10049
Europa Universalis IV
  • Ntj
    Na hát 1641-ben én így állnék. Sultan of Rum volt a fő cél az már nyilván megvan, de jó, hogy mondtad Hitman, akkor megcsinálom a Master of India-t is. Lengyel-Litván dolog nálam nem ilyen erős... grin hangulatjel Polákok hűbéresek. Elején a Német Lovagrend szétverte a L-L PU.-t (ne kérdezd, hogyan..., biztos jó szövik segítségével.. :D) és hát onnantól ez a kettő ország gyengült. Litvánia eltűnt a föld színéről Lengyelo. pedig 2 területre szorult, csak utána én kicsit közbeavatkoztam. grin hangulatjel. Hűbéres még mellette Firenze és a Krím is. Kövi háborúban majd a Krími magokat akarom visszaszerezni az oroszoktól. Jah mellesleg Portugália PU alatt van Kasztíliával.
    Utoljára szerkesztette: Ntj, 2015.10.04. 22:13:30
  • pocoksari
    más képmegosztó oldalt válassz
  • Ntj
    Küldenék képet a jelenlegi állásról, de valahogy sehogy se akaródzik összejönni, képfeltöltésnél azt írja, hogy nem adtam meg feltöltendő képet. EUIV---->Srceenshotsból küldtem... Képfeltöltés.hu-ról pedig nem engedi... Na akkor most, hogyan is töltsek képet?
  • hitman1028
    asszem kereskedőket átengedi,nem valószinű h valaki megfogja támadni,épp ez a lényege ,ő nem háborúzik,nem üzen hadat senkinek,csak szépen fejlődik
    én csak akkor szoktam csinálni,ha mondjuk túl távol van,de ha útba esik,simán elfoglalom
  • hitman1028
    aha
  • KOXI22
    hitman1028 privátba kérdezhetek ?
  • KOXI22
    Akkor ha azzá teszem később csinálhatok belőle hűbérest ? És milyen jogokat kapok tőle át mehetek a területén , esetleg még valamit kapok ? Ha öt meg támadja valaki nekem is hadat üzen ? Mert ha nem és kiszedik alólam az nem jó bárha igen az se mert lehet akkor nem jön az összes szövi védekezni .
  • hitman1028
    ja,ez az hogy ,mivel túl elmaradott,protektorátus lehet csak,nem hűbéres,ez egyfajta segítés,hogy annyira fejlett legyen h lehessen esetleg vazallus
    afrikai,amerikai és indiai ill távol-keleti országoknál jön elő
    nem fog jönni segíteni,de nem is számit bele a kapcsolatokba
  • sadface #4431
    Tessék
    Vannak bundlek is pl
    Utoljára szerkesztette: sadface, 2015.10.04. 11:33:36
  • KOXI22
    Ahol a hűbéres gomb van kb 2-vel alatta és eddig nem jött be még . Afrika közép Kelleti országainál jelent meg . Kíváncsiságból kipróbáltam , Nem a kapcsolatoknál jelenik meg az ország hanem a hűbéres menüben viszont nem jön velem ha támadok , a területén át mehetek és kb ennyi .Mire lenne ez még jó ? ja és hőbérest nem tudok belőle csinálni még úgy se ha 4 tartományát elfoglalom mindet .

A zsoldosokkal kapcsolatba mondanátok tippet ?

sadface dobnál egy linket , köszi .
    Utoljára szerkesztette: KOXI22, 2015.10.04. 11:29:38
  • sadface #4429
    Srácok ha esetleg valaki nem eredetibe tolna, most le van akciózva steamen a játék ! (meg úgy minden paradox játék)
  • --deathstroke--
    Ez hol láttad?
  • hitman1028
    nálam 3 pu alakult,spanyol-aragon,lengyel littván,osztrák-magyar,de mindhárom fel is bomlott egy idő után xd
  • KOXI22
    2. Ez pontoson mit csinál : PROTECTORATETITLE ÉS ASK PROTECTORATETITLE
  • KOXI22

