10049
-
hitman1028 #4279 akkor is jobb vazallusokkal terjeszkedni,én csak ha tehetem azt csinálom -
KOXI22 #4278 pocoksari
Jó akkor nem tudom központi tartományommá (iktatni,olvastatni,tenni) ha így jobb . Viszont én nem tudok angolul így ne várjátok már el hogy angol szavakat használjak mert abból még értelmetlenen dolgok jönnek ki részemről .
hitman1028
Ha jól emlékszek 140 admin pontba kerül nem olcsó az biztos de ha hűbéresem lenne az havi -7 diplomata pont ami 10 ével meg szorozva 840 pont így viszont sokkal olcsóbb az admin pontos változat . Nem baj van még 8 év fegyverszünetem a magyarokkal addig lesz pár lázadásom de utána meg tudom csinálni , kösz az infót .
Ja ha már itt járunk ha eladok egy tartományt peresztisen kívül bukok még valamit ? Mert szoktam olyat hogy vagy vissza adom a hűbéresnek ha van rá magja vagy ha nekem nincs rá magom de nem sok diplomata pontba kerül az elfoglalása és nem lesz ellenem koalíció akkor több tartományt foglalok el és át adom a hűbéresemnek így diplomata potomba kerül ami nem olyan fontos mint az admin pont és olcsóban is jövök ki belőle . Vagy ez hülyeség ?
szabii98
Én így álok most admin:19 diplomata : 12 katonai: 18 -
#4277 Egyébként nekem az a problémám, hogy vagy lemaradok az idea-ban, vagy a techben. Nemtudom néha mérlegelni a helyzetet. Most pl. annektáltam Munstert, meg utána Britannyt. Lehet hogy rettenetesen rossz döntés volt, diplo techben 2-vel levagyok maradva átlagban a szomszédaimtól, adminban mégjobban, millitaryban próbálom azért tartani magam és csak 1 lemaradás van. Picit jobban kéne erre figyeljek, mert könnyen leverhetnek :D -
pocoksari #4276 pedig a "magot venni" jól hangzott... -
hitman1028 #4275 megéri mert bécs rengeteg admin pontba kerűl -
#4274 core :) mindenki így használja itt -
KOXI22 #4273
Timakrisz
Miért hogy hívjam ha nem mag ? le fordítva azt jelenti plusz több videós is így használja .
hitman1028
Sajnos még nincs 23 szinten de amúgy is 1 tartományból nem éri meg hűbérest csinálni szerintem mert amíg át alakítom az nem kevés idő plusz a diplomácia pontom is erősen mínuszos lesz .
-
hitman1028 #4272 ha már elérted a 23 admin szintet,tudsz belőle csinálni vazallus országot -
Timakrisz #4271 Szokj már le légyszi a "magolásról"... kell, egy szomszédos tartomány ahol már van core-d. -
KOXI22 #4270 Elfoglaltam Bécset de nem tudok rá magot venni az miért van ? Háborús kimerültségem már le ment te , de még úgy sem mondjuk nincs határos tartományom vele lehet az a gond ? Küldi miatt csináltam . -
Malarki #4269 Az oszmánok törökök, a dinasztiaalapító I. Oszmánról kapták a nevüket. Törökország meg nincs a játékban, mert az hivatalosan csak 1922-ben jött létre. -
KOXI22 #4268 Oszmánból hogy tudok törököt csinálni ? -
#4267 Belőlük hamarosan Prussia lesz. :) -
kissssss #4266 wow teutonokat is ritkán látni így... -
#4265 A mod neve: TBARW EXTRA: Transparent political mapmode.
Az összes TBARW mod-ot csak ajánlani tudom. -
Chris #4264 Azok a teuton lovagok meg fognak enni mindenkit reggelire... :)
-
Chris #4263 Azt mivel éred el, hogy az országszín-nézetben látszódik a terep is?
-
#4262 Nálam is hasonlóan nagyok voltak, bár ez már egy későbbi állapot sajnos. A 70es évek környékén vettem észre hogy Litvánia gyakorlatilag..felrobbant :D a csehek ütötték a lengyelt, a teutonok a litvánokat és a kisebb létrejött államokat, ezért lehetnek most ekkorák
-
#4261 Ő az Emperor, nagyon sokáig szövetségben voltam velük, de aztán elkövettem egy súlyos hibát. :) -
Chris #4260 Mi van itt, szteroidoznak azok a csehek?
