10049
-
hitman1028 #4559 én néha a házasság miatti minusz egyet néha bevállalom xd
-
#4558 Fabricate Claim-mel kell területekre csinálnod, és értelem szerűen akkor ott lesznek a claim-jeid a háború indító menüben. Rengeteg féle CB van egyébként, amiket különböző eventekkel is megkaphatsz, stb.
Ha CB nélkül indítasz háborút, akkor az -2 stability, ha házasságot kötöttek, az is -1, ha millitary acces van, az is -1, a breaking truce -5 azthiszem? -
Szasza1397 #4557 Köszönöm a válaszokat ! :) Egyébként végig néztem minden menüpontot de egyszerűen nem tudom, hogy lehet más casus belli-t küldeni a diplomatic insult-on kívül.. :/ és mi van ha nincs casus bellim? Akkor romlik a stabilitás? -
Lysandus #4556 Nekem meg még soha, úgyhogy jobban állsz. :-) De most szeretném megcsinálni. Rajnaiakkal talán több esély van, mert a szászoknak van +50 százalékuk a trónörökösre alapból. -
Timakrisz #4555 Szökő évben egyszer összejön, néha Palatinate - Saxonyval összejön... nekem kb 50 ből 1x volt ilyen.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.09. 12:24:35 -
Lysandus #4554 És még egy dolog: választófejedelmi ranghoz is lehet így jutni. Ha PU alatt van egy elektor, és inheritálja (nem integrate, inherit!!!) az ember, akkor megkapja a választófejedelmi rangot is (nyilván HRE tagnak kell lenni). -
Timakrisz #4553 Békekötésnél írja, hogy mire számíthatsz. A lényeg, hogy ha valamelyik országnál eléred a -50-et akkor esélyes, hogy koalíciót alakít ellened. -
Arsenalll #4552 az Agressiv Expansion értékét valahol figyelemmel lehet követni? Illetve milyen érték után lesz hátrányos számomra?:D -
#4551 "The player nation can inherit another nation outright if their total development is big enough (>50%) versus the total of the heirless dynasty partner nation. If player nation inherits a nation, they get immediate cores on all the provinces of the nation they inherited, and all their subjects are set free. The colonial nations of the inherited nation become subject of the nation that inherits them."
Tehát ha nem elég kicsi az ország hozzád képest, akkor csak közös dinasztiád lehet -
Timakrisz #4550 1. fontos, hogy az uralkodó ház ugyanaz legyen (ez nem mindig feltetel, mert ha olyan haz hal akinek nincs mashol uralkodoja a dinasztiaban, akkor Succession war lesz)
2. fontos, hogy jobb preztizsed legyen mint annak az orszagnak amit meg szeretnel orokolni
3. fontos, hogy a masik orszag bekeben legyen
4. ha Succession War (örökösödési háború) alakulhat ki, fontos, hogy te légy az erősebb
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.09. 00:10:35 -
Timakrisz #4549 De minek szopni vele, ha egyszerűbben is lehet? :P -
Ntj #4548 Az azért kevés, hogy neked legyen a legjobb kapcsolatod a választókkal. Sok minden befolyásolja még a dolgot. Dipo rep., legitimitacy, prestige, bent vagy-e a birodalomban, asszem a szövetség is, azért is jár más választóktól mínusz, ha egy elektror a hűbéresed, maga a császár még az IA-ért is kaphat +-okat... Tehát nagyon sok dolgon múlik még ez a választó dolog. Meg még, ha éppen ligavezető vagy és az elektror a te ligádban van akkor az reflexből +200 :D -
Szasza1397 #4547 Köszönöm !!! :) -
