558
  • bosco05 #238
    1. ezeket nem én írtam
    2. az anyja meg az apja csinálta nem az Android
    3. mi köze egy ember fórumozásának a termék minőségéhez és tudásához?
  • M2 #237
    "Néhány okostelefon fórumon ott vagyok és soha nincs ilyen"

Bementél egy vega étterembe és az asztal közepére szartál egy íves kolbászt, majd miután hangosan rád szólnak közlöd, hogy a vegák milyen bunkók, sok más étterembe jársz ebédelni, és ott nem kiabálnak veled.

"Az iPhone-nal pontosan az volt a cél, hogy a mesüge user is kapjon egy kütyüt ... egyszerűen agyilag kevesek voltak hozzá."
    "Egyszerűen nem vagytok elég okosak egy valóban okos telefonhoz."

Hát tudod ha ekkora korlátolt bunkó embert csinál valakiből az Android, akkor senkinek sem ajánlom jó szívvel...
  • bosco05 #236
    Előtte is lehetett már tudni Jobs Sony szeretetét, de tényleg ne menjünk bele, mert te minden Apple-el kapcsolatos negatív véleményt, vagy visszhangot csak cáfolni tudsz, elfogadni, vagy átgondolni nem, úgyhogy innentől teljesen értelmetlen minden kommunikáció a témával kapcsolatban.
  • Papichulo
    Ebbe most ne menjunk bele szerintem... nekem most nem lenne erom a szokasos pontokat ujfent cafolni.

De peldaul ezt a Sony dolgot is teljesen felretajekoztatta a magyar media:

"But it turns out that Sony’s designs may have come after the first iPhone concepts were produced, proving once and for all that great minds think alike, or that it was Sony who copied Apple — not the other way around."

"The most crucial detail of all may be the simple fact that Sony has not sued Apple for design infringement. This could be a sign that Sony does not feel it could present a strong case, which would be bad news for Samsung."

http://www.forbes.com/sites/benzingainsights/2012/07/31/did-apple-really-borrow-sonys-concept-to-produce-the-iphone/
  • bosco05 #234
    Az az ember megjárta a menyországot és a poklot, ráadásul kétszer :) Nem semmi figura volt.
  • bosco05 #233
    Egyébként még az tehetett be szegény Jobs lelkének, ahogy Billy annak idején csúnyán átkúrta a fejét.
  • bosco05 #232
    De eddig csak Steve Jobs találta annak, a bíróság többnyire nem tudtommal, de igazából ez nem is érdekel. Pont az az ember ugrál egyébként, aki nyakig volt a Sony cuccokban és ez nem csak a mostani Samsung által benyújtott dokumentumok által nyert bizonyosságot, amolyan köztudott tény, hogy Jobs imádta a Sonyt és irányadónak tartotta. Szóval szerintem elég mókás ez a történet.
  • narumon
    Hehhe, lehet, hogy igazad van én csak azt néztem, hogy ez Iphone4 forma csak kissé laposabb és egy hangyányival nagyobb. Így ránézésre :)
  • Papichulo
    Nem az a lenyeg, hogy folyamatosan perelgessek egymast, ez senkinek sem jo.
    Az lenne a cel, hogy bevetelt realizaljanak a szabadalmaik utan. Ezert is lehetseges az, hogy minden egyes eladott android telefon arabol tobb bevetele van a Microsoft-nak, mint a Google-nek.
    Az Apple-Samsung esetben Steve Jobs mar annyira pofatlannak talalta a Samsung modszereit, hogy nem volt hajlando egyezkedni.
  • bosco05 #229
    Persze de ennek mi értelme? Hol az Apple nyer, hol a Samsung, közben pedig egymásból élnek. Elég színjátékszagú a dolog. Így legalább mindkettő címlapon van állandó jelleggel...
  • Papichulo
    "Ez kb olyan mint ha Henry Ford örökösei perelnék az összes autógyártót, amiért sorozatban gyártanak."

Nevetni fogsz, mar Henry Ford-ot is beperelte George Selden, mivel o szabadalmaztatta a geppel hajtott jarmuvet. A legtobb gyarto fizetett is Selden-nek az altaluk gyartott autok utan, de Ford nem volt hajlando, ezert birosagra mentek, amit vegulis Ford nyert...

Szoval nehogy azt gondold, hogy az ilyen jellegu pereskedes ujkeletu lenne.

"szóval nem is igazán értem ezt az egészet..."

A hozzaszolasodbol tenyleg latszik, hogy nem nagyon kovetted a temat. Csak par kifejezes, aminek nezzel utana: "FRAND license", "cross-licensing", "prior art", "utility patent", "design patent"

Jopar felvetesedre valaszt fogsz kapni.

