558
-
#198 "A másik hogy saját mp3-at raksz be, ezt itunes-on keresztül lehet megtenni" Na hát ez az ami szerintem röhej. Én tudod hogy csinálom? Hallgatok egy számot, gondolok egyet rábökök a telómra, Beállítás csengőhangnak. Ennyi :) -
Papichulo #197 En ugy erzem, hogy te inkabb az "objektiv" szot szantad ide... de ebbe most ne menjunk bele, mert bezar a gyar es akkor ujabb hatalmas csapast szenved a magyar gazdasag :) -
#196 Ez csak abból adódik, hogy nem ismered ezt a készüléket. Nálam ugyanilyen képzavar az android menüje (mielőtt jönne levente biztosan meg tudnám szokni). Ez pusztán megszokás kérdése. Csengőhangot berakni pofonegyszerű, de meglepően sok módszer van hozzá. A legegyszerűbb amit én szeretek, hogy van egy csengőhang portál több százezer csengőhanggal (hogy őszinte legyek még nem volt olyan, hogy ne találjam meg amit keresek) én ezt használom. Ha kell egy új csengőhang mert megtetszett valamelyik zene akkor itt rákeresek és beállítom csengőhangnak.
A másik hogy saját mp3-at raksz be, ezt itunes-on keresztül lehet megtenni. Szerintem ez sem bonyolult de egy átlag embernek lehet, hogy ez már bizonyos (legalább számítógép kezelői) előképzettséget igényel. Témákból több ezer érhető el Cydiában, az egyszerű ikoncseréktől kezdve a mozgó hátteresig bármilyen. Szintén bár gomb az installálása. -
#195 Ezért is mondtam, hogy kinek a pap kinek a papné... Csak azt rühellem mondom még egyszer, hogy az iPhone mindent tudónak van beállítva az Android meg butának, pedig most előbbinek kell villantania, aztán ha az megvan, akkor eldöntöm mit veszek idén :) Egyelőre várom az iPhone 5-öt és az új Nexust :P Utána beszélünk :) -
#194 Kimaradt a kevésbé szó. Szólok is a többieknek, hogy hagyják abba a munkát, a mai naptól bezárjuk a kapukat, elírtam a neten egy sort. Most pedig megyek kötélért. -
#193 A "szebbség" valóban szubjektív. -
Papichulo #192 " ha követnéd az Android és a többi OS fejlődését, talán akkor te is tudnál szubjektív véleményt alkotni."
Erdekes cegvezeto lehetsz, aki meg a szubjektiv szo jelentesevel sincs tisztaban ;) -
#191 Hát ezt most így hogy írjam le. Nem tudom úgy rendszerezni rajta a dolgokat ahogy Androidon. Először is nincs külön menüje, ami már megnehezíti a dolgomat, másodszor pedig elég bonyolult még egy csengőhangot is berakni. Átszínezni a dolgokat, vidámabbá tenni a témát, esetleg másfajta launchert rátenni egyenesen lehetetlen feladatnak tűnt számomra, addig a pár napig amíg nálam volt a 4s. -
#190 "BT,"
Nemmáááááá, pár hozzászólással ezelőtt beszéltük ki.
"FM rádió,"
Ez inkább hardver mint OS. Ha jól tudom létezik olyan android telefon amiben nincs benne.
"Flash,"
Egyrészről tud Flash-t az iOS, másrészről már android alá is leállt a fejlesztése, szépen lassan mindenki belátja, hogy zsákutca, még akkor is ha a fikázóknak ez az egyik kedvenc mondásuk. (Abba ne menjünk bele, hogy mire használják - mert erre még sok okosat nem tudott mondani egyikük sem)
"arcfelismerés miegymás."
Ez alatt azt érted, hogy arcfelismeréssel belépni a telefonba?
"Az a baj, hogy fordult a kocka. Az új Android gyorsabb jobb szebb és ugyanolyan stabil."
