10049
-
#4719 Indonéziában és a Fülöp-Szigeteken is van pénz dögivel :D -
hitman1028 #4718 arra kell hajtani h te érj oda először -
hitman1028 #4717 a sok pénz mexikóba és az inkáknál van,az arany miatt -
joki95 #4716 Eljutottam 1600-ig tobszor szetvertem az iberiai szovetseget de valahogyan mindig egymasra talalnak aragon 2X kerult kasztilia ala es most legutobb aragon nyomta pu-ba kasztiliat. Nem tudom hogy meddig maradnak a franciak szovetsegesek az nem zavarta oket hogy elvittem provance-t de az mar igen hogy oda adtam a vazallusomnak a balear szigeteket.
Nemsokara abba szakaszba er a jatek amikor 4 kulonbozo kontinensen kell haboruzni egyszerre.
Megeszem meg kelet afrikat aztan at ugrok a fuszer szigetekre onnantol kezdve lesz majd igazan sok penz.
Europa
Afrika
Del-Amerika
Eszak-Amerika
Vilag
Utoljára szerkesztette: joki95, 2015.10.16. 15:20:27 -
zombitibi #4715 Nem, én arra gondoltam, hogy a védekező fél anyaországa belép és ekkor asszem automatikusan téged is berántanak. Nekem még nem támadták kolóniámat, nem tudom, hogy működik a dolog védekező oldalról, támadóként én se tudtam csatlakozni. Ha egyedül nem bírnál az anyaországgal meg a szövetségeseivel, jobb ha te kezdesz egy háborút, mert x idő elteltével már nem fognak jönni a szövetségeseid. -
wednes #4714 Én is erre gondoltam, hogy ha baj lesz akkor valahogy csak be kell avatkozni.
Nem nagyon vizsgáltam, de olyan intézkedést, hogy direkbe abba a háborúba avatkozzak be, olyan opciót nem láttam (bár nem nézem csak saját kolónia interakciónál) Persze párhuzamos háborút tudnék indítani. De az meg sokkal kiterjedtebb lenne. -
hitman1028 #4713 mondjuk nem automatikusan,én már láttam olyat,hogy pu alá kerűltek,mégis kivált mindakettő -
#4712 10-es admin tech szinten lesz elérhető Spain megalakítása, ezzel egy kattintással automatikusan beolvad Aragónia és Nápoly is. -
Timakrisz #4711 Ha elég nagy lesz a birodalmad meg is örökölheted inheritagevel vagy mivel. -
barnetpowa #4710 Külön-külön tudod beolvasztani a két államot. -
Szasza1397 #4709 Ha Kasztiliával Pu vezető vagyok aragóniával aragónia pedig PU vezető nápollyal akkor ha én beolvasztom aragóniát akkor mi lesz nápollyal? -
zombitibi #4708 Ha nem vagy nagy fölényben, akkor azért számíts rá, hogy hamarosan háborúba keveredsz az anyaországgal.
Te is ráküldheted másik kolóniára, akár sajátra is vagy az indiánokra. Sajnos a kolóniák idegesítően szerencsétlenek, indián államok ellen is megszenvednek, csak nagy túlerővel képesek egyedül leverni valakit. -
hitman1028 #4707 újabb 100 év
a háborúk egyre hosszabbak és véresebbek lesznek
furcsa dolog történt,sztem ez ennek a modnak a sajátossága
normand antillákból meggalakult kuba,majd abban a pillanatba normandia kuba alá kerűlt pu ba
ill holland kolumbiából kolumbia és alá kerűlt hollandia
mindenestre furcsa h a kisebbik alá tartozik a nagyobbik
köztársaság lettem ,mert sztem hosszútávon az jön be,már alig vannak királyságok
flandria és sibir vazallus
Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2015.10.15. 19:18:21 -
wednes #4706 Ezt eddig nem is tudtam, hogy a kolóniák saját háborúkat folytathatnak egymás ellen az anyaországok bevonása nélkül.
Az én francia kolóniám megtámadta az angolt, mi meg nézzük szépen az egészet, hogy egymás között lerendezik. :) -
Lysandus #4705 Miért nem? -
pocoksari #4704 én nem tenném... -
pocoksari #4703 annyi kiegészítéssel, hogy ausztráliánál is van egy kolóniális régió, nem csak amerikában
és ha nem akarsz magadnak rosszat, akkor figyeled a gyarmatod overextensionjét, mert ha túl magas akkor agyonnyomja a kis beosztottad a lázadás...tehát túl sok területet nem adsz neki egyszerre... -
Lysandus #4702 Igen. Mondjuk én most már megvárom a következő akciót, az előző három részt is úgy vettem meg. (Mondjuk az EU II gyári lemeze nekem nem indult el, úgyhogy végig a virágossal voltam kénytelen tolni. :-D) -
hitman1028 #4701 ez az a játék ,amely megéri a pénzét -
Lysandus #4700 De van olyan is, amivel lehet ironmanozni. -
Lysandus #4699 Igen.
Vagy támogatod a függetlenségét (ha kitör a függetlenségi háború a gyarmat oldalán szállsz harca), nyertek, és vazallussá teszed. Akár szépszerével, akár erővel. -
Timakrisz #4698 Nagyon, én a Blizzardos játékaim kivételével majdnem mind ott vettem. Egy dologra figyelj, hogy ne kérj áfás számlát (vagy ha olyan nincs akkor a 10% vatosat kérd).
