870
  • endy papp
    Értem.. ,de én nem veszem lejjebb nekem így is csúszik eléggé ,majd minden kanyart direkte driftbe veszek be élvezem ahogy előz a hátulja és hirtelen vissza egyenesbe,persze nem minden kocsinál ,de még oly sok nincs is,na meg nem mindegyiket lehet oly jól keresztbe tolni.
    Egyszerűen összesen 5-6 órát tudtam eddig tolni,de legalább tovább kitart D.
    Ja Ja én is osztom a véleményed amire kitalálták arra jó,mondjuk nagyon érezni az irányításán hogy nem a kormányra találták ki,elsősorban de azért ha ráérez az ember ,még élvezhető is a maga szintjén.
  • lac coo
    Lejebb vettem a tapadást, simán jó autózgatni vele, főleg kisebb verdákkal .... azt hozza amit vártam, amire készült arra profi ...

GRID1 se volt más főleg nem jobb, nem tudom miért sír mindenki, kormánnyal az kifejezetten szarabb volt .
  • broman191
  • broman191
    Kedd délelőttől elvoltam a szinglivel, nem siettem vele, péntek estig kitartott, egészen tartalmas volt, igaz emlékeim szerint az előző ilyen tekintetben nem ér fel. Inkább az utcai autók érdekelnek, a pályaautók kevésbé és ahogy elnézem az iRacing inkább a pályaautózásról szól. Mondjuk így a Grid 2 végére egy-két pályaautó egészen megtetszett, a Caterham SP300R nagy kedvencem lett, fantasztikusan alacsony féktávokra és kellemes kigyorsításokra képes, utána már a következő karrier szezon gyorsabb - de nehezebb - autóit már-már visszalépésnek éreztem, amilyen nehézkesen lehetett őket a kanyarokba tuszkolni, amíg a Caterham természetességgel kúszott be mint egy kiscica... :D Nem mondom hogy profi vagyok, csak poénból kezdtem a karriert a legnehezebb fokozaton, az elején szívtam is vele nem keveset, akadt jó pár restart és sok-sok flashback, de amint sikerült megszoknom az irányítást, időnként könnyűnek is éreztem. Az ellenfél AI összességében elég gyorsan tud körözgetni, bár sokszor az az érzésem támadt, hogy amint átvettem az első helyet, mintha leeresztett volna a mögöttem körözgető és nem akarta visszafoglalni a vezető pozíciót. Ezt hiányoltam a legjobban egészen végig, hogy az AI nem elég agresszív. Mármint tud agresszív lenni, de általában csak bután lökdösődve, küzd a saját versenyívéért, viszont engem féktávon kifékezni és körbeautózni más íven vagy hasonló rizikósabb mutatványokat bemutatni egyszer sem volt képes, nem is vállalkozott rá. Gyors tud lenni az AI, de nem vállalja kicsit sem túl magát soha. Úgy emlékszem hogy a Grid első részében itt-ott agresszívan letoltak hogyha előkelőbb pozícióba kerültem, de aztán nagyon nem tudtak haladni tőlem, itt inkább csak apró megtolások vannak hogyha lefoglalom a kedvelt kanyarívüket, vagy annyi sem.
  • Szabi #503
    az első kerékdőlés már beállítva
  • broman191
    A drift szvsz valami bűnrossz lett, külön pályák nincsenek hozzá csak ilyen -olyan kiragadott, nem igazán arra kitalált pályarészek, az autók nem kevés ideig szinte alkalmatlanul lassúak értelmesebb driftelésre, a kanyarok között úgy le tudnak lassulni egyes pályákon, hogy az újabb kanyarig megfelelően visszagyorsulni sem képesek. Az előző rész driftjéhez képest ez egy erőltetett szenvedés. A karrier végére mondjuk már kezd valahová jutni a dolog, amikor legalább egy Corvette színvonalú autóval engednek a pályára, de előtte a gyári RX-7 és hasonlók nagyon gyenge eresztések voltak... :( Másrészt mintha a driftes irányítás pont a kívánatos ellenkezőjére változna és úgy éreztem jobban tapad az autó mint a normális pályaversenyzésnél...drift versenyeken nem ritkán úgy kellett kínlódni hogy az autó végre kivágja a farát, amíg normál versenyeken könnyebben megteszi.
  • RatBaG #501
    az előbb léptem ki multiból, szét tudnék baszni a falon valamit...
    rohadtul csalódott vagyok, egyre elszomorítóbb, amit tapasztalok. nem erre vártam 2 évet, becsapva érzem magam.

