Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Produktum bónuszos épületet aranyra nem lehet húzni, de a "produkálást", a termelést lehet fejleszteni dipo pontokból. Igaz egy szint felett kimerülhet a bánya.
Egyébként van nyugatosodás döntés is a magyaroknak (valószínűleg a lengyeleknek is?). Tehát meg lehet úszni egy döntéssel a nyugatosodási folyamatot. "Mindössze" 10-es admin level kell hozzá, no meg Bécs, Prága, és Gdansk (Danzig) elfoglalva és core-osítva. :-) (Jobban belegondolva ez nem biztos, hogy megéri, de nem számoltam utána.)
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.06.13. 14:18:30
Nekem mindig felváltva volt AMD/intel cpu-m, és mindig meg voltam velük elégedve, de jelenleg a kékek elhúztak, ami az áraikban is látszik!
MSI B450M bazooka, r5 3600x, rx 6800, 16GB DDR4 hyper X, 3TB HDD, 240GB SSD, FSP Hydro 600W, CM mastercase pro 3 These mountains will stand forever ...you can`t destroy them...
Melóhelyen 8350 esem van, a kollégámnak i5 3330, tervezőprogramokat használunk, a 8350 simán odaver neki. Baráti körben meg többnek van 6300-asa azok meg az én i5-750 esemnek vernek oda simán. Szóval ár érték arányban messze jobb választás az fx, főleg, hogyha azt nézzük, hogy egy i7 csak 14-18%kal gyorsabb/jobb és 2x annyiba kerül.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.06.12. 16:40:47
ez így azért nem igaz, kb az fx6300=i3 (3xxx/4xxx), fx 8350=i5 (3xxx/4xxx). Sajnos az i7-re az AMD-nek még nincs válasza, talán jövőre a Zen architektúrával, legalábbis még bízok bennük! Én 2 évig használtam a 6300-at (4ghz-re húzva), most tavasszal cseréltem le, és bizony érezhető a különbség!
MSI B450M bazooka, r5 3600x, rx 6800, 16GB DDR4 hyper X, 3TB HDD, 240GB SSD, FSP Hydro 600W, CM mastercase pro 3 These mountains will stand forever ...you can`t destroy them...
A baj az, hogy még most is csak az 1magos teljesítmény számít, már régen rá kellett volna feküdniük arra, hogy több magra optimalizáljanak, elvégre nem mindenkinek van pénze 4-4,5ghz-es i7-re!
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
EU4: Clausewitz 2.5 Engine
HoI4: Clausewitz 4.0 Engine
Hol4 is erre épül??
Én egyébként még vmikor 2002-3 körül kezdtem az EU és HoI sorozatot, de ilyesmi problémával valahol a 3. részektől kezdve találkoztam (+Victoria2), előre félek, mi lesz a HoI4 esetében...
Nem egeszen ertem mi a kulonbség a kieg dlc illetve a content pack kozt.
Vagy eloszor kellene az Art of war aztan az el dorado majd a common sense ?
pocok.: nem lett meg... maradt 4 civilizáció, pontban senki, de a térképen igen... nem voltam elég agressziv és jó nagy hülyeségként csináltam sok vazallust, hogy ne legyen overextensionom, és nem sikerult idoben mind annexalni...
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.06.11. 17:08:27
Mi van ha betámadsz a HRE-be?
A franciákat most irtják éppen ilyesmivel. Jókora területtel indult, de már nagy részét megszállta 3 szövetség, amik között mindegyikban van HRE tag.
Angol parlament is jó, küldetések jutalmai is végre színesebbek, franciák le lettek nerfelve a vérbe, angolok meg kapnak missziót a perszonálúnióra. Ez utóbbit megléptem, gőzhenger kivasalja a kékeket, únió, mínusz 100-75 agressive expansion Lisszabontól Kamcsatkáig, megakoalíció, világháború, jókívánságok a készítők és édesanyjuk intim kapcsolatának létesítése céljából, exit game.
Britanny Annex költsége erősen megugrott. A 4 tartományt 510 diplo pontért, 13 év alatt tudom annektálni. Előzőleg a sokszor ekkora Tlemcent kötöttem meg ennyiért, vagy a sokgyarmatos portugálokat...
100-200 pont körülre emlékszem korábbról.
Az uralkodóm Tudor Henrik, akinek lett egy örököse, Elizabeth (történelmi hűség ftw), 1-1-2, szóval tré. Születése után EGYETLEN HÓNAPPAL elment vadászni és Hunting Accident-ben meghalt.. Ugyanabban a pillanatban új örökös születik... Elizabeth, 4-5-2-vel...
Heh. 😄
Viszont a harcrendszert (Fort-ok), a parlamentális rendszer, meg a provinciális development rendszer nagyon tetszik.
Mellesleg nálam most 31, úgy hogy minden vassalja megvan és angoloké normandiai provincia és Calais is.
De miért nem kapcsoljátok ki Steam-be, hogy ne tartsa naprakészen az adott játékot?
Lenyomjátok az adott játékot és utána be lehet kapcsolni a frissítést.
Hova tűnt az összes mentésem?
Tegnap még megvoltak, ma reggelre eltűnt az összes.
Még a nyelvválasztást is újrakérdezte a gőzgépes változat...
És még egyéb változások is voltak.
A franciák vazallusai be vannak olvasztva, az angolokkal békében élnek, 1450-ben megvan az Iberian wedding, a kisebb államok szövetkeznek mint állat. 46-ra Britannia szövetkezik Savoy-al, '49-re Granada Marokkóval és az Ottománokkal.
'50-re a frankok már négyfrontos háborút vívnak.
Kicsit változott a kép...
Utoljára szerkesztette: inkvisitor, 2015.06.10. 07:47:55
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Apropó flame generálás: törököknél milyen ideával érdemes kezdeni? <#vigyor>#vigyor>
Utoljára szerkesztette: OGMontana, 2015.06.07. 22:46:47
I met God. She's black
kis helyzet jelentés,mert új dlc miatt nem biztos hogy betudom fejezni
champagne,nevers,burgundy ,norvégia vazallusok ja és provence
cél portugália és aragon elsősorban
braziliát már felszabaditottam portugália alól
mivel a gyarmatositó államok mind kilőve csak én meg portugália van jelen ill holland próbálkozik még
Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2015.06.07. 14:05:50
Ez micsoda?
ez történik ha felzabálod Burgundy-t és fél európa koalícióba lép ellened, és aztán még az angolok is megtámadnak

I met God. She's black
érdekes az új dlc nem a 100 éves háborúval kezdődik

I met God. She's black
Ám most tudtam meg hogy a Victoria 2 nek ugyan az a cég és fejlesztő csoport volt az alkotója mint az említett két másik játéknak. És történelmi időrendben pont a EU 4-et követné. Felmerült bennem a kérdés. Vajon voltak-e olyan remek emberek, hogy ennél a két játéknál is van erre lehetőség? 😄
Bump: hogyan lehet gyors lengyel-litván PU-t létrehozni? 😊
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.06.03. 13:49:33