Mars 3D, érkeznek a Curiosity felvételei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sebaj, megvolt a mai okosságod, mehetsz öblíteni.
AZ eredeti kép digitálisan feljavított verziója :) Kis esti humor...
\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"
Az egyik kepet tukrozni kell a fuggoleges tengelyre, majd egymas melle tenni oket kis tavolsagra. A tukrozott kepet egy orrhoz szoritott borotvalkozotukron kereszul, mig a masikat kozvetlenul kell nezni. Igy a szem eroltetese nelkul lehet valodi 3D-s kepeket nezni. A technika elonye, hogy mukodik szines mozgofilmmel is. Hatranya, hogy nehez mereven tartani a fejet a megfelelo tavolagra es mindig pont a kepek kozepere fokuszalni. Jelenleg ez a legolcsobb megoldas amit tudok es mukodik nyomtatott fotokkal is, nem csak monitorral.
Egyebkent a robot fejen levo kamerak kozzul 4 fekete feher navigacios sztereo kamera, mig van egy filmes kamera is (ebben van az rgb szuro) es egy teleoptikas kamera is. Tovabba ott van a plazma analizalo rendszer az egesz tetejen. Ebbol a legtobb hagyomanyos szines kepet a filmes kameraval keszithetik, az egyebkent is pont ezert van rajta. (tehat a sajto es az emberek kedveert)
Szines kep: Szuper! Ilyen talaj egyebkent itthon a Balatonfelvideken van nehany helyen. En csak azt sajnalom, hogy a Marsnak olyan reszen szalltak le, ahol a legkisebb annak az eselye, hogy jol lathato eletbe botlanak. (ez az ovezet olyan mint nallunk a szahara) Viszont a bolygo geologiai multjarol tenyleg itt szerezhetnek tobb infot. A polusok kornyeken tobb eselyuk lett volna, mert arrafele tobb a vizjeg es kisebb a felszini sugarzas. Itt viszont cserebe furas nelkul is jol lathatoak a regi retegek, ha majd elerik a megcelzott sziklafalat.
Ugye? Megmondtam... <#mf1>#mf1>
Most itt sírsz, mert senki nem vesz komolyan?
Nem tudtunk megfogni? Ugye most csak viccelsz? Rajtad röhögött a fél sg.
Mit fogjunk meg rajtad? Tudományos és racionális érveket mikor hoztál fel?
Semmikor. Neked van a hited, meg a kötekedéseid, kételyeid oszt' csókolom.
Mit magyarázzunk 1000 kommenten át számodra, aki csak azt hajlandó belátni, amiben hisz. Semmi mást.
Kb. olyan lenne, mint egy 4 évesnek elmagyarázni, hogy nem, létezik a télapó.
Pont ezt a szintet képviseled itt a dedós nyafogásoddal, az ostoba benyögéseiddel. Persze amikor megfognak rögtön vagdalkozásba kezdesz.
A mínuszokat meg azért kapod mert ostobaságokat hordasz össze, széroffolod a topicot, meg úgy viselkedsz mint a egy taknyos tinilány akinek most jött meg.
Vili szakikám? <#taps>#taps><#eplus2>#eplus2>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Látom már belõled is elõtört az eddigi frusztráltságod, hogy nem tudtál sehol sem megfogni az evolúciós vitákban.<#nevetes1>#nevetes1>
Különben mi szükség lenne harmadikként nekem esni egy olyan mondat után, amit meg sem próbáltam megvédeni, hogy de márpedig nekem van igazam?
Oszt még ilyeneket írsz:
"Persze egy egészséges önkritikával rendelkezõ lény, képes belátni, ha marhaságokat beszél..."
Én mikor nem láttam be?
Szóval mirõl beszélsz egyáltalán?
Inkább nézz magadba, mekkora szánalmas már amit mûvelsz, hogy állandóan nyomod a mínuszokat a kommentekre, gyerekes bosszúból. <#schmoll2>#schmoll2>
Persze ez csak ott látszik, ahol páran összeverõdtök ezzel a lelkivilággal.<#eplus2>#eplus2>
Es ahhoz kepest a piros kek egy vicc."
Tényleg az.
Bal és jobb kamera képeit átalakítás nélkül itt lehet megtalálni: Azt nem tudom, hogy milyen szoftver kell hozzá, hogy a két képet 3D-ben lehessen nézni.
Es ahhoz kepest a piros kek egy vicc.
Hanem hogy? Nem mindenkinek van otthon polorizációs szûrõvel nézhetõ 3D kijelzõje, meg nem is tudom, hogy milyen szabványos formátummal lehetne ezt megoldani. Kék-piros szemüveget éppenséggel házilag is lehet csinálni.
de akkor minek adják le egetverõ szenzációként
Amikor a diplomám készítése közben hosszú munka, számos zsákutca, majdnem feladás és sokszori újrakezdés után végre eljutottam a végsõ eredményre, akkor az 4 hexadecimális szám formájában jelent meg az outputon. Persze írhattam volna hozzá bármilyen egyéb vizualizációt, mehetett volna full HD-ban a tüzijáték, nyittathattam volna pezsgõt USB-re kötött robotkarral, (képzelj ide akármit), de az a néhány karakter minden addiginál nagyobb örömöt okozott. Külsõ szemlélõ számára nyilván nem lett volna látványos... De attól még eredmény volt, szilárd eredmény.
