Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Protected market a cél?
Szerintem ennek az állásnak rövidtávon reszeltek.
- Ausztria vitte Burgundyt, túl erős lett
- a franciák egyelőre még szövetségesek de hamarosan téged kezdenek majd el csócsálni az előző pontból adódóan
- Tunis és az oszmánok szintén túl erősek, Ibéria szintén zárt rendszert alkot, ők is azok
Nekem volt egy Genoa játékom, amit a pár patch-csel ezelőtti elcseszett koalíciós rendszer bevezetése miatt buktam, de én így csináltam/csinálnám:
- instant elvenni egész Granadát Kasztília elől Gibraltár annektálásával
- instant fabricate claim Konstantinápolyra és amint lehet vinni egész Bizáncot a törökök elől (ha ez nem sikerül szerintem restart)
- franciákat megcsesztetni annyira Burgundy segítségével, hogy nehogy megerősödjenek, így nagy valószínűséggel a Bourgogne-ok sem halnak ki
- Velence bezúzása, behúzása
- lehetőség szerint Portugália, Kasztília, Aragónia vegzálása, hogy ne kapaszkodjanak össze
- innentől tetszőleges lépések a világuralom felé
Szerintem ennek az állásnak rövidtávon reszeltek.
- Ausztria vitte Burgundyt, túl erős lett
- a franciák egyelőre még szövetségesek de hamarosan téged kezdenek majd el csócsálni az előző pontból adódóan
- Tunis és az oszmánok szintén túl erősek, Ibéria szintén zárt rendszert alkot, ők is azok
Nekem volt egy Genoa játékom, amit a pár patch-csel ezelőtti elcseszett koalíciós rendszer bevezetése miatt buktam, de én így csináltam/csinálnám:
- instant elvenni egész Granadát Kasztília elől Gibraltár annektálásával
- instant fabricate claim Konstantinápolyra és amint lehet vinni egész Bizáncot a törökök elől (ha ez nem sikerül szerintem restart)
- franciákat megcsesztetni annyira Burgundy segítségével, hogy nehogy megerősödjenek, így nagy valószínűséggel a Bourgogne-ok sem halnak ki
- Velence bezúzása, behúzása
- lehetőség szerint Portugália, Kasztília, Aragónia vegzálása, hogy ne kapaszkodjanak össze
- innentől tetszőleges lépések a világuralom felé
Van módja az annektáláson kívül hogy úgy megszűnjön a hűbéresi viszony ,hogy ne kapjak - stabilitást?
Elkezdtem masodszorra is genoa-val.
Ausztria es a Franciak szovetsegesek es velem is. Plusz meg a Magyarok es Napoly.
Meg a jatek elejen eladtam circissanak caffat es mantregat es igy meg tarthattam scio-t es azov-ot.
Crimeat be is zuztak az oroszok segitsegevel.
Ragusa es Ferara kuldetes az nagyon hamar megvolt, Tunisra nem tudtam raszalni meg mert az ottomanokkal szovetsegbe vannak. Alexandirara varok amig haboruba nem kerulnek a torokokkel.
Tangiers elvittek a portugalok es egesz iberia szovetsegbe van egymassal habar amikor aragon betamadott akkor el tudtam szedni kasztiliatol gibraltart.
Most elkezdodott a kolonizalas 1 provinciaval le vagyok maradva a caribi szigeteknel. Ha elobb meg lesz portugalianak a gyarmata akkor kenytelen leszek atvaltani protestansra, de lehet hogy amugy is.
Jo lenne a plusz mercantilism de eleg rossz a viszonyom a papaval, es nem vagyok benne biztos de hogy ha elfoglalom romat az csokkanti a befolyast a kuriaba.
Europa
Vilag
Utoljára szerkesztette: joki95, 2015.10.10. 15:20:36
Ausztria es a Franciak szovetsegesek es velem is. Plusz meg a Magyarok es Napoly.
