Már szeptemberben jöhet az új iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

" Egyébként már mondtam párat, ami õsidõk óta hatalmas hiba iOS-nél és Androidnál sosem volt vele gond. BlueTooth, FM Rádió, testreszabhatóság, Mp3 csengõhangá tétele 3. program nélkül... "

Komolyan ezek azok a nelkulozhetetlen es forradalmi funkciok, amelyekkel az ICS es a JB legyozi az iOS-t? Ez szamomra leginkabb egy tizeneves gyerek kivansaglistajanak tunik. Csak ezekkel biztos nem nyeri meg az android az OS haborut 😊

Elarulok valamit, ezek koncepcionalis okok miatt nincsenek megvalositva az iOS-en, nem pedig azert mert annyival fejlettebb az android OS.

"de nem vagy képes rákattintani az elsõ két találatra? Külön kell belinkelni? "

Nekem nem kell semmit keresgelnem. Neked kell belinkelni a hivatkozott szoveget a forrasmegjelolessel egyutt, ahogy en tettem kicsit lejjebb.

Pár kérdés, ha túl személyesnek érzed, ne válaszolj, csak engem tényleg érdekelnek (zárójelben a kép ami kialakult bennem az írásaid alapján):

- Hány éves vagy? (tippem: 15)
- Hol laksz? (tippem: Tiszabõ)
- Miért kattintottál egy olyan címen, hogy "Már szeptemberben jöhet az új iPhone"?
Na, errõl beszéltem. Aki egy Note root-olásával küzdelemben van, az nekem ne tartson oktatást kernelekrõl, mert mocskosul nem én szorulok rá a továbbképzésre.
Aki szerint egy Xperia ide tartozik, az annyit ért az Android világához, amennyire tellett neki ezek szerint. Következõ lépcsõben LG telefonnal jössz, ami aztán végképp a tiltott kategória? Könnyen lehet, nézve, hogy ZTE, meg egyéb szarokkal példálóztok.
Aki olcsót vesz, az ne csodálkozzon, nem véletlenül az. Ha iPhone-nal kapcsolatban vizsgálódunk, legyetek már annyira korrektek, hogy a prémium kategóriát nézzük, hisz azon az áron egy csúcs Android fér bele, meg esetleg tartalékba egy ócska ZTE.
Haveromnak valóban én sem tudok, meg nem is akarok segíteni, mikor Blade-re akar olyat, ami nekem van, vicces dolgok ezek.

Milyen olyan funkciók vannak, amik nincsenek iPhone-on? Hát hányszor kell elolvasnod? De tessék, hány grafikus layert tud kezelni egy szifon? Hány widget megy rajta? Egy sem. Tudsz róla, hány nagyon hasznos real-time widget létezik?

A cikk értelmezésében is csak fikázni próbálsz, holott te nem érted, mirõl ír és mekkora ordas baromságot...
Senki nem mond senkinek olyat, hogy kellene egy Sense Multitask-nak például mennie akár egy Stock, akár egy AOSP, vagy AOKP ROM-on. Csak ilyen kötözködõ hozzá nem értõk citálnak ilyeneket, miközben ráadásul sok ilyen feature portolható simán.

Maradjunk annyiban, volt néhány dolog, amit iOS-en láttunk elõször és soká nem volt Android-ra, de mára ez inkább fordítva van, ébresztõ!

Programozásról meg annyit, hogy profi programozónak (bár több munkát és szakértelmet igényel az Android-ra fejlesztés) nincs komoly gondja az Android-ra programozással, aki jártas ebben, ilyet nem állít, tekintve, hogy nagyon sok ellenpélda van. Nem a Skype például, akik elsunnyoghatnak a mai napig, hanem olyan vérkomoly progik írói, akik képesek megírni azokat úgy, hogy az sok telefonon és sok Android változaton fussanak. Amiket felsoroltam, azok közül sok ilyen van.
Akinek az Android-ra programozás ennyire elrettentõen nehéz, az hagyja is, egy OKJ-s tanfolyam a mélyvízhez kevés....
Bizonyíték erre az a rengeteg programozó a rengeteg programjával, akik ezt valami isteni tudás birtokában megoldják. Olyan itt ne osszon észt, aki ettõl ennyire messze van, kérem!

Ott a Waze, késõbb lett Android-ra valóban, de mennyivel? 1-2 hónap? Több száz telefonon mégis gyönyörûen megy? Bújjatok el, ha buták vagytok!

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

"Hátrány a választék? 😄 Hát ez is érdekes. "

Android fejlesztesrol volt szo, ember! Ebbol a szempontbol igenis hatalmas gond a fregmentacio...

"Szerencsére a világ nem így gondolja és amit mondtál, az lehet hogy elméletben így van, de a gyakorlatban nem realizálódik."

De, pontosan, hogy ez tortenik. Nem is ertem, hogy ezt hogyan lehet felreerteni. Akkor megegyszer: Egyre tobb fejleszto - es nem csak kis cegek - hagyjak ott az Android platformok az altalam emlitett problemak miatt.

"Game Developer Leaves Unprofitable Android Market
Mika Mobile, the developer behind Zombieville USA and Battleheart, is pulling its support away from Android. The studio just can’t justify the money spent on Android based on how much it makes off the platform." - http://www.gottabemobile.com/2012/03/12/game-developer-leaves-unprofitable-android-market/

"Popularity of Android for the developer seems to be eroded and tend to experience a negative trend. A survey proves that more and more developers leave the platform from Google that.
Fragmentation in the Android, called the King as the 'ringleader' failure to attract developers of this OS. The difficulty comes from the variation among a large number of devices running the OS 'green robot'." - http://www.aroundgadget.com/2012/03/lots-of-developer-leave-android.html

Egyebkent ez a szakmam...