Na ezt szorozd meg néhány nagyságrenddel, és talán el tudod képzelni mit éreztek azok az emberek a 64x64-es bélyegkép láttán, és miért ugráltak percekig az örömükben. Az alkotás öröme és a siker érzése megfizethetetlen, bár nyilván ezt csak az tudja átérezni, aki alkotott már bármi "komolyabbat".
A washingtoni kormány egyéb tevékenységeire már annyira nem jellemzõ az átláthatóság, fõleg ha a hadseregrõl van szó (a titkos fejlesztések igazából nem olyan vészesek, inkább olyasmire gondolok mint az iraki háború, tele van az internet becslésekkel, máig sem tudni pontosan mennyibe került). Rengetegszer a titkosítás csak ürügy hogy elkerüljék a kínos kérdéseket. Hogy egy híres filmet idézzek: You don't actually think they spend $20,000.00 on a hammer, $30,000.00 on a toilet seat do you? <#papakacsint>#papakacsint>
Általános relativitáselmélet kézikönyv: http://valek.webs.com/ chatszoba a Freenode-on: #generalrelativity
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Most tényleg az a baj, hogy annyira transzparens a küldetés, hogy egybõl minden elérhetõ a publikum számára, és habár a szakemberek jó elõre elmondták, hogy ezek kaksi minõségû képek lesznek, a sajtó úgy vetõdött rá, mint gyöngytyúk a takonyra? Plusz ugye a szakmai magyarázat már lemaradt, ami megintcsak a sajtó hibája...
Ha a hivatalos sajtóanyagokat (nasa.gov) nézed, akkor ott minden részletesen el van magyarázva, és nem is adtak át minden nyers képet a publikumnak. Más kérdés, hogy MINDEN nyers kép publikusan elérhetõ egy kattintással, mivel megteszik ezt a gesztust a nemzetközi tudományos élet számára.
Bezzeg ha vissza lennének tartva az információk, akkor meg az lenne a baj.
Füstszûrõs sapkád van-e?
De mirõl szól igazán az egész??? természetesen a pénzrõl A NASA egyre kevesbb pénzt kap és rögtön szenzációt kell csinálnia, felmutatni valamit.... Ezért aztán persze hogy leadják szenzációként a belsõ felhasználású szar képeket is....
Konklúzió: a külföldi fórumok is tele vannak trollokkal:)), nagy igazság van Venom T 53-as posztjában...
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Egyesek azt hiszik, hogy egy kompakt gépet oda szigetelõ szalagoztak a Curiosity-hez majd elküldik a Marsra és tádááám. Jönnek a 16 mp-es képek a marsórl, mag a Full HD-s videók E.T.-rõl...
Megszaporodtak a hülyék a világban, de az a legszörnyûbb, hogy a technikai fejlõdés, a széles sávú internet elterjedése és olcsósága, valamint a számítástechnika felhasználóbaráttá tételének köszönhetõen ezek a "szakértõl" publicitást is nyernek az ilyen fórumokon és ezt élvezik.
Persze egy egészséges önkritikával rendelkezõ lény, képes belátni, ha marhaságokat beszél és inkább csendben marad még az online fórumokon is.
De mindig akad valaki, aki rengeteg szabadidejébõl adódóan, széttrollkodja a normálisabb topicokat.
Tau eddig is szeretett hülyeségeket beszélni, de legalább érvelni tudott valamennyire. Így kevésbé tartottam egy Trollnak, mint pl. félnótás kollégáját Frensys-t.
De amit itt csinál(sz) az kb. egy 12 éves gyerek szellemi színvonalával arányos.
Nem értem mi szükség van rá.
Erre vered vagy mi?<#shakehead>#shakehead>
Valami, akkor ez az ûber ciki..
Azért ha ott ugrál egy nyuszi, csak letudják fotózni..
Csak egyesek azt hiszik, hogy marhaságokat beszélek.
<#nevetes1>#nevetes1>
Nem tehetek róla, hogy esek így fejezik ki tehetetlenségüket és a mínusz jel nyomogatásával próbálnak meg bosszút állni.
Ez a 3D valami vicc? Van ennek így értelme? Létezik valami szabványos szemüveg amivel nézni kell? És ha el van állítva a monitoron a szín (jó végülis akkor bizos csak homályos lesz vagy ilyesmi)? Kipróbálta már valaki?
Nem csak arról van szó, hogy legyen benne 3D mert az menõ?
Azt értem, hogy a két kamera képébõl megvan a 3D info, de ezt így használják a kutatók is? Néha 3D szemüvegben nézegetik a képeket, hogy jobban beleéljék magukat?
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI