Mars 3D, érkeznek a Curiosity felvételei
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azoknak akik HD színes panoráma képet akarnak a marsrol:
http://www.panoramas.dk/mars/greeley-haven.html
http://www.panoramas.dk/mars/greeley-haven.html
<#wilting>#wilting>
<#vigyor2>#vigyor2>
Kicsit sokat képzelsz magadról, nem?<#action>#action>
Kicsit sokat képzelsz magadról, nem?<#action>#action>
Kicsit jobban utánanézve a dolgoknak, a MastCam képes egy menetben valós színes rögzítésre, mivel integrált RGB szûrõvel rendelkezik: "fixed RGGB Bayer pattern filter", majd ez elõtt van egy elforgatható 8 pozíciós szûrõ is.
A MER-ek panoráma kamerái fix szûrõ nélküliek, azaz ott kel 3 expo-val, szûrõváltással RGB képet készíteni.
A MER-ek panoráma kamerái fix szûrõ nélküliek, azaz ott kel 3 expo-val, szûrõváltással RGB képet készíteni.
önsajnálás, ne már 😊
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Simán letiltjuk a magadfajta ostoba egyéneket...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szerintem aki kicsit is komolyabban érdeklõdik az ûrkutatás téma iránt, annak nem kell bemutatni azt az oldalt 😊
"Csak árnyékra futni meg ciki."
Nem tudni valamit ciki?
Te biztos nagyon okos gyerek vagy, mert mindent tudsz és még sosem mondtál ki olyat, ami nem bizonyult tudományosan igaznak.
Egyébként ezért megy ez állandó köcsögölés itt, mert mindenkit leugatnak egyesek. Aztán a kettesek, akiket leugatnak visszaugatnak.
Én is mikor idejöttem egy hétig csak azt hallgattam, hogy hülye,troll,hülye,troll....
Senki nem vétheti itt a legkisebb hibát sem, mert rögtön ráugranak, hogy "húúú, mekkora hülyeség, nagyobb, mint a galaxis."
Remélem kiélvezkedted magadat, igaz csak másodhegedûs voltál, de rúgtál még egyet belém, pedig jól meg lettem volna nélküle.
<#levele>#levele>
Nem tudni valamit ciki?
Te biztos nagyon okos gyerek vagy, mert mindent tudsz és még sosem mondtál ki olyat, ami nem bizonyult tudományosan igaznak.
Egyébként ezért megy ez állandó köcsögölés itt, mert mindenkit leugatnak egyesek. Aztán a kettesek, akiket leugatnak visszaugatnak.
Én is mikor idejöttem egy hétig csak azt hallgattam, hogy hülye,troll,hülye,troll....
Senki nem vétheti itt a legkisebb hibát sem, mert rögtön ráugranak, hogy "húúú, mekkora hülyeség, nagyobb, mint a galaxis."
Remélem kiélvezkedted magadat, igaz csak másodhegedûs voltál, de rúgtál még egyet belém, pedig jól meg lettem volna nélküle.
<#levele>#levele>
Ûrvilág cikk, elsõ rész
Ûrvilág cikk, második rész
Ûrvilág cikk, harmadik rész
Szóljatok, ha probléma más portálok írásainak linkelése.
Ûrvilág cikk, második rész
Ûrvilág cikk, harmadik rész
Szóljatok, ha probléma más portálok írásainak linkelése.
Erre a "félvezetõk alkalmatlanok" kezdetû dologra csak azért reagáltam, mert egy fotós portálról származik... Korrektebb úgy, hogy a gyakorlatban használt képérzékelõ chipek alkalmatlanok...
Lábjegyzetben:
A ma használatos szilícium alapú CCD és CMOS chipek szûrõ nélkül sokkal érzékenyebbek egy viszonylag széles IR tartományra, mint a látható fényre.
Lábjegyzetben:
A ma használatos szilícium alapú CCD és CMOS chipek szûrõ nélkül sokkal érzékenyebbek egy viszonylag széles IR tartományra, mint a látható fényre.