-
#4259 Végre, ehh.
Sweden is not overpowered
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2015.09.17. 22:02:27 -
Malarki #4258 Nem, csak a megfelelő ideákat választotta. A Diplomatic, Expansion és Influence idea ad plusz 1-et, nagyon sok nemzeti idea is, pl az orsztrák, német, francia, angol, így simán összejöhet 8 is. -
KOXI22 #4257 Hát ezt nem tudom hogy volt e ilyen eventem de akkor most várható hogy vissza megyek 4 -re ?
De valamelyik képen azt hiszem itt már láttam olyat is hogy 7 volt a maximális kapcsolat akkor az hogy lehet sok event volt egymás után ? -
Malarki #4256 Nagyot nem hibáztál, mert a császár kap +1-et. Ezen kívül vannak nemzeti tradíciók és ideák amik adnak +1-et. A wiki szerint eventek is adhatnak átmenetileg, de én ilyenre nem nagyon emlékszem. -
KOXI22 #4255 Szemi gond lehet én nem tettem fel pontosan vagy egyértelműen a kérdést . -
#4254 bocsi, össze is kevertem a diplomatával :D nem vagyok ma toppon -
KOXI22 #4253 Oszmánal játszok így pápa biztos nem vagyok vagy legalább is jól titkolom . HER -ben sem vagyok most foglaltam el Bécset a küldi miatt . Vagy pont emiatt csökkent volna kb akkor ment le 6-rol 5-re . -
#4252 Ha te vagy a pápa v a HRE uralkodó(nemtudom most melyik, lehet mindkettő) az ad +1et
-
KOXI22 #4251 Igen alapból 4 volt majd valamiért 5 lett utána 6 most meg valamiért vissza eset 5 re és az érdekelne ez miért történt ? -
Chris #4250 Alap 4, amit a megfelelő ideákkal tudsz növelni. Nézelődj a diplomatic és influence ágban, vmint az ágak közötti kereszt-ideákban.
-
Chris #4249 Van már olyan opció, szerintem az oszmánoknál is, hogy ha befoglalod Bécset vagy Prágát vagy Danzigot, akkor ingyen és bérmentve egy döntés alapján tudsz nyugatizálódni.
Nem mondom, hogy könnyű, de szerintem nem is nehéz behúzni Bécset.
-
KOXI22 #4248 A diplomácia kapcsolatok maximum számát mi befolyásolja ? -
Timakrisz #4247 Feltétlen, de nem szükségszerű, ha elfoglalod a keletet sok lúd disznót győz elvén be tudod a nyugatot is verni -
Suskus #4246 Köszönöm, akkor csak önállósodjanak. :)
Lenne még egy kérdésem: Olvasgatom a fórumot, még sok van hátra, a 2100-as hozzászólás körül járok. Ott láttam egy hatalmas Oszmán birodalomról képeket, és hát megtetszett... :)
A kérdés: érdemes-e, egyáltalán kell-e a törökökkel nyugati technológiákra átállni?
Mert velük ugye, legalábbis az elején, hódítani kell. Ekkor viszont nem megy a westernizálódás, hiszen nem lehet nem-core egy tartomány sem. Vélemény? -
Lysandus #4245 Nem tudom, nézd meg wikin, vagy valamelyik patch leírásában. Rémlik, hogy találkoztam vele valahol, de nem jegyeztem meg. -
hitman1028 #4244 ám a felszabadított országok államformája mi alapján dől el? -
hitman1028 #4243 nekem meg 8 vazallusom van xd,és az uralkodóm dipl skillje 0 -
#4242 Úgy szeretem, mikor egy achi-hoz egyetlen provincia kell, de azt megszerezni meg a fél világ magamra zúdításával járna. :)
És csak várni..és várni..és várni egy alkalmas pillanatra... -
hitman1028 #4241 ez egy multiplayer játék volt,ahol lehetett választani,h sima országokkal vagy vagy custom nationokkal -
Chris #4240 A Neu Tirol meg a Greek Republic core-ok honnan vannak?