Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem merem megkockáztatni, hogy bedöglik a mentésem, ez kb. 100 óra játék volt
de ettől függetlenül nem kell elhinned, nekem elég, hogy én tudom

Üdv megint!

A "Historically lucky nations" az alapból megjelenik a nemzeteknél vagy néha beugrik ablak, hogy most szerencse sorozat van? Ezt nem teljesen értem.
Most svédekkel kezdtem a játékot a h. lucky bekapcsolva..nézem a trade node-okat, mindenkinél ott van a +10% (lucky bonus) a trade powernél az összes szerencsés országnál (Moszkva, osztrákok franciák, angolok, Brandenburg stb). KIVÉVE nálam nincs sehol és meg se jelenik már 30 éve.

ezt most csináld meg ironmanbe,akk elhiszem h cheat nélkűl is megy xd
<#vigyor3>(trollface)<#vigyor3>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

akkor ma bent alhatok? vagy megint a lábtörlő marad...😄

nem rossz nem rossz... elmegy.

országok
vége

ausztria befejezve

Sok kérdés, de mindre van válasz. Egyszerűbb, ha előbb itt nézel körül:

EU IV Wiki
ja és a Holy Empire ablaknak mi az értelme?
Castíliával vagyok.
Üdv.Most ismerkedek a játékkal.
Segítenétek:
A kereskedelem ,hogy működik?mi az trade node?és a transfer trade?
Ha van egy nemzet de meg akarom támadni,és szöviben van valakivel ,hogy tudom úgy ki játszani,hogy a szövije ne támadjon meg?
A pápa választás hogy működik?és mi az előnyöm ha az én kardinálisom lesz a pápa?
A Personal Unio ,mi az?
Van valahol egy magyar nyelvű útmutató?
bocsi a sok kérdésért.
nagyon lassú a játék, hihetetlen, nem tudok pörgetni, kb. mintha a leglassabb fokozaton menne...

lassan lesz képem az osztrák játékról

Ha megvolt a protestáns vs katolikus liga csörte, utána csak a győztes oldal vallásával rendelkező elektorok lehetnek.

Illetve a gép, úgy vettem észre csak a saját vallásából hajlandó választani.

Visszatérve egy régebbi kérdésemre. Tudja-e valaki hogyan lehet revoldutionary empiret csinálni? Vagy hol van hozzá leírás?
Szerintem Brandenburg már túl nagy. (Túl nagy ország nem vállalja el már az elektorságot. Nem tudom, hogy miért, de ha te vagy a császár és kiesik egy választó, akkor csak a kicsik között tud az ember eséllyel választani, emlékeim szerint.) Szászországnak meg csak a csücskét látni a képen. De nem értem, hogy miért nem választ a gép újakat. Ha kevesebb, mint hét elektor van, akkor igen kemény negatív módosítókat kap a császár.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.04.03. 20:46:20

elvileg már kijavitották
Én még azt használom, az El Dorado még nincs meg. Viszont azóta volt 1.9 patch, az nem oldotta meg? Mert ez így remek, hogy mehet a kukába az egész mentés.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

mikor bejött az art of war,akkor voltak ilyen bugok
"Európa koalícióra lépett ellenem"

<#nevetes1><#nevetes2><#nevetes1> tipikus paradox játék.

Brunswick-kal játszottam, megalapítottam Hannovert, erre az összes népre kaptam egy -20000-es büntetést "Distance between borders" címszóval, amitől az összes szövetségem felbomlott és kb. egész Európa koalícióra lépett ellenem. Valaki látott már ilyet? Ez valami bug vagy mi?

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

nem,alant irtam h portugália,spanyol és nagy-brittania is volt már
de ha az osztrákok visszakerűltek miért nem hozza vissza akiket mások kirugtak
Valamiért csak megvonták tőlük a választói címet. (Ha Te vagy a császár, van egy ilyen opció a diplomáciai menüben.) Mindig az osztrák főherceg volt a császár?
brandenburg és ausztria játék kezdete óta szövik
Vagy talán ha háborúba keverednek a császárral, és veszítenek, akkor is meg lehet vonni tőlük az elektori címet...
Helló!

Lenne egy kérdésem. Mű kell ahhoz,hogy revolutionary empire legyek? Nem találom a wikin. Ezen kívül USA-val is lehetséges? Kicsit feszült a viszony az angolokkal.( Aki amúgy játékos szóval nem volt leányálom a függetlenedés 1656-ban.
Eretnekek? Asszem ki lehet őket rakni ilyen címszóval.
arra gondoltam h pl brandenburg v saxony hogyan kerűlt ki a választófejedelmek közül
és a commonwelth vélhetően protestáns, míg a HRE katolikus.
van két elektor, akik utálnak

ez most meg mi xd
nekem meg piszkosul belassul a játék...1 nap utána 1 mp szünet megint 1 nap megint 1 mp szünet...szerintem a vazallusok miatt, mert hirtelen megmozdul egy csomó flotta, sereg...csak fura, hogy fogja a gépet

Hali! Valakinek nincs meg a magyarítás? Örülnék neki mert nem nagyon tudok angolul😞
lengyelekkel játszok,a hre császárai ,ausztria után sorrendben:portugália.spanyol,nagy-brittania xd
Köszi, így már érthető.

Volt negatív modifier az adón. Mikor ezek lecsengtek sikerül is rávenni.

az adód asszehasnlítva az övével kevés, magyarul nem vagy annyival nagyobb gazdaságilag, hogy beálljon alád
táblázat na, ezen látszok, hogy mennyi negatív pontot kapsz erre....megoldás: hízni kell

Hi.