Nem érzem így. Szerintem nem gyorsabb, a szebbség az nagyon szubjektív, a stabilt elismerem, eddig sem az androiddal volt a baj stabilság terén hanem a rengeteg szedett-vedett szoftverrel. -
#189 Én sem hülyézlek le, és ebben is igazat adok, a Samsung ezt csúnyán elkúrta, de ezért vannak a Google telók, amikről köztudott, hogy azonnal megkapnak minden frissítést és Samsung minőségűek. Annyit tudok javasolni, hogy azt kell venni. A több éves nexusra is szinte azonnal jött a JB amit gond nélkül visz. Egyébként a Samsung ígéretet tett arra, hogy ezentúl jönni fognak az update-ek és ennek némi szikráját mutatta is, de egyelőre csak a felső kategóriás készülékein érezhető. -
#188 Mert itt nem widgeteknek hívják hanem mondjuk intelliscreen-nek vagy ezer más megoldásnak. Mit akarsz testreszabni rajta? Itt most az ikonok más helyzetbe elrakását gondolod vagy mit? -
#187 Aztán az, hogy ezek a dolgok szükségesek-e számára vagy nem, azt mindenki maga dönti el ugye, de ezeket az iPhone nem tudja, az Android viszont igen. Olyat viszont fejből nem tudok ami hétköznapi az iPhone tudja az Android pedig nem. -
#186 Figyi! Csak, hogy ne legyen képzavar; iOS esetében szinte egyszintű a penetráció mert a régebbi telefonokon is iOS5 közeli rendszer van. Ez köszönhető a támogatott készülékeknek és a könnyű upgradenek. És a hasonlatoddal élve sok ember le szeretné cserélni az XP-t Win7-re csak nem adnak nekik Win7-et mert már nem támogatott a gépük. Érted? Én barátaim közül többen is szeretnék lecserélni a régi androidot csak hivatalosan nem adták ki az ő régi készülékeikre, és itt most Samsungról is beszélünk. Szerintem ez gáz - legalábbis engem ez pl sokkal jobban idegesít mint a BT hiánya - de én ilyenkor elfogadom, hogy nem vagyunk egyformák, és nem állok neki lehülyézni téged, mert te meg fordítva gondolod. -
#185 Nem tud mindent amit az Android. Még egyszer elmondom. A testre szabhatósága a közelében nincs, aztán a szokásos, BT, FM rádió, Flash, akkor az új JB cuccok, arcfelismerés miegymás. Az a baj, hogy fordult a kocka. Az új Android gyorsabb jobb szebb és ugyanolyan stabil. -
#184 Kb firefox 2. :D Verziószámok ötösével ugrálnak, de csak szarabb lett :D A hibáit továbbra is vonszolja magával tovább... -
#183 Én úgy látom, hogy csak a verziószámok ugrálnak és lényegi változás nem történik. Widgetek sehol, testre szabhatóság továbbra is a béka segge alatt, pedig nem egyszer olvastam már, hogy de jó lenne, meg kérünk bele, miegymás... -
#182 Hát ezt mindenképp az adott termékre szoktam meghatározni én is, ahogy te. TV-monitor Samsung jöhet bármikor, nekem most már telefonban is, de hűtőben pl SOHA. Annyit szoptam vele, hogy netovább :D -
#181 Mire alapozod, hogy lassú az iOS fejlődése? Hiszen nemrég jött ki az 5-ös azóta annak az alverziói vannak és nem sokára itt az iOS6. Mi benne a lassú? Ezt nem értem. Főleg, hogy én továbbra is azt állítom hogy tud mindent amit az android, csak néhány esetben teljesen más megoldással él a két cég. -
#180 Utóbbi az amit szinte egyik Apple user sem hajlandó elismerni és ekkor halljuk a jól bevállt csomó telefonon 2.3 van dumát, holott a két dolognak egymáshoz semmi köze nincs. Ahogy jöttem is erre példával, attól, hogy egy csomó embernek még WinXP van a gépén, attól én még használhatom a Win7-et és elérhető lesz a Win8 is? A Vistáról nem is beszélve, tehát ott tartunk, hogy az XP-nél 3 újabb és szvsz 1 sokkal jobb rendszer már kint van a piacon, attól, hogy sokan le vannak maradva számomra elérhető annak minden előnyével együtt és ha én lennék a Microsoft riválisa, nem az XP-t nézegetném, hogy ennél jobbat kell, mert ugye akkor le lennék maradva egy évtizeddel a piactól. -
#179 No erről beszélek, itt az igazság. Ráadásul márkát sem lehet így keresni, hogy az jó. Samsung tévéim vannak évek óta; jó ár/teljesítmény arány, soha nem volt velük gondom, a legközelebbi is az lesz valószínűleg, de Samsung háztartási gépet pl soha nem fogok többet venni. Vettünk egy nanosilveres samsung mosógépet 4x szerelték már, utána elajándékoztuk. Samsung mikrón szintén tönkre ment. Ezek lehetnek minimális tapasztalatok de azt gondolom tévében bármikor jöhet Samsung - háztartási gépben nálunk tiltólistára kerültek. Persze vannak még így hardverek - notebook, fényképező és más egyéb amiből egy - egy márkát soha nem veszek többet. -
#178 De igazad van, nyilván túloztam, de pont azért érződik egy helyben toporgásnak, mert olyan lassú ütemben halad az iOS fejlődése, hogy ez már kevésnek tűnik ahhoz, hogy valaha is utolérje az Androidot. Szerintem erre rátesz egy lapáttal a mester elvesztése és azóta nagy dolgok nem is jöttek az Apple műhelyéből. Nem temetném el teljesen az almát de tény, hogy ha a jelenlegi állást nézzük, akkor az Android és a Samsung egy lépéssel az Apple előtt jár. -
#177 Nem mondanám, hogy aránytalanul nagy, de tény, hogy én már láttam rossz iPhone-t :) Sőt láttam rossz macbook pro-t is, iPad nanot tömegével vitték vissza ismerőseim, szóval én nem vagyok hanyattesve a márka hírnevétől. Természetesen Samsung is ment tönkre nagyjából ugyanilyen arányban a környezetemben, tehát egyikkel sincs előrébb az ember. Ami elromolhat az el is romlik :) -
#176 Abban igaza van M2-nek (már elnézést), hogy az 5000 új feature amit tud az android és iOS nem még mindig nem kaptunk semmit, csak az FM rádiót (ami inkább hardver mint oprendszer kérdés - ráadásul az ős android óta fenn álló különbség. Nekem ez miatt megint egy olyan érzésem van, hogy akik az android fejlődését nézik azoknak valahogy kimarad az iOS fejlődése. Valahogy mindig azt gondolják, hogy egy helyben toporog. Nincs igazam? -
#175 Az lenne a legjobb ha az iPhone hibáit és hiányosságait elismernéd te is, illetve, ha követnéd az Android és a többi OS fejlődését, talán akkor te is tudnál szubjektív véleményt alkotni. -
#174 De ez nem igaz! Nemááá. Hol írtad bárki, hogy tökéletes telefon. Én magam írtam jópár hozzászólással ezelőtt, hogy NEM AZ! Tökéletes telefon nem létezik. Azt is elismerem, hogy hibás is akad közöttük meg el is tud romlani, hiszen elektronikáról beszélünk abból még nem találtak ki olyat ami hibátlan lenne vagy ne romlana el. Itt max arányokról beszélünk! (És olyat sem állított senki, hogy az SGS gyakrabban romlana el - hiszen az is prémium hardver). Amit furcsállok az a te környezetedben aránytalanul sok rossz készülék, amit én elhiszek csak akkor hidd