Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha elég nagy vagy akkor nem alakul koalíció 😛
nekem mindenkivel 1000 AE van, mégsem szövetkeznek...
nekem mindenkivel 1000 AE van, mégsem szövetkeznek...
Nem is azért nehéz, hanem az AE alakulása és az ebből adódó koalíciók miatt.
Én akkor szoktam le a játékról, mikor a patch kijövetele után a Havasalföld Dracula's revenge achievmentért való heroikus küzdelem közben az addig megszokottakhoz képest, mikorra elértem a kritikus tömeget, sokkal gyorsabban alakult egy 10-12 résztvevős koalíció ellenem, osztrákok, franciák mind riválisnak jelöltek és instant léptek be a koalícióba (franciákat pl. máig sem értem hogy a francba, kb. a térképen sem látták merre vagyok, emiatt AE-jük sem nagyon lehetett ellenem, rivalizálás miatt meg csak úgy nem kellene), majd aztán instant jött a punitive war hadüzenet. Vmilyen oknál fogva a punitive war közben újfent elkezdett alakulgatni egy új koalíció ellenem, más tagokkal, majd miután elérték a kb. 10 résztvevőt, a még folyó punitive war közben kaptam egy új punitive war hadüzenetet az új koalíciótól is... Majd ez még egyszer megtörtént, aztán ott találtam magam, hogy nagyokat pislogva nézem, hogy egyszerre 3 db punitive wart folytatok egész európa és a közel kelet ellen, csak a balkánt birtokló romániaként. Egy, azaz egy darab Konstaninápoly hiányzott csak az achievmenthez, ami már nem volt főváros...
Mindez nem sokkal azután történt, hogy az ezt megelőző patch-ben meg elcseszték az összes folyamatban lévő mentésemet (spanyol wc attempt, első dracula's revenge, stb.).
Én akkor szoktam le a játékról, mikor a patch kijövetele után a Havasalföld Dracula's revenge achievmentért való heroikus küzdelem közben az addig megszokottakhoz képest, mikorra elértem a kritikus tömeget, sokkal gyorsabban alakult egy 10-12 résztvevős koalíció ellenem, osztrákok, franciák mind riválisnak jelöltek és instant léptek be a koalícióba (franciákat pl. máig sem értem hogy a francba, kb. a térképen sem látták merre vagyok, emiatt AE-jük sem nagyon lehetett ellenem, rivalizálás miatt meg csak úgy nem kellene), majd aztán instant jött a punitive war hadüzenet. Vmilyen oknál fogva a punitive war közben újfent elkezdett alakulgatni egy új koalíció ellenem, más tagokkal, majd miután elérték a kb. 10 résztvevőt, a még folyó punitive war közben kaptam egy új punitive war hadüzenetet az új koalíciótól is... Majd ez még egyszer megtörtént, aztán ott találtam magam, hogy nagyokat pislogva nézem, hogy egyszerre 3 db punitive wart folytatok egész európa és a közel kelet ellen, csak a balkánt birtokló romániaként. Egy, azaz egy darab Konstaninápoly hiányzott csak az achievmenthez, ami már nem volt főváros...
Mindez nem sokkal azután történt, hogy az ezt megelőző patch-ben meg elcseszték az összes folyamatban lévő mentésemet (spanyol wc attempt, első dracula's revenge, stb.).
2014.július.... hol volt akkor még 1.10....
Hi.
Az embargókról szeretnék egy kis felvilágosítást kapni. Ha nem riválist embargózunk akkor előjön a "costly embargo". Most akkor nem éri meg nem riválist büntetni, vagy ennél árnyaltabb a kép? Vagy ez függ az aktuálius node-nál lévő befolyásunktól is?
Nagy-Britanniával vagyok, Hollandia betolta rám a korlátozást, de mivel nem riválisom és nem is egy ligában játszunk így, ha én, visszont embagrózok előjön a felirat. Pedig helyretenném őket háború nélkül, egyenlőre.
Tehát a kérdés, hogy nem riválist érdemes -e embargózni vagy sem?
Az embargókról szeretnék egy kis felvilágosítást kapni. Ha nem riválist embargózunk akkor előjön a "costly embargo". Most akkor nem éri meg nem riválist büntetni, vagy ennél árnyaltabb a kép? Vagy ez függ az aktuálius node-nál lévő befolyásunktól is?
