10049
-
Timakrisz #5599 Hol tudom bekapcsolni 1.14 alatt az ironmant? -
Timakrisz #5598 Ez egész szépre sikerült. -
joki95 #5597 Genoa 1821
Dip map
Income
Fin
Kovetkezonek neki allok az aranyhordaval felegetni europat majd tomegmeszarlas utan atkonvertalom oket felsobrendu tatar kulturara. -
kissssss #5596 ppfff lol :D -
joki95 #5595 -
Ntj #5594 Akkor már értem, hogy miért így alakult. Na akkor legalább a lengyelek nem jönnek be, ha megtámadom Litvániát, vagyis valami másik szövijét. :) -
#5593 Na, a tegnapi multihoz a lengyelekről: a litván PU már nem döntés, hanem egy event rögtön az elején, két választással: PU Litvániával és Elective Monarchy, vagy normál királyság normál királlyal. Ezek szerint utóbbit választotta. -
hitman1028 #5592 ott van h mutassa a nem kompatibilis mentéseket,ott meglesznek -
Arsenalll #5591 Nekem nincs benne a játékban a mentés, pedig a mappába meg ott van -.-' -
Timakrisz #5590 Elcsesződött az ironman nektek? Vagy bejött a másolás trükközés? -
pocoksari #5589 a vége lesz az érdekes...kíváncsi vagyok hogy haladsz majd...sacc. 1775ig meglesz nekem a wc ;) -
#5588 A "Relative strength of alliances" kapcsoló funkciójára kíváncsi lennék, mert ő csak Sienával, én viszont a franciákkal, osztrákokkal, csehekkel és a harcipápával is szövetségben vagyok.
A Relative worth of province a Development háromszorosa, ezt kisakkoztam. A Core hiánya -20, de ha van, akkor nincs plusz kapcsoló, csak a -20 tűnik el.
A bantuk azért fosósabbak.
-
joki95 #5587 Ha nem hasznalod a reduced overseas coring cost-ot soha nem lesz belole wc -
hitman1028 #5586 legnagyobb kűlönbség a patch és a dlc között a diplomáciánál a harmadik fűl,mondjuk pont az a leglényegesebb xd -
hitman1028 #5585 én még azért kivárok a modokkal -
Arsenalll #5584 dipoanexet túlságosan hanyagoltam. Indiába hamarabb bele kellett volna csípni. Illetve volt pár gyerekbetegség a háborúk során, sokszor hülyén kértem el területeket. Úgy érzem benne maradt ebben a játékban vagy 300-400 development, azzal azért megközelíteném a te 4200-dat:D -
#5583 A TBARW Transparent political mapmode mod frissítve lett, már működik, viszont elég furán néz ki :/ -
pocoksari #5582 mit csinálnál másképpen? -
Arsenalll #5581 Török
Istenem, de hülye vagyok... Figyelmetlen voltam és sikerült hadat üzenni egy olyan nemzetnek, akivel béke csak 1 év múlva jár le.:S Pedig már örültem, hogy nem kell minden percbe figyelgetni a lázadásokat, de most vagy 3-4 évre jól megszívattam magamat. Ráadásul nagyon érik egy regency council is. (65 éves uralkodó, 1 éves örökös)
Amúgy összegzésképpen sztem nem állok olyan rosszul, főleg hogy ez az első wc próbálkozás, de azért lenne, amit másképp csinálnék. Nem hiszem, hogy sikerülni fog, de most már kíváncsi vagyok meddig jutok el. Többi ország is próbál kicsit a kezemre játszani: Nincs Commonwealth. Lengyel-Litván rendesen lefoglalja az oroszokat, Franciák 30 ezres seregnél többet nem tudnak kiállítani, spanyol nem lesz, illetve nem látszik, de Ming szétesett vagy 20-30 államra... -
Ntj #5580 most :D ts3.hostingbazis.hu:5038
-
hitman1028 #5579 a custom nation achikat lehet custom térképen megcsinálni v csak sima térképen? -
hitman1028 #5578 mikor?
-
#5577 Nem gyüssz multizni ? -
hitman1028 #5576 ja,már megvan -
hitman1028 #5575 melyik mappába van a cloud? -
hitman1028 #5574 de az ironman is kűlönböző modokkal volt ,gfx overhaul ,tbrw meg stb -
#5573 Na, új patch-el és DLC-vel a Local Ironman mentések működnek, a mentéseknél Ironman-nek írja, a Play-nél viszont azt, hogy a mentés "editált", vagy "másik user"-é. Szóval nem tudom most mi van
Az egyik mentésemben közel vagyok egy achi-hoz, majd kiderül adja-e.