el, hogy én sem hazudok amikor nem láttam még rossz iphonet. Én még 3G-vel kezdtem amit lecseréltem 3GS-re amikor megjelent, a 3G-t megkapta a feleségem, majd amikor kijött a 4 akkor lecseréltem a 3GS-t megkapta feleségem a 3G-t meg eladtuk egy barátnak. Ezek azóta is hibátlanul mennek, csakúgy mint az összes többi iphone-os haver készüléke. Én fagyásokról sem tudok beszámolni, nekem ilyen gondom soha nem volt és ez a fő vonzerő. (Oszt lehet, hogy csak szerencsés vagyok :D). Egyetlen eset volt amikor angliában élő barátom leejtette a telfonját és elment a kép. Kb. 1 óra múlva ott voltunk az store-ban ahol vette, és kb fél óra múlva egy új telefonnal a kezében sétáltunk ki onnan, sürű elnézés kérések (boltvezető) közepette. -
#173 Amit te itt leírtál, az az Apple Fanboyok tökéletes jellemzése. Mint mondottam nem vagyok hívő, követem az iOS és a Windows phone-ok fejlődését is, csupán a SAJÁT VÉLEMÉNYEMet osztottam meg, miután közel 50 telefont nyomkodtam már, napokig volt nálam iPhone 3GS illetve 4S és bármikor megtehetném, hogy vegyek egyet, de nem teszem a már sokszor leírt betegségei miatt. Ettől vagyok én elvakult? Szerintem inkább te vagy az :) -
#172 Amúgy nem akarok hencegni, de én egy céget vezetek, csak nagyon halkan jegyzem meg... -
#171 Ez tény és ebben is igazat adok, viszont Leventének is számtalan esetben igaza volt ebben a topicban főleg a reinvented kérdéssel kapcsolatban... -
#170 Félre ne érts én nem fikázom. Írtam is, hogy a maga módján jó az iPhone, csak vannak hibái ami miatt nem veszem meg és ha ezeket nem küszöbölik ki, akkor nem is fogom. Maga az Apple politikája az ami a leginkább irritáló, mivel olyan dolgokba szarnak bele, amit a felhasználók kérnek, így én meg olyan készüléket nem kívánok venni ami egy JB-hez képest egyelőre fapad, ráadásul az igényeimet is telibe szarná a gyártó. Ennyi problémám van vele, de ez nem is érdekes, mert aki nem így látja vegyen. Ami idegesít és amiért ennyit írok, hogy nem vagytok hajlandóak semmit hibának elismerni az iPhone-t egy tökéletes készüléknek állítjátok be, pedig közel sem az. Ismerősömnek pár napja forrt fel és kapcsolt ki, másik barátom kettőt vitt vissza mire a harmadikban nem halt meg a GPS illetve a WiFi, másik spanomnak állandóan elment a hangja telefonálás közben, én azt a híres stabilitást sem tapasztaltam, mert nem egyszer kapcsoltak ki mellettem iPhone-t, mert megakadt, szóval nem értem ezt a mérhetetlen istenítést és másik oldalról pedig az android rakás szarnak való beállítását továbbra sem. -
#169 Azért nem fogják belerakni, mert ezzel védik a copyright jogokat. Hogy ez mennyire okos tőlük vagy sem azt nem tudom, de tény, hogy az appstore, musicstore mind piacvezető és szívesen szerződnek velük a kiadók. Lehet, hogy ez is benne van a pakliban (sőt biztos). Aztán az is lehet, hogy egyszer csak belekerül és alapból fogja tudni. Én (és azok a barátok akiket megkérdeztem) azok akkor sem fogják többet használni, de abban biztosak lehetünk, hogy Levente meg néhány másik "srác" teli torokból fogja üvölteni a mantrát, hogy "Persze amig nem volt benne nem hiányzott most meg reinvented! Agymosottak, blablabla", holott a célközönség nem fogja többet használni és szerintem mégcsak telefont sem fognak ez miatt többet eladni. -
