10049
Europa Universalis IV
  • Timakrisz
    Nekem pont fordítva van, igaz max 1 ritkán 2 szövetségesem van, de általában jönnek, igaz, főleg akkor, ha az ő riválisaikat, vagy azokat támadom, akiket nem szívlelnek. Pl most törökkel a francia a szövetségesem, és szinte az összes spanyol/portugál/aragon/osztrák/angol háborúmba becsatlakozott, illetve a lengyel aki meg a magyar/cseh/velencei ellen jött mindig. Amúgy én is inkább vazallusnak szoktam "választani" őket.
    Azt viszont még most sem értem, hogy a "march"-nak mi értelme van?
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.12.06. 11:08:43
  • Tuvok #5678
    A force limitem 9k, a lázadásom 17k.

...
  • Tuvok #5677
    De ezek közül bármelyiket is csinálod, mind ugyanúgy lázadáshoz vezet.
  • hitman1028
    kis államoknak meg tiszta szívás,várhatnak 10 éveket
  • hitman1028
    én is azért szoktam vazallusokat szerezni,azok legalább jönnek,a világ végére is
  • pocoksari
    szerintem a szövetség a géppel eleve ráb@szás...én nem haverkodok, mert minden lehetetlen háborúba behív, hozzám meg nem jön vagy nem az elvárt intenzitással
  • pocoksari
    azért túl lehet azt ütni könnyedén :) belegondoltam, és biza ezek a hordások is ezt csinálták, először lezúzták, felégették az ellent aztán vagy elfoglalták vagy nem foglalták el...nem kell levenni a seregzsoldot, török játékban egyszer sem vettem le...ha meg leveszed, akkor a kockázat a tiéd...ezért kell a fort, az megvéd, de ha azt is kiüríted, akkor hazárdírozol
  • hitman1028
    az estate-k elsősorban a nagy államokat sújtják,főleg anglia és castille,francia ebből a szempontból a béke otthona
  • hitman1028
    újabb fordulat,így lesznek szövetségesekből ellenségek,mondjuk nem tudom hogyan kapott jogot raguzára

ez a favor rendszer sem világos ő be tud hívni én nem ,mivel nincs meg a 10,de akkor neki se lehet meg a 10
    ha meg megvan,jönnek a kifogások,attitude toward enemies meg stb,ő meg elvárja h minden lehetetlen háborújába vegyek részt
  • joki95
    Nem is beszelve arrol hogy meg lehet szabadulni toluk hogy ha megszunteted a befolyasukat.
    Utoljára szerkesztette: joki95, 2015.12.06. 02:55:23
  • joki95
    Neha be kell vallalni hogy elszeded a teruleteiket akkor is hogy ha nem fognak szeretni erte. En meg csak hordaval jatszottam de ott van egy exploit amivel magasan lehet tartani a lojatlitast. Ugye hogy ha terelutetet kapnak akkor lojalisabbak lesznek de hogy ha tovabb adod a teruletedet akkor elmegy a befolyas efekt de a bonusz megmarad a lojalitasban amit korabban kaptal, de enelekul is lehet novelni hogy ha ajandekot adsz nekik vagy monopol jogot meg ilyesmi.
    Utoljára szerkesztette: joki95, 2015.12.06. 02:51:41
  • joki95
    Hordaval sose lesz gond az ae-vel. -50%-os Tribel conquest cb-vel melett keptelenseg tul menned. Meg gondolj bele hogy mien lenne mar hogy ha raidelheted a provinciat azutan hogy csak elfoglaltad? Nagyon idegesito! Arra se lenne idod hogy felmenjen a seregeid moralja es mar szetbarmoljak a provinciaidat. Nem gond hogy el kell hoznod a provinciakat mert presztizs veszteseg nelkul tovabb tudod adni.
  • pocoksari
    most tényleg, de őszintén...melyik horda égette fel a saját, meghódított területeit hordáskodásból? ugye, az ellenségét letarolták, de ami már az övék volt azt nem baszogatták
    én azt hittem a provinciák razeelése arról szól, hogy az ellenségét felégetem, erre bafki a saját meghódítottat pusztíthatod le...ez nettó hülyeség...gondoltam szépen minden környékbeli ország valamennyi provinciáját lerombolom, a csökkentett developmentű területű területeket meg elszedem, így neki marad egy lerombolt, lefelezett ország, majd ezt ismételgetem...erre meg hallod, elhozod agresszív exp.-ért, majd leértékeled, irgalmatlan baromság
  • pocoksari
    2 perc alatt megállapítottam, hogy ez nem lesz jó így...kezdenek kifogyni az ötletekből és biza ilyenkor rossz döntések szoktak születni
  • Tuvok #5665
    Na, a No Estates mod visszahozott egy kis játszhatóságot. Ezt az Estate szart nem tudom ki találta ki, de a játékosok maradék hajának kihullatásán kívül nem találok más magyarázatot, hogy miért lett beletéve. Képtelenség a lojalitásukat növelni, három negatív event után a változatosság kedvéért jön a negyedik, ami garantált lázadást csinál. Ez így nonszensz..
  • hitman1028
    ez a játék még mindig megtud lepni
  • pocoksari
    a rutin és az évek :P
  • pocoksari
    ment, köszi
  • hitman1028
    én már igen xd
  • szabii98
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    v1.14.2 már fentvan okosba, de nem magyar trackeren, ha kell link írj privátot
  • Timakrisz
    Gz Csíter :D ;)