Cloud-ot nem próbáltam, lehet mennek azok is, legfeljebb át kell tenni Local-ba. -
hitman1028 #5572 most várhatom mig a modjaimat,amit használok frissitik 1,14-re xd -
Lysandus #5571 A nem HRE tagok közül Kasztília vagy Spanyolország lehet csak a befutó. -
hitman1028 #5570 ha a császárok a csehek,akkor ez nem ritka esemény
az a ritka,ha olyan kapja meg,aki nem császár és nincs a hre-be -
Lysandus #5569 Két esemény van. Ha harcban hal meg a burgund király, vagy ha örökös nélkül. Az első jobb, ugyanis Burgundia PU-ban van három németalföldi állammal, és ha csatában hal meg a király és bekövetkezik az örökösödési válság, akkor Burgundia első lépésként automatikusan megörökli (inherit) mind a három hercegséget. Míg a második esetben nem. -
Ntj #5568 Olyat, hogy a cseh örököl már láttam, de olyat még soha, hogy a Holland ill. Brabant tartományokat ne kapja meg. :D Nyilván azok kiszakadtak Burugndyból, de ez tényleg nem olyan nagy szám. :D Kövit akkor tedd, ha az aztékok szerzik meg. :D -
Lysandus #5567 De ez meg nem olyan nagy szám! :-DDD -
Timakrisz #5566 NA AKKOR ILYET TUTI NEM LÁTOTT SENKI!!!! :D
-
Lysandus #5565 1.14-et még nem ismerem, nyilván eddig is megpróbált blokkolni a flottájával, de nem mindig állt ott, amikor kikötött át lehetett surranni. Valahogy csak meg lehet most is oldani. (Folyamatos blokádot a valóságban is csak a XVIII. század végén sikerült felállítani. A briteknek, amikor a Trafalgari csatában megsemmisítették, elfogták a francia-spanyol hadiflottát, de a attól még a megszálló francia sereg ott várakozott a csatorna túlsó partján. Akkor dolgozták ki annak a módszerét, hogyan lehet állandóan járőrözni, hogy megakadályozzák az átkelést.)
Velence eddig end node volt. Szerintem most is az.
Ha a HRE visszaállítására hajtasz, akkor az az érdeked, hogy minél több állam legyen a birodalomban, tehát a birodalmon kívül terjeszkedj, a birodalmon belül pedig tartsd fenn a rendet. -
Sgnk #5564 Ok, akkor nem engedem kilépni őket.
Velence kicsit macerás, mert nem tudok bemenni Veneziába.
Ráadásul az 1.14be ez van: No longer possible to pass through a canal if you're at war with or embargoed by controller
Bár én eddig se tudtam átmenni, ha a Velencei flotta (ami a kezdetekkor sokkal nagyobb mint az Osztrák) blokád alatt tartja azt a részt.
Brescia dolog jó ötletnek tűnik.
Úgy emlékszem Velence nem end node (legalább is mintha mentek volna kifele is nyilak a node-ból)
Kisebb osztrák tartományokat érdemes vassalizálni? (Asszem Hesse idegesített fel mert sokszor Emperor aspirán volt)
-
Timakrisz #5563 Kicsi nagyon, amikor már nagy volt a birodalmam, akkor is csak pár % volt :( -
Lysandus #5562 Érdemes. A birodalmi tekintélyed (imperial authority, IA), amin a reformok elfogadása múlik egyik lényeges összetevője, hogy hány hercegség van a birodalomban. Minél több, annál jobb. Ráadásul ha hagyod őket kilépni, akkor előbb-utóbb elkezdenek birodalmi területeket csipegetni a gyengébb szomszédoktól. A nem birodalmi tag kezén lévő birodalmi terület pedig csökkenti az IÁ-t. Ha akarod Velencét be is tudod léptetni, ha az utolsó tartománya Brescia, akkor kénytelen oda tenni a fővárost, ergo belépett a HRÉ-be, azaz plusz egy tagállam.
Rómával próbáld meg a vazallussá tételt, hátha bejön.
Velencét ne hagyd meg Velencének, vedd el core-osítsd és tedd át oda a fő kereskedelmi kikötőd. Megéri. Később átrakhatod majd Genovába is, ha már ott tartasz. Mind Velence, mind Genova úgynevezett "end node", Bécs meg nem. Velencébe és Genovába csak folyik be az üzlet, de ki már nem megy onnan semmi. Bécsre ez nem igaz. -
Lysandus #5561 Mennyi esélye van az osztrákoknak, hogy a cseh PU-ból inherittel jönnek ki? Mert ha egy HRE-tag inherittel - és nem ingetgrate-tel - szerez meg egy választófejedelemséget, akkor megkapja az elektori címet is. -
Timakrisz #5560 25 év alatt 2 örökösöm halt meg...
Sgnk, én a visszacsatolást úgy értem, hogy szépen lassan egyesével visszafoglalod, mivel már HRE-n kívüliek lesznek, ezert nincs akkora AE utánuk. De csak kb 2-4 oldalt lapozz vissza postolgattam egy ironmanes HRE "helyzetjelentést" screenshotokkal. Cseheket azzal az eventtel tudod PUzni, amit linkeltél.