10049
-
hitman1028 #4479 az a kűlönbség h tartalmaz egy csomó kis modot -
KOXI22 #4478 Tehát ha jól értem a háború % dobja meg tehát ha egy tartomány 20 % adna ha elfoglalom akkor ha az volt a háborús ok (CB) amiért ki robbant a háború akkor az nem 20 % lesz az a terület hanem 30 % . Ezt se tudtam eddig , most már figyelek rá , köszönöm az infókat . -
Ntj #4477 Na ez az új random new world nekem is tetszik... Jobb lesz így, hogy egybefüggőbb lesz. -
Lysandus #4476 Az imperial authoritire nem raknak rá valamit? Mert most nagyon visszavették 1.12-ről 1.13-ra...
Sajnos a sale-ről lemaradtam, későn vettem észre, hogy írtad. (Egyébként mi a különbség a sima EU IV és az extrém kiadás között?) -
hitman1028 #4475 új patchbe javitják a random new worldot,mondjuk ez jó döntés,eddi eléggé összevissza volt
https://www.facebook.com/EuropaUniversalis/photos/a.10151317649638697.462626.209471953696/10153210092128697/?type=3&theater -
hitman1028 #4474 aragonia kb 10-ből 9 szer spanyol riválisa,csak nagy ritkán nem
-
#4473 És azok kerülnek 0 diplo pontba. Soha nem szabadítanék fel államot valakiből rakat diploért, ha nulláért el is vehetem:D -
Malarki #4472 Warscore, csak elírta. Ez a % hogy hogy áll a háború. Casus belinek olyan tartományt érdemes választani amit hamar meg tudsz szerezni, mert ha a tiéd akkor te kapsz bónusz warscoret(ticking warscore), ha az ellenfélé akkor meg ő. -
Timakrisz #4471 Teszem azt van claimed 5 tartományra, ha abból 4 et elfoglalsz, de nincs közte az amelyik miatt indítottad a háborút, akkor kb 20-30%kal kevesebb warscored lesz mikor békét akarsz kötni. -
KOXI22 #4470 warcsore-t Ez mi , kedvezmény a beolvasztásra ? -
--deathstroke-- #4469 Mindegy hogy melyik tartományra indítasz, csak ami a casus bellid arra kapsz plusz warcsore-t -
KOXI22 #4468 Indítok egy háborút, több tartományra van jogom számít az valamit, hogy amelyik tartomány miatt indítottam a háborút azt nem kérem el a háború végén ? Mindegy melyik tartomány miatt indítok háborút ?
Lehet kicsit hülye kérdés csak nézek végig játszási videókat meg máshol is láttam már hogy meg vannak lepődve rajta hogy nem azt a tartományt kéri a gép ami miatt indította a háborút . -
Timakrisz #4467 1. Kell 1-2 restart amíg elején Aragónia nem friendly, és akkor: Portugal (nélkülük tiszta szívás az elején az Angoloktól jó feltételt kicsikarni, mert nem bírsz partra szállni, viszont a kettőtök flottájával simán menni fog; nem gond, ha kolonizálnak, katonailag sosem lesz erős), Aragón, Burgundy, Navarra.
2. Belövöd Angolt rivalnak, és a franciát akkor, HA NEM SZÖVETSÉGES EGYIK SZÖVETSÉGESEDDEL SEM :)
3. Mindenkivel baromi gyorsan nagyon jó kapcsolatot kell építeni, úgy, hogy 2 diplomatával kapcsolatot építesz (egyikkel Navarraval, proclaim guaranted, military acess, gift, hogy mihamarabb vazallusod legyen), és kérsz áthaladási engedélyeket illetve adsz te is, eggyel meg claimeled az Angol területet.
3. Vagy vársz kicsit, hogy a francia indít e háborút, miután megvan a claim Labourere, vagy mire....
4. WAR.
5. Közben biztos vazallusod Navarra, megnyered a háborút ( lehetőleg úgy próbáld, hogy pl Burgundy ne foglaljon corés terület, hogy ne kelljen neki adni) és elveszed Gasconet+a másik tartományt és én még elvettem az ír szigeteken is , hogy onnan tudjak a későbbiekben az Angolok ellen claimelni.