"Nekem volt olyan, hogy odajött fanboy haverom, hogy mennyire király már az ájfón"

Ne haragudj, de ezek a baratok csak teged minositenek. De erdekes vilagban elhetsz te, az osszes iPhone birtokos ismerosod tajbunko, bezzeg az ugyvedek, kozgazdaszok es kozjegyzok meg egytol-egyig Samsung fanatikusok. 😊

" (Defym volt még akkoriban)"

Annyira vicces, hogy te ajanlod nekem az angolom fejleszteset, amikor meg a Defy szot sem tudod kiejteni 😊

bosco05
"Hat teged aztan biztosan nem. Viszont az is biztos, hogy nem marketinggel foglalkozol"

Naná hogy nem foglalkozom marketingel, user vagyok nem Google alkalmazott. Az iPhone userekben pedig az a legjobb, hogy Apple marketingesek 😊 Ezt vedd mer ez jó!!! Holott nem tudja mi más van még a földön, mert ugye leragadt a 2.3-nál.
bosco05
Egyébként ott az arcfelismeréssel való kioldás stb... de ezek mind mind le vannak írva.
bosco05
de nem vagy képes rákattintani az elsõ két találatra? Külön kell belinkelni? Egyébként már mondtam párat, ami õsidõk óta hatalmas hiba iOS-nél és Androidnál sosem volt vele gond. BlueTooth, FM Rádió, testreszabhatóság, Mp3 csengõhangá tétele 3. program nélkül... De ezeket már a 2.2 is tudta, úgyhogy lerágott csont.
bosco05
Az is tény, hogy az átlag user soha nem fog kiigazodni az iOS és az Android számos verziója és változata között, de ez nem is lényeges, mert ezek az emberek vagy a szolgáltató által rájuk erõltetett szart (2.3, bada, rim) fogják venni, vagy a hypeolt SIII-at illetve 4s-t.
"Ki a fa*zomat érdekli, hogy mit gondol a parasztok 80%-a az Androidról? "

Hat teged aztan biztosan nem. Viszont az is biztos, hogy nem marketinggel foglalkozol, mivel ha nekem az ot androidos ismerosom kozul negy azt mondja, hogy ez egy szar rendszer, egy meg dicseri, akkor annyira nem lenne ketseges a valasztasom.

"Egyébként ez ügyben a mobilszolgáltatókat és a gyártókat lehet hibáztatni, nem pedig az Android fejlesztõit."

En nem hibaztattam senkit, en a realitast vazoltam fel, ahogy a legtobb felhasznalo megeli ezt.

"És igen azt gondolom, hogy az Apple kiégett és semmi újat nem fognak tudni behozni, amit a jelenlegi Android már ne tudna."

Azt allitottad, hogy 5000 ilyen feature van. En arra kertelek, hogy ebbol emlitsd meg a 10 legfontosabba, mely nincs iOS-en. Te allitottal valamit, amit neked kell forrasokkal alatamasztani. Nem az en feladatom, hogy bizonyitsam a te kijelenteseidet.

"Utóbbihoz meg már linkeltem, tanulj meg angolul és használd a Google-t. "

Ez a ket tanacs az en relaciomban nagyon humoros. De te nem ismersz engem, en meg nem erzem ugy, hogy bizonygatnom kene neked barmit is. De ha mar ennyire remekul hasznalod az angolt, akkor ket dolgot mondanek neked: "burden of proof" es "put up or shut up" 😉

bosco05
Nekem volt olyan, hogy odajött fanboy haverom, hogy mennyire király már az ájfón mert mindjárt csinálnak a laptopra vele netet wifin keresztül. Mondom hát azt én is tudok (Defym volt még akkoriban), erre mondja õ, hogy biztos nem. Megcsináltam az orra elõtt (hozzáteszem gyorsabban sikerült mint neki), erre állította, hogy ilyet nem tudhat a telefonom. Átneveztem neki a hálózatot, változtattam jelszót, amit laptopon egybõl csekkolt is és közölte, hogy akkor sem tudja mert írták a szifonon. De kb minden iPhone userrel eljátszottam egy hasonlót és mikor megkérdeztem miért vették ezt a telefont (mert baromira érdekel a téma évek óta), mindig csak az a válasz jött, hogy mert ez jó, meg mer ez Apple és az jó, de érdemben a háromnegyede nem tudta, hogy mire képes a telefonja...
bosco05
Hátrány a választék? 😄 Hát ez is érdekes. Azért megnézném a fejed ha csak barackot ehetnél mint gyümölcs, mert a termelõk szerint az a legjobban jövedelmezõ. Szerencsére a világ nem így gondolja és amit mondtál, az lehet hogy elméletben így van, de a gyakorlatban nem realizálódik. Amikor pl kijött Androidra az Instagram csak szakadtam a sok fanboy kommentjén, hogy ilyet nem lehet, ilyet az Android nem tudhat és tiltakoznak, mert ez egy iOS app és így már nem tud virítani vele a haverjának. Szánalmas szinten van az Apple userek 80%-a. Kimondom a véleményem, a nagy többség kib**zott nagy birka, akit az orránál fogva vezetnek. Az, hogy most ezt elérte a Samsung is egy dolog, hát gratulálok hozzá, de ettõl még a termék nem lesz rosszabb egyik esetben sem...
"Na látod, van aki ezt meg tudja oldani, viszont így picit nagyobb a választék készülékek terén is."