aki normális versenyzést várt, trükkös féktávokkal, váltott ívekkel, stb, az nyugodtan elfelejtheti ezt a játékot.
    a drift versennyel még csak egy online challengenél találkoztam, de majdnem felsírtam. hova lettek a spéci japán driftverdák, az izgalmas helyszínek, az értelmes drift-fizika? ez kb a nfs gyengébb pillanataival van egy szinten...
  • endy papp
    Pontosan.. ,én scpeciel a carrier miatt vettem meg,a multi épp úgy hidegen hagy akár csak a WRC3-nál.
    Multira ott a 2 éves előfizum meg a rakat autóm az iRacin-nél,mivel ott meg nincs carrier azaz AI ellen nem tudsz menni,de azt nem is arra találták ki.
    Vissza térve nekem eddig szódával elmegy,persze lehetne jobb is ,de nagyot nem kellett csalódnom mert sokkal többet nem is vártam ismerve a múltat,és az igényeket,amit a fogyasztó közönség támaszt a játékokkal szemben.
  • endy papp
    "Eléggé megnehezíti az ember helyzetét már az is ha csak autóversenyzés szerűen próbál versenyezni :) Alaphelyzetben pedig én egy ügyességi reflex autós tematikájú játéknak sorolnám be! :)"
    Na igen leírtad a lényeget.
  • Alexease
    Online hasznalhatatlan, de legalabbis kell hozza egy bizonyos szintu beallitottsag;D

De ez amugy sem „Multi Player”, hanem a nalunk most divatos „Mutyi Player” :DDDDD
  • mester1987
    Sőt akár Fluor is lehet, ha nagyon szeretne.
  • Szabi #496
    multyba a sok kocka akik nagy szinten és jó autóval vannak, vagy csak többet fizettek a játékért olyan szépen mennek el egyenesbe... a játékosok egy része még ki is lök miután motorerőből elment...
    10.helyről indulva, óvatosan kerülgetve az első kanyarba második ként lehet fordulni.. utána meg rammolnak sorban. :(

itt is csak azérttudtam az egyik
  • Alexease
    Sot! Te VAGY Ken Block! :DD
  • Alexease
    Ennel a szimulator szo fel sem merul:) Meg a simcade-es GT/Forza parostol is messze van.
    Ez egy ertelmesebb autokezelessel (erdemes/lehet kormanyt hasznalni) ellatott arkad, a jatekmenetet is beleertve.
    Igazabol nincs vele gond, ilyen is kell, a celkozonsege tuti megvan.

A GRID1-nel (ahogy korabban is irtam, bar lehet masik topicba:P), az akkori szimes divat miatt probaltak komolyabbra venni (a SHIFT-tel egyutt), de nem jott be. Oszver lett, senkinek sem jo.