6. Releaseled Guyanat, mert bazi sok admin pont coresítani. Továbbá ez a későbbi alapja a Francia hódításodnak.
7. Britanny Dipoannexeltem jó kapcsolattal, de előbb visszaszereztem neki a cores területeit.
Ugye egy fontos dolog van: Katonailag a Francia rettenetesen erős (jó hadvezérek, jó tech), tehát lesz egy jó pár évtized, amikor arra megy el mindened, hogy a felvett kölcsöneid visszafizesd (én elmentem 24 loanba 230-370 / loannal, de meg kell tenni, mert a Guyanai tartományok nagyon sokat érnek. Aztán majd ha meglesz az olcsósítás az annexre ideából, akkor majd beolvasztom.
Kb itt tartok: 1526 körül, Párizst készülök bevenni, Trier vazallusom (cél: HREbe való becsatlakozás+császári cím). Kicsit hátrányba kerültem Dipo techben a +2 relation miatt, de már kezdek flezárkózni, kolonizálom Amerikát, bár a portugálok előbb járnak, de még kellenek mint szövetségesek, és jól is jönnek az Angol+Svéd szövetség ellen.
Majd este lövök fel képet, mert most nem merem megjátszani, hogy betöltöm melóhelyen és elbassza az állásom. -
winterpeti #4466 Castiliával, kikel kőtsz szövetséget? Mármint az elején, mert én a franciával szoktam és lerohanom portugáliát hogy ne zavarjon be a gyarmatosítsnál. De ahogy látom tied fél francia ország. -
Timakrisz #4465 Nem bírtam több válaszra várni, maradt minden a régiben :) Szóval úgy néz ki van egy király Spanyol állásom :) -
#4464 Amíg az utolsó gombnál lévő opciók között (humilate, transfer trade stb) között nincs pipálva a give independence addig minden a régi marad. Tudtommal. most nem ugrik be, hogy az offernél van-e.
Utoljára szerkesztette: sadface, 2015.10.06. 03:38:07 -
Timakrisz #4463 Na szóval nem voltam, hanem én alattam volt mindkettő. Igen a piros betűs rész érdekel :)) -
Lysandus #4462 A piros betűs rész érdekel, ugye? Azt írja, hogy Aragónia és Guyana Kasztília subjectjei maradnak, ha jól értelmezem. De várj, amíg valaki más is ezt írja! Nehogy rajtam múljon! :-D -
Timakrisz #4461 Na a helyzet (újrakezdtem a Castilias allasom).
1. PU alatt voltam Aragoniaval illetve vazallusom volt Guyana.
2. Az oszmán nekiállt supportolni a fuggetlensegi torekveseket, és mivel összessegeben a subjectek eleg erosek voltak kitort a haboru.
3. Kérdés: Ha white peacet nyomok akkor jól értelmezem, hogy mindkét állam csatlós állam marad? Csak mert nagyon nem szeretném elszúrni (nincs reload, és nagyon erős leszek, ha megmarad Aragónia, mert mindjárt lvl 10 admin szint és anektálni tudnám :) ).
4. A kovetkezo kepen az állás.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.05. 23:41:45 -
#4460 ha már ez ennyire felidegesít:) nemtudom én nem vagyok annyira mazochista hogy ironmanezzek :D -
#4459 Több nem profi is, pl. én. :D -
hitman1028 #4458 a profik ironmanbe nyomják xd -
hitman1028 #4457 elég volt oszmánokból,már ugyse tudnám mecsinálni,majd legközelebb
-
#4456 kár hogy nincs console demand arra, hogy én legyek a war leader
fél indiával háborúban állok, és legalább azokkal akik felé terjeszkednék is. de tuti hogy a nyomorék ai valami fosért fog békét kötni, és max 1 területet ad nekem...