Ez semmiben sem elony, hanem egy hatalmas hatrany. Egyre tobben hagyjak abba az Android fejlesztest, mert iOS-en sokkal kisebb a kalozkodas es sokkal nagyobb bevetelt lehet realizalni.

bosco05
Hát nem hát, de nem tud annyit mint egy SIII.
bosco05
Az SGSIII vásárlók nagy részére ezt szintén el lehet mondani, hála a Samsung által keltett óriási hypenak, manapság már az SIII is menõ! Viszont úgy érzem, hogy itt nagyobb a tudatosan vásárlók száma, mint mondjuk a 4s esetében.
Ne így értsd! Akinek van egy telefonra 140 ezer forintja, annak egy iPhone sem elérhetetlen.
bosco05
Utóbbi a 4.0-tól már Androidban is megvan és vita nélkül elismerem, hogy korábban ez nem volt róla elmondható! Amin felbaszom az agyam az az, hogy a fanboyok 95%-a homokba dugja a fejét és továbbra is a pár évvel ezelõtti állapottal jön ha Android vs iOS a téma. Nyitott szemmel kéne járni.
"az embereknek a 80%-a ugyanúgy nincs tisztában azzal, hogy most iOS5 van-e vagy 4 vagy ki tudja"

De az a lenyeg, hogy itt nem is kell tudnia ezt. A keszulek szol, hogy van egy ujabb OS es azt egy gombnyomas utan felrakja. Ennyi.

"Számtalanszor találkoztam ilyen emberekkel és az a vicces, hogy legtöbbje sajnos csóró, de a 3 mûszakból összekuporgatott kis pénzével becsattog a témobilba oszt 2 éves törlesztõre megveszi a telefont,"

Bezzeg az SGS3 vasarlok mind sokdiplomasok, akik zsebbol kifizetik az ugyancsak rettentoen draga Samsung telefont... persze, logikus. Ezzel most mar eros trollkodasba csaptal at.

bosco05
pedig ilyen az iPhoneosok fele minimum
"Attól viszont, hogy megtaláltam a számomra megfelelõ telefont és az nem iPhone nem érzem magam butának..."

Ezt senki nem is mondta, miért is minõsítene egy ilyen választás? Én is simán el lennék egy Nexus vagy Samsung androiddal, ha nem szoktam volna már meg az iPhone "csak használom és mûködik" érzését.
bosco05
4s-t sorry
bosco05
Nem olcsóbb? Tudsz nekem hozni 4GS-t 140-ér?
bosco05
De ember hangsúlyozom mégegyszer. Ki a fa*zomat érdekli, hogy mit gondol a parasztok 80%-a az Androidról? Ez ki a ge**met érdekel? Ettõl nem lesz se elõrébb se hátrébb az ICS! Egyébként ez ügyben a mobilszolgáltatókat és a gyártókat lehet hibáztatni, nem pedig az Android fejlesztõit. És igen azt gondolom, hogy az Apple kiégett és semmi újat nem fognak tudni behozni, amit a jelenlegi Android már ne tudna. Utóbbihoz meg már linkeltem, tanulj meg angolul és használd a Google-t.
Na igen, azt elfelejtettem hozzatenni, hogy ez meg igy is a jobbak koze tartozik 😉

"Csak hazamegy oszt mondja a faluba benne hogy neki biz ájfonja van és mindenki leszophatja."

Érdekes ismerõseid lehetnek, én szerencsére ilyenekkel nem érintkezek, hála az égnek.
A jó Androidos teló nem olcsóbb mint az iPhone, úgyhogy nem hiszem, hogy pénz kérdés a választás.
bosco05
Na látod, van aki ezt meg tudja oldani, viszont így picit nagyobb a választék készülékek terén is. Vannak opciók, amikben ugyan el lehet veszni, de meg lehet találni a megfelelõt is. Én pl most arra várok, hogy az S Advance megkapja az ICS-t TouchWiz-el. Ha ez megvan megyek is a boltba megvenni. Ha nem lesz meg akkor valószínû Nexus Prime lesz a vége, annak ellenére, hogy szerencsére úgy állok, hogy akár most is vehetném az iPhone-okat. Attól viszont, hogy megtaláltam a számomra megfelelõ telefont és az nem iPhone nem érzem magam butának...
"Én szeretem ha valami jól néz ki és praktikus, óriási hiba tényleg, szégyellem is magam miatta. "

Mar ne haragudj, de az az ervelesed, hogy "szines", az valami nagyon elcseszett volt. Meg aztan azt gondolod, hogy az iPhone az fekete-feher, vagy, hogy az nem tud megjeleniteni bizonyos szintartomanyokat? Vagy mi?

"Állítom a GSIII megjelenése óta szétszedtek már vagy 150-et és nyakik vannak az ICS/JB-ben, hogy mit lehetne átmenteni..."

Marmint azt mondod, hogy mindezt az Apple tette? Ugy erzed, hogy fogalmuk sincs, hogy mi lehet ebben a szamukra elkepzelheto eszkozben? Ezt nem mondhatod komolyan! De ha ilyen biztosan allitod ezt, akkor bizonyara ezt valami forrassal ala is tudod tamasztani.

"Az, hogy a vásárlók 80%-a mit használ továbbra sem mérvadó. "

De, az hatarozza meg, hogy a vasarlok negyotodenek milyen benyomasai vannak a rendszerrol es milyen felhasznaloi elmenyt nyujt szamukra. Ok nem ugy gondolkoznak, hogy hu de szar ez a telefon, de latom, hogy mar van 4.1 is, akkor megsem szaggat ez a scroll.

Es akkor megegyszer: "sorold fel az 5000 forradalmi valtozas kozul a szerinted 10 legfontosabbat, ami jelen pillanatban megoldhatatlan iOS-en es a kozeljovoben sincs esely ra."