Mivel szimre kicsi az igeny, es a Codies profitorientalt ceg, igy termeszetes hogy szamukra ez az irany a nyero.
  • Danecay
    Légy Te is Ken Block! :D
  • mester1987
    Ha jól megnézzük a Colin McRae Rally óta, csak távolodik el a rally világtól a DiRT széria is. Még az első DiRT-ben rallyközpontú volt. Óriási a különbség az 1 és a 2 között, a 3-ról meg inkább ne is beszéljünk.
    Áttérve a Race Driverre; nem lehet eldönteni, hogy árkád vagy szimulátor lett a folytatás, mint GRID, de ez nem is lenne baj, viszont a többit tegyétek hozzá...túl sokat nem játszottam a GRID-del sem, se a GRID 2-vel sem, csak még a Race Driver 3-mal. De mint minden játéknál a leegyszerűsödés és inkább az Amerika buta stílus féle leegyszerűsödöttség felé nyitnak, hogy jobban keljen.
    Bár, ahogy látom a Race Driver azaz a GRID szériára ez még annyira nem illik, inkább a Colin McRae vonalára, mert a DiRT 2-ben és főleg a 3-ban már nemhogy nincs hangulat, hanem már egyáltalán nem rallyközpontú játék.
  • Danecay
    pillangós alternatíva mellett
  • Danecay
    Én szekvenciálisra állítottam a nálam rendelkezésre álló pillangós alternatíva. Legalább ennyivel is fokozódjon az autóvezetési élmény :)
  • Danecay
    Persze, nincs is ezzel gond, mert szerintem a Codie-nak teljes egészében sikerült kiviteleznie azt amit eltervezett, mert hát ugye ez nem egy félresikerült szimulátor hanem szándékosan ilyen. Ezért gondolom, hogy az ilyen tapadáscsökkentő MOD-okkal nem lehet megváltoztatni a játék jellegét. Mindazonáltal az első rész kevésbé drift orientált vezetési modell-je szimpatikusabb volt.
  • Alexease
    En H-Patternel probaltam, mukodik, de nem sok ertelme van, de az autoviselkedes se a jatekmenet miatt:D
  • Alexease
    Szerintem korrektebb autokzelest es versenyszimulaciot (meg simcade szinten sem) ebben nem erdemes keresni;)
    Eleve az AI es a jatekmenet az agyament szaguldasra, lokdosodesre, driftre egyszeru gamepad-es tologatasra van kitalalva.
    Valszeg meg ugy is szivatos a scriptelt, lokdosodo es csalo AI miatt.
  • alma2
    valamelyik nap megneztem xbox controllerrel, teptem a hajam, par verseny utan, gondoltam mehet a levesbe. Akkor az elso "autos kerulgeto" versenynel hagytam abba.
    Ma eleszdtem a kormanyt, bedug verseny ismet elindit, hibatlanul mindenkit kikerulve, nem sikerult, nem is ertettem miert nem megy a kocsi, de mivel nem volt osszehasonlitasi alapom, gondoltam direkt ilyen lassu.
    Termeszetesen a combined pedal bekavart neki, vegig finoman fekezett :)
    Na mindegy, ezek utan egy par verseny, mediumon rettento konnyu, at is allitom hard-ra, de maga a jatekot elvezem, bar emlekeim megkoptak, de a nagyon jol sikerult juiced elso reszere emlekeztet. Azota nem elveztem igy autos arkad jatekot talan.
  • Danecay
    Hát ez így kb. nem sokat ér! Azon felül, hogy megnehezíti a játékos dolgát a belőtt nehézségi szinthez képest másra nemigen jó lévén, hogy az AI-ra aligha van kihatással. Ha az AI-t is annyival hátráltatná mint a játékost és használható lenne karrierben is akkor más lenne a helyzet. Eléggé megnehezíti az ember helyzetét már az is ha csak autóversenyzés szerűen próbál versenyezni :) Alaphelyzetben pedig én egy ügyességi reflex autós tematikájú játéknak sorolnám be! :)
  • endy papp
    Az első órákban valahogy én is elkedvetlenedtem ,de aztán megbékéltem vele,az iRacing mellé jó lesz egy kis koncentráció mentes kormány tekergetésre.
    A menüt és a többit már megszoktam,azt is hogy a legtöbb kocsit fék nélkül kell vezetni és minden kanyar előtt drift ,és go.(nem megy benne tönkre a fékpedál,no meg a váltó sem,automatára tettem ,a tök aki még váltogat is egy ilyennel totál értelmetlen lenne DDD.)
    Az AI-at meg ha kiismerd (nem nehéz) már elég élvezhető.
    Persze a maga kategóriájában.
  • Alexease
    A #432 eleg jo, olyan vagy hasonlo kellene mindenhez.

