126
-
Szefmester #46 aha.. szóval minden diszkó csak úgy spontán alakul... szólsz hogy holnap diszkó lesz itt.. és az ott is van.. nincs semmilyen biztonsági intézkedés..
Adja az ég hogy ne akarj szórakozóhelyet üzemeltetni... -
Szefmester #45 "csak kicsit nézzünk vészforgatókönyvet. A buli kezd elfajulni, és a két sün megpróbál közbelépni..
Na ez az a pont amit nem fognak kivárni. Már a buli hangulatából meg lehet ítélni, hogy várható-e történés."
Már a buli várható méretéből becsülhető volt hogy lesz e történés...
"ott van 300 ember akik dühösek (és ittasak, betépettek) és csak 2 rendőr van ott.
Ezt sem hinném, hogy megvárnák."
Nem is várták.. és sokaknak ez a gond...
"Az ittasság sem egyik pillanatról a másikra következik be.
A rendőrök számát is lehet szépen lassan növelni, illetve lehet lehet szépen nyugodtan is intézkedni. "
Az ittasság valóban nem egyik pillanatról a másikra alakul ki, de egy balhé kialakulhat, elég hozzá annyi hogy egy békésen ittas egyén véletlen ráönti egy másik békésen italozóra a piáját...
Láttam már pogót célzottan végrehajtani egy olyan emberen aki azt hitte ittasan hogy poén teli üveggel úgy csápolnia hogy egy percen belül már üres az üveg...
"Sőt! Ahogy a rendőrség közösségi oldalakon megjelent infók alapján be tud avatkozni, úgy ezen az úton akár figyelmeztetni is tudná a szervezőt a következményekre, vagy a kötelességeire."
Sőt! Ahogy a rendőrség közösségi oldalakon megjelent infók alapján be tud avatkozni, úgy ezen az úton akár figyelmeztetni is tudná a szervezőt a következményekre, vagy a kötelességeire."
Sőt! Ahogy a rendőrség közösségi oldalakon megjelent infók alapján be tud avatkozni, úgy ezen az úton akár figyelmeztetni is tudná a szervezőt a következményekre, vagy a kötelességeire."
válasz:
"Sokan jelezték, hogy elmennek az eseményre, azonban a város vezetői időközben betiltották a bulit. Ennek ellenére végül 150 személy gyűlt össze a fürdőben."
Innentől miről beszélünk? -
aaaaa #44 Nincs igazad , a diszkókban is többnyire többen vannak , mint 150 ember, mégsem vonul ki majdnem 300 rendőr kéretlenül minden alkalommal, benyújtva a számlát a szervezőknek. -
senki687 #43 "A tételes számla szerint a 283 rendőr munkadíja 191 025 eurót tett ki"
Tehát Németországban bruttó 675 eurót keres egy rendőr átlagosan kevesebb mint 8 óra alatt? -
Szefmester #42 Hmm ezek szerint soha nem kell figyelni a közutakon hiszen balesetek vannak... örökké úgysem tudjuk elkerülni, jobb beletörődni...
Faterom bicajjal balra készült kanyarodni.. jelzett is.. a mögötte haladó autós látta és lassított.. az az mögötti meg úgy gondolta hogy ő most kúúúúrvára siet és 100as tempóval (90max helyett szar útminőségen ráadásul) előzni kezdett és csatt.. így lett pár hét kórház, fájdalom és betegállomány...
Szintén fater, zebrán közlekedik egy belvárosi kereszteződésben, a kereszteződés jobb oldalán.. balról lassítás nélkül jött egy hülye picsa aki elcsapta. Kifogás: Nem látta őket a naptól mert a szemébe sütött.. bazze.. ott lakott a környéken, pontosan tudhatta hogy ott az iskola, ott a strand, ott a spori, és ott vana közelben a város egyik legnépszerűbb pubja.. Innentől tudhatta hogy van gyalogos forgalom, ahogy azt is hogy ha nem látok, akkor nem vakon szálguldozok hanem lassítok.