Az iOS fejlesztéshez nekem is van közöm, tény hogy vannak érdekes részek, de messze barátibb, mint mondjuk egy facebook fejlesztés.
Androidra is portolnék, de elég vadregényesnek tûnik (millió féle felbontás, készülék, rendszer), én meg nem szeretek vackot kiadni a kezeim közül.
bosco05
Egyébként van ismerõsöm az egyik hazai szolgáltatónál és elmondta, hogy mindig ki van adva mit kell a népre erõltetni, hogy ürüljön a raktár. Egy idõben ez a bada volt, aztán lett a rim, aztán most a 2.3, hogy fogyjon el... Ezután gondolom majd jön az ICS meg a JB, csak idõ kérdése. Az iPhone-t meg a nagy hype miatt folyamatosan adták el, ahogy most az SIII-at. Az iPhone most "menõ" telefonnak számít ezért sokan veszik, de ezeknek az embereknek a 80%-a ugyanúgy nincs tisztában azzal, hogy most iOS5 van-e vagy 4 vagy ki tudja? Csak hazamegy oszt mondja a faluba benne hogy neki biz ájfonja van és mindenki leszophatja. Számtalanszor találkoztam ilyen emberekkel és az a vicces, hogy legtöbbje sajnos csóró, de a 3 mûszakból összekuporgatott kis pénzével becsattog a témobilba oszt 2 éves törlesztõre megveszi a telefont, hogy ettõl valaki legyen. Az mindegy hogy két hétig nem eszik 😄 . Annyi ilyet ismerek, hogy hûha 😄 Érdekes egyébként, hogy munkám miatt elég sok "fontos" emberrel találkozom, menõ ügyvédek, könyvelõk, közgazdászok és eddig biza többségének mindig Androidos telója volt, mondjuk az is tény, hogy nem htc, meg zte, meg huawei, hanem Samung SII, SIII, Nexus satöbbi. Elenyészõ volt az iPhoneosok száma. Nem tudom az okát nem is kérdeztem de amit tapasztalok az vicces. Aki megengedhetné magának a legdurvább ájfont az Androiddal rohangál, akinek meg kenyérre is alig van az 4s-el 2 év törlesztõ+személyi kölcsön kombóval. Ezt az én környezetemben tapasztaltam, nem beszélve arról, hogy az összes programozó vagy informatikus pajtásnak is mind mind ezek vannak 1 kivétellel. Azért ez érdekes volt, már úgy számomra.
bosco05
Egyébként meg egy normális mobilos üzletben 2 perc alatt felvilágosítanak mindenrõl. Bemész és annyit mondasz, hogy prémium kategóriás telefont szeretnék, akkor jó esetben eléd kúrnak egy SIII-at meg egy 4GS, esetleg egy Nexus Primeot. Innentõl senkinek nem kell semmivel sem foglalkoznia...
"Na ezek után fejlesztõ se szívesen lennék..."

Szemelyes erintettsegem es a fair-seg jegyeben azert megjegyeznem, hogy Apple fejlesztonek lenni sem az a szanatorium erzes. Ok is szopatjak rendesen az embereket, mind iOS, mind OSX vonalon 😊

bosco05
Nem is kell se vásárlónak se fejlesztõnek lenned, ez a szép ebben a világban. Ha neked az a jó, hogy kiadnak valamit és az 2 évig ott rohad meg ahol van, akkor az. Van akinek a fejlõdés és a technikai újítások iránya a megfelelõ vonal és inkább azzal foglalatoskodik, így saját magát is képezve. Egy szó mint száz tessék mellétenni az ICS-t a jelenlegi iOS-nek, mondjuk egy SIII-al vagy esetleg egy JB-t Nexus Prime-al és nézegetni melyik mit tud.
Megint csak azt tudom mondani, leszarom miért nem mûködk a store, MÛKÖDJÖN! Különben nem kell, veszek olyant ami mûködik.

"Egyes fejlesztõk nem tudják úgy felvenni a ritmust"
Na ezek után fejlesztõ se szívesen lennék...
bosco05
Egy átlagos vásárló iPhonet se vesz elárulom és szintén nem tudja mi a különbség az iOS 3, 4 és 5 között... Ugyanaz ám a két dolog, csak máshogy hívják jó reggelt!
bosco05
Ne mennyünk bele személyeskedésbe, eddig úgy gondolom, hogy nem írtam rád nézve sértõ dolgot. Én szeretem ha valami jól néz ki és praktikus, óriási hiba tényleg, szégyellem is magam miatta. Jobb a fakó alap szar egy cserélhetõ háttérképpel, az vagány tényleg.

"levente68 szerint egy atlagos felhasznalo szinte eszre sem venne a valtast a 2.3.x es a 4.x rendszerek kozott"