Ha feltettem, megnezem mit lehet vele kezdeni;)
    De kellene egy osszes auto es palya mentes is, mert a karrier szamomra hasznalhatatlan.
  • endy papp
    Legelőször is megveszed a játékot...
    Majd a játékon belül ráböksz oda hogy online és már mehet is a móka....
  • Alexease
    Nah jo, felteszem megegyszer, meg egy probalt meger:)
    Az AI-val, jatekmenettel, menukkel semmit nem lehet kezdeni, de ha van/lesz normalisabb tapadas (nem idiota sinauto legyen) es cockpitnezet-szeruseg, akkor az autok, a palyak es a hangulata miatt el lehetne tologatni.

Barkacs mennyisegtol fuggoen, kesobb talan egy vasarlast is meger:P
  • endy papp
    Valahogy nekem is ,akkor inkább a motortető nézet....
  • endy papp
    Akkor te nem sokat aludhattál ha ilyen gyorsan a végére értél.....

Ajánlom,ki kellene próbálnod az iRacinget ,ha már ilyen profi vagy.
    Ott nem fog csalni senki, max a fél mezőny gyorsabb lesz nálad de ki tudja ......
    Abban szerintem több kihívást találnál, de az is lehet ott is elvernél mindenkit.
    Megnyugtatlak ott nem érnél 1-2 nap alatt a végére....
    Ja hogy azért fizetni is kellene nem keveset,na igen de azért adnak is valamit.
    Persze ebben is ,de ugye neked aki ilyen profi egy profi szim. sem okozhat gondot,de arra készülj fel hogy az nem ingyenes ,és még csak nem is olcsó "mulatság" autóverseny.
    Valódi ellenfelek ellen valódi pályán stb,stb...
  • Alexease
    Ez igy, ilyen hatulrol es FOV-val, eleg idetlen:)
  • broman191
    Tegnap fejeztem be very hard szinten a karriert, nem volt benne lehetetlen overtake verseny, előbb utóbb minden sikerült első helyezésre, előfordult időnként az 1 km előny is amikor jobban összejött egy-egy verseny. Ahol "csal a gép" az nem az overtake, hanem a drift, mivel az AI gyakorlatilag semmit nem driftel a pályákon, csak átrohan time attack stílusban, aztán utolér és gyakran az utolsó pár kanyarban szándékosan lekoccol elb4szva a szép pontszámokat...a legtöbb drift pályán már inkább megálltam ahol lehetett és elengedtem az utánam jövő autóst, ne csessze már el az utolsó pár kanyaromat, mert neki úgyis csak odatesz egy nagy pontszámot a gép, de menet közben nem észlelhető hogy bármit is tenne érte... :)
  • Szabi #475
    gyűlnek a kameramódok, de jó lenne ha végre valaki haladna is velük.. van bőven autó a játékban.. nem csak ez a két-három :D

ebbe szerintem már fölöslegesen sok kameranézet is van.. :-/
    Cockpit Cam Mod 0.1

carlist:
    Ford Mustang Mach 1 Twister Special
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde
    Nissan Silvia Spec-R Aero S15
    other cars-later
  • Scania20
    Hogyan lehet online módban játszani?
  • Hunor88
    a

http://magyarcsajok.com

fddddddddddddddddddxzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
  • arty
    kérdés h a karriert csak a készítőnél nem menti a moddolt játék vagy másnál se....
  • samsung123
    [URL=http://www.racedepartment.com/forum/resources/tyre-grip-adjuster.337/]máris itt a "szimulátor" mod :)[/URL]
  • Szabi #470
    nem én csináltam, hanem Milincho Bayetas :D
  • lacica
    A Tied az a jó!! ;)
  • Szabi #468
    így se rossz, amúgy se az autó belsejét nézed, nem oda kéne fókuszáljon a szemed verseny közben, viszont én jobban szeretek közelebb és magasabban ülni :D
  • pcgammer
    Egy belső kamerás gameplay jó lesz ez már csak a textúrák kellenek és kész is :)