hitman1028 #4546 a hét választó dönt,akivel a legjobb a kapcsolatuk,arra fognak szavazni
nem lehet visszaforditani,csak nagyon nagyra megnősz,vagy ők összemennek,azért rakott meg riválisnak mert kb egy szinten vagytok
minden tartománynak van egy munkaerő száma,és bizonyos ideák adnak még pluszt hozzá
csak ugy nem lehet pu-t kötni,max háborúval
nagyon kis esély van h csak úgy megörökölsz egy országot
ha nincs trónörökös,egy másik dinasztia fogja átvenni a trónt
a házasság jó a kapcsolatok növelésére,ill h jobb útód legyen,de sztem az csak a véletlen műve h milyen lesz,megfigyeltem,h a játék előre haladtával egyre rosszabbak lesznek
-
Szasza1397 #4545 Ja es megvalami :) én is tudok personal uniót kötni? Es ha valakivel van királyi házasságom akkor van ra esély hogy megöröklöm az országot ? Vagy küldenek uralkodót a regens tanács helyett? Vagy mire jó egyáltalán ha házasságban vagyok egy országgal? -
Szasza1397 #4544 Valaki elmagyarázná hogy a császárságba mi alapján függ hogy kire fognak szavazni jelöltnek ? es ha eddig semleges voltam franciákkal de most atraktak riválisba akkor azt hogy tudom visszafordítani ? Es mitől függ hogy mennyi a max munkaerőm és milyen gyorsan toltodik vissza ? Előre is köszi a válaszokat :) -
hitman1028 #4543 lényegébe az,hogy elkészited a saját országodat -
KOXI22 #4542 Mi az a custom nation ? -
hitman1028 #4541 csak custom nation ba, gyakorlásnak xd
Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2015.10.08. 19:11:18 -
hitman1028 #4540 ha nápoly kiis esik,hamar meg lehet hóditani
-
KOXI22 #4539 Egyébként olyat nem lehet beállítani valahogy valami modal vagy nem tudom-hogy én válasszam ki a kezdő ország színét ? Vagy nem terveznek valami hasonlót ? -
Timakrisz #4538 Ez így nem igaz, mert ha rivális, akkor jó eséllyel háborúba keveredsz vele, ahol ha szarul jössz ki presztizs ügyileg Nápolyt ledobja, viszont így meg simán megörökölhető, az is, továbbá Aragóniának elég jelentős flottája és katonai ereje van. -
Arsenalll #4537 Ú köszönöm, így már van értelme:D Új vagyok az Europa Universalba szóval így nem értettem hogy mit akar ez jelenteni!:D -
wednes #4536 Ez nem bug, hanem egy újítás, egyfajta "végvárrendszer".
Eddig ugye monoton ostromoltál különböző tartományokat, ahol mindig volt erőd, és oda mászkáltál ahova akartál.
Most már kevés területen van erődöd(de ezek erősebbek is), te magad is eldöntheted, hogy hol építsd meg őket. HA meg már tovább terjeszkedtél el is bonthatod őket (bár ezt meg kell fontolni).
1. Az erőd folyamatos fenntartása pénzbe kerül, ezért nem lehet csak úgy halmozni őket. Már nem csak az építési költség játszik bele.
2. Az erőddel elátott terület védi a szomszédos provinciákat is. Csak addig maradnak megszállva az ellenség álltal, míg ott tartozkodik az ellenség, az erőd hatósugara aztán "visszafoglalja" a szomszédos provinciát. Ha ostromlod magát az erődöt is, akkor nem fogja visszafoglalni a szomszédos területeket.
3. Az erőd nagyságától, típusától függően csak nagyobb sereg képes megostromolni. Van, hogy be sem enged arra a területre.
Ettől kicsit taktikusabb és "életszagúbb" lett a játék. Akkor érsz el sikereket, ha megostromlod a várat és beveszed, akkor tudsz tovább terjeszkedni.