Ntj Ideáknál mindig törekedj arra, hogy ki max-old és akkor a küldetés menüben a két küldetés között van egy gomb arra rá nyomva plusz előnyöket rakhatsz be . Én most akarom majd átalakítani az egységeimet de nekem a minimum 31 a után pótlási határom annál sokkal nagyobb csoportokat nem hozok léte . Illetve akarok majd egy külön erődre ami 40k lesz 3k lovas 9k gyalogos és 28k ágyús remélem jól pusztít majd . Plusz nagyobb harcok élőt egy 45k zsoldosokat össze álltani . De a többi egység mind max 32k lesz . Én is Törökkel vagyok és Nálam is baromi erős a Lengyel Litván Unió, plusz a szövetsége is nagyon ott van . Azt hiszem a 19-es katonai tech -nél adja be a plusz 50 % utánpótlási határt az is hasznos . Plusz arra is figyelj hogy akivel háborúzol ne legyen több szinttel előtted a katonai techje mert baromi nagy előnynek számít hogy az egységei erősebbek . Most buktam be én is a lengyelek ellen vissza is kellet tölteni , de a módszer az jó volt amíg nem volt túl nagy a lemorzsolódás . 2 terültetett foglaltam max a tartomány limitje körüli seregel de semmi kép se többel . A mögötte levő 3-4 tartományba voltak 25k csoportok ha jött a támadás oda mentem védekezni plusz a 3-4 hátsó tartomány mögött is voltak egységeim és ha hosszabb harc volt még ők is oda értek a középére . Csak sajnos az a egy szövi aki jött szarul nyomta és amíg én szép lassan szereztem a területeket ö szépen bukta el . Majd egy figyelmetlenség miatt nem értem oda időbe amikor jött az egyik nagyobb támadás és vissza vertek szépen utána meg már nem bírtam regenerálódni rendesen bukta volt töltöttem is vissza .

1. Egyébként zsoldosokat hogy érdemes használni mondjuk ha egy 1k egység 200 alá megy rúgjam ki és csináljak újat ha van . Mi határozza meg hogy menyi zsoldos vehetek fel max . (természetesen pénz van rá és bevételekből is telik rá)
    Utoljára szerkesztette: KOXI22, 2015.10.03. 23:21:11
  • hitman1028
    elfoglaltuk bécset,cél a sultan of rum és a master of india xd
  • hitman1028
    mutass térképet
  • Ntj
    Oké, köszönöm a tippeket. :)
  • zombitibi
    Pedig kisebb seregeket kell egyben tartanod figyelve a tartományi limitre, különben az attrition mindig megfogja zabálni a sereged. Szomszédos tartományokból oda fognak érni.
    Használj zsoldosokat, azok nem a manpowerből töltődnek. Csak gyalogosokat éri meg zsoldosként tartani. Azok fogynak főleg és azok a legolcsóbbak. Ha nagy veszteségeket szenvedsz is jobb, ha a gyalogos ezredeidet összevonod és új zsoldosokat veszel helyettük. Gyorsabb, mint az újratöltődés és nem fogy el a manpower.
  • --deathstroke--
    20-30k hadseregnél nem kell nagyobb egy területen..tartsál inkább egymás mellett 2db 20k-s hadsereget
  • Ntj
    Nem 100k a max manpower, na dehát 0 emberről nem várhatom meg a maxot.. :D Annyi idő háború nélkül nem egészséges. :D Egyébként: Admin idea meg van, azon kívül influence,quanity (remélem így kell írni), exploration és nem rég kezdtem el a humant mert hát elég sok nemzetiségű az ország. 1650 körül járunk. 16-os katonai tech... 2x egymás után 0-s katonai skill uralkodó... Nem idegesítő... áhhh :D Kövi legalább 1 1 4-es lesz. Jah és átlagosan 25-35k embert bírnak el a tartományok. 3 olyan van ami 50k-t is elbír.
    Utoljára szerkesztette: Ntj, 2015.10.03. 14:17:20
  • sadface #4418
    Használj mercenarykat, ha kímélni akarod a manpowered. (admin ideaval olcsók viszonylag)
    Utoljára szerkesztette: sadface, 2015.10.03. 14:07:57
  • KOXI22
    Szerintem ezeket is írd le mert fontosak és hogy pontosabb választ kapj a kérdésedre . Milyen Idáid vannak, melyik évben jársz , Átlagban menyi a tartományaid max utánpótlási határa és a katonai szinted hányas . Egy 300K seregnél az a 100K MP max elég kevésnek tűnik így elsőre . Nekem van most 140k körül a sereg és a MP max meg lassan 250k . Mondjuk pár éven belül ki tolom a szereget 200k ra.
  • Ntj
    Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Hogyan oldhatnám meg azt, hogy minden egyes kicsikét nagyobb háború után ne menjen le 100k-ról 0-ra a manpower és még utána se kelljen több tízezreket visszatölteni. Törökökkel vagyok 300k-s a haderő és hát egy 200k-80k-s ütközetben kb. 50-k-t mindig elvesztek. Kisebbe nem akarom mozgatni a seregeket, mert a kicsi sereget egyből szétszedik még erősítés előtt. De a túl nagy haderő meg mindenhol morzsolódik... Előre is köszi a választ!
  • Lysandus
    Köszi, ez nem is tűnt fel, azt hittem mázlim van. :-)
  • hitman1028
    magyaro és ausztria történelmi barátként kezdenek
  • pocoksari
    hát, passz, régen volt
  • Lysandus
    Közben rájöttem. Még egy-egy tartományt kell átadni Horvátországnak és Erdélynek, hogy 195-s viszonynál be lehessen lépni a HRÉ-be kezdéskor Magyarországgal. Éppen meg lehet csinálni, ha olyan kezdést dob be a gép, hogy Ausztria nem teszi meg Magyarországot riválisnak. Pont akkor éri el a viszony a 195-t, amikor feldobja a gép Hunyadi Jánost régensnek. Tehát be lehet lépni, ÉS meg lehet tenni Hunyadit régensnek, majd később Mátyást királynak.
  • Lysandus
    Szerintem titkon most is azon dolgozik. :-)