Nagy-Britanniával vagyok, Hollandia betolta rám a korlátozást, de mivel nem riválisom és nem is egy ligában játszunk így, ha én, visszont embagrózok előjön a felirat. Pedig helyretenném őket háború nélkül, egyenlőre.
Tehát a kérdés, hogy nem riválist érdemes -e embargózni vagy sem?
Nezz DDRJake videokat. Neki ryukyu-val is sikerult.
El nem hiszem, hogy ezt a jatekot valaki Ironmanben WCre megcsinalta 1.1X patch alatt... vagy csak en vagyok olyan rohadt peches, hogy a 4/5/5 os uralkodoim 20-30 ev kozt meghalnak 2-5 éves heireket hagyva hatra... hogy a francba terjeszkedjek igy??? grrrrrrrrrr
<#nevetes1>#nevetes1>
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Innen szép a győzelem. Erre nem tudok mást mondani. :-)
és a német kisállamok,akik nem is harcolnak,tele vannak 2 csillagos tábornokokkal,míg nekem jó ha 1 lesz
Különösen a francia!
Ha a lucky nations be van kapcsolva alapból jobb tábornokokat kap a gép.
Neked kb. 10-20 között lehetett a katonai tradíciód, amikor ezeket a tábornokokat vetted, az angolnak meg olyan 50 körül. A military ideákből szerezhető egy-egy pip plusz (ami egyébként sem jelenik meg a tábornok statisztikáiban) elhanyagolható a magas tradíció idején vett tábornokok képességeihez képest. Az ideák között legfeljebb olyanok vannak, amik hozzáadnak az éves tradícióhoz 1-1-et, az egyik a defenzív, a másik azt hiszem az arisztokratikus sorban van. Illetve ezek sem adnak hozzá, hanem az éves csökkenést (ami alapból azt hiszem 5 százalékpont) mérséklik. A legkomolyabb tradíció módosító egyébként az innovatív sorban volt, a technológia vagy tudás transzfer volt a neve, és éves szinten 2-2 százalékpont pluszt jelentett a katonai és a tengerészeti tradícióhoz. Csak ezt 1.9-ben kivették. Gondolom túl erős volt, mert ha ezt behúztad, plusz még az összes tradíció módosítót (ideák, épület: katonai akadémia és admiralitás, stb.) is, akkor meg lehetett azt csinálni, hogy a katonai vagy tengerészeti tradíció békében sem csökkent. Márpedig a játék filozófiája szerint tradíció alapvetően csak háborúban szerezhető, ostromokkal, megnyert, de az elvesztett csatákkal is.
és Franciaország mindig nyer 😄 vagy inkább legtöbbször
ezek ilyen tipikus EU4 szabályok
ezek ilyen tipikus EU4 szabályok
I met God. She's black
Jah francia army tradition 17,6 2 db 4/3/1/2 es generalis nekem meg a 30+szal semmi 😞
a gép mindig minden helyzetben és körülmények között csal. 😊
Nem attól függ a tábornok szintje, hogy hány katonai ideád van! Hanem a katonai tradíciótól. 50 százalék felett már jó eséllyel dobja a kétcsillagos generálokat. (Az ideák között max olyan van ami egy-egy pippel megnöveli a manőver, ostrom stb. értékeket, de ezeket a tábornokokon nem fogod látni, ezt automatikusan számolja a program.)
hát a faszom kivan a géppel...ha már semmi nem jön neki össze akkor beadja magának a 2-3 csillagos generalokat a rohadék... nem hiszem el, technológiában fejlettebb vagyok, ideában ugyanott és kapom a 2-3 pipes generalisokat, a rohadék mocsok geci meg a 2-3 csillagosokat,... ez annyira de annyira fel tud baszni... vettem 6 generalist egymas utan a legjobb egy 1/3/0/1 es volt... 1610 ben skandinaviával ... es 2 military idea mar ki volt love... angolnak meg csak 1 defensive es kapja a3/4/2/1 meg az ilyeneket 😞((
ja es a masik.: angol kolonia dél afrikában (meg nincs kesz, great kaloo vagy mi) gold... haboru, elfoglalom, 25 pontért atveszem, jon a nagy sereg visszaveszi LEROMBOLJA es a haboru utan meg elefantcsont van benne nem arany...
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.07. 17:30:17
ja es a masik.: angol kolonia dél afrikában (meg nincs kesz, great kaloo vagy mi) gold... haboru, elfoglalom, 25 pontért atveszem, jon a nagy sereg visszaveszi LEROMBOLJA es a haboru utan meg elefantcsont van benne nem arany...