Meg a jatek elejen eladtam circissanak caffat es mantregat es igy meg tarthattam scio-t es azov-ot.
Crimeat be is zuztak az oroszok segitsegevel.
Ragusa es Ferara kuldetes az nagyon hamar megvolt, Tunisra nem tudtam raszalni meg mert az ottomanokkal szovetsegbe vannak. Alexandirara varok amig haboruba nem kerulnek a torokokkel.
Tangiers elvittek a portugalok es egesz iberia szovetsegbe van egymassal habar amikor aragon betamadott akkor el tudtam szedni kasztiliatol gibraltart.
Most elkezdodott a kolonizalas 1 provinciaval le vagyok maradva a caribi szigeteknel. Ha elobb meg lesz portugalianak a gyarmata akkor kenytelen leszek atvaltani protestansra, de lehet hogy amugy is.
Jo lenne a plusz mercantilism de eleg rossz a viszonyom a papaval, es nem vagyok benne biztos de hogy ha elfoglalom romat az csokkanti a befolyast a kuriaba.
Europa
Vilag
Utoljára szerkesztette: joki95, 2015.10.10. 15:20:36
igen,nem látszik de ottomansból megalakult törökország xd
Mi az hogy Csehszlovákia? Osztrákot, franciát, spanyolt te szedted szét?
1600
azért már elég jól haladunk

azért már elég jól haladunk

😄
még most lekéne csapjak a többiekre, míg nem westernizálnak le rólam
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2015.10.10. 09:52:14
még most lekéne csapjak a többiekre, míg nem westernizálnak le rólam
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2015.10.10. 09:52:14
I met God. She's black
mindenképp megéri,és most már elég könnyű is
Egyébként, ha játszotok nem western tech grouppal, szoktatok westernizálni? Redditen egy csomószor olvastam, hogy nem érdemes néhány csoportnál(muszlim, anatóliai, keleti)
Hát nemtudom, én indiaiként csináltam, 17 évbe telt de szerintem megérte 😄
Hát nemtudom, én indiaiként csináltam, 17 évbe telt de szerintem megérte 😄
I met God. She's black
ez azt jelenti,hogy 17 év előnybe vagy a szomszédaiddal,ilyenkor rakja be a büntetést,hogy ne legyél annyira elől
Ja hogy te a viko fél e 60 % fordítással játszol ?
Nos az valójában nem 60 % os hanem max 25 % kb és mivel nem 100 % fordítás így elellenőrizve sincsen így elég sok nem jól meg fogalmazott dolgot tartalmaz , köztük ép ezt is .
Nos az valójában nem 60 % os hanem max 25 % kb és mivel nem 100 % fordítás így elellenőrizve sincsen így elég sok nem jól meg fogalmazott dolgot tartalmaz , köztük ép ezt is .
Rossz a fordítás.
Erre gondolok: (lehet az enyém már régebbi)
http://kephost.com/image/SNhZ
http://kephost.com/image/SNhZ
1. Az miért van hogy elkezdtek szürkülni a dolgok , épületek , egységek .
Már rájöttem azt hiszem. Ilyenre gondolsz?:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
I decide when I'm done.
Nem. Azok a nullák azt jelzik, hogy a költséget befolyásoló "tényezők" mennyire jönnek ki. PL. ha le vagy maradva akkor -10%al olcsóbb, vagy ha nagyon előrehaladott vagy akkor +10%-k. Ilyenkor lehet ideákba tolni a pontot mondjuk. Ez. Lehet rosszul emlékszek de ha ráviszed az egeret a western szövegre ingame valami olyasmit ír ki, hogy ennek a groupnak x%-ba kerül a tech az alaphoz képest. Úgy emlékszem ott 100-at ír de ha rosszul emlékszem bocsi. Itt találod meg a többi groupnak az értékeit.
Persze lehet, hogy nem egyre gondolunk 😊
edit: rosszul emlékeztem ingame is nullát ír.
