Europa Universalis IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tessék, bár tudom hogy neked úgy sem fog tetszeni 😄
Európa
Amerika
Ázsia

Európában Toulouse, Savolya és Normandia vazallusom, Burgundia, Portugália és Velence a szövetségesem.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Nekem hasonló problémám amikor volt, kiegyeltem a mentéseimet. Sokat gyorsult utána.
igazából csak térkép alapján látom,hogy ki minek örül, abból, hogy "jajdejó" nem látok semmit
meg van összahasonlítási alapom is, meg tényleg érdekel
másolj te is

Neked ilyen térképfétised van vagy mi? 😄

másolj térképet

nekem is volt ilyen...meg belassulok eszméletlenül, lassabban ment a játék mint a leglassabb fokozaton alapból 😄 16gb ram a lapiban, szóval az nem lehet gond...nekem akkor gyorsult be amikor beolvasztottam a hre pofákat és így kevesebben mozogtunk
próbálgatni kell, de valóban egy régebbi mentéssel fog csak működni...így ironmanezzen az ember 😊

szabii98
Úristen ezek az ottománok piszkosul op-k..
totál n00b vagyok, de velük rengeteg sikerélményem van(több mint kasztíliával és a franciákkal)

I met God. She's black

Nekem is volt egy korábbi játékomnál ilyen "kilépési" gondom, talán írtam is itt ezzel kapcsolatban. Bár nekem nem egy konkrét időpontnál, hanem 1-2 hónapos időtartamon belül lépett mindig ki.

Frissítettem, újratelepítettem a játékot, de egyik sem használt. Aztán egy régebbi mentést (4-5 évvel korábbit) töltöttem vissza, azután megszűnt a probléma.
Próbálj új mentéseket csinálni és onnan betölteni, vagy vedd lejjebb a időgyorsítást. Ha van egy jó saját save-d, autosave-eket töröld.

Mondjuk ilyet még nem hallottam, hogy konkrét időpontnál lép ki csak. Olyan van, hogy betelik a memória autosavenél elszáll.

1687 marcius 12-én kilép a program 😞((( Bármit csinálok előtte, leállok a haborukkal, fejlesztek/más döntéseket hozok 😞(( Kevés a 4 giga ram a sok egység miatt??? (i5-ös procim van)
térképet, nézzünk térképet

a lenyugvó napnak is van ereje 😛

37 múltam és ffi vagyok 😄 😛
térképet csillagom

Most colonizalom, és kezdem foglalgatnia kinai teruleteket+indokinat.
alapvetően nem látom a problémát, mármint a térképet...a brandenburg nem tudom mit jelent, az alap pártartományos országot vagy már valami nagyhatalmat
általánosságban: tuti kiérsz írekhez (claim nélkül nem akkora buli), de ha a tech, módosító jól áll, akkor igazából helyből kiérsz grönlandra (van ilyen koloniális térképmód vagy mi a franc, ott jelöli a távodat és kiírja a tartomány távolságát, ha jól emlékszem, tehát tudsz számolni is)...a probléma nem ez, hanem, hogy mire mész vele...tételezzük fel, hogy létrehozod kanadát és new brandenburgot...a new england nekimegy a nálánál kisebb new brandenburg kolóniádnak...elveri, meg tudod fogni angliával a háta mögött? mert ha nem, akkor a kolóniásdinak nincs sok értelme....még a török játékomban is veszített területet a kolóniám (igaz, a truceok miatt), tehát akkor érdemes menni, ha meg is tudod tartani

Pocok! Szerinted sem működik a kolonozilás?
zelgadis23 #3157
Tuvok
Erre máris mondok ellenpéldát: a franciáknak volt access-e Papal State-be, hadban álltam a franciával, viszont nem tudtam bemenni Avignon-ba leölni 2 stack-et, míg nem kértem access-t a Pápától.
Vagy másik: a 100 éves elején Provance-nak van access-e Burgundiába (ő szabadon járkált ki-be Calais-be), én viszont nem tudtam bemenni, amíg fel nem tornáztam a reput és nem kértem access-t.
Szóval mindegy hogy hívod, exploit vagy csalás, nem tudod megcsinálni, amit az AI igen.

hmmm...és én meg oldalakon keresztül elmélkedtem az autoaccessről...f@sza

Milyen csalás? A játék úgy működik, hogy ha te vkin keresztül kapsz military accesst, akkor a veled hadban állók is megkapják. Ugyanígy működik fordítva is, ha az ellenfeled megkapja, akkor te is megkapod.
Ez egy egyszerű exploit, amit csináltál.

Tuvok
Ó dehogynem, az AI csalását saját maga ellen fordítani ? A legszebb mind közül.

mondjuk érdekelne a térkép széle (=ázsia)

így viszont ez nem szép győzelem, nagyon nem

Tuvok
Nem olyan fura, az AI csal. De ezt az előnyödre tudod fordítani.

