10049
-
zombitibi #4519 Szerintem sehogy. A protestáns liga vezetője indítja. Megpróbálhatod más CB-vel megtámadni a vezetőt és akkor háborúba keveredsz az egész ligával, de nem hiszem, hogy működni fog.
Utoljára szerkesztette: zombitibi, 2015.10.07. 22:42:43 -
KOXI22 #4518 Szasza1397 hitman1028 neked válaszolt a 4509 és 4510 hozászolásában csak el nyomta és a saját hozzá szólására válaszolt . -
zombitibi #4517 Azt ugye tudod, hogy minden policy havi egy pontba fáj?
Ha a navy-t is fejleszteni akarod, akkor válaszd a quality-t, amúgy a defensive-et. De ha van befejezetlen military ideát, akkor nem abból kéne megint választanod. -
pocoksari #4516 akkó' ne játsz azzal :P -
Szasza1397 #4515 Köszönöm ! :) -
Timakrisz #4514 Na alakul :) Most már csak aza kérdésem, hogyan tudok vallásháborút indítani?
-
#4513 Oman-nal ritkán van lehetőségem max-ra húzni a sereg finanszírozását, az arab sivatag egyelőre nem sok pénzt rejt. 5 év alatt összejön egy light ship-re való:)) -
KOXI22 #4512 1698.10.01. járok épen , Hát, hogy sikerült nem tudom , de ami biztos nem ugyanaz mint nálad :
Nem vasember módban játszok , Nálad valószínű játék nehezebb szintre van állítva (ne kérdezd nekem hogy van mert nem tudom, nem nyúltam hozzá alapbeállítás van)
Én szinte minden háborúnál max pénzt kérek el és csak utána a területeket ami belefér még. És a pénzt minél hamarabb épületekbe fektetem . Akár milyen event jön admin,diplomata,katonai pontokat sose bukok inkább választom a másikat ha meg azokat adja be pluszba azokat választom . Mióta tudom hogy 0 diplomata pontba kerül hogy elkérjek egy területet ha van előtte rá CB csak olyat kérek el . Nagyon ritkán szabadítok fel területeket diplomata pontért .
Szóval a pontokra nagyon vigyázok, pénzből meg minél többet halmazok fel negatív evetnél mindig azt bukom el . Mindig törekedek arra, hogy max ideát elérjem mert küldetés menüben plusz dolgokat ad. És egy db kultúra váltást nem csináltam , van is lázadás , volt hogy amiatt nem támadtam. Ja még annyi hogy nem eredetivel játszok jelenleg és 1.12 pechel . De gondolom ez egy költői kérdés volt részedről mert sokkal jobban vágod a játékot mint én .
Humanista ideával lázadások csökkenek leginkább nem ? Ezzel csak fel szabadulna kb 2x 31 fős sereg de erősebb nem leszek a szárazföldön . Minden kép ott akarnék erősödni mert szar látni hogy fele akkora sereg meg ver (és szövetségesei még be se szálltak igazán a harcba). Melyik a jobb Defensive vagy Quality idea ? -
hitman1028 #4511 hogy tudsz ennyi ideát kifejleszteni ,nekem 1700ig 4 et sikerűlt ,egyiket nem teljesen xd -
hitman1028 #4510 ideák mindig valami pluszt adnak hozzá,országonként változik h kinek mi a legmegfelelőbb -
hitman1028 #4509 http://www.eu4wiki.com/Idea_groups
elfoglalsz egy országot,lényeges h kisebb legyen mint te,és békébe nem full annextiont kérsz hanem h legyen a vazallusod,igy egy csoomó admin pontod megmarad
javitod a kapcsolatokat,ha azonos a vallás,házasságkötés,vársz 10 évet,fel kell vinni a kapcsolatokat 190 ig,és akkor lehet annektálni,ez az ország nagyságától eltart egy ideig,és dipl pontba kerűl,jellemzően havonta 4-6 pont
ha már 165 a kapcsolat,ajándék kűldés ,az 25öt ad hozzá és máris 190
nem mindig ha az egyik nagyon megnő v kicsi lesz akkor megszűnik,török játékomba pl a cseh császár ausztriát kérte meg választónak xd -
hitman1028 #4508 humanist kéne -
Szasza1397 #4507 Sziasztok! Segítenétek kérlek?
-valamit írnátok az ideákról?