Az egészben ugye az a szép, hogy sokan nem értik a koncepció lényegét, azt hogy miért 3 külön szûrõzött képbõl kevernek, ahelyett, hogy integrált színszûrõs képérzékelõt használnának...
A válasz pofonegyszerû, az R-G-B szûrõk elsõsorban miattunk, pórnép miatt vannak a kamerán, hogy legyen mire tátani a szánkat. A kutatók vaszleg ezeket a szûrõket fogják a legkevesebbszer használni... Számukra sokkal értékesebbek a különféle keskenysávú szûrõkkel készült "hamisszínes" képek...
A válasz pofonegyszerû, az R-G-B szûrõk elsõsorban miattunk, pórnép miatt vannak a kamerán, hogy legyen mire tátani a szánkat. A kutatók vaszleg ezeket a szûrõket fogják a legkevesebbszer használni... Számukra sokkal értékesebbek a különféle keskenysávú szûrõkkel készült "hamisszínes" képek...
Azért engem érdekelne, hogy miért nem tudnak színes képeket készíteni, ha a húszezres digikamerával tudok készíteni ilyet, a technológia elvileg ott kint is használható lenne. Talán a környezeti hatások miatt tudnak csak feketefehér érzékelésû kamerát a bot végére tenni? Ha valaki leírná, megköszönném, mert érdekel. (És utána én is okosságokat fogok beszélni. 😊 )
Wow, milyen szépek a "ködbe" veszõ hegyek ott a távolban. 😊 Úgy fest, hogy épp homokvihar van ott.
Blondibarbit puszilom. 😄
Blondibarbit puszilom. 😄
Az addig rendben is van. Gyakorlatilag viszont a Curiosity kamerájáról van szó, meg arról, hogy a képek „színezettek-e”. Amire ugye az a válasz hogy igen és nem, mégpedig a digitális képalkotás sajátosságai miatt. De mindegy is. akit érdekelt, az eddig is tudta, akit meg nem, az ezután is hülyeségeket fog beszélni.
Ez így kicsit túlzás, hogy a félvezetõk alkalmatlanok a színek érzékelésére. A különféle vegyület-félvezetõk képesek rá. Az más kérdés, hogy egy chipbõl álló nagy felbontású, a 3 alapszínt érzékelõ szenzort ilyenekbõl jelenleg nem tudnak összehozni... Gyakorlatilag a LED-ek mûködésének a fordítottjáról lenne szó.
Ezen betojtam, Origós hsz., de a név alapján még reménykedem, hogy csak egy troll, volt. 😊
"blondibarbi 2012. 08. 08. 16:46
Az h szerintem lehet h vetités az egész szerintem. Valaki monta nekem h a Marson anyira nagy a gravitáció h öszeroppant. Tehát bele nyom a talajba. Akkor viszont ezt a robotot is öszenyomná szerintem nem? És h nemtudom kinek írták rá a robot nevét a robotra talán bizony nem a Marslakóknak h így megmonták a nevét? De tulajdonképpen az gravitáció mibõl van? És h miért???"
"blondibarbi 2012. 08. 08. 16:46
Az h szerintem lehet h vetités az egész szerintem. Valaki monta nekem h a Marson anyira nagy a gravitáció h öszeroppant. Tehát bele nyom a talajba. Akkor viszont ezt a robotot is öszenyomná szerintem nem? És h nemtudom kinek írták rá a robot nevét a robotra talán bizony nem a Marslakóknak h így megmonták a nevét? De tulajdonképpen az gravitáció mibõl van? És h miért???"
A galaxisok képei azért színezettek, mert infravör9sben meg röntgenben is készülnek, azt meg nem látja a szem...
vót' ott egy link, ami egy cikkre mutatott, annak a második bekezdésében ez áll:
„Legyen szó bármilyen érzékelõ típusról (pl. CCD vagy CMOS), ezek a félvezetõk önmagukban alkalmatlanok a színek érzékelésére, csak a rájuk esõ fény intenzitását érzékelik, bár az érzékelés hatásfoka függ a fény hullámhosszától.”
Persze tudom én is, beszólni sokkal nagyobb élvezet... Csak árnyékra futni meg ciki.
