Az internetnek köszönhetően intelligensebbé válunk?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Még mielõtt elolvasnám a cikket, vagy a hozzászólásokat leszögezném, hogy nem válunk az internettõl -és így az információktól- intelligensebbé, csak informáltabbá, mûveltebbé, felvilágosultabbá, stb.
Az intelligencia az más tészta.
Na jó. Végsõ soron, bizonyos információk ismeretében új összefüggésekre jöhet rá az ember. Kérdés, hogy ez azt jelenti-e, hogy intelligensebbé vált.
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Ez kizárt dolog. Vagy legalábbis csak a mások hozzászólásaira nézve. A múltkor azt akarta beadni, hogy g = 9,81 m/s^2. Kétszer.
Az "Archenemy" hozzám intézett hsz.-ébõl ítélve, nem hiszem, hogy így volna.
In Lak\'ech Ala K\'in
Szóval sem okosabbá, sõt még csak tájékozottabbá sem tesz az internet használata.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Mindenki hibazik, raadasul sokan, sokfelekeppen irunk hozzaszolast. En pl. felulesek kozotti pihenoidoben vagy eppen fozes kozben, igy becsuszik tobb hiba is.
Megint csak altalanossagban mondanam, hogy a mai fiatalok koreben nem divat az olvasas, a helyes iras, a pontos es szep fogalmazas; Ami inkabb divat, az az angol nyelv majmolasa, a rapper szleng, az argo, a nagyon helytelen iras.
Ennek valoszinuleg komoly tarsadalmi okai es kovetkezmenyei vannak, amire most nem ternek ki.
Velemenyem szerint a szabalyok betanulasa helyett vagy inkabb mellett (http://www.ngkszki.hu/seged/csej-lyesj/szabaly.htm) jobb, ha "csupan" sokat olvasunk, mert ugy automatikusan fogjuk tudni ill. erezzuk, hogy mit hogyan kell irni.
Az ly es j kozotti kulonbseg tobbnyire etimologiai, vagyis a fent linkelt szabalyok menten, a szo eredetebol (elvileg) megallapithato.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ugyanis arra, hogy az emberek tobbsege nem olvas konyveket, nem az lenne az ilyeten valo valasz, miszerint az olvasas biza nem mindig jo, hiszen tele van a vilag ufos konyvekkel, hanem hogy igen, tenyleg, az olvasastol altalaban muvelt lesz az ember.
Az pedig, hogy nem minden konyv bir kulturalis vagy tudomanyos ertekkel, teny, mint az is, hogy gyakran nem mindegy, ki milyen sorrendben olvas ill. az adott konyvet milyen erettsegi szinten veszi kezbe. Ez mar egy teljesen mas tema lenne, amire en ki sem szeretnek terni, marcsak a szubjetivitasa ill. a korulmenyes indoklas miatt.
A (tudatos) zenehallgatas is muveli az embert, viszont evidens, hogy nem a Dupla Kave es a Lady Gaga. Ezert - szerintem - abszolut felesleges ezt megemliteni is.
Ugy erzem, bar lehet, hogy kisse paranoias vagyok, hogy te matematikai egyenletekkent elemzed a hozzaszolasokat es ha talalsz vmi hibat, pl. nincs megadva ertelmezesi tartomany 😊 akkor maris eloveszed a legvaloszinutlenebb eseteket peldanak, miszerint arra nem tert ki a hozzaszolo.
Itt a forumon (es ezt most nem rad ertem) pedig sajnos alapveto az, hogy a felhasznalok tobbsege az elozo hozzaszolasokba probal frappansan belekotni ahelyett, hogy vegiggondolna a roviden es neha hibasan lekozolt eszmefuttatast, majd a kozosseg szamara pozitivan valaszolna.
Mondjuk a sajt az pont nem, de mindegy. Egyébként az a vicc, hogy Sir Ny (Szörny), aki téged kritizál, rendszeresen bakizik.
https://twitter.com/foodlfg
Rendszerint olvasom az SG cikkeit, a hozzászólásoktól viszont általában megkímélem magam (nem nehéz kitalálni; miért), ezúttal mégis vettem a fáradságot, végigolvastam a hsz.-eket és talán most elõször örülök annak, hogy megtettem.
Évekkel ezelõtt rendkívül sok helyesírási hibával lehetett találkozni a hsz.-ekben, ezen kívül az összeférhetetlenség jellemezte a fórumok hangulatát, de úgy tapasztalom egy ideje (örömmel), hogy sokan képesek tanulni, alkalmazkodni, vitában higgadtnak maradni, személyeskedést kerülni - szocializálódni.
Tömören; jó irányba változni.
Nem túlzok amikor azt mondom; feléledt kissé az emberiségbe vetett hitem.
Üdvözletem, SG tagok!
On
In Lak\'ech Ala K\'in
szerintem ez teljesen fölösleges, hogy az iskolában ilyesmit csinálnak a gyerekek.
VAGY ESETLEG
beláthatjuk, hogy ahogy a focizni tanulástól pl. fejlõdik a fizikum, csapatjáték, stb, a látszólag értelmetlen feladatoknak lehet egyéb hasznuk, pl. kötelességtudás, felelõsségérzet, monotonitás tûrése skillek fejlesztése, de pont memoriternél a szófordulatokról, szókincsrõl, korra jellemzõ nyelvhasználatról is képet alkothat
szóval ez rohadtul nem olyan egyszerû, hogy nem tudok most fejbõl Adyt idézni, tehát fölösleges volt ezzel tömni a fejem
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem hagyományról van szó, hanem logikáról. A szóelemzõ írásmódban semmi lexikális tudás nincs. A ragok / jelek / képzõk mindig pontosak, kivéve amikor nem.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Bizonyos betegeken, diszlexiasokon kivul minden ember helyesirasa kozel tokeletes lesz, ha eveken keresztul hetente egy konyvet elolvas.
Persze nem ponyvat, mint Molni irta. 😉
ettõl kapok agyfaszt. a gugliba is ha beírom, hogy pi, akkor kidobja, hogy pi=3,14159265, pedig nem annyi. ( nem mintha ismernék lyó lyelet htmlben erre. LaTeXben \approx )
PSN ID: Lord_Mortanius
De nézznük egy példát. Attól, hogy valaki bemagolja, hogy a Földön a g = 9,81 m/s2, de nem tudja értelmezni, attól hiába tud valamit, ha nem érti...
Ennyi maradt abból a sok magoltatásból. 0. Viszont nem ettõl lett jó memóriám, mert már kiskoromban is az volt. A verstaulás semmit sem segített, viszont pokolian utáltam. Én ma kb. fejbecsapnám azt, aki ezt a marhaságot még erõltetné.
A történelm tudásom nagyrészt megkopott, de azok a természettudományos és HT dologok, amiket gyakran használok, fejben megvannak.
Összeségében jelen formályában csak hülyít az internet.