10049
Europa Universalis IV
  • --deathstroke--
    Mi kell ahhoz hogy szétessen Burgundy? Hogy lehet ezt az eventet előidézni?
  • geo91
    :D

pusztuljatok lázadók
  • Timakrisz
    Ja és persze egy tipikus: "rossz válasz" is közbejött :D
    (sajnáltam a 200-200-200 admin dipo military pontot... de utólag már megbántam, levertem, de sokáig tartott és 2 finn tartomány fel is szabadult :) )
  • Timakrisz
    Na egy dolog miatt megérte elbukni a francia PU-t: mivel a franciák manapság baromi erősek én 1.08? óta nem láttam Revolutiont, így viszont meg kipipalhattam a This Revolution Was Crushed Achit :)
    És a szinte lehetetlen ;) achit benyomtam a vége előtt (mivel még 1-2 háborút bevállalok, de nem szeretnék kicsúszni az időből):
  • Timakrisz
    De, ugye bePUZtam őket warban, csak harcoltam a másik fronton is, elfogadta a PUt és itt szállt el az agyam, mert a 35ezres revolutionar army kb 1 !!!! Hónap alatt beütötte Párizst, esély nem volt odaérni :(((
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.23. 21:57:38
  • Ntj
    Na hát akkó' ez is meglenne. 1630 hát... még ezt az achit szerintem a XVI. században is meg lehet csinálni, mind1 a lényeg, hogy kész van. Jó lenne a maradék területeket elfoglalni csak alig van olyan HRE tag aki ne lenne koalícióba ellenem persze Ausztria is koalíciótag, ha ők nem lennének tagok akkor még sima ügy lenne. De ha sikerülne azért elfoglalni jogos területeimet, asszem még lenne ám Tschüs Italien! (ezt a német tudást... xd).
    döntés
    1630. augusztus 7.
    Utoljára szerkesztette: Ntj, 2015.11.23. 21:45:43
  • joki95
    Ez nem csak akkor tortenik hogy ha a lazadok nyernek?
  • Timakrisz
    Kicsit odébb colonizász egy columbia vagy california területhez tartozó provinciát
  • szabii98
    Japánnal játszom. Ha Japanese Mexico mellett vannak a Brittek, arról nemtudok én lewesternizálni, ugye? Közvetlen nekem kell mellettük lennem. Elb*sztam az egészet így, mert létrejött a kolónia mire észrevettem, hogy tudnék westernizálni...
  • Timakrisz
    Na ez még durvább, bevállaltam a -3 stabilityt és visszaállítottam az Uniót, de amint békét kötöttem 1 hónap telt el és szétdobta megint... most mit csináljak???
  • Timakrisz
    Nem hiszitek erre mi történt :D ilyen nincs :DDD
  • Timakrisz
    Na ezt a lehetőségát már nem fogom hagyni elmenni (Közben azért a Habsburg ház hozta a formát :D (jobb lent achi :) ) )
    THIS IS SPA...THE EMPIRE!!!! :)