• pocoksari
    a patchelt változattal nem találkoztam még
  • hitman1028
    másnap már elérhető volt a torrent változat xd
  • pocoksari
    nem pusztán a tiédet értettem rajt, inkább csak ahogy olvasgatom a hozzászólásokat az jött le, hogy elég gyakori a PU
  • --deathstroke--
    Hát azért azt vedd figyelembe hogy Bohémiára és Magyarországra volt missionom, "csak" a Francia hullt az ölembe :D
  • pocoksari
    nekem még a 1.14.0 nem indul, de majd csak eléra patchelt verzió is a virágboltba...
  • pocoksari
    ez kezd olyan lenni mint a korai verziókban a PU...ömlenek a beoszottak
  • --deathstroke--
    Ezzel meg is van a "The pen is mightier than the sword" achi :D
  • --deathstroke--
    LOL erre nem számítottam :D
  • pocoksari
    és vége:
    térkép
    dipó
    gazdaság
    zárás
  • Ntj
    Multinál ebben reménykedem én is. Ibéria ne legyen egységes, mert akkor lehetetlen lesz átjutnom oda, márpedig azért kellene nekem az az Ibéria. :) Szépen apránként lehetne őket darálni akkor az azért jó lenne. :)
  • hitman1028
    érdekes,h még a spanyol-aragon pu se örök életű
    itt pont 10 évig tartott
    jó is lett volna ,ha a háború elkezdése után castille nem hívja be ausztriát
    URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=800eu4_7.jpg][/URL]
  • Plafoon
    Néha előfordul.
  • hitman1028
    ennyit ottománokról,még mindig van 2 háborúja
  • hitman1028
    azért nem kéne ennyi pu
    furcsa,brandenburgi succession wart megnyerte,ansbachit elveszitette
    ]
    Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2015.12.05. 08:31:51
  • Ntj
    Szóval így nézne ki a tegnapi multi. Playarek: Holland,Hesse,Tunis Amint azt Hitman említette volt egy lengyel-cseh vs. litván-magyar függetlenségi háború. De sajnos a lengyelek és a csehek nyertek, így Litvánia megmaradt PU-ba. Angliában végig lázadások voltak már a kezdetektől kb. 1470-ig. Hülye skótok nem mentek nekik... -.- AI. Jah mellesleg a francia péppé vert egy Burgund-Castille-Aragon-Naples blokkot csak úgy mercenary nélkül, e háború közben halt meg a burgund király. OP France pls...
    multi 1473
    Utoljára szerkesztette: Ntj, 2015.12.05. 08:26:09
  • Tuvok #5643
    Tedd át Local-ba. :)
  • --deathstroke--
    Nekem a cloudban van, de remélem hogy megmarad. Röpke 100 évet nem akarok kidobni az ablakon.. :D
  • Tuvok #5641
    Nem kéne, local-ban szinte biztos nem.
  • --deathstroke--
    A mostani ironman mentések elvesznek?