Ezt pedig badarságnak tartom, csak rá kell nézni a JB-re meg a 2.3-ra. Az Apple szvsz azért titkolózik mert jelenleg nincs a kezükben semmi. Hányszor lett már ígérve a híres iPhone 5 és még mindig sehol. Állítom a GSIII megjelenése óta szétszedtek már vagy 150-et és nyakik vannak az ICS/JB-ben, hogy mit lehetne átmenteni... Az, hogy a vásárlók 80%-a mit használ továbbra sem mérvadó. Rengetegen Bada-t nyomkodnak még mindig, de attól az még egy szar. Sajnos az, hogy ennyi a 2.3 a buta gyártóknak köszönhetõ, de ahogy írtam is a rendszer nem itt tart. Akkor jöttem is egy példával, hogy mennyi mennyi gépen XP fut még és OpenDossal adják el a laptopokat. Ettõl én még maradnék a Win7-nél annak minden elõnyével együtt... Ha más birka, akkor legyen birka, engem az hol érdekel?
Egy átlagos vásárló nem akar olyanokról tudni, hogy ICS, JB, GB meg anyámkínja, hanem ezektõl ott rögtön a boltban hányingert kap.
bosco05
Egyébként én ismerek olyan embert aki megunta az iPhone-al való baszakodást. Ahogy írtam tegnap ismerõsömnek felforrt a melegben, másik spanomnak állandóan szarul lehetett hallani a hangját és rég elment a térerõ ott, ahol nekem még simán volt, szal vannak gondok ott is, de errõl mindenki kussol, mert az ájfón az ugye hibátlan...
levente68 szerint egy atlagos felhasznalo szinte eszre sem venne a valtast a 2.3.x es a 4.x rendszerek kozott. Ennek tukreben megegyszer megkerdezem sorold fel az 5000 forradalmi valtozas kozul a szerinted 10 legfontosabbat, ami jelen pillanatban megoldhatatlan iOS-en es a kozeljovoben sincs esely ra. Ez utobbi foleg vicces lesz az Apple hirhedt titkolozasat figyelembeveve.

Amugy akarhogy is magyarazod, jelen pillanatban - es a kozeljovoben is - a vasarlok 80+ szazaleka szamara az android az a Gingerbread vagy egyeb korabbi verzio, ezek minden hatranyaval szemben. A Jelly Bean penetracioja meg az 1%-ot sem erte el...

"nem fogja élvezni, hogy minden színes"

Sajnos ez az igenyszint nagyon sokat elarul rolad... Legyen szines? Szines? Fantasztikus...

bosco05
Az pedig, hogy van olyan app a marketen ami csak idõvel válik ICS vagy JB kompatibilitássá azért van, mert a play store sokkal nyitottab mint az istore. Egyes fejlesztõk nem tudják úgy felvenni a ritmust, mint a nagyok, de ez csupán pénz kérdés. Minden lényeges app azonnal elérhetõ a szoftver frissítést követõ pár napon belül. Egyébként én meg akkor vinnék vissza egy telefont azonnal, ha megtudnám, hogy nem képes rádiót fogni, bluetoothon küldeni, vagy hogy tetves itunest kell rakjak pár alap dolog miatt... De mások vagyunk, kinek ez a fontos kinek az. Engem spec nem érdekel a kamera, van akinek az a fontos. Én arra fényképezõgépet használok, mert legyen bármilyen frankó a telefon kamerája meg sem közelíti a nagy látószögû gépemet, ami általában nálam van.
bosco05
És mint kiderült jobb az is hogy BlueTooth helyett a netrõl szedett programokkal neten keresztül küldj el egy képet, vagy bármit a spanoknak, hisz mennyivel egyszerûbb vibrin ugyebár.
bosco05
De pont arról ugat mindenki, hogy ICS-es vagy JB-s telefont kell venni és nincs ilyen gond. Amirõl Õ ír, az az, hogy egy régi GB-set, hogy lehet ICS-re vagy JB-re felhúzni. De egyébként aki szereti a fapadot az ne is vegyen ICS-t meg JB-t, mert nem fogja élvezni, hogy minden színes és mindent kénye kedve szerint állíthat. Az ilyen embernek jobb az amikor csak hátteret lehet cserélni meg programokat kell tenni a számítógépre ahhoz, hogy saját mp3-as csengõhangja legyen 😊
Na ha ezt a rizsát (amit el sem olvasok mert leszarom) elmeséled valakinek aki telót akar venni, az már csak egyet kérdez:
- Bocs ez milyen rendszer is?
- Android!
- Aham, köszi!
Majd besétál a boltba és azzal kezdi:
- Kérek egy telefont AMI NEM ANDROIDOS!
"Ahány Android-os készülék, annyi root módszer? Érdekes, mintha azokat más-más gyártó készítené, nem?"

Azt senki nem is mondta, hogy minden egyes telefonhoz mas modszer szukseges. Ha te ilyet ertettel bele barmibe is, akkor komoly gond van az angoloddal. En meg olyanrol sem tudok, hogy egyetlen program megfelelo lenne egy gyarto OSSZES telefonjara.

"Hogy a JailBreak egyszerûbb lenne, mint egy root-olás? Ez megkérdõjelezi az író tudását."

Mar bocs, de ez inkabb a te tudasodat kerdojelezni meg. De lassunk konkretumokat is:

En ebben a pillanatban csinalok egy Galaxy Note-ot es pont most kell letoltenem egy korabbi firmware verziot, mert a jelenleginel (2.3.7) nem lehet megcsinalni a root-ot. Es akkor meg az unlock meg az ICS az boven odebb van.

Ellenben most realizaltam, hogy az iPad-emen meg csak az iOS 5.0.1 van. Ennel abbol allna az egesz dolog, hogy magan a keszuleken - egyetlen gombnyomassal - frissitem az OS-t 5.1.1-re, majd radugom a Mac-re, ahol egy korabban letoltott programban (Absynthe) megnyomom a Jailbreak gombot. Ennyi. Legujabb OS+JB par perc alatt.

Ket hete a sajat xperia-mnal nem volt erom varni az ICS-t es nekialltam telepiteni es unlockolni. Par ora es idegbaj utan az ICS felment, de az unlock egyaltalan nem sikerult, nincs ra mukodo modszer. Az mar csak a hab a tortan, hogy meg aznap sikerult is elvesztenem ezt a telefont 😊 Es meg foglak lepni teged, a jovo heten is egy androidos telefont fogok venni helyette.

Ez a jelenlegi allapot. Egyszerubb iOS-en az elet? Osszemerhetetlenul!