• pocoksari
    nekem is egy 3*osom van max., pedig nem lehet mondani, hogy nem vagdalkozom
  • Timakrisz
    Ja régebben minden sokkal könnyebben ment :( a PU szerzése békés úton, a HRE reformok véghezvitele, és a coresítás is :) Mondjuk az 1.0 hoz képest szerintem sokkal izgalmasabb a játék. Ami megint felhúz: Colonial Nationok mind 3* os tábornokokkal futkoznak, nekem meg defense offense quality mind ki van téve, folyamatosan 60+ os az army traditionom (mert kb egyfolytában háborúzok, és egy nyavajás 2*os 3/4/2/2 nél nagyobbat nem bírtam jobbat gurítani, ezek meg 4/6/3/3 akkal mászkálnak...)
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.23. 08:28:43
  • pocoksari
    nofene az jó
    a játék korai verzióiban még azon alapult a stratégiám...magyarokkal igen finom kis birodalom jött össze :D
  • Ntj
    Mikor kezdted a játékot? Mert hát igen, ha még új vagy akkor érthető. Kezdőként meg kell még szokni a játékot. Törököknek később pont az az erősségük, hogy nem olyan jó a seregük mint egy német hercegé vagy a franciáké morál fegyelem stb... ügyileg. A törökök túlerővel tudják ezt pótolni. :)
  • Timakrisz
    Bocs de akkor nagyon béna vagy... oszmán a legerősebb 1600 ig, (odáig már westernizálódnod kellene). Milyen ideákat vetteél fel? Küldj egy screenshotot (country fülről, és a hadseregről).
  • Skyvolker10
    Miért van az, hogy az oszmánnal vagyok és a seregeim mindenkinél sokkal gyengébbek 1680-ban vagyok.
  • Ntj
    De jó neked, hogy ilyen szapora a dinasztiád, hogy mindenhova eljutnak. Nálam már ott kezdődnek a gondok, hogy egyáltalán az én dinasztiám legyen hatalmon egy adott országban. Bár Habsburgokról beszélünk, szóval meg se szabad ilyen esetben szólalni. :D
  • Timakrisz
    Na meguntam, hogy már a 7. PU megy el :D Befoglaltam Claim Thronevel Portugáliát... enyém lett a világ 1/6-a :D
  • hitman1028
    nem tartalmazza
    itt az összes patch és verzió szám
    http://www.eu4wiki.com/Patches
  • Ntj
    Néhány coalition wart azért át kell vészelni. :) Persze menne ez coalition war nélkül is csak akkor meg ilyen 20-30 éves békék és nem 1871-re akarom én Németországot :D
  • Timakrisz
    Germany tényleg levezetős achi, nekem anno elsők közt lett meg, gondoltam kipróbálom és sima liba.
  • Timakrisz
    Nem az van, hanem volt 4 lehetőségem: Sima conquest, purge heretic, nationalism, és imperialism... és persze a nationalism nem nekem szolt hanem a vazallomnak, siman ranyomtam imperialism helyett :( igy meg kemeny dipo pontokba kerultek a teruletek :(
  • ACi000
    Sziasztok!
    úgy döntöttem rászánom magam a negyedik részre a három után. Lenne néhány kérdésem:
    - a common sense tartalmazza-e az összes előtte kiadott nagy kiegészítőt( a háromhoz ha jól emlékszem a divine windnél volt ilyen kiadás)?
    - ha nem akkor verzió számok változnak-e a kiegek felrakásával vagy csak a patch-ek módosítanak rajta? ( módok miatt kérdeztem)
    - játszik valaki a MEIOU móddal?
  • Ntj
    Hát na... :D
  • Ntj
    Mellesleg a dracula kísérletek után a patch-ig inkább valami könnyebb achinak láttam neki. Form Germany így áll:
    Észak-Amerika
    hiányzások
    Európa
    hadsereg Mellesleg azért annyira kevés minden országnak mind maga a sereg mind a manpower, mert két baromi nagy háborún (egy koalíció war ellenem ill. a vallásháború) van túl Európa. Persze mind a kettőből jól jöttem ki, bajorok kisebbek voltak a koalíciós háborúban adtam is nekik osztrákoktól magterületet. Pont jól jött ki mert ment a coalition war ugye 3 nagy szövi (dipó térképen látható, hogy kikről is van szó) mellettem és közben üzentek hadat a csehek (protestáns unió vezetői) savoynak (katolikus liga vezetői) így a CW nem lépett be a vallásháborúban sem a kirobbanáskor, sem később. :)
    vallás
    dipó
    Utoljára szerkesztette: Ntj, 2015.11.22. 14:01:46
  • kissssss
    áhh még véletlenül se... :DD
  • Ntj
    Nem kapkod az ember. Csak megnézi, hogy ki lépne be ki nem és véletlen nyom egy entert. Semmi kapkodás nincs benne. :D
  • kissssss
    egyszerű a megoldás..... nem kell kapkodni.
  • Ntj
    Nekem ez a kedvencem, már hányszor volt velem ilyen. Tekerjetek 4:20-ra.
    hadüzenet....
  • Timakrisz
    Tiszta ideg vagyok, igazán lehetne egy visszacsatolás pl a háború indításánál, vagy a send insult opciónál: Biztosan ezt-azt akarod tenni? Már negyedszer baszom el, hogy improve relation helyett send insultot nyomok, meg hogy a 3-4 fajta hadüzenet helyett a legrosszabbra kattintok :(
  • pocoksari
    én PUt már évek óta nem láttam/kaptam :(
  • Ntj
    Igen az nekem is a kedvencem amikor még 60-70 körül nagyon aktívak és azért is csinálnak egy gyereket. :D Főleg, ha az uralkodó nő. Portugáliával egyszer egy 71 éves NŐI uralkodóm volt és már tudtam, hogy dinasztiaváltás következik. És akkor születik egy fia a 71 éves nőnek a XVI. században és jön a 15 éves régens.
  • Timakrisz
    ÁÁ ne is mond 1x tudtam vele háborúzni :D ez a rohadt reformációra ment el minden időm, hogy lenullázzam a heretic princeket (végül is csak miattuk nem megy a reform, de mikor kitört a reformáció kb 23-25 herceg váltott vallást :(( ). Most már bármikor rányomhatnék az uccsó reformra, de majd a legvégén :) Jól jön a sáskahad :)) Végül is 3 Hercegség nem csatlakozott, ők maradtak protestánsok, de 1-2-2 tartományból álltak, szóval nem nagy gond. Viszont nem tudom mennyire sejtitek mekkora buzi nagy lett Litvánia (+a lengyelek) hát a játék végéig elleszek velük :) Bár már nem ellenfelek.
    Ami felbasszta az agyam: 1. már a 4. v 5. reagency councilem ketyeg és mind akkor ütött be, amikor 1-3 éves volt a heir.
    2. 4 állammal (ebből Francia Spanyol 2x is) lett volna esélyem PU-ra (Moszkva, Francia, Spanyol, Skandináv) , de még 55-62 évesen is lepotyogtattak egy örököst :(( a Gyökér angolok meg egyből bepuzták aragont :(
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.11.21. 21:54:43
  • pocoksari
    kína túl nagy...
  • Lysandus
    Ő az utolsó a sorban.
  • Lysandus
    Gratulálok!

Velencét még meghagytad? :-)
  • Timakrisz
    Pocok nem tudom hogy csinálod, de ez is meg lesz...
    Viszont most a HRE achi felpiszkált, és rávetettem magam. Alakul :)

• pocoksari
    1650:
    térkép
    dipó
    gazdaság
    sereg