10049
-
hitman1028 #5639 mai játékba litvánia megpróbálta a függetlenedést lengyelektől,ó -
#5638 Hotfix 1.14.2:
- Added missing superregion scope trigger
- Dialogs once again will not unpause the game when they are closed
- Dishonoring a Call to Arms now correctly decreases Trust.
- Fixed a CTD related to monarchs.
- Fixed allies in war not getting Aggressive Expansion when getting provinces.
- Dynamic Province Names now work as expected again. -
Timakrisz #5637 Nektek nem dobja ki ezt ahibaüzenetet, ha kiléptek a főmenübe:
Failed to create graphics device -
Plafoon #5636 2 játékot kezdtem el eddig, mindkettőben szövik voltak a törökök és a csehek.. -
Lysandus #5635 Így működik, köszi!
Lehet, hogy ők a lovagok, akik azt mondják, hogy Xiiiiiiiii! :-)
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.12.04. 16:36:45 -
hitman1028 #5634 úgy látszik már ez is lehetséges
-
Timakrisz #5633 Ez a lefagy a játék és kidob + cloudban elveszika mentés nekem is volt 2x patch előtt :(( -
Timakrisz #5632 Kipróbáltam úgy jó, hogyha kimásolom : kép urljének másolása, és ha ezt nyitom új ablakban akkor már frankó. -
Ntj #5631 Ne is mond a bugot. Ma gondoltam neki állok egy időigényesebb és egy kicsit nehezebb achinak, a holy trinitynek. (asszem így kell írni :D) Tök jól megy minden kiátkoztam franciát, szóval nagy szarban volt, mindenki betámadta. Bent voltam a birodalomban szépen, de óvatosan terjeszkedtem. Erre bedob Brandenburggal kapcsolatban valami hülye eventet amit nem tudtam "leokézni" majd idő után eltűnt a kép, erre lefagy a játék... -
hitman1028 #5630 úgy döntöttünk h újat kezdűnk,mert sok volt a bug -
#5629 A zoom-ra nem tudok mit mondani, nálam működik.
Légyszi próbáld meg új lapon/ablakban megnyitni a képet (pl. középső gombbal, vagy jobb klikk és megnyitás új lapon), úgy közvetlen linkről nyílik meg, nem az SG-s alumban. -
Lysandus #5628 Munkahelyi gépemen én se látom. És a zoom sem csinál semmit.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.12.04. 12:35:14 -
#5627 Zoom-ot használva tökéletesen olvasható. -
Timakrisz #5626 Ez látszódik a melóhelyi 21,5" osomon, de az otthoni 24"oson se sokkal jobb, és nem tudok nagyítani sem rajta, ez a "teljes nézet"
-
#5625 Nem teljesen értem a metódust. Kisebb monitoron a nagy képnek nem nagyobban kellene látszódnia ? -
Timakrisz #5624 AZ az igazság ne nagyon tégy fel képet, mert annyira mütyür, semmi nem látszik belőle. Sajnos a csóró többségnek (99,5%) nincs jobb felbontású gépe a HD-nél :( 21"-24"ban... -
Ntj #5623 Áhh... Nooo... :D Pár évre hagyom ott az országom és már bocsánat a kifejezésért, de az AI egyből szétbassza... Mindegy nem lesz nehéz a függetlenedés, de azért -1 stabilityért lesz hűbéresem ez a Theodeoro... :( Mellesleg itt szeretnék elnézést kérni mind a hármótoktól, hogy elmentem, csak nagyon rosszul voltam. Konkrétan játszani nem volt erőm, most is meg vagyok fázva, de remélhetőleg ma (vagy amikor legközelebb multizunk) minden rendben lesz. Még egyszer bocsi. :( -
#5622 Na de mégis ki a túró az a Xi ? :D
-
hitman1028 #5621 kezdtem egy próbajátékot,tapasztalok pár furcsa dolgot
franciákkal,szerencsére a clergy nem olyan mint angliába,itt sokkal lojálisabbak xd
ottománok betámadták genovát chiosért,nem értem mégis mire számitottak xd
illetve ilyet se láttam még
-
#5620 Ntj mit szól ha meglátja ? Szegény országa hova sodródott... :D -
hitman1028 #5619 ugy h bugos a játék kicsit xd -
#5618 Ez mégis hogyan lehetséges? :D :D -
--deathstroke-- #5617 Mai multi: -
hitman1028 #5616 http://www.eu4wiki.com/Downloadable_content
mindegyik ad valami pluszt -
Skyvolker10 #5615 Valaki összegezné nekem, hogy melyik dlc-ket érdemes megvenni és azok mit adnak a játékhoz? -
#5614 Javították az eltűnős dolgokat, ami nálad volt. :)
A Fort-ok Zone of Control-ját, a nem öregedő örököst, az előző verzióból átvett mentésekben kikapcsolt achi-kat, a generálisként tovább élő halott királyokat, meg az Estate-eknél is talán kevésbé lesz idegesítő a lázadás. -
hitman1028 #5613 https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/hotfix-1-14-1-checksum-e78b.894642/ -
hitman1028 #5612 máris jött egy javítás xd
-
#5611 A GFX Overhaul mod látszólag rendben működik 1.14-ben szimplán a verziószám átírásával a .mod fájlban. -
joki95 #5610 Eventekkel, ha penzt adomanyozol nekik vagy ha teruletet adsz. -
joki95 #5609 Nekem egyenlore nagyon tetszik. Igaz hogy allandoan haboruznod kell de rengeteg manpowerhez tudsz hozza ferni. Ugye a tribe estet alabbol adja a plusz 50% bonuszt a teruletein plusz meg -10 viszonyert egy nagyobb csonkot ad egeszbe.