szerk.: még a core területemet sem adta oda. ráadásul valami rettenetesen rossz békét kötött. gyönyörű, ezért bsztam el a manpowerem és ezért van egy csomó zsoldosom:)) nem is értem miért léptem be a háborúba
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2015.10.05. 17:16:44 -
hitman1028 #4455 elég könnyű,csak a választókat kell vazallussá tenni
ha harcolsz velence valamilyen szövetségesével,kérj tőle pár terűletet,és onnan el lehet indulni -
hitman1028 #4454 nem tudom miért kéne litván terűlet indiához xd
nem kolonizálok,mert arra sincs szűkségem -
winterpeti #4453 Hogyan csinálod meg a spain is the emperort? Nekem az nem akar összejönni. -
#4452 Jól tudom, hogy a nem keresztény népeknél többé nem lehetséges a PU? -
Timakrisz #4451 Nem egyszerre, hanem meló idő alatt melóhelyen, este meg otthon... Nem az a baj, hogy a WC lehetősége elúszott, hanem az olyan achiké, miket a spanyollal viszonylag könnyű megcsinálni, (No pirates, Master of India, Spain the Emperor, stb) és legalábba következő WC trynál nem kell rá figyelnem :( Amúgy nem volt patch tegnapról mára, mert éjjel egyig otthonról toltam, és ma mikor betöltöttem délelőtt akkor már dobta az ironmant: (
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.05. 14:59:12 -
winterpeti #4450 Nem nekem is ledobta Ausztriát, pedig már 3 pum volt, de én csak egy gépen játszottam. A frissítéseket kerülni kell mert attól valami mindig meghülyül.
Azoknak akik ottomanoznak azoknak ajánlanám azt az avachimentet ami a Trade hegemonie, csak malakáért kell át mászni máshova. -
--deathstroke-- #4449 Nem lehet hogy az a baj hogx egyszerre játszasz a munkahelyeden és otthon is? -
Timakrisz #4448 Castile 1620, egész európa fel, amerika, afrika nagy része, ausztrália, indonézia :(( Igazából 1 "ellenfél" volt (aki szövetséges, vele nem tudom mit csináltam volna, Commonwealth brandenburgtól egészen a Mingekig nyúlt...
Az az igazság, hogy otthon és a melóhelyemen is játszom, és ugye a melóhelyemen kezdtem, aztán folytattam volna otthon, aztán most megint a melóhelyemen kezdtem volna, és rákélrdezett, hogy a cloudról frissítse? Én meg mondom : igen: és már nem volt Ironman :(( -
--deathstroke-- #4447 Mennyi időt öltél bele abba a mentésbe ami ledobta az ironmant? -
Timakrisz #4446 Na egy dolgot áruljon el valaki légyszi: MI A FASZÉRT DOBJA LE A CLOUDOS ÁLLÁSOM AZ IRONMANT??? (ez már amásodik :((( ) -
pocoksari #4445 eu elég sok pontocskát felemészt, ahogy a coremáluszos egyéb területek is....azokkal van a baj mindig :( -
Timakrisz #4444 Ez már nem lesz meg. Többek közt mert pl a berber és a litván tartományok még messze nem a tieid, és azok fogják a legtöbb költséget felemészteni. Nem nagyon látom, hogy a kolonizálással hogy állsz.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.05. 08:48:46 -
Ntj #4443 Huh... Így állsz és még így is azt mondod, hogy nem biztos, hogy meglesz? :( Akkor kapkodnom kell, mert hát igaz én 40 évvel előrébb vagyok, de bele se haraptam Indiába. :D Az a baj, hogy ez az achi nem volt eszembe, csak a Sultan of Rum. Milyen ideákat használsz? -
hitman1028 #4442
na igy állok én,de én eleve indiára mentem,azért az nagyon kemény,mindegyik tartomány 100 körüli admin pontba kerűl
nem is biztos hogy meglesz
khorosan,persia ,omán vazallus ,csak azért tartom őket ,h legyen uralkodó utánpótlás,de mostanába egyre rosszabbak jönnek
pénz,haderő van bőven
utánam való országnak kb harmadannyi hadereje van
szerencsére az európai országok elég gyengék
most jött elő nekem először ,mikor a két valllás összecsapott,katolikus-protestáns,a császár vallás békét hirdetett,igy a hre választói maradtak a helyükön -
Ntj #4441 Nah, szóval ez lenne az... Köszi a segítséget :) -
Ntj #4440 http://www.kephost.com/image/SC2p