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.07. 17:30:17
Nem tudom, 1.10 ben törökkel viszonylag nagy sikereket ertem el, konnyen (nem postoltam, mert dél-kelet Ázsia mindig megmaradt 😞 ), de 1.14 alatt elég nehéz velük.... viszont ausztriával meg sokkal könnyebb
elvileg nem kellene sikerülnie
nem lesz meg a wc törökökkel...ehhh, pedig nagyon tepertem...lassan lesz 1800as képem
Köszi! <#worship>#worship>
én kimaxoltam a környéken az AE-t, szóval ez kb. lényegtelen 😊
ha nagy vagy, akkor bármekkora vazallt is meg tudsz tartani, ugye 60 és 100 base taxnál kapsz máluszt a viszonyra, tehát 50 base taxos ország 110 base taxos vazallja kb. azonnal elszakad...de ha 1-2-3k base taxod van akkor simán megtartod az óriásokat is
addig érdemes hizlalni, amíg meg tudod tartani (hozzád képest nem túl nagy, ezt tudod csekkolni, mármint a függetlenségi vágyát) és amíg be tudja olvasztgatni a kapott területeket, tehát ha 0 admin skillű vazallal akarsz +150% máluszu területeket olvasztgatni, akkor annak kb. soha nem lesz vége...én mondjuk kb. 100 base tax körül kezdem el őket olvasztani (meg frissítgetem őket, tehát beolvasztom és ugyanabba az irányba/régióban alapítok egy másikat, hogy magasabb admin tech szintje és így jobb admin eff.-je legyen, tehát több területet is oda lehessen adni neki (nem mindegy, hogy 25 base taxot adhatsz neki oda max. vagy 100at)
külsősnek területet nem adok, mert ha nincs fixen veled (=vazall vagy pu), akkor lehet ellened is, gondol egyet és beáll az ellenség mellé szövinek, te támadsz ő pedig az ellenséget támogatja (=kb. tökönszúrtad magad)
ha tudod, akkor az utolsó előtti döntésig menj...az elején amúgyis tápolnod kell magad, tehát magadnak foglalj
ha nagy vagy, akkor bármekkora vazallt is meg tudsz tartani, ugye 60 és 100 base taxnál kapsz máluszt a viszonyra, tehát 50 base taxos ország 110 base taxos vazallja kb. azonnal elszakad...de ha 1-2-3k base taxod van akkor simán megtartod az óriásokat is
addig érdemes hizlalni, amíg meg tudod tartani (hozzád képest nem túl nagy, ezt tudod csekkolni, mármint a függetlenségi vágyát) és amíg be tudja olvasztgatni a kapott területeket, tehát ha 0 admin skillű vazallal akarsz +150% máluszu területeket olvasztgatni, akkor annak kb. soha nem lesz vége...én mondjuk kb. 100 base tax körül kezdem el őket olvasztani (meg frissítgetem őket, tehát beolvasztom és ugyanabba az irányba/régióban alapítok egy másikat, hogy magasabb admin tech szintje és így jobb admin eff.-je legyen, tehát több területet is oda lehessen adni neki (nem mindegy, hogy 25 base taxot adhatsz neki oda max. vagy 100at)
külsősnek területet nem adok, mert ha nincs fixen veled (=vazall vagy pu), akkor lehet ellened is, gondol egyet és beáll az ellenség mellé szövinek, te támadsz ő pedig az ellenséget támogatja (=kb. tökönszúrtad magad)
ha tudod, akkor az utolsó előtti döntésig menj...az elején amúgyis tápolnod kell magad, tehát magadnak foglalj
Szerintem annyira nem rossz a religious idea group. A Holy War CB kifejezetten jó, ugyanis 75 százalékos AE penaltit ad.
Egyébként annyit segíts már mester, hogyan megy ez a vazallus etetés? Elméletben tudom, hogy mi az, de a gyakorlatban? Meddig érdemes őket hizlalni, van olyan pont, amikor már nem lehet őket annektálni, mert túl nagyok?
Ugyanígy: a HRÉ-ben meddig érdemes a tagokat növelni? Van olyan mérethatár, amikor már nem szavazzák meg az utolsó két reformot a méretük miatt? Vagy zavarjam le gyorsan a reformokat az utolsó előttiig, és csak onnan hizlaljam őket?