-hogy lehet egy országot annektálni? (és csak hűbérest lehet? vagy hogy működik ez?)
-csehországnak mindig ellensége lesz Ausztria?
Előre is köszönöm a segítséget!! :) -
KOXI22 #4506
Törökkel még mindig és csak a lengyel litván uni meg a Spanyolország az ellenfél a többivel birok . -
winterpeti #4505 Melyik országgal vagy? :D -
KOXI22 #4504 Egyébként eu3 -ban én is mindig ki irtottam az őslakosokat .
Mit javasolnátok mi legyen a következő ideám mert a lengyel litván unió mindig el ken úgy hogy 2 annyi szeregem van az aktuális csatában . Ilyen ideáim vannak jelenleg : Economic , Diplomatic , Quantity , Influence , Offensive, Utolsó még csak 5 van igazából én a Exploration akartam majd a Expansion de nem oké hogy elverhetnek . Melyik lenne nekem a jobb Defensive vagy Quality idea vagy esetleg valami mással jobban tudnám növelni a szárazföldi erőim erejét ?
Ja és a küldetés menüben minden plusz dolog ki van választva a 2 küldetés közötti menüben . Gondolom nem árthat vagy nem kelet volna ? -
hitman1028 #4503 én kiirtom xd,le van velűk a gond,mert ha agresszivek,hajlamosak fellázadni,és nincs kedvem ezzel bajlódni -
pocoksari #4502 pénzt meg alapból nem veszünk el a seregtől, mert annak az a dolga, hogy harcoljon és éppen ezért amúgyis harcban van vagy éppen oda tart... -
--deathstroke-- #4501 Jobban jársz ha meghagyod őket. -
KOXI22 #4500 Akkor hogy járunk jobban ha ki írtjuk a bennszülötteket vagy ha meg hagyjuk őket és hátha beolvadnak ? -
Timakrisz #4499 Igy igaz; szerintem akinek pénzügyileg gondja van a hadsereg ellátásával, az ne kolonizáljon :D a kolonizálás alatt amúgy sokkal több a +effekt mint a - a benszülötekkel való kapcsolatban, szerintem kár irtani őket. -
winterpeti #4498 Praktikus azért is meghagyni őket, mert létszámtól függően, plusz pénzt adnak ha kész a kolónia, pl 5000-ren asszem 2 vagy 3 taxot adnak :) ami jobb mint a semmi. -
#4497 Elveheted, úgyis nyerni fognak. Ha meg nem, akkor sincs semmi, regenerálódsz és leütöd őket.
Én mindig meghagyom a bennszülötteket, gyakran beolvadnak és hosszú távon sokkal gyorsabb így a kolonizáció, és vannak velük event-ek is. -
winterpeti #4496 És akkor nem vehetsz el pénzt a hadseregtől mert akkor megszivhatod. -
Timakrisz #4495 Az military pontba kerül... szerintem 2 max 3 stack bármelyik colonizálandó területre elég. -
hitman1028 #4494 egyszerűbb hadsereggel kiirtani a benszűlötteket xd -
#4493 Szia! Mivel látom erre még nem válaszoltak megpróbálom összeszedni röviden:
-Exploration idea-ból a "quest for the new world"
-pár hajó
-Felfedező (nem admirális!)
-elég nagy colonial range
-1 colonist (^idea adja pl)
-keresel egy szimpi rangeben lévő helyet odaküldöd a colonistet és kész. Elkezdi építeni, ha eléri az 1000 lakost város lesz. Ajánlott ráállítani egy 5k-s stacket, hogy a nativeok ne tudják a lázadásokkal megsebezni a koloniát. Vissza is hívhatod az embert, de úgy lassabban épül.
HRE:
-ápolj jó viszont az uralkodóval (=szövetség) és akkor általában nem szól bele a háborúba. Az egész birodalom csak akkor támad ha már minden reformot végrehajtott az emperor az egyesítés kivételével. -
Szasza1397 #4492 Ja és még valami :D ha a német birodalom részét képező országgal vagyok akkor ha másik birodalmi országot támadok meg akkor minden esetben rám támad az egész birodalom? -
Szasza1397 #4491 Köszönöm szépen!! :)) És még annyi, hogy biztosan erre is volt már válasz de egy jó párral visszanéztem és nem találtam.. mi kell a gyarmatosításhoz? Milyen fejlesztés, milyen hajó és hogyan működik? -
--deathstroke-- #4490 Ha visszakeresed mindegyikre találsz választ! ;) de tessék:
1. 4 féle hajó van: kereskedő, gálya(beltengeri harcra ajánlott), szállító, nehéz fregatt? (Ennek nem tudom a magyar nevét)
2. Lehet-->legyen nagy stabilitásod, legyen core-od minden provinciádon, és vigyél hadsereget oda ahol nagy eséllyel lázadás fog kitörni.
