10049
Europa Universalis IV
  • wednes
    A monarch point lehetne talán kományzati, vagy közigazgatási pont. Végül is ráfoghatjuk, hogy kormányzati, igazgatási, bürokratikus intézkedéseken kersztül jönnek a "fejlesztések" reformok, intézkedések stb. Amit befolyásol az uralkodó személye, vagy a többi államformánál a hatalmon lévők.
  • Tuvok #4398
    Nagyon sok jó mod van, ami használható Ironman-ben.
    Ami meg kicsit is megkönnyíti egy achi megszerzését, az indokolatlan előnyt ad a mod-ot használónak azzal szemben, aki nem is hallott a mod-ról. Nem tudom elképzelni, hogy ezután checksum-ba nyúló, játékmenetet módosító mod-dal achi-t lehessen szerezni.
  • Tuvok #4397
    Szerintem ez a Revanchism egész jól hangzik, HA megfelelően balanszolva lesz, HA csak egy bónusz lesz a revansra, és nem egy garantált lehetőség a visszavágásra.
    Ha vesztesz egy általad kezdett, agresszív háborút az a te hibád, ergo nincs miért revansolni, ide nem tenném be.
    Koalíciós CB-nél se raknám be, mert az bár védekező háború, de eleve mások által vesztett területek visszaszerzésére irányul.

Tehát csak normál területszerző, conquest CB-nél VÉDEKEZŐ oldalon, VESZTETT csata után látom értelmét. Két lehetőség van:
    - AI-t támadsz, elveszel egy csomó területét, még koalíciós határ alatt, de neki fáj, ezért egyrészt idővel módjában áll ellentámadást indítani, másrészt neked sem kell egy egész koalícióval szembenézni, csak vele. Szerintem ez teljesen jó.
    - AI támad rád. Na itt nyilván ha veszítesz, minden létező segítség jól jön, hogy talpra állj, kár ecsetelni.

Kérdés pl. hogy vesztett, védekező háború után be tudod-e hívni revans CB-vel támadó háborúba is őket.
    Ha sikerül nekik elérni, hogy a vesztett háború után a kis lesben álló éhes haramiákat el lehet kerülni, akkor én abszolút támogatom. Ez véd engem is, és a legyengült, indokolatlanul kipusztulásra ítélt AI-t is.

Habár időnként én is élek vele, de valahol aljas dolognak tartom, hogy amikor egy nagyhatalmat tönkrever egy másik, a sok kis haszonleső rátámad, hátha a romok között ki tud csikarni magának is pár morzsát.
    Nyilván egy virágzó francia állam nem fog akkora bónuszt kapni, hisz a veszteségei pár provincia elvesztése esetén is elenyészőek ahhoz képest, mintha az össz 3 provinciádból 2-t elvesztenél.
    Jó lesz ez, csak csinálják meg ügyesen.
    Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2015.09.29. 14:55:15
  • hitman1028
    A much requested feature since the release of EU4 has been the ability to use Ironman along with mods
    nem lehetett,csak alapjáték plusz dlc-kel,mondjuk shattered europe-t nem lehetett,de ezentúl lehet
    a te mondatod azt jelenti h achiket csak olyan moddal lehet megcsinálni ,ami nem módositja a játékot
    játék elején feljön egy ablak és lehet majd választani
  • Tuvok #4395
    Ironman will still be required for achievements, and you'll still only get achievements if you are playing an unmodified game.