A lényeg, ha te hadban állsz valakivel, és kérsz access-t egy semleges országhoz, az AI akivel hadakozol is automatikusan megkapja.
Pl. ha a 100 éves háború kezdetén kérsz Navarrától access-t és átmész, a francia utánad megy. De ha továbbmész Kasztíliába, és még időben törlöd a navarrai access-ed, a francia nem tud utánad menni.
Ebből kiindulva, pumpálsz egy kis reput Burgundy-val, amikor megadja az access-t Calais-be csalod a franciát egy akkora hadsereggel, amivel kitartasz addig, míg az összes vazallja is odaér, majd Cancel access Burgundy-val. És láss csodát, ottragad. 😊

azt tudom, hogy nincs és nem kap accesst..bár így visszagondolva autoaccess burgundyhoz nem volt nekem sem...fura, hogy a gép ezt lépte mindenesetre

Tuvok
Hogy tudna ? Nincs military access neki.

h-h nem tud átmenni burgundin keresztül?

Tuvok
Hogyan nyerjük meg legegyszerűbben a 100 éves háborút ? Így, a teljes francia hadsereggel bezárva Calais-ba... 😄

influencet

NA, melyik ideát válasszam, hogy legyen esély WCre? (influence idea?)
Jelenleg mindenki pu alatt van vagy vasall, nincs ellenfél se foldon se vizen, csak az idő:

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.16. 13:09:16
Nem fog működni sehogy sem, Brandenburggal ne akarj kolonizalni...
A válasz az, hogy az oszmánok kikaptak a mamelukoktól. 😊

Az aktuális császár mindig nagy valószínűséggel örökli Burgundiát vagy ha ő nem, akkor az, akinek royal marriage-e van vele. Szerintem az osztrákok erősködtek a magyarokkal szemben és elvesztették a címet. Vagy visszautasították a területeket.

Akkor a kolonizálásnál (Brandenburg) marad a diplo tech fejlesztés, és ha van 20% colonial ranges advisor, illetve ideák.
Olvastam még valahol olyat, hogy az ír szigeten valamelyik kis államot vagy valamelyik norvég szigetet, Izlandot elfoglalni, corosítani és akkor megvan az ugródeszka Grönlandra. Ez működhet??? <#conf>
A corosításnál is a colonial range számít? Mivel claimot egyikre se tudok gyártani.

Mivel Brandenburg ezektől elég távol van, honnan tudhatom, hogy az ír vagy valamelyik norvég szigetet az elfoglalás után tudom-e corosítani?
https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads%2Feu4-development-diary-15th-of-may-2015.855973%2F
új kihívások
Ez így nem igaz, Irokézek, Mali, és egy-két afrikai állam westernizálódik, ha hagyják őket élni és akkor már vazallizalhatóak.
Tuvok
Bennem meg ez miatt. 1-0-2, 2-1-1, 1-0-1, ilyeneket gyártottak a Trastamarák amikor velük voltam. Erre tessék, az AI-nak jól megy...

nem tudod vazalussá tenni ,max protektorátus
nem elég
Még egy kérdésemre nem kaptam választ. Ha vazallizálom az 1-2 tartományos amerikai vagy afrikai bennszülötteket, akkor onnét számít a colonial range vagy csak a saját tartományomtól? (Vagyis a vazall elég-e a colonial range megoldására.)

Illetve érdemes létrehozni Poroszországot? A protestáns hitre megéri áttérni? (Németországot már sokszor létrehoztam, a poroszokat még sose, mert nem akartam vallást válatni.)
Én anno a HoI2-vel toltam sokat multiban, az sokkal alkalmasabb erre. EU-val is biutos jó lehet, de én 2 óránál többet ritkán játszom, multiban meg 4-5 órákat nyomnak le egyben.

custom nationökkel üres térképen egymást kergetni...azt megnézném

egyszer nekem is volt ,hogy hesse örökölte burgundyt.máig se tudom h miért
de ironmanba,ai bonussal,hardon,na az kihívás xd
multiplayerbe meg ha nem tetszik a dolog ,egyszerűen otthagy és kész
Na a mai játékom csupa játék (szívás) és mese:
Mi a furcsa ?😊 (kis segítséget adtam 😊 )

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.14. 19:29:43
En csak azt mondom hogy az igazan jo jatekos nem single playerben keresi a kihivast. Tul torott hozza a jatek. Elvileg az is exploit-nak szamit hogy ha kihasznalod az terrain ugy hogy oda csabitod az ai-t egy kecsegteto csataba aztab ket provinciaval arreb ott van az elsopro erosites.
Ezek olyan exploit-ok amiket mp korokben ismernek az emberek, es ki is van irva a szabajzatba hogy ban jar erte.
egy játék kb 40 óra,multiplayerbe meg nem mindenki ér rá mindig,egyet kihagysz ,és oda az egész terved.mert aki átveszi mondjuk tőled,az biztos ,hogy nem azt fogja csinálni ,amit te szerettél volna
Azért lássuk be, Portugállal 6 Admin 4 dipós heir azért az több mint amit kívánhatunk 😞
Ha fizetsz 50% esélyed van, hogy életben marad... ha imádkozol, akkor csak 25 😞
Kaptam egy 3-2-4 eset 😞(( brühühü 😞((
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.05.14. 19:09:45
Azért lássuk be, Portugállal 6 Admin 4 dipós heir azért az több mint amit kívánhatunk 😞
Most utálni fognak.. Fizetés? Nem imádkozás inkább?