Hát jah igaz beszerezhetőek, de ha egyszer van fizetésem, és hetente legalább 10 órát játszom vele, miért ne vegyem meg? Olyan mintha a sört is lopnám a kocsmából :D (mármint ha nem venném meg)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.15. 15:06:09 -
hitman1028 #4697 vagy ha nem érdekel az ironman,achievementek vagy a multiplayer,bármelyik torrent oldalon garantáltan fenn van az összes dlc xd -
Arsenalll #4696 igen tudom, hogy lemaradtam az akciókról, de sajnos csak most van rá keret:/ Mondjuk amit Timakrisz linkelt azzal sokkal barátibb, 6000-ért dlc-k nagyrésze meg van, így már csak pluszba a Common Sense, Art of War és az El Dorado kéne, amik szintén beszerezhetőek olcsóbban. Amúgy ezek a digitális kulcs eladó oldalak mennyire megbízhatóak? -
Ntj #4695 Vagy lehet kapizsgálom már.... Szépen el kell venni először 5 területet egy gyarmati/független, lényeg, hogy egy olyan amerikai államtól amelyik "úgy lett kolonizálva". Azokból magot csinálsz. Létrejön egy saját független gyarmati államod azon a területen és utána szépen kell bekebelezni a többi tartományát, ami már a te gyarmati államodé lesz. Valahogy így gondoljátok?
Utoljára szerkesztette: Ntj, 2015.10.15. 13:53:23 -
Ntj #4694 Miért, ha megtámadok egy független nyugat-európai országtól elszakadt gyarmatot, akkor van olyan opció, hogy arra kényszeríthetem, hogy colonial nation legyen alattam? Vagy, hogy?
Utoljára szerkesztette: Ntj, 2015.10.15. 13:38:36 -
Timakrisz #4693 Megéri, amúgy hét végén tényleg nagyon olcsó volt, most http://www.allkeyshop.com/blog/buy-europa-universalis-iv-cd-key-compare-prices/ itt nézz körül anno én is itt vettem összes dlc kieggel együtt 6000ftért (eldorado wealth of nation common sense) -
wednes #4692 A nagy DLC kellenek, amik a játékmenetet befolyásolják és új dolgokat hoznak bele. Amire nincs szükség azok a skinek, zenék stb. -
Malarki #4691 Igazából -sajnos vagy nem sajnos- ez a játék pont az amin a DLC-k nagyon sokat dobnak. Én azt mondom, hogy a teljes élményhez a Wealth of Nations kell, a Res Publica kell, a Art of War kell, a Common Sense kell. A Conquest of Paradise és az El Dorado leginkább a gyarmatokkal meg az őslakosokkal foglalkozik, ezek annyira nem fontosak.
Egyébként pont lecsúsztál róla, mert most hétvégén volt baromi nagy leárazás steamen Paradox játékokra. -
Arsenalll #4690 Gondolkozok azon, hogy megveszem a játékot és az lenne a kérdésem, hogy tökéletesen elég, ha csak az alapot veszem meg + a Common Senset? DLC-k nem dobnak olyan sokat a játékon nem? velük együtt kicsit már drága lenne -
Timakrisz #4689 Dehogy kell, csak szépen lassan bedarálod őket, utánuk meg a gyarmataikat (akik jó eséllyel kivívják a függetlenségüket addig). -
Ntj #4688 Azt odáig értem, hogy vazallizálni kell a nagy gyarmatosítókat... De mire pl. egy Spanyolországot vazallus méretbe háborúkban lekicsinyíted, nem félő, hogy a nagy gyarmati államai függetlenséget hirdetnek? Vagy figyelmeztetni kell a gyarmati államokat? -
Lysandus #4687 Pontosan. Egyedül úgysem tudná kolonizálni az ember az összes lehetséges területet. Jól jön a "segítség". :-) -
pocoksari #4686 azt kell nézni, hogy kié a kolónia a játék végén és nem azt, hogy ki kolonizálta :)
csinálja csak ő...úgyis "nekemadja" -
hitman1028 #4685 ha a tartomány kb 1500 lakosú ,akkor már érdemes katonát kűldeni oda -
wednes #4684 A "távcsöves" felfedezi a partvonalat. De nem rögtön láthatóak a part menti provinciák. Van, hogy 2-3 út is kell ugyanarra a tájegységre és ekkor "előjönnek". A szátazföld belsejét meg konkvisztádorral lehet felfedezni.
Kolonistát meg oda tudsz küldeni, ami elérhető távolságban van tőled, "colonial range".. Az egy idő elteltével elfoglalja a területet, persze függ attól mennyire ellenségesek a helyi lakosok és milyen erővel támadhatnak. Van ahova katonákat is kell vinni, mert különben elpusztítanák a kolóniát, vagy nagyon hátráltatják a 1000 fő elérését. -
#4683 Hány évesen is adja a Die please die! achi-t ? :) -
Szasza1397 #4682 kasztiliával elfoglaljam portugáliát? amugy a gyarmatosítás ugy megy hogy kiküldöm azt a távcsöves fickót :D aztán felderít egy területet oda meg küldök colonizálót?
(és egy kép : nem lesz mostanában nagy britannia)
-
hitman1028 #4681 egy kis érdekesség
-
Timakrisz #4680 Vidd fölé az egeret a vallási jelnek, és meglátod mennyi + - od van a térítésre, és mennyi ideig tart. Én olyat ami 100 hónapnál tovább tart neki sem állok.