Eddig is lehetett, ami nem változtat checksum-ot, és ez a mondat alapján ezután is így lesz. :)
  • --deathstroke--
    Úgy gondoltam hogy meggondolják magukat és nem rakják bele..
  • hitman1028
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-dev-diary-september-10th.881064/
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-dev-diary-september-24th.883301/
  • hitman1028
    ha nem raknák be,nem mutatnák
  • Tuvok #4391
    Nekem nem szokott baj lenni a mentéseimmel, csak annyit kellett csinálni, hogy a Cloud-ból áthozni őket Local-ba.
  • --deathstroke--
    Semmi értelme sincs a revanchismnak.. remélem hogy nemrakják bele a játékba..
  • Chris
    Szerény véleményem szerint a World Conquest az utóbbi jópár patch-csel nagyjából lehetetlenné vált... de egy, a józan eszét, idegeit, szociális kapcsolatait megőrizni kívánó ember számára mindenképpen "no-go" terület.
    Azért mutasd hogy haladsz.
  • Chris
    Revanchism 20 évre ilyen 10 éves truceok mellett?
    Egy kínkeservesen legyőzött rivális nagyhatalom ezzel olyat fog visszaütni, hogy a hold adja a másikat...
  • Timakrisz
    Ez mekkora baromság....
  • hitman1028
    legjobb újitás,végre modokkal is lehet ironmanazni
  • hitman1028
    én pont akkor lettem kész a switzerlake-el,mikor újból elinditottam ,már patchelte az újat xd
  • hitman1028
    sztem ez csak egy kisebb patch lesz
  • KOXI22
    Nem igaz hogy a új patch-nél nem tudják meg oldani hogy a régi mentéseket nem lehet folytatni . Én nem eredetivel játszok így nem tudom ,de nem lehet meg oldani hogy nem töltöd le vagy teszed fel az új patch-et és akkor nem vesznének el a régi mentések ?
  • Timakrisz
    Én előzőnél éppen be tudtam fejezni a Basileus achit, és másnap jött a patch :D Sajnos nem sikerült tovább vinni, mert kivételesen jó állásom volt, simán belefért volna még jó pár achi :(

Viszont akkor most mi lesz? Mikor jön, éppen benne vagyok (ismét :D ) egy World Conquest Tryban...
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.09.29. 08:30:09
  • --deathstroke--
    Az új patchre gondoltam, mert hitman1028 linkelte az új patchet. Általában ha jön új patch akkor a mentések nem lesznek kompatiblisek a játékkal. A magyarítás meg jó dolog de én tudok angolul :)
  • SuPeRHeRoo
    Semmi konkrétat nem mondhatok, jópár ember dolgozik ezen, de csak a saját munkámra van rálátásom, nem tudom, hogy haladnak a többiek. De úgy saccra az a 60% kezd reálissá válni, dlc-kkel együtt. Egyébként az új dlc-ktől nem veszik el a mentés. :)
  • --deathstroke--
    Ez mikorra jön ki? Én is most kezdtem bele újra a játékba (most vettem meg a common senset) bizánccal, remélem nem veszik el a mentés..
  • --deathstroke--
    Hali! Hát szerintem a trónjog ami kb a legjobban kifejezi a legimitációt. A monarch pontot meg lehetne úgy hagyni mert szerintem mindenki érteni fogja hogy mi az.. De ha le akarod fordítani akkor talán állam pontnak lehetne lefordítani (vagy valami ilyesminek) csak ez furán hangzik.. Az eredeti angol ennél maradhatna.
  • winterpeti
    hello
    én a örökösödési jogra szavazok
  • SuPeRHeRoo
    Sziasztok!
    A fordítók csapatából jelentkeznék, gondoltam megkérdezem már az itteni fejeseket, hátha van egy-két jó ötletük néhány problémás fogalom lefordítására. A legitimacyre van több ötletünk is, de nem tudjuk eldönteni, hogy melyik hangzik legjobban vagy melyik a legkifejezőbb. Teljesen magyar fordítás lehetne pl. trónjog, törvényesség, jogerősség, örökösödési jog, vagy maradhatna egyszerűen legitimitás is, de ez utóbbi nekem olyan lusta megoldásnak tűnik. :D
    Másik probléma, amit már valaki itt korábban is említett, az a monarch point, ami egyébként eredetiben sem állja meg a helyét, hiszen a köztársaságok is ugyanilyeneket kapnak havonta, így bevallom őszintén, nekem erre ötletem sincs.
    A fordítás szükségtelenségéről szóló kommentek nem érdekelnek, bocsi! Egyébként mindennemű segítséget megköszönök.
  • hitman1028
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads%2Feu4-dev-diary-september-17th.882162%2F
  • sadface #4374
    Ha visszaérek koleszba teszek vele egy próbát!
  • Timakrisz
    Hagyd a fenebe a galyakat, bizz abban, hogy nem kapja be questbe Konstantinapolyt, ugy is hamar kideurl, epits kapcsolatot ausztriaval es lengyelorszaggal, valaszd be velencet rivalisnak, es imadkozz, ha maxolod a kapcsolatot, akkor vegy fel kolcsont, hogy felnyomd a kapcsolatot +25 re, ha meg ez sem eleg vegy meg fel kolcsont, es toborozz zsoldosokat, hogy nagyobb sereged legyen (nem baj, ha adosagba kerulsz, csak addig tartzsd meg oket, amig el nem fogad ausztria ES lengyelorszag szovetsegesnek, ne kezdj soha haborut, folyamatosan figyeld a hadseregeket es a manpowert (L-betű) es ha meggyengul a torok, akkor csapj le ra amikor a lengyel vagy az osztrak segitene.
  • sadface #4372
    De, végigmentem rajtuk. (ráadásul kb summázva megkaptam #4357) Egyszerűen nekem nem sikerült. :D Persze volt amikor én szúrtam el, de legközelebb már figyeltem rá. Azzal van a probléma, hogy a török indokolatlanul korán betámad egy sima fabricate claim-el vagy a questet kapja meg. 20/1x jutok el addig, hogy megvan a szövi a lengyelekkel de még nem támadtak meg. A galley spammel próbáltam, de úgy tűnik valamelyik másikkal kell próbálkoznom. Kicsit pihentetem magam, addig rárepültem pár másikra (one night in paris, at every continent, down under, its all about the money, world discover, the grand armada stb) amiket viszonlag egyszerű megcsinálni. :)
  • Timakrisz
    Nem olvastad el a hozzászólásokat mi ? :D Mármint amiket linkeltem
  • sadface #4370
    Már amúgyis restart lett volna, ki-ki alapon megpróbáltam. :D Egyelőre pihentetem, játszok egy könnyebb végigjátszást (Portugália jövök, imádom őket :D) Régen baromi sokat toltam a hárommal, nemrég vettem meg humblin az egész sorozatot (ck, eu, vicky, hoi), lehet még nem a legkeményebb dolgokkal kellene szemezni. :)
  • Chris
    Egy ilyen háborúba felesleges becsatlakozni. Gondolom magyar-velencei rivalizálás van, így ha ő a warleader szinte biztos, hogy nem fog neked területeket adni békekötéskor. Egy ilyenen csak veszthetsz. Amúgy is csak akkor kapsz területet, ha csinálsz is warscoret a kezdeményező háborújához, ehhez több velencei tartományt el kellett volna foglalni. A legjobb itt az lett volna, ha bevállalod a -25 prestiget, megvárod, hogy Velence kivérezzen, majd elveszed tőle, amit tudsz.