3. Azokra a csomópontokra amiket te birtokolsz küldj collectelő merchantot, a többit meg keresd vissza mert néhányan elég jól megfogalmazták ezt. -
Szasza1397 #4489 Sziasztok! Én még elég kezdő vagyok ezért lenne három kérdésem.
-Mi a különbség a hajók között?
-Lehet-e valamit kezdeni a lázadásokkal, hogy teljesen eltűnjön a lázadó nép?
-Valamit tudnátok mondani a kereskedésről, mert azt egyáltalán nem értem..
Előre is köszönöm! :) -
#4488 Protected Market (100% Mercantilism)
All Your Trade Are Belong to Us (Genoa, Venice, Englis channel node-ban legnagyobb trade power)
Italian Ambition (Itália megalakítása)
Kurvajó, mert bedob küldiket, amik ingyen claim-et adnak erre-arra Trade Centerekre, és mindért 2% Mercantilism-ed ad. Asszem 7 van összesen, ebből 6 már sikerült. Plusz a harcipápa 100 db. feneke nyalásáért (papal inluence) is lehet venni.
Csak már lerágtam az összes körmöm és kitéptem minden maradék hajam Ottoderp úr miatt, pedig csak egyszer támadott rám, akkor is Crimea húzta be, de a polák-litván szerelmesek kihúztak a bajból.
Csak hát a területeim Gibraltártól Alexandrián át a Krímig érnek, 3 féle vallással küzdök és még a reformáció el sem kezdőtött, kultúrám meg annyi, mint kebabnak a gályái. Humanist idea nélkül a lázadások szétszedtek volna már teljesen. -
hitman1028 #4487 na ez lesz az uj projektem,shattered europe yorkkal,ironman szabályokkal,cél a teljes wc,mivel 3015 ig lehet játszani,kis könnyités,hogy nincs hre,majd ttervezem egy olyat iss egy hre országgal
rengeteg ország,sok remek háború elé nézek
első 50 év
első cél anglia ,majd nagy-brittania létrehozása,és akkor elérkezek a kritikus ponthoz,a partra szálláshoz
túl vagyok az első koaliciós háborún ellenem xd,rossz néven vették picardy vazallussá tételét,de szerencsére a flottám megmentett ,igy nem tudtak a szigetre jönni xd
Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2015.10.06. 21:21:59 -
--deathstroke-- #4486 Milyen 3 achi? Én még meg szeretném csinálni Bizáncal a 100%-os orthodox patriarchity-t meg a city of cities (vagy valami ilyesmi a neve..egy provinciámnak el kell érnie a 60 developmentet). -
#4485 Szegény kis Genoa, pont vele szopok 3 achiért is, de rettenet nehéz. :) -
--deathstroke-- #4484 Genoát beledózeroltam az égei tengerbe, és átneveztettem a provinciákat.Most meg Antiochia a cél a maradék török nyelvű területek megszerzése mellett.+Armeniát most fogok bevazallizálni, a grúzokat meg beannektálni. :D
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.10.06. 21:04:26 -
#4483 India nem olyan nehéz mint hittem. Gyakorlatilag egy-két fontosabb háború, rengeteg területet lehet elvenni mástól, mert AE kb nincs is.
Az egyetlen "probléma" az, hogy az ottoderptől 1 techre vagyok csak, és még senki nem ért el a Cape-ig(végül én kolonizálom).
Az ottok pár tech-el hátrébb vannak, remélhetőleg csak picit kell visszafognom magam ahhoz hogy westernizálódni tudjak. Akkor lesz csak op ez az India :D -
Timakrisz #4482 GZ :) -
--deathstroke-- #4481 Na végre megvan :D -
Malarki #4480 Igen, lényegében így van. Ezért fontos olyan területért támadni amit meg is tudsz szerezni.