Arrol mar ne is beszeljunk, hogy ha egy kevesbe nepszeru keszuleked van, akkor meg eselyed sem lesz OS update-re ha valaki onkentes alapon nem csinal ra egy custom rom-ot, a gyari OS frissitesekrol ne is beszeljunk. A legtobb gyarto az nagy ivben szarja le az ugyfeleit.

"AOSP ROM-ra való tweak nem megy Sense ROM-on?"

Ismet csak nem tudom, hogy az angolod rossz-e vagy szandekosan nem akarod megerteni. Androidnal tudnod kell, hogy milyen kernelt telepitettel, mivel kulonben inkompatibilitasi problemak lehetnek. Es ennek semmi koze az iOS-Mac parhuzamodhoz, mivel ott meg a hardware is mas, itt viszont ugyanarrol a telefonrol beszelunk. Magyarul egyazon keszuleken bizonyos esetekben mukodik valami, bizonyos esetekben meg nem. Ha esetleg nem, akkor megintcsak kutathatsz a neten, hogy mi lehet ennek az oka. Nem tul felhasznalobarat.

"Ha valaki akarja tweak-elni az Android-os telefonját, akkor a sajátjának megfelelõ topik a segítségére lesz. "

Igen, es pont errol szolt a cikk is - melyet te szemmel lathatoan nem ertettel meg - hogy iOS-en van a Cydia, amiben rakeresel a kivant tweak-re (de vannak ott komplett alkalmazasok is ezrevel) es egyetlen gombnyomassal mar telepitheted is. Androidon meg forumokat kell olvasgatni, kitalalni, hogy fut-e a telefonodon, a pillanatnyi OS-eden, stb... A Cydia - ami tulajdonkeppen egy package-manager - meg az altala telepitett alkalmazasokat is tudja automatikusan update-elni. Androidon semmi hasonlo nincs. Olvasgathatod a forumokat, hogy volt-e valtozas.

"a legtöbb egyszerû felhasználónak a GB-hez képest a JB se hoz olyat, amibõl tudná egyáltalán, milyen verzió fut nála"

Elobb meg arrol volt szo, hogy mennyire rettenetesen lehagyta mar a 4.1-re az android az iOS-t, mivel a 2.3.x ota forradalmi valtozasok voltak benne. Mik lehetnek ezek a killer feature-ok, ha egy egyszeru felhasznalo eszre sem veszi oket? Melyeket ugye - ahogy itt elhangzott - az Apple nem is fog tudni egyhamar adoptalni 😊

Summa summarum, mindket platformon meg lehet csinalni - szinte - mindent, csak iOS-en mindez joval egyszerubb. A cikk is errol szolt, de ugy latom nem sikerult elfogultsag nelkul vegigolvasni...

A te igenyeidnek az iPhone nem felel meg, ezt maximalisan el tudom fogadni. Senki nem is probalt rabeszelni itt senki. Az android is egy remek telefon, mely van amiben jobb, van amiben rosszabb, mint az Apple megoldasa. A konkurencia meg mar csak a fejlodes szempontjabol is oromteli. Azt viszont nem ertem, hogy ha valakit nem erdekel az iOS es meg csak nem is ert hozza, ahogy azt bosco5 remekul demonstralta, akkor o milyen celbol irta meg az elso commentjet? Merthogy az szintiszta trollkodas volt.

Annyira tipikusan hozod az önjelölt zseni figurát ("Mindenki hülye csak én vagyok helikopter!"), hogy az már vicces.

Egy android-megszállott ismerõsöm kapott egy iPad3 cuccot. Teljesen el volt tõle ájulva, hogy mennyivel egyszerûbb minden és nem õ van a készülékért (netet kell túrnia minden kis hülyeség miatt), hanem az szolgálja õt (minden ott és úgy van amire kell neki).
Nem is egyedi eset, sokan jártak így a közelemben, fordított esetet viszont nem tudnék mondani, mert úgy látom Apple terméket használó szinte biztos, hogy nem tér át Androidra, mert kínszenvedésnek érzi, minden dolog 2-3 kattintással "odébb van".

Ezt is most hallom elõször: tényleg létezik olyan, hogy megveszek egy készüléket, felmegyek vele az alkalmazásboltba, egy ott megjelenõ appot le akarok tölteni és közli, hogy azt nem lehet!? Hát azonnal vinném vissza azt a fost és kérném vissza a pénzemet! Aztán már csak arra figyelnék, hogy messzirõl elkerüljem a rendszert.
Nem bírtam ki, végigolvasta a cikket, nem volt sok belõle már...

Csúnyán nem ért az Android-hoz a srác.
Abban a mélységben, amirõl beszél, kevesen járnak, fõleg a szifonosok, de õ aztán messze nem tudja, hogy amikrõl beszél, azt milyen egyszerû megoldani Android-on.

Kezdetektõl lehet WiFi-n elérni mindazt, amit MA hiányol, a programok telepítését, mentését PC-re, sõt akár SMS írását PC-n. A Tasker nagy kedvence lehet, az látszik, de azt nem tudja, hogy van annál jobb is. Ne olvasgassatok ilyen buta cikkeket és fõleg ne hozzátok bizonyítékként.
Felsorolok pár alkalmazást, amik ebben segíthetnek, ha ennyire információszegénység van.
Android Sync Manager WiFi, Applanet, AutomateIt Pro, homeMYhome, JkayDeluxeSettings, Absolute System Root Tools, AndroidPC, Anti Spy Mobile PRO, BLN control, CircleLauncher, External Keyboard Helper Pro, FLOATING PLAYER, FTPServer, ISeeYouPRO, LCD Density Modder Pro, Lucky Patcher, Lux Auto Brightness, Market Enabler, Market unlocker, MediaHouse-Pro UPnP DLNA, Mobile ODIN, Multi Mount SD-Card, MyBackup Pro, MyPhoneExplorer, nitrality, Notification History, PhoneMyPC, Root Explorer, ROM Toolbox Pro, Sanity, Screencast Video Recorder, Secholeutils, Super Video, Floating & Popup, Titanium Backup Pro, TriangleAway, Voltage Control, Wave Launcher, WIFI File explorer, WiFi File Transfer Pro, Wifi Jumper, Zedge