Utoljára szerkesztette: sadface, 2015.10.09. 23:08:59
Persze lehet, hogy nem egyre gondolunk 😊
edit: rosszul emlékeztem ingame is nullát ír.
Utoljára szerkesztette: sadface, 2015.10.09. 23:08:59
I decide when I'm done.
nem 0-anak kellene lenni? http://www.eu4wiki.com/Technology
valami olyannal találkoztam amivel még sosem... a nyugati group-ban 100%-al drágábbak a fejlesztések... ez miért lehet?
köszi 😊)
csak ha a kapcsolatotok 190 felett van
az annektálás dipl pontba kerűl plusz egy diplomatát lefoglal,és időbe is telik
az annektálás dipl pontba kerűl plusz egy diplomatát lefoglal,és időbe is telik
van még a figyelmeztetés,ha háborút indit ,te megtámadod
annektálásnál nem kell fejlesztés vazallust 10 év után bármikor annektálhatom? és mi az hogy diplomata pontba kerül havonta? tehát nem lesz teljes értékűleg az enyém? vagy hogy megy ez? nem olyan mint amikor megörökölsz egy országot és teljen a tiéd lesz?
lol 😄 amúgy azt jelenti hogy jogod van arra földre..ezt minden provinciádban kell csinálni vagy lázadoznak a népek
hogy elvesd a búzamagokat a tartományban.....
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
valaki elmagyarázná mire jó a core csinálás?😄
achivement leirásnál állitólag ansbachal a legkönnyebb megszerezzni
én néha a házasság miatti minusz egyet néha bevállalom xd
Fabricate Claim-mel kell területekre csinálnod, és értelem szerűen akkor ott lesznek a claim-jeid a háború indító menüben. Rengeteg féle CB van egyébként, amiket különböző eventekkel is megkaphatsz, stb.
Ha CB nélkül indítasz háborút, akkor az -2 stability, ha házasságot kötöttek, az is -1, ha millitary acces van, az is -1, a breaking truce -5 azthiszem?
Ha CB nélkül indítasz háborút, akkor az -2 stability, ha házasságot kötöttek, az is -1, ha millitary acces van, az is -1, a breaking truce -5 azthiszem?
I met God. She's black
Köszönöm a válaszokat ! 😊 Egyébként végig néztem minden menüpontot de egyszerűen nem tudom, hogy lehet más casus belli-t küldeni a diplomatic insult-on kívül.. :/ és mi van ha nincs casus bellim? Akkor romlik a stabilitás?
Nekem meg még soha, úgyhogy jobban állsz. :-) De most szeretném megcsinálni. Rajnaiakkal talán több esély van, mert a szászoknak van +50 százalékuk a trónörökösre alapból.
Szökő évben egyszer összejön, néha Palatinate - Saxonyval összejön... nekem kb 50 ből 1x volt ilyen.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.09. 12:24:35
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.09. 12:24:35
És még egy dolog: választófejedelmi ranghoz is lehet így jutni. Ha PU alatt van egy elektor, és inheritálja (nem integrate, inherit!!!) az ember, akkor megkapja a választófejedelmi rangot is (nyilván HRE tagnak kell lenni).
Békekötésnél írja, hogy mire számíthatsz. A lényeg, hogy ha valamelyik országnál eléred a -50-et akkor esélyes, hogy koalíciót alakít ellened.
az Agressiv Expansion értékét valahol figyelemmel lehet követni? Illetve milyen érték után lesz hátrányos számomra?😄
"The player nation can inherit another nation outright if their total development is big enough (>50%) versus the total of the heirless dynasty partner nation. If player nation inherits a nation, they get immediate cores on all the provinces of the nation they inherited, and all their subjects are set free. The colonial nations of the inherited nation become subject of the nation that inherits them."