Mindazonaltal egyre tobben latjak be, hogy a szabadalmi rendszer a mai helyzeteben nem szolgalja a fejlodest. Remeljuk, hogy meg tudjak ugy reformalni, hogy jobban betoltse a szerepet. Az azonban nem az Apple hibaja, hogy ok elnek a torvenyadta jogaikkal. Mint mondtam, ez mar regota igy megy, csak most kapnak ezek nagyobb nyilvanossagot.
  • bosco05 #227
    Naná, de azért az Apple-nek is ott a kockázat, pont az átállás miatt, na meg nem is beszélve arról, hogy nem egyszerű ám ilyen minőségű és ilyen megbízhatóságú beszállítót találni ekkora tételnél.
  • bosco05 #226
    Ez a perelgetés egyébként már szánalmas, mindkét fél részéről. Az, hogy most a Samsung az Apple Sonyról való másolását bizonygatja, az kb alma szint. Szerintem le kéne nyugodni és fejleszteni. Ez kb olyan mint ha Henry Ford örökösei perelnék az összes autógyártót, amiért sorozatban gyártanak. Teljesen vicc az egész. Ennyi erővel a Nokia is háboroghatna a Blackberryre, de akár a Samsungra vagy az Apple-re is, mert mindegyik mobiltelefonokat gyárt, amivel telefonálni lehet. Az érintőképernyőt sem az Apple szarta a világra, PDA-k is voltak már ezer évvel az iPhone előtt, szóval nem is igazán értem ezt az egészet...
  • bosco05 #225
    Én nem levente vagyok :) Ezt vele kell megbeszéld.
  • Papichulo
    Szep, szep... de az en szememben ez erosen hajaz a Galaxy S3-ra.

Eleg poenos lenne egy forditott per a Samsung reszerol design patent miatt az Apple ellen :)
  • Papichulo
    Ebben konnyen tudok neked segiteni ;)

http://www.samsung.com/us/aboutsamsung/ir/corporategovernance/ownershipstructure/IR_OwnershipStructure.html
  • narumon
    Hogy a cikkhez is írjak, nekem ez tetszene mint iphone5:
    Koncepció
  • Papichulo
    Nem, nem. Most nem szubjektiv, hanem objektiv dolgokrol beszelek <- see what I did there? :)

Mi az amiben eddig nem volt igazam?
  • narumon
    Meg nem nagyon néztem még utána de kiváncsi lennék a részvényes körökre. Nem lepődnék meg ha a Samsung tekintélyes szelete apple nagyrészvényes kezében lenne :)
    Látjuk ezt autógyáraknál, üzletláncoknál is.
  • narumon
    Azért levente elég keményen ilyeneket állított itt mindenkiről.
  • Papichulo
    "Ezért is nem értik sokan az Apple mérhetetlen perelési hadjáratát :)"

En elmagyarazom. A Samsung az egy hatalmas konglomerat, ami rengeteg teruleten jelen van. Ennek egyik resze a felvezetogyartas, ami szallit az Apple-nek alkatreszeket. Egy teljesen mas divizio a consumer products terulet, ami viszont konkurenciat jelent az Apple-nek es a kaliforniai ceg vadjai szerint, gusztustalanul masol. Az Apple-nek csak ez utobbival van gondja.
  • narumon
    Hááát azért a Samsung még véletlenül sem szeretne elveszíteni egy ekkora megrendelőt. Ha kenyértörésre vinnék a dolgot azzal egyértelműen a Samsung járna rosszabbul szerintem. pár milliárdos üzlet elvesztése senkinek sem tenne jót. Az applenek csak az lenne benne a rizikó, hogy zökkenőmentes legyen az átállás.
  • bosco05 #216
    Dehogy :D De attól nem vagy hazug. Az ha valaki nem ért veled egyet, az nem egyenlő azzal, hogy hazudsz és még én vagyok fogalom zavarban :D
  • Papichulo
    Tehat akkor szerinted eddig mindenben igazam volt?
  • bosco05 #214
    Senki sem mondta, hogy hazudoztál, ne kezdj magaddal beszélgetni :)
  • bosco05 #213
    Az Apple egyik legnagyobb beszállítója a Samsung, de természetesen nem ők gyártják a készüléket :) Jól néznénk ki ha így lenne, de az is tény, hogy a Samsung nélkül nehezebb dolga lenne almáéknak, ugyanis jó pár Samsung leányvállalat is beszállító. Ezért is nem értik sokan az Apple mérhetetlen perelési hadjáratát :)
  • Papichulo
    De egyebkent adok egy eselyt itt mindenkinek aki ugy gondolja, hogy en itt ossze-vissza hazudoztam es oldalakon keresztul ontottam a megalapozatlan hulyesegeket.