„Legyen szó bármilyen érzékelõ típusról (pl. CCD vagy CMOS), ezek a félvezetõk önmagukban alkalmatlanok a színek érzékelésére, csak a rájuk esõ fény intenzitását érzékelik, bár az érzékelés hatásfoka függ a fény hullámhosszától.”
Persze tudom én is, beszólni sokkal nagyobb élvezet... Csak árnyékra futni meg ciki.
"Miért nem kell?"
Pár hete olvasgattam a moderátor topikot, ott írta az egyik moderátor, hogy nem foglalkoznak a privát üzenetekkel, ezért senki ne jelentgessen fel senkit privát üzi miatt.
No meg, egyel kevesebb szempontot kell szem elõtt tartanom fogalmazás közben.<#wink>#wink>
Pár hete olvasgattam a moderátor topikot, ott írta az egyik moderátor, hogy nem foglalkoznak a privát üzenetekkel, ezért senki ne jelentgessen fel senkit privát üzi miatt.
No meg, egyel kevesebb szempontot kell szem elõtt tartanom fogalmazás közben.<#wink>#wink>
,,Innentõl folytathatjuk privátban is, legalább nem kell megválogatnom a szavaimat."
Miért nem kell?
Miért nem kell?
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
"Majd a moderátor jól kiszedi ezeket a felesleges hozzászólásokat."
Hûha... <#rinya>#rinya>
Mint látod semmi kifogásom nem volt a kijavítás miatt, csak a "bölcselkedés, prófuszkodás" nem tetszett.
És nem is akartam nagyon okosat mondani, csak valami rémlett régrõl, amikor 7 éve vettem egy Canon 300D-t.
Gondoltam, ha rosszul emlékszem majd valaki kijavít.
De te a kijavítást bunkó módon tetted meg és ezt nem hagyhattam szó nélkül.
Innentõl folytathatjuk privátban is, legalább nem kell megválogatnom a szavaimat.<#wave>#wave>
Hûha... <#rinya>#rinya>
Mint látod semmi kifogásom nem volt a kijavítás miatt, csak a "bölcselkedés, prófuszkodás" nem tetszett.
És nem is akartam nagyon okosat mondani, csak valami rémlett régrõl, amikor 7 éve vettem egy Canon 300D-t.
Gondoltam, ha rosszul emlékszem majd valaki kijavít.
De te a kijavítást bunkó módon tetted meg és ezt nem hagyhattam szó nélkül.
Innentõl folytathatjuk privátban is, legalább nem kell megválogatnom a szavaimat.<#wave>#wave>
OFF: Semmi szükség a mártírkodásra. Akartál mondani egy okosat, de nem sikerült, sõt. Persze lehet azt hibáztatni és cikizni, aki kijavított, ahelyett, hogy magadba néznél... Ahogy érzed.
Majd a moderátor jól kiszedi ezeket a felesleges hozzászólásokat.
Majd a moderátor jól kiszedi ezeket a felesleges hozzászólásokat.
Vágd szájon kérlek !
<#zavart1>#zavart1>
<#zavart1>#zavart1>
"Erre mondják, hogy ha csendben maradtál volna..."
Még szerencse, hogy te itt voltál és kijavítottad, amit mondtam. Legalább mindenki megbizonyosodhatott végtelen bölcsességedrõl. <#wilting>#wilting>
Még szerencse, hogy te itt voltál és kijavítottad, amit mondtam. Legalább mindenki megbizonyosodhatott végtelen bölcsességedrõl. <#wilting>#wilting>
Egy nagyobb méretû változata:
http://www.tradeximp.com/
Erre mondják, hogy ha csendben maradtál volna... A CMOS érzékelõk is csak fényerõt tudnak mérni, tehát ugyanúgy szükség van színszûrõkre.
"Fekete fehér képeket készít, mint minden CCD! "
De már feltalálták a CMOS-t.
De már feltalálták a CMOS-t.
"Cifu, mehet a ban."