Ez csak néhány progi, amiket több, mint 500 közül gyorsan idecitáltam. (Az általam elmentettek közt nincs egyetlen céltalan, ócska, fingós és egyéb említésre méltatlan sem.)
Van köztük sokféle, van, ami a cikkben említett hiányokat cáfolja õsidõk óta, van, amelyik olyan tweak-eket használ, vagy hoz létre, melyeket iPhone-osok nem is ismerhetnek, van, amit csak azért tettem be, mert szeretem, vagy mert egyszerûen csak nagyszerû.
Aki ezeket ismeri, már nem ír ennyi sületlenséget és én nem is írtam ide az összes általam igen nagyra tartott programot, sõt, természetesen nem is ismerem az összes olyat, ami elsõ osztályúnak tartható, tartott. Egyetlen widget, egyetlen Home Screen nincs a felsorolásomban, holott komoly választék van belõlük és olyanokat tudnak, amit egy tweak-elt szifon sem tud.

Nem célom továbbra sem senki ócsárlása, annyit kérek, aki nem ért hozzá, elõbb kérdezzen, akkor nem kap szemétséget cserébe, amin aztán jól megsértõdhet és indulhat a flame.

Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás

Nagyon fontos az, hogy aki ennyire konokul véd egy megdõlt álláspontot, leginkább magával tol ki. Sajnálom az ilyet..., van itt belõlük néhány. Az arroganciájuk bosszantó inkább.

Többször meginogtam, hogy vegyek szifont is, de mindannyiszor megakasztotta a dolgot egy-egy negatívuma, ami miatt úgy döntöttem, mégsem.
Az egyikrõl a másikra áttérõk a belinkelt cikkhez hasonló meghasonulása sajnos még csak nem is szórakoztató, rengeteg helyen ír baromságot sok ember, ez is csak egy közülük. Azért, mert egy jó nevû oldalon olvasható ilyen maszlag és azt várhatóan sokan készpénznek is veszik, miközben nem is értik, mirõl van szó, a portált minõsíti. Persze, nincs olyan portál, ahol nem jelenik meg butaság, de ez a cikk nagyon alacsony szintû.

http://lifehacker.com/5916593/forget-android-the-iphone-is-a-better-phone-for-hacking-tweaking-and-customization

Hát, a cikk felénél már nagyon ideges lettem, ez a nyalás és félrevezetés magasiskolája.

Ahány Android-os készülék, annyi root módszer? Érdekes, mintha azokat más-más gyártó készítené, nem? Naná, hogy egy szifon olyan, mint a másik e szempontból, de az én SGS2-imet nem kell más módszerrel root-olni, se tweak-elni. Elfogult dolog ez, ugyanúgy egyszerû a root-olás, sõt a tweak-elés, ROM-olás elrejtése a gyártói szerviz elõl se olyan nagy kunszt ma már, mint régebben. Akkor se volt bonyolult, bár egy szintet azért meg kellett ütni hozzá.
Tehát, akinek van valamilyen telefonja, annak azzal kell foglalkoznia csak, nem?
A root-olás bankba biztosítótûvel való betörés szintû fejfájást okoz? Hogy a JailBreak egyszerûbb lenne, mint egy root-olás? Ez megkérdõjelezi az író tudását.

AOSP ROM-ra való tweak nem megy Sense ROM-on? Nahát… Hiszen talán nem ugyanarról beszélünk… Melyik szifonos tweak megy MAC-en, miközben kb. annyi közük van egymáshoz?

Ha valaki akarja tweak-elni az Android-os telefonját, akkor a sajátjának megfelelõ topik a segítségére lesz. Ja, aki olyan popi hozzá, hogy azt nem találja meg, az sír? ÓÓÓÓ, tegyük ostobává az embereket…

Ott van némi igazság, hogy nem úgy megy a frissítés, mint szifono, de az is szopáshoz vezet ám néha, ráadásul, mindamellett, hogy az egyik S2-mön Jelly Bean-es fõzött ROM van, a másikon egy ICS-es, igazából még õrzöm az egyik Gingerbread-es nandroid mentésemet és bármikor vissza is tenném, mert azon is elértem sok olyan dolgot, amit egy normál felhasználó JB-en sem fog elérni, sõt azt is bizton állítom, hogy pár éedekes feature kivételével a legtöbb egyszerû felhasználónak a GB-hez képest a JB se hoz olyat, amibõl tudná egyáltalán, milyen verzió fut nála, mert az alap dolgokat, amit sokan használnak kitûnõen megkapják attól is.

Nem olvasom végig a cikket, ennyi ferdítés már meggyõzött róla, hogy felesleges.

De az elsõ kommentbõl idéznék:
„funny it takes me about 5 seconds to hit XDA and root any phone.”

Hagyjuk ezt tehát.

bosco05
Igen 2.3 van rengeteg telefonon. És? Attól még a történet nem ott tart 😊 . Rengeteg gépen a mai napig windows 98 fut, sõt a gépek többségén XP! Akkor a Win7 nem is létezik, mert az átlagember balf**z ahhoz, hogy utánanézzen hol tart a világ? A laptopok nagy százalékát még mindig valami olcsó opendossal vagy linuxal értékesítik, akkor ebbõl az jön le, hogy nincs Win7? Nem értem a hozzáállásodat de tényleg. Azok a telefonok is viszik a JB-t meg az ICS-t amiket 2.3-al adnak el...
"Akkor sorold ezeket a fontos szolgaltasokat! Mondjuk a top10 listad eleg lesz. Ja, es persze azt is bizonyitanod kell, hogy ezek egyhamar nem is lesznek iOS-en. Hajra!"