Ha a bizánci core-ok megvannak (én anno egyből összekötöttem Konstantinápolyt a többi területtel), akkor egyből a Balkán teljes elfoglalása a cél, simán begőzhengereled Albániát, Ragusát, Szerbiát, Boszniát. Onnantól van döntési lehetőséged, vagy Velence ellen mész, vagy Magyaro., vagy folytatod a török hadjáratot.
  • sadface #4368
    Így már érthető. Köszi! :)
  • Tuvok #4367
    Akkor lesz valaki "exiled", ha háborúba keveredik, pl. behívják egy védekező háborúba, a külföldi csapatai feketezászlósak lesznek. Ilyesmi az Emperor-ral könnyen előfordulhat.
    Vagy pedig a korábbi háborútokból maradt neki hadserege idegen területen.
  • sadface #4366
    A kép pillanatában nem, viszont előtte 1 évvel genoaval karöltve megtámadott.
  • Tuvok #4365
    Azt nézd meg, hogy Ausztria benne van-e másik háborúban.
  • sadface #4364
    Tök gáz, mert buktam miatta. :/ Először betámadott Genoa és a lengyelek szarbanhagytak (már ez megért volna egy restartot), de a fővárost feladva megúsztam. (Addig se engem csépelnek a mission miatt a törökök). Magyarok pont kapóra jöttek, be is hívtak, gondoltam behúzok pár területet mert nem fogom tudni fenntartani a flottát és akkor már használjuk ki, hogy úgyis csődben vagyok. Nem jött össze. Ezután nyomtam a resit neki.
  • szabii98
    a black flagről beszél sztem
    azért mert nem friendly területről ment az osztrák sztem
  • hitman1028
    micsoda?
  • sadface #4361

Srácok ezt nem tudja valaki, hogy miért van?
  • sadface #4360
    Nem értem ezt a játékot. Túlvállalom magam, elpusztul a teljes flottám a törökök ellen és pont így sikerül edirne kivételével mindent visszahúzni. MIndezt 3 db loannal! Most a drága digó barátaink se darálták be az albánokat, lehet le is csapok rá

Utoljára szerkesztette: sadface, 2015.09.26. 14:14:10