Ugyanúgy, ahogy a törököknek is fel kellett törni a mi végvárrendszerüneket, nem szabázhattak csak úgy mellette el. Ezért csinál a játék is mindenféle kacskaringós utat, ha távolabbi területeket veszel célba.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.10.08. 16:11:32 -
Arsenalll #4535 Sziasztok! Valaki találkozott már olyannal, hogy egy provincia elfoglalása után ha visszatérsz a saját területedre akkor egyből visszakerül ez a provincia az ellenséges országhoz? Sőt van, hogy sokszor nem is akar a szomszédos ellenséges provinciára menni a sereg csak úgy hogy először visszatér a saját országba... Így nem valami élvezetes háborúzni. Ez valami bug lenne nálam? (warezos verzió, Common Sense, 1.12.0.0) -
hitman1028 #4534 tök mindegy ,hogy aragon rivális v nem,iberiai weddinggel ugyis megkapod az egészet -
#4533 azon én is csodálkoztam, amikor először játszottam a magyarokkal és utáltak a lengyelek:)))
-
Timakrisz #4532 Nálam Cseh mindig azzal kezd... legalábbis amikor figyeltem rá.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.08. 13:41:48 -
Lysandus #4531 Néha fura dolgokat prezentál. Mostani játékomban a interregnummal kezdett Cseh- és Lengyelország is, és nem volt lengyel-litván PU. Egymásnak is mentek már az elején. -
Timakrisz #4530 Hát nem találtam ilyen CB-t de nekimentem Hollandnak sima CB vel, és szarrá vertem őt és a szövijeit (ők a ligában voltak) aztán eltelt egy kis idő, és Katolikus lett az államvallás... maradt 3 elektor :D -
Timakrisz #4529 10 ből 1x bejön légy türelmes, ez olyan mint a magyar lengyel barátság... nem tudom, hogy 1.09 után miért inkább riválisnak lövi be a lengyelt...
-
wednes #4528 Én se láttam még életemben frendly Aragont, Kasztíliai kezdésnél.
Úgy már láttam, hogy más álllammal kezdek, pl: franciákkal és rögtön szeretík egymást, engem meg utálnak. XD -
KOXI22 #4527 Ezt nekem írtad ? -
winterpeti #4526 Szeva, már megkérdeztem egyszer, de akárhányszor indítom el castiliával mindig aragon, francia és angól rivállal kezdek és néha morocco is beszáll, azt irtad hogy aragóniának friendly ként kell kezdenie? -
hitman1028 #4525 hát én nem szeretek egy helybe topogni,lengyelek meg ha nem mennek ,nem kell erőltetni
ki kell várni ,mig belebonyolodik egy háboruba.és akkor lecsapni -
Lysandus #4524 Ha a ligák már megvannak, akkor katt valamelyik másik ligában lévő országra, és asszem a "religious supremacy" CB-t keresd. -
#4523 Dede, szeretem magam szopatni:)
Még 1.12-ben kezdtem, sikerült átmenteni cloudból localba így megmaradt a mentés és újra elővettem.
Az eleje hajtépően nehéz volt, a kutya se akart szövetségre lépni velem az Ibadi vallás miatt, de mostmár beindultak a dolgok, egész bátor lettem, bár Ottoderp-től is kell majd pár terület Arábia megalakításához, az még egy kellemes kihívás lesz.
-
KOXI22 #4522 Ja akkor bocs csak a ! jelel a végén furcsa volt . -
KOXI22 #4521
Nem nem tudtam akkor ezek azok a rejtélyes mínuszok nálam :( . Akkor azokat nem érdemes fel venni csak ha nagyon jó vagy akkor se ? Ki kapcsolni gondolom meg már nem lehet ?
A száraz földön szeretnék erősödni a vízen elég jó vagyok, limit körül van mindig a hajók száma így ha érőségben nem is de hajók számában elöl vagyok ott nem lesz gond . És igen megint katonai ideát akarok de a mostani ötösön van mindjárt 6 és még a következő ide lehetőségem meg lesz addigra a jelenlegi katonai ideám 7 lesz szóval nem lesz gond belőle . Az már inkább zavar hogy a lengyel litván unió is ugyan ezt fejleszti épen . Szóval már eddig is meg vertek ha neki is meg lesz nem tudom mi lesz . Plusz kicsit le maradok katonai pontokban . Kösz az infót . -
Szasza1397 #4520 Tudom azért írtam, hogy köszönöm :)