#168 Igen ezt értem és igazad van, de igazán beleépíthetnék már, millió meg egy panaszt kaptak, de leszarják. Androidra egyébként nem sokmindent kell feltenni, hogy alap funkciókat tudjál használni. Ahogy így vakarom a fejem egyelőre semmi nem jut az eszembe. -
#167 Mhm ez furcsa, nagyon sokat vagyok pesten még nem ütköztem ebbe a problémába, lehet, hogy szerencsém volt, de akkor megint megkérdezem, azért fikázol le egy egyébként (szerintem) jó készüléket mert gyárilag nem tud BT-t küldeni, neked kell szoftveresen utána nézni? Hisz androidnál levente szerint tök jó, hogy forumot néz utána olvas, akkor ez itt miért gátló tényező? -
#166 De megint miről beszélsz? Leírtuk már, hogy tehetsz fel hozzá programot. Ha tudod, hogy te ilyen helyzetekbe fogsz kerülni akkor felteszel egy progit amivel tudsz fájlt átküldeni BT-n. (Mint ahogy androidra is teszel fel programokat ahhoz, hogy ezt azt meg tudj csinálni nem?). Akkor mégis most mi a gondod? Egyszerűen nem értem a problémád gyökerét.
Én csak megemlítettem, hogy baráti körben (android és iOS vegyesen) kb 30 embert megkérdezve az volt a válasz, hogy 95% soha nem használja a BT-t, 5% meg valamikor talán kipróbálta. Persze ez nem referencia csak nekem ugyanolyan furcsa amikor azt mondod, hogy az emberek nagy része mai napig BT-t használ fájlküldésre. -
#165 Elmondanám, hogy BP-en rengeteg helyen nincs mobilnet és térerő, főleg az újépítésűekben, mint pl az Allee mögött található lakások. Ez spec pont ott volt, szerintem eléggé a civilizáció közepe, de muszáj volt okosabbnak lenned. -
#164 Ezt nem gondolhatod komolyan :D Jobb az ha valamire a lehetőséged sincs meg, mint ha megvan? :D Szerintem itt fejezzük be az egészet, mert egy orbitális hiányosságot nem vagytok hajlandóak elismerni. Az emberek nagy része a mai napig BT-t használ a különböző dolgok egymásnak való küldözgetésére, de mivel iPhone ilyet nem tud, csak iPhone-ra akkor nektek már nem is kell egyáltalán. Bezzeg ha az Android nem tudná ezzel fröcsögnétek reggelig, hogy kőkorszaki szar... Fejezzük be, komolyan, nem érdekel. Ha jó lesz az iPhone 5 akkor egyébként azt fogok venni, de ahhoz előbb le kell valahogy gyűrni JB-t. -
#163 Jaaaaj nemáááááá, most jön az szváziföldön egy faluban akartad átküldeni. Oké erre tényleg nem tudok mit mondani. Nyertél. Én hülye módon a világ civilizáltabb részén mozgok ahol azért van térerő. -
#162 Szerinted az e-mail mobilnettel gyorsabb mint a BT... Az sem biztos, hogy van net... -
#161 Hát ellentétben veled én itt lent példát is írtam rá, hogy miért jobb. Most én is visszakérdezzek, hogy neked ehhez BT kell az összes baromságával együtt? Ha cinikus lennék akkor azt írnám, hogy ehhez csak gratulálni tudok, komolyan. -
#160 Akkor tán egy picit utána kéne járni, hogy a szóban forgó Prime mikori telefon... Az a baj, hogy homály vagy a témában. A Nexus S illetve a Nexus Prime is JB-vel fut, gyárilag, magát lefrissítve és egyik sem mai telefon... -
#159 Ne haragudj, de kezdesz levente hibájába esni. Ott áll melletted és gyorsn kell? Tudsz gyorsabbat mondani az emailnél? Nem. Akkor mégis magyarázd már meg mi a gondod?