Magyarországgal nem tudom a horvátokat (Velence alól felszabadult rész) vazalussá tenni. A 200 kapcsolat megvan, viszont ez rontja el dolgot.

„Hungarian Base Tax compared to Croatian”

Ez mi? Valami adóharmonizáció kell vagy mi az isten? 😄

küzdök osztrákokkal, küzdök...

Na végre, megvan az első forced PU. Nem könnyen találtam meg. A portugáloknál van regency 1600 után? Tele vannak gyarmattal, seregük meg kevés (most hogy van 280 sereglimitem meg PU van a lengyelekkel)
Üdv. Valaki esetleg nem tudna adni egy linket az Extended Timeline modhoz ami kompatibilis már az El Dorado-val ha van ilyen egyáltalán? Tudom h a paradox fórumról lehet letölteni de nekem oda nincs módom bemenni (ha értitek mire gondolkolok)

Na most kaptam agyfaszt: 1520 körül vagyok szép lassan reformizálok, építgetem a birodalmam, terjeszkedex anexxalasokkal stb, 34!!! éves az uralkodó és már a 3.! Örökös hal meg 😞(( Ráadásul ez 4/5/3 as volt 😞(( Persze PU-ban voltam Bohemiaval... most megint agyalhatom be őket (persze megy az agresszív expand +a mostani heir 0/0/3 😞(( ).
de azért csak van valami abban amit írtam...ráadásul ott van a szerencsefaktor is, kicsit jobbat is dobott

ausztriával próbálkozom én is

Solten
Korai idoben meg sima ugy, kesobb (1700-as evek) fele jon a nyeles aszpirin 😊

Saor Alba

Azért mondjuk jó lenne ránézni az aktuális manpowerre, az ideákra, a leaderre stb stb stb... én most Ausztriával tolom ironmanben (1480 körül vagyunk, mindenki lvl 6 Military Tech), nincs jobb military techem mint a többieknek, a leaderem kb 0/2/1/1 -es mégis érvényesül az, hogy ha 24-es sereggel megyek neki a 12-16 os seregnek akkor nyerek, úgy hogy nincs olyan ideám amitől erősebbek a csapatok.
Solten
Ja igen, matek rulz... 😄 Hogyne, harom total pihent seregemet csak szetszuzza egy felig-meddig demoralizalt hadsereggel 😊 Poroszokrol van szo, agyontamogatva katonai ideakkal. Mi lett volna ha bekapcsolom a lucky nationt?

Saor Alba

ne vicceskedjetek már...mindenre van magyarázat...pl. 3as tábornoka lehet 0 army traditionnel is...berakja a királyát hadvezérnek...vesz maga mellé jó kis offensive ideát, megspékelve ezt a létszámfölénnyel (25k-t írtál, de 10+8+6,csak 24k), ami majdnem már majdnem 40%, mindezt úgy, hogy neked a csata második napján elfogynak a gyalogjaid (pontosabban az arányuk sz@r lesz) és megkapod a máluszt, ő pedig szétágyúz a második sorból...még jó, hogy agyonvert, akkor kellett volna kilépned,ha te nyersz

nálam a 25k sereg: 11+4+10; a 30k: 13+5+12; ha a gépnek van pénzecskéje, akkor ő is hasonló arányt használt

Ha jól tudom a lucky nation opció telepupmálja jó tábornokokkal az arra érdemes nemzeteket. Simán lehet rosszabb army traid-je mint neked, attól még 3x jobb tábornoka is lehet.

Franciák ilyenek. Soha nem szabad félvállról venni őket.
Nekem ezt a franciák játszották el kétszer. Utána a nagyseregeinek lezúzásáig szigorúan 30+ K-s, egymás mellett álló, egymást támogató seregekkel foglalgattam, +1 söprögető, kiscsapatortó kontingenssel. 3 hét volt a max, ami alatt össze lehetett vonni őket.
Ez atratégia az osztrákok ellen bevált.
Viszont azt nem értem, hogy csinálja a gép hogy háromcsillagos tábornokokkal rohangál, én meg örülök, ha kétcsillagost össze tudok hozni. Pedig 80 körüli mil trad-om van folyamatosan.
Solten
Asszondja' van vagy 170k katonam, egy hadsereg 10k gyalogosbol, 8k lovasbol, 6k tuzersegbol all. Kisegitem a szovetsegest a franciak ellen tonkreverem parszor a seregeit, visszavonulgat, teruletemre lep egy 33k-s sereggel, felmorzsolja kb 3 mp alatt a 25k-s egyik sereget, 3 mp alatt a 25k-s masikat a szomszed tartomanyban, 3 mp alatt a harmadik 25k-s seregemet a mellette levoben.
Persze en negyszeres tuleroben keptelen vagyok elintezni egy 8k-s hadsereget, mindig visszavonul. Amugy katonai techem a legnagyobb az osszes nemzet kozul. A ruszkik ellen is ez volt, katonai techje sz@rabb de parszor egyszeruen eltuntette xy hadsereget a terkeprol, hapersze'. Uninstall.

Utoljára szerkesztette: Solten, 2015.03.23. 10:55:07

Saor Alba

Egyedül az Amerikai kontinens kolóniái "függetlenednek" mint "vazalussaid", de nem kerülnek relationbe. Ha nem vagy velük túl szigorú sosem szakadnak el, adóznak, és maguktól terjeszkednek tovább. A háborúkban melletted harcolnak, de csak az Amerikai kontinensen. Az összes többi kolónia az országod "részét" fogja képezni.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.03.23. 10:39:14