Egyébként annyit segíts már mester, hogyan megy ez a vazallus etetés? Elméletben tudom, hogy mi az, de a gyakorlatban? Meddig érdemes őket hizlalni, van olyan pont, amikor már nem lehet őket annektálni, mert túl nagyok?
Ugyanígy: a HRÉ-ben meddig érdemes a tagokat növelni? Van olyan mérethatár, amikor már nem szavazzák meg az utolsó két reformot a méretük miatt? Vagy zavarjam le gyorsan a reformokat az utolsó előttiig, és csak onnan hizlaljam őket?
130 év alatt egyesített Németország és Olaszország? Az igen.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
De kikapcsolhatod. Indítás előtt lődd ki az optionsban, utána menj a mentésedre és indítsd a játékodat. Nem azonnal tűnik el a bónusz, hanem új hónap kezdésnél, mikor jön a bevétel.
Elkezdett játék közben szerintem már nem...
játék közben nem lehet a lucky nations-t kilőni, mi? 😄 azthiszem franciaország túl op
I met God. She's black
Amint látjátok az Olasz Királysággal vagyok, Velencével egyesítettem, a barátom pedig Pomerániával Németországot. Egy kis csellel megakadályoztam még a játék elején, hogy a törökök elfoglalják Bizáncot, pontosabban én támadtam meg őket, vazallussá tettem és azóta nem mernek lerohanni az ottománok. Konstaninápoly már az enyém. 😛 A Balkánt én és a lengyelek osztjuk fel magunk között, jelenleg a magyarokat olvasztom be, majd visszafoglalom az osztrák kézen lévő magyar területeket is. További érdekesség, hogy kb 1470-től egészen mostanáig a franciák unióban voltak a spanyolok alatt, tehát eléggé izgultunk meg féltünk hogy nehogy integrálja, aztán nemrég kitört a szabadságharc. A spanyolok a szövetségeseim voltak, mégsem csatlakoztam a franciák ellen (akik már a szövetségeseim) az európai egyensúly fenntartása érdekében. Terveim között szerepel még Genoa elfoglalása, spanyoloktól Sardinia megszerzése, és majd kolonizálás feltehetőleg Afrikában.
😊
Utoljára szerkesztette: Pokki, 2015.05.06. 11:29:34
Jó gondolat abban az időben mindenben a franciák ....-kát látni! :-)
De az is lehet, hogy rövidlátó volt, mint a svéd Gusztáv Adolf. Őt is elkönyvelhetjük egy 6/5/6-os királynak, mégis belavírozta magát az osztrák vértesek közé, akik le is vágták.
De az is lehet, hogy rövidlátó volt, mint a svéd Gusztáv Adolf. Őt is elkönyvelhetjük egy 6/5/6-os királynak, mégis belavírozta magát az osztrák vértesek közé, akik le is vágták.
Nem volt heir, jött is az örökösödési háború 😄
Lehet a franciák voltak, biztos lefizettek egy marokkóit 3 kiló tevesz*rral, hogy hugyozzon bele a jó Fülöp ivóvizébe.
Lehet a franciák voltak, biztos lefizettek egy marokkóit 3 kiló tevesz*rral, hogy hugyozzon bele a jó Fülöp ivóvizébe.
Nézd, lehet hogy az örököse lefizette a szárnysegédjét, hogy szúrja hátba a csatában. :-)
Sikerült folytatni, kicsit rendbe hoztam a dolgokat.. 1517, franciákkal háborúzok. A drága angol barátok belevittek..jó, gondoltam..talán majd lesz esélyünk. Aha, még Velence is partra szállt nálam, az angolok meg szarnak az egészre 😄
I met God. She's black
<#idiota>#idiota> venice you are drunk go home....
Nem kell elveszteni. Eddig egyszer sem volt példa rá, hogy vizen vesztettem volna el egységeket. Kis odafigyeléssel rögtön lehet látni, ha jön az ellenség flottája, olyankor menni kell. Ha 10-esével pakolod őket partra, a több forduló miatt nagyobb a veszély, és mire odaér még 10, az első 10-et már rég leütötték. Kis csapatokat nagyobb ellenfél ellen öngyilkosság használni.
A török meg angol flottával nincs értelme hadakozni az elején, úgyis ő fog nyerni. Képtelenség fenntartani akkora flottát, ami ezekkel elbír.
Nem ideát írtam, hanem act-et. De egyébként az idea se rossz, ha valaki komolyan gondolja a sunni tömeges konvertálását.