Jut eszembe: mit is írtál, hogy léptél be a Birodalomba az elején a magyarokkal? Elengedted Horvátországot és Erdélyt vazallusként? Az elég volt, vagy kellett még nem core tartományokat is hozzájuk csapni?
  • --deathstroke--
    Hamar meghalt, most mecklenburg került be.. :( de grúziával same dinasty lett :D
  • Timakrisz
    Pocok, melyik patch alatt csináltad az utolsó WC-det?
  • Timakrisz
    Nekem is bejött :D
  • kissssss
  • szabii98
    Elég nehéz bekerülni a lengyel trónra, a drága uralkodó dinasztia előszeretettel bassza el a pontokat arra hogy őt válasszák meg :D
  • hitman1028
    ilyet még nem is láttam xd
  • --deathstroke--
    Erre a "teljesítményre" nem is számítottam :D
  • Kotomicuki
    Pedig az élet már csak olyan a "civilizált" világban, mint egy baromfiudvarban: ha egyet kikezdenek, akkor azon végigmegy az egész fészekalj is, aztán vagy túléli az áldozat, vagy nem...
  • Timakrisz
    Az oszták magyar Pu nem nagy kaland, viszonylag sokszor előfordul, Innen sima liba az achi, egyszerűen eddig eljutni nehéz, bár én mondjuk elfoglaltam volna az összes teruletet amire van claimem, max átpasszoltam volna athénnak. Ja csak ne legyél mohó.
  • hitman1028
    achit nem lehet úgy megszerezni,ez csak egy játékmód lesz,én is mindig ironmanbe játszok
  • --deathstroke--
    Én így állok az első bizánc-Török háború után..Athént annektálom, Bulgária pedig a vazallusom.Érdekesség hogy Ausztria a magyarokkal PU-ba került, A lengyel litván PU pedig felbomlott+ Litvániát szétzúzzák a lázadók..
    Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.09.29. 18:39:58