meg a játék, hogy kiből lesz rivális és ellenség mert nem azokat adja be nekem rivális választásként akivel legrosszabb a kapcsolatom . És ha már rivális és párszol győztem ellene miért törlődik a riválisok közül és miért nem tudom be rakni újra öt . Illetve aki ellenség abból, hogy tudok mondjuk szövetségest csinálni mert hiába javítom a kapcsolatokat de egy bizonyos szintnél mindig kidobja , vagy csak nagyon sokáig kell próbálkozni . Csak furcsa hogy még nem volt köztünk össze tűzés de a játék eleje óta ellensége vagyok és nem tudom javítani vele a kapcsolatot .
2. Melyik hasznosabb vagy jobb : Offensive idea vagy a Quality ide . MP már van bőven az nem kell már annyira , viszont erősebb és minőségi egységeket szeretnék és csak az egyiket szeretném választani közel jövőbben .