Az osztrák nálam már nem császár.
De, ha a szövetségesed, akkor nem is kell mozdulni tőle, majd ő mozdul ha kell. A HRE-t a szövetségesei által, vagy császárként kordában tudja tartani, Kasztíliával egyedül a franciák ellen meg amúgy sem sok esély van. Ha Európa egyik legerősebb állama a szövetségesed, akkor legalább nem kell attól tartani, hogy neked üzennek hadat, csinálhatod a kolónizálós témát.
Nem 10-20 évre választok szövetségest, sokszor a játék végéig is kitart némelyik.
A török meg angol flottával nincs értelme hadakozni az elején, úgyis ő fog nyerni. Képtelenség fenntartani akkora flottát, ami ezekkel elbír.
Nem ideát írtam, hanem act-et. De egyébként az idea se rossz, ha valaki komolyan gondolja a sunni tömeges konvertálását.
Az osztrák nálam már nem császár.
De, ha a szövetségesed, akkor nem is kell mozdulni tőle, majd ő mozdul ha kell. A HRE-t a szövetségesei által, vagy császárként kordában tudja tartani, Kasztíliával egyedül a franciák ellen meg amúgy sem sok esély van. Ha Európa egyik legerősebb állama a szövetségesed, akkor legalább nem kell attól tartani, hogy neked üzennek hadat, csinálhatod a kolónizálós témát.
Nem 10-20 évre választok szövetségest, sokszor a játék végéig is kitart némelyik.
Na de kérem, egy 12 ezres datolyadobáló különítmény ellen vezetett 25 ezer jó spanyol katonát, az elődei meg százezres franci seregek ellen vívtak csatát és semmi bajuk se lett.
Na de mindegy, a jó uralkodó úgy is csak a gyengéknek való 😄
Na de mindegy, a jó uralkodó úgy is csak a gyengéknek való 😄
akkor érezd magad szerencsésnek..... se ebbe se az előző részben soha de soha nem volt olyan uralkodóm amivel lehetett volna haladni a fejlődésben, bár nem tudom mit csodálkozok ezen engem mindig is nagy ívben elkerül a szerencse, vagy a jó loot egy rpg-ben, és stb, stb....
Nem tudom, de nekem Mátyás (6/5/5) még mindig 80+ évesen halt meg. Mindig végigcsináltam vele a westernizációt, de volt mikor a protestantizmust is. Mondjuk csatába eszem ágába sem volt küldeni! <#vigyor>#vigyor>
Kinyírták a csatában. Egy 6/5/6-os király még a széltől is óvunk!!!
magas értékekkel rendelkező uralkodókra van 50% esély hogy még 30 éves koruk előtt elpatkolnak és a gép pofátlanul rá is hajt erre, sok minden mellet ezt is az eu3-ból hozták át.
egyetlen olyan alkalmam se volt hogy a jó képességű uralkodóm végelgyengülésbe haljon bele.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.05.05. 18:35:28
egyetlen olyan alkalmam se volt hogy a jó képességű uralkodóm végelgyengülésbe haljon bele.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.05.05. 18:35:28
mert nem vettél neki fényes páncélt a kovácsnál...én tuti tökönszúrnám magam, ha megdögölne a jolly joker
annyira kell óvni, hogy még az ételt is meg kell rágni neki, nehogy karcolódjon a foga
annyira kell óvni, hogy még az ételt is meg kell rágni neki, nehogy karcolódjon a foga
eladod a hajókat, mert úgyis szétvernék a flottát, de 40db transzportot tartasz, mert azokkal meg simán tudsz sereg szállítani úgy, hogy 1 hónap a kirakodás? feltételezem elég egyszer elveszíteni a 40 transzportert a 40k sereggel, hogy 10 évig nyaldosd a sebeid 😊
ha a te flottád az erősebb, akkor te mész ki a tengerre, ha az övé, akkor meg te húzodsz vissza a kikötőbe...ez elég egyszer
nem kell missionary idea, mert úgyis lesz ellenreformáció, addig meg a vazall tartogassa csak a szunnita észak-afrikát
annyira az osztrákok erősödésének sem kell örülni, mert ha burgundia az övék, a franciák padlón, akkor császárként semmivel sem jobb ellenfelek, mint a warmonger francia, sőt, mozdulni sem tudsz tőle, mert mindenkivel szövik vagy császári jogon védik
ha a te flottád az erősebb, akkor te mész ki a tengerre, ha az övé, akkor meg te húzodsz vissza a kikötőbe...ez elég egyszer
nem kell missionary idea, mert úgyis lesz ellenreformáció, addig meg a vazall tartogassa csak a szunnita észak-afrikát
annyira az osztrákok erősödésének sem kell örülni, mert ha burgundia az övék, a franciák padlón, akkor császárként semmivel sem jobb ellenfelek, mint a warmonger francia, sőt, mozdulni sem tudsz tőle, mert mindenkivel szövik vagy császári jogon védik
Mert kellet egy parancsnok és mert nem tudtam hogy csatában meg tudnak halni.