"- Tanítónéníííííííííííí......"<#rinya>#rinya>
"- Tanítónéníííííííííííí......"<#rinya>#rinya>
Fekete fehér képeket készít, mint minden CCD! Tudod? És aztán ha ugyanazt a képet elkészítjük a megfelelõ szûrõkön keresztül, majd azokat kombináljuk akkor megkapjuk a saját szemünkkel érzékelthez a lehetõ legjobban közelítõ színes képet. Tudod?
És aztán ha nem a saját szemünkkel látható, hanem más információkat tartalmazó képeket szeretnénk elõállítani, akkor más szûrõket használunk. Tudod? Az ilyet hamis színes képnek nevezik, és ezt fel is tüntetik ilyenkor. Érthetõ?
Szóval ezért aztán az ilyen feladatokra célszerû olyan kamerát küldeni, amiben cserélgetni lehet a szûrõt a ccd elõtt. Tudod? A színes -boltban vehetõ gépekbe épített ccd az bizony nem ilyen. Érted már?
Érted?
.
.
.
Érted már?
.
.
.
Áh, mindegy, hagyjuk.
És aztán ha nem a saját szemünkkel látható, hanem más információkat tartalmazó képeket szeretnénk elõállítani, akkor más szûrõket használunk. Tudod? Az ilyet hamis színes képnek nevezik, és ezt fel is tüntetik ilyenkor. Érthetõ?
Szóval ezért aztán az ilyen feladatokra célszerû olyan kamerát küldeni, amiben cserélgetni lehet a szûrõt a ccd elõtt. Tudod? A színes -boltban vehetõ gépekbe épített ccd az bizony nem ilyen. Érted már?
Érted?
.
.
.
Érted már?
.
.
.
Áh, mindegy, hagyjuk.
Részben igazad van, szerintem is a teteje az a back shell. Viszont annak alsó része is nyilván egy ideig az ernyõn lógott, majd elõbb azt ejtették leszállás elött.
"amit az ejtõernyõvel (parachute) összekapcsolt alsó burkolat követett"
már mér' az aljához lenne kötve az ejtõernyõ? az a hõpajzs volt, nem? A back shell inkább a teteje rész, back mint hát..szerintem, de ne kövezzetek meg ha mégsem így van :o
már mér' az aljához lenne kötve az ejtõernyõ? az a hõpajzs volt, nem? A back shell inkább a teteje rész, back mint hát..szerintem, de ne kövezzetek meg ha mégsem így van :o
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
nem utólag színezettek amikrõl beszélsz, hanem el vannak a látható tartományokba rakva a különbözõ színtartományok
mert ha nem lennének, akkor általában kb semmit se látnánk...
persze az tény hogy lehetne reálisabban is csinálni azokat az eltolásokat... 😊
mert ha nem lennének, akkor általában kb semmit se látnánk...
persze az tény hogy lehetne reálisabban is csinálni azokat az eltolásokat... 😊
Ezt mire vonatkozólag mondod, mert pl. csillagköd és galaxis kép témában gyakorlatilag utólag színezett mind. Az elõzõ mars járók által készített képeken meg utólagos színkorrekciót végeztek arra hivatkozva, hogy nem pontos a kamera, bár annyiért már lehetne vagy kalibrálhatnák. De tévedés jogát fenntartom.
Állításod kicsit olyan, mint amikor fényképekrõl beszélnek, hogy módosított vagy sem, miközben nincs olyan kép (normális képfeldolgozást ismerve) amin nincs crop/kivágás vagy szintezés.
Viszont továbbra is várom a képeket
Állításod kicsit olyan, mint amikor fényképekrõl beszélnek, hogy módosított vagy sem, miközben nincs olyan kép (normális képfeldolgozást ismerve) amin nincs crop/kivágás vagy szintezés.
Viszont továbbra is várom a képeket
Cifu, mehet a ban.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Sose voltak utólag színezett képek, maximum te ismereteid hiányosak a digitális képalkotással kapcsolatban.
Továbbra is MasterCam képeket akarok orbitális felbontásban és színesben Véletlenül sem utólag színezet izéket, mint legutóbb.
← ElőzőOldal 2 / 2