A befolyasukat en eddig kordaban tudtam tartani egyszer volt olyan hogy felment 81%-ra de akkor es csak egy fel evre. Figyeld hogy mikor jarnak le az event amik boost-oljak a befolyasukat.
A horde unity-vel meg sose volt gondom. Figyelj ra hogy mindig maradjon celpontod. Nem kell mindent corositani egybol 10 ev mulva ujra felegetheted meg sokszor az is eleg hogy ha loot-olsz.
Nekem az mondjuk tetszik hogy nincs igazan penzed csak abbol tudsz szerezni hogy ha fosztogatsz.
Utoljára szerkesztette: joki95, 2015.12.03. 16:22:20 -
#5608 JJJA...
Magyarokkal belekeveredtem egy csúnya háborúba a lengyel-litván PU ellen, az egyetlen mentsváram Ausztria volt, aki jött is, AMÍG meg nem látta a gyönyörű Bihari legelőket és a Máramarosi havasokat.....ekkor őkelme ugyanis úgy döntött, hogy 40k hadsereggel semmi mást nem fog csinálni, csak oda-vissza masírozni e két provinciám között az egész háború alatt. Persze attrition-nal, supply hiányában...a háborút vért izzadva, de egyedül lehoztam, Ausztria pedig a 22k-ra lemorzsolódott hadseregével és a 3 csillagos tábornokával kitűzte a fekete zászlót és hazatakarodott.
Valamit újfent elcsesztek Paradoxék, az AI egyszerűen komplett idióta a Fort-ok között megint. -
Plafoon #5607 Amúgy tele van buggal, az AI sereget sokszor beragadnak és nem mozognak. Sok ország állandóan eszetlenkedik, hülyeséget csinál. Meg ma 1 tartományos Provence megörökölte egész Franciaországot, persze hamar felszabadította magát Franciabuborék, de akkor is... -
--deathstroke-- #5606 Érdekes hogy a dynamic province names be van pipálva de nem íródik át Istria és Verona provincia neve.. Valami ötlet?
Utoljára szerkesztette: --deathstroke--, 2015.12.03. 13:56:12 -
Plafoon #5605 Hogy lehet a kereskedők, hadsereg, egyház lojalitását növelni? -
Chris #5604 Tegnap én is fuottam egy gyors kört a tatárokkal és nemhogy vegyesek, de egyenesen rosszak a tapasztalataim.
Kb. én is majdnem eddig jutottam, csak Kazan-nal, a Kaszpi tenger déli része is megvolt, de Krímea nem, oszmán szövetséggel, pár moszkovita támadással. A force limit felét is csak úgy tudtam fenntartani, hogy 1 tanácsadóm volt, lebontott erődökkel, ami maradt az is kikapcsolva, vékony, +1-es havi balansz mellett.
Szerintem a horde unity mechanikája és estates rendszer egyelőre rosszul vannak kalibrálva:
- hogy a horde unity-t fenntartsd, folyamatos terjeszkedésre vagy kárhoztatva -> ha a horde unity leesik = national unrest
- meghódított területeket raze-elned kell a horde unity-hoz = nullához konvergáló bevételek és alapból unrest
- a területi növekedés miatt a tribes estate újabb és újabb területeket akar -> influence-ük rövidtávon eléri a 80%-ot, ami disasterhez vezet, így vagy ezt választod, vagy azt, hogy bevállalod a loyality nullázását, ami = national unrest
Mi az ami mindezekben közös? Igen-igen, folyamatosan kurva nagy unrest, tucatnyi lázadó és nullához konvergáló bevételek. Mindezek szépen lassan felzabálják a pénzt/manpowert, ami miatt előre menekülni, terjeszkedni sem tudsz a szükséges mértékben, így a horde unity leesik és találjátok ki milyen negatív módosítót ad... így van, még több national unrestet. Mindezek hatására a riválisok is előszeretettel támadnak meg, ami még tovább mélyíti a problémát (2 Muscovy támadást vertem vissza oszmán segítséggel).
Végül tegnap ott untam meg, hogy a forcelimit harmadát(!) kitevő 12-13k-s hadsereget is alig tudtam felállítani/fenntartani, de ilyen 2 x 24k-s lázadó csapatok spawnoltak.
Lehet újra kell gondolni a stratégiát és jó korán benyomulni Muscovy területeire, majd később terjeszkedni a szegényebb tatár területek felé... Megnézem még, de picit bűzlik a mechanika.
-
joki95 #5603 Golden Horde 1500
Gruzia es Perzsia vazallus, Ottomanok es az Uzbegek szovetsegesek.
Genoa utan most megint ertelmet nyer a penz. 40k limit mellett csak 20k sereget tudok fentartani hogy ha nincsenek fenttartva az erodok.
-
Timakrisz #5602 Mi ez már??? Fogja magát kilép a játék és nincs save game reload :(((( -
Lysandus #5601
1302 light ship! Az igen! :-) -
Timakrisz #5600 Ah megvan :)