6-5-6os uralkodóval csatába menni, miééért?
jó ideák:
admin: administrative, humanist
dipó: influence, exploration, diplomatic
military: mindegyik kivéve naval
persze előfordulhat, hogy nem tudsz mást választani a monarchia pontok miatt...vagy rákényszerülsz pl. az exploration késői választása miatt be kell választanod az expansiont is (ha diplomáciai úton mész csak akkor,de ha katonai úton, akkor seregbón)
admin: administrative, humanist
dipó: influence, exploration, diplomatic
military: mindegyik kivéve naval
persze előfordulhat, hogy nem tudsz mást választani a monarchia pontok miatt...vagy rákényszerülsz pl. az exploration késői választása miatt be kell választanod az expansiont is (ha diplomáciai úton mész csak akkor,de ha katonai úton, akkor seregbón)
25 évente lehet national focus-t váltani. Én nem igazán szeretem, pont ezért mert sokáig nem lehet változtatni. Akkor jó ha valamiben nagyon ratyi az uralkodó, pl 5-6-2.
Egyébként itt a hadvezér meghalta csatában? Csak mert most volt egy tök jó uralkodóm(6/5/6), beraktam tábornoknak, harcoltam Marokkó ellen, erre kaptam az üzenetet hogy meghalt a király és örökösödési háború lesz. Mindezt úgy, hogy 23 éves volt... Ez csak szimplán balszerencse vagy valamelyik őrült marokkói turbános nyakazta le a csatában?
Utoljára szerkesztette: Malarki, 2015.05.05. 18:06:01
Egyébként itt a hadvezér meghalta csatában? Csak mert most volt egy tök jó uralkodóm(6/5/6), beraktam tábornoknak, harcoltam Marokkó ellen, erre kaptam az üzenetet hogy meghalt a király és örökösödési háború lesz. Mindezt úgy, hogy 23 éves volt... Ez csak szimplán balszerencse vagy valamelyik őrült marokkói turbános nyakazta le a csatában?
Utoljára szerkesztette: Malarki, 2015.05.05. 18:06:01
Az én MP veszteségem nem jelentős 40-50 ember. Az, hogy a kolónia gyengébb lesz azt nem tudtam. Mondjuk ha függetlenségi háborúra kerülne sor, akkor akkor könnyebb leverni őket. 😛
Plusz érdemes a nemzeti fókuszt váltogatni is a 3 pont között. kb 20-25 évente lehet ezt nem tudom pontosan. Ilyenkor +2 pont, amire teszed a másik kettő -1. Általában arra teszem, amire épp ideát is tolok, mert oda kell bőven pont. Persze ezt az uralkodó hozott pontjai is befolyásolják.
Néha én sem alkalmazok advisort. Főleg, ha technikailag jól állok (és az épületek sem kívánnak annyit) és úgyis bünti van a fejlődésen. Akkor inkább dőljön a pénz.
Néha én sem alkalmazok advisort. Főleg, ha technikailag jól állok (és az épületek sem kívánnak annyit) és úgyis bünti van a fejlődésen. Akkor inkább dőljön a pénz.
Mindig olyat vegyél fel, amelyet megengedhetsz magadnak. A játékban a szűk keresztmetszet a monarch pont. Az egyetlen mód, hogy pénzért monarch pontot vegyél, a tanácsadók alkalmazása. Ezt viszont csak úgy érdemes csinálni - különösen az elején -, hogy maradjon azért pénzed is. Építkezni és természetesen a hadseregre. Sőt, az elején vagy háborúban lehet olyan helyzet is, hogy egyáltalán nem alkalmaz az ember tanácsadót. Később viszont, amikor már van folyamatosan magas bevételed, azaz ömlik a pénz a kincstárba, akkor egyértelműen a hármas a jó választás.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.05.05. 14:41:39
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.05.05. 14:41:39