Tehát ha nem elég kicsi az ország hozzád képest, akkor csak közös dinasztiád lehet
Tehát ha nem elég kicsi az ország hozzád képest, akkor csak közös dinasztiád lehet
I met God. She's black
1. fontos, hogy az uralkodó ház ugyanaz legyen (ez nem mindig feltetel, mert ha olyan haz hal akinek nincs mashol uralkodoja a dinasztiaban, akkor Succession war lesz)
2. fontos, hogy jobb preztizsed legyen mint annak az orszagnak amit meg szeretnel orokolni
3. fontos, hogy a masik orszag bekeben legyen
4. ha Succession War (örökösödési háború) alakulhat ki, fontos, hogy te légy az erősebb
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.09. 00:10:35
2. fontos, hogy jobb preztizsed legyen mint annak az orszagnak amit meg szeretnel orokolni
3. fontos, hogy a masik orszag bekeben legyen
4. ha Succession War (örökösödési háború) alakulhat ki, fontos, hogy te légy az erősebb
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2015.10.09. 00:10:35
De minek szopni vele, ha egyszerűbben is lehet? 😛
Az azért kevés, hogy neked legyen a legjobb kapcsolatod a választókkal. Sok minden befolyásolja még a dolgot. Dipo rep., legitimitacy, prestige, bent vagy-e a birodalomban, asszem a szövetség is, azért is jár más választóktól mínusz, ha egy elektror a hűbéresed, maga a császár még az IA-ért is kaphat +-okat... Tehát nagyon sok dolgon múlik még ez a választó dolog. Meg még, ha éppen ligavezető vagy és az elektror a te ligádban van akkor az reflexből +200 😄
Köszönöm !!! 😊
a hét választó dönt,akivel a legjobb a kapcsolatuk,arra fognak szavazni
nem lehet visszaforditani,csak nagyon nagyra megnősz,vagy ők összemennek,azért rakott meg riválisnak mert kb egy szinten vagytok
minden tartománynak van egy munkaerő száma,és bizonyos ideák adnak még pluszt hozzá
csak ugy nem lehet pu-t kötni,max háborúval
nagyon kis esély van h csak úgy megörökölsz egy országot
ha nincs trónörökös,egy másik dinasztia fogja átvenni a trónt
a házasság jó a kapcsolatok növelésére,ill h jobb útód legyen,de sztem az csak a véletlen műve h milyen lesz,megfigyeltem,h a játék előre haladtával egyre rosszabbak lesznek
nem lehet visszaforditani,csak nagyon nagyra megnősz,vagy ők összemennek,azért rakott meg riválisnak mert kb egy szinten vagytok
minden tartománynak van egy munkaerő száma,és bizonyos ideák adnak még pluszt hozzá
csak ugy nem lehet pu-t kötni,max háborúval
nagyon kis esély van h csak úgy megörökölsz egy országot
ha nincs trónörökös,egy másik dinasztia fogja átvenni a trónt
a házasság jó a kapcsolatok növelésére,ill h jobb útód legyen,de sztem az csak a véletlen műve h milyen lesz,megfigyeltem,h a játék előre haladtával egyre rosszabbak lesznek
Ja es megvalami 😊 én is tudok personal uniót kötni? Es ha valakivel van királyi házasságom akkor van ra esély hogy megöröklöm az országot ? Vagy küldenek uralkodót a regens tanács helyett? Vagy mire jó egyáltalán ha házasságban vagyok egy országgal?
Valaki elmagyarázná hogy a császárságba mi alapján függ hogy kire fognak szavazni jelöltnek ? es ha eddig semleges voltam franciákkal de most atraktak riválisba akkor azt hogy tudom visszafordítani ? Es mitől függ hogy mennyi a max munkaerőm és milyen gyorsan toltodik vissza ? Előre is köszi a válaszokat 😊
lényegébe az,hogy elkészited a saját országodat
Mi az a custom nation ?
csak custom nation ba, gyakorlásnak xd
Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2015.10.08. 19:11:18
Utoljára szerkesztette: hitman1028, 2015.10.08. 19:11:18
ha nápoly kiis esik,hamar meg lehet hóditani