Legyen szives idezzen par ilyen kijelentest es en vallalom, hogy azt tenyekkel es forrasokkal ala fogom tamasztani, ahogy eddig is minden esetben megtettem.

Szoval, mikben allitottam valotlansagot eddig? Pontos idezetet kerek!
  • bosco05 #211
    Hát a minőség az Samsung de a Google le van szerződve mindig az adott Nexus gyártásával kapcslatban, így a Google-Samsung páros a legjobb és valahol ez a Nexus. A legfrissebb szoftvert a Google adja (folyamatos frissítésekkel), a telefon minőségét pedig a Samsung, ami Androidos körökben aligha lehetne jobb.
  • Papichulo
    "A Nexust a Samsung gyártja :)"

Ezen a forumon par elevetemult ember szerint az iPhone-t is :)
  • narumon
    de nem samsung hanem google. Vagy csak a gyártó számít?
  • bosco05 #208
    A Nexust a Samsung gyártja :)
  • narumon
    levente szerint viszont CSAKASAMSUNG! akkor most mivan? :)
  • bosco05 #206
    Továbbá a Nexusok visszafelé is frissítve vannak, tehát nem csak a Prime tudja a JB-t hanem az S és a One is. Ez a Google referencia vonala, kár, hogy ezt nem erőltetik rá a többi gyártóra, de egyébként már megindultak az ilyen irányú intézkedések, de ennek szvsz még messze a vége.
  • narumon
    Mondom koncepciós különbség van. Az iOS eleve úgy van kiépítve, hogy egy központi rendszer körül forog minden (iTunes és a store-ok), abba most ne menjünk bele, hogy maga az itunes milyen szoftver, de szerintem a koncepció az halálosan jó. Abból indulnak ki ugyanis, hogy naponta vagy maximum pár naponta ugyis odaülsz a PC-d, notid elé és akkor tedd oda a telefonodat is. Mindent egy helyen elérsz és mindent egy helyen kordinálsz - mint írtam is nekem pl nagyon hiányzik, hogy az androidnak nincs egy ilyen vezérlőközpontja pedig ez egy MUSTHAVE! szerintem. És írhatnának az itunes-nál sokkal jobb programot is, csak legyen egy központi irányítás ahol elérem az összes szoftveremet, zenémet, ami felügyel mindent.
  • bosco05 #204
    Ezt a Nexusok tudják, csak sajnos az összes többi nem. Ezért is nem veszek más készüléket ezentúl csak Nexust :) Sajnos az viszont igaz, hogy előtte tájékozódni kell, de a legjobb ha Nexus vs iPhone fejlődést követi az ember, ugyanis Android esetében az előbbi a mérvadó készülék.
  • bosco05 #203
    Ezt is hozzácsaphatjuk a számomra érthetetlen dolgokhoz és szerintem ha megkérdeznél pár embert arról, hogy szeretne-e egyszerűbb (mondjuk androidos módon) csengőhangot állítani a továbbiakban, szerintem az igen lenne a válasz. Ez a pár apróság nagyon bosszantó számomra.
  • narumon
    Értem, hogy egyszerűbb de nem lehet azt mondani, hogy az iOS nem tudja. Gondolom ha belemegyük a mélységekbe akkor találunk olyat ami iOS-en egyszerű androidon meg nem. Más koncepció mentén haladnak ugyanis. (sőt ha szigorúan veszem akkor már találtunk ilyet, az upgrade bármilyen iOS készüléken 1 gombnyomás, az iCloud miatt bármit bárhonnan el lehet érni és onnan folytatni ahol abbahagytad, stb)
  • bosco05 #201
    Az a baj, hogy ismerem, mondom volt nálam, de az, hogy egy sima csengőhang berakásához ekkora utat kell bejárni, hát nem épp pozitív.
  • bosco05 #200
    Nem szeretem az objektív szót, úgyhogy rosszul érzed :) A kevésbé szubjektív azért kifejezőbb, mert jelen helyzetben nem gondolom, hogy bárki is tudna teljesen objektív képet alkotni a témában :)
  • narumon
    "Csak azt rühellem mondom még egyszer, hogy az iPhone mindent tudónak van beállítva az Android meg butának,"

Szerintem pont fordítva van, senki nem állította be butának az androidot. Ti viszont butának állítjátok be az iOS-t holott ez nem igaz, csak nem ismered.