Látod, indirekt módon elismerted, amit mondtunk: mára az Android világából jönnek a dolgok és a szifonra kell várni, hogy benne legyen.
Eltekintve tõled, aki azért igenis értelmesen állsz a dologhoz, a többi vérapplebajnok semmiképp nem akarja érteni a lényeget.
El kellene érniük arra a szintre, hogy felfogják: itt nem arról van szó, hogy én például azért harcolok, hogy egy szifonos elsírja magát és öngyilkos legyen, az a téma, hogy amíg keverik a dolgokat:
- magok száma vs. stabilitás
- olcsó telefon vs. drága telefon
- AOSP által kiadott dolgok vs. gyártói baromság
- évekkel ezelõtti állapot vs. 2012-es
- stb.

..., addig nem lesz korrekt vita és csak egymás lejáratására tett gyermeteg posztolás lesz.

Ne kérdezni tessék, hogy mirõl van szó, tessék okosodni és utána vitatkozni.
Mert a nagyszájú 'pölö'-zés csakis arra világít rá, nem tud a témáról valaki érdemben nyilatkozni.

narumon pedig mindig inkább a tetû formáját hozza és aljasul ferdít, meg csûri-csavarja a dolgot, holott ennél többre is képes, de könnyebb a nagyképût adni, mint azt mondani, oké, van igazság a dologban, amit más mond. Ehhez persze értenie kellene a dolgokhoz, de ez nincs meg. Legviccesebb, hogy egy ilyen ostoba ember, aki elég sokszor alulmaradva a technikai vitában, egyszer bevallja, hogy nem geek, másszor meg azt, aki jobban benne van a dologban, nem érvekkel, hanem szemétkedéssel akarja lejáratni. Persze tõle mást már rég nem vár az ember. Esetleg, hogy kussoljon... De nem fog most sem. Kiadták már azt az SSD-t, amirõl annyira tájékozott voltál és kiderült nem is létezik? Csak valahol olvastál róla, hogy talán lesz, de az kacsa volt? Na, látod, hagyd a szakmai fórumot inkább olyanokra, akik értenek hozzá valamennyire, köszönjük.

"De pont errõl beszélek bakker. A 2.3 ellen villogtok, mikor az már a múlt."

En nem villogok semmi ellen, csak tenyeket kozoltem, veled ellentetben. Manapsag az android telefonok tobb, mint nyolcvan szazalekan 2.3 vagy oregebb OS van. Tehat ez nem a mult, hanem a jelen, a valosag es a gyartok update strategiait figyelve ez meg sokaig igy is fog maradni...

"Igen valóban hátrány Android esetében, hogy utána kell járni mely készülékeken mi van és milyen update várható rá, de ez 2012-ben nem feladat"

Szerinted az a normalis, hogy internetes forumokat es hireket kell bujni egy telefon megvasarlasa elott? Komolyan? Abnormalis ilyet elvarni egy atlagembertol.

Az arakrol meg annyit, hogy a vilag legfontosabb piacain - newsflash: MO nem az - nagysagrendileg ugyanannyiba kerul az iPhone, mint a Galaxy S3. Ennyi.

"Egyébként reggelig lehetne sorolni, hogy mennyi minden van ICS-ben és JB-ben ami iOS-ben nincs"

Akkor sorold ezeket a fontos szolgaltasokat! Mondjuk a top10 listad eleg lesz. Ja, es persze azt is bizonyitanod kell, hogy ezek egyhamar nem is lesznek iOS-en. Hajra!

"ami leginkább szembetûnõ, hogy sokkal szebb és testreszabható,"

A szepseg relativ, ezen felesleges vitatkozni, ami meg a testreszabhatosagot illeti: http://lifehacker.com/5916593/forget-android-the-iphone-is-a-better-phone-for-hacking-tweaking-and-customization

bosco05
De pont errõl beszélek bakker. A 2.3 ellen villogtok, mikor az már a múlt. GB az olcsó szarokban van, de pár gyártó butasága miatt, sajnos a drága szarokban is. Igen valóban hátrány Android esetében, hogy utána kell járni mely készülékeken mi van és milyen update várható rá, de ez 2012-ben nem feladat. Az hogy külföldön mit miért kapsz az egy dolog. A 3GS õskövület, ugyanúgy mint a 2.3... De nem vitázom tovább, a vadi új SIII-at függetlenben megkapod itthon 140-ért. Nagyon nem kell körülnézni mert ott a Nexus Prime, az SII, az SIII, az S advance, az iPhone 4 és a 4s, ha valaki prémium kategóriás telefont akar venni. A többit el kell felejteni. Egyébként reggelig lehetne sorolni, hogy mennyi minden van ICS-ben és JB-ben ami iOS-ben nincs, de ami leginkább szembetûnõ, hogy sokkal szebb és testreszabható, iOS-en meg kapsz valamit kicseréled a hátteret aztán jónapot. De mindenki maga dönti el mire van szüksége, egy azonban biztos, hogy az ICS-tõl kezdve megváltoztak az erõviszonyok és az Android nem csak utolérte az iOS-t, de le is hagyta. Én nem vagyok elfogult, próbáltam mindkettõt, de szerintem az Apple csak perelgetni lesz képes a vezér nélkül a továbbiakban is...