Most jön a mi történhetett volna.. Az a gyorshajtó barom nem iset annyira olyan szar úton akkor nincs gondja egyik félnek sem, ha a hülye picsa a látási viszonyoknak megfelelően vezet akkor nincs gondja, nem büntetik meg, és nem kell fizetnie... De a fater már az első esetnél is ott maradhatott volna. Akkor a gyorshajt nem "csak" gyorshajtás+baleset okozása+8 napon túl gyógyuló sérülés okozása miatt pihentetné az összetört kocsiját, hanem gondatlanságból elkövetett emberöléssel is saját magát..
Hahh.. mi lett volna.. Mi lett volna a bulin ha páran nekiállnak ittasan verekedni? Mi lett volna ha senki sem verekszik ittasan? Nem tudhatod. De mind a kettőre ott volt a lehetőség, és mind a kettőre fel kell készülni. Csak éppen az egyiknél elég 0 rendőr, a másikhoz meg kell jópár. Az hogy ráadásul nem tudod mennyien mentek volna el... Megint csak nem tudhatod. Arra készülsz hogy senki sem megy el akkor nem megy rendőr.. de ha meg elmegy 3000 akkor ott meg is halhatott volna valaki, így a rendőrök elmentek. Ha te is ott lettél volna és te sérültél volna meg akkor vélhetőleg most sírna a szád hogy miért nem volt ott mentő, és miért kerültél kórházba súlyos sérülésekkel, és miért nem csak kicsikkel mert a kedves rendőrbácsik lerángatják rólad a két barmot akik poénból rugdosnak..
Ez a mi lett volna ha eltúlzásai szánalmasak... Elbagatellizálod az esetet. Te csak buliznál.. de ha baj lenne akkor jönne a sírás, meg a pávián módra üvöltözés hogy "Miért nem volt...!!" Fel kellett készülni mindenre.. A gyerek túl sokat kapott, de ha keveset kapott volna, akkor te most nem ovlasod, nem is halalsz róla, és a kis Günter sem olvas róla és a hétvégén ő is megcsinálja a maga kis FB partiját, és ő is megkapja majd a magáét.. Tanulni kéne mások hibájából, nem pedig mártírnak kikiáltani és hőbörögni. Én eddig sem akartam németországban Fb partit szervezni, és ezután sem akarok.
Én máris tanultam valamit. :) A németek és a potyaparti-arcok hülyék... -
chipesz #41 csak kicsit nézzünk vészforgatókönyvet. A buli kezd elfajulni, és a két sün megpróbál közbelépni..
Na ez az a pont amit nem fognak kivárni. Már a buli hangulatából meg lehet ítélni, hogy várható-e történés.
ott van 300 ember akik dühösek (és ittasak, betépettek) és csak 2 rendőr van ott.
Ezt sem hinném, hogy megvárnák.
A 300 ember nem egyszerre szokott megjelenni és nem egyöntetűen betépve,beszívva. Ha igen az már valamiféle lázadás.
Az ittasság sem egyik pillanatról a másikra következik be.
A rendőrök számát is lehet szépen lassan növelni, illetve lehet lehet szépen nyugodtan is intézkedni.
Nem muszáj azonnal tankkal menni mindenre ami mozog.
Sőt! Ahogy a rendőrség közösségi oldalakon megjelent infók alapján be tud avatkozni, úgy ezen az úton akár figyelmeztetni is tudná a szervezőt a következményekre, vagy a kötelességeire.
-
Mezcalero #40 Ez tipikus esete annak amikor valaki összekeveri a szezont a fazonnal. A bulizó fiatalok csoportja nem állampolgári önszerveződés. (Az ilyen f@szbúkos dolgoknak bizonyos szint fölött tényleg gátat kell szabni. Bár nem így, hogy átesünk a ló túlsó oldalára.) Az az önszerveződés, amikor emberek összefognak és együtt dolgoznak, teremtenek, termelnek egy közös cél érdekében. Abban viszont igazad van hogy az állam nem tud mit kezdeni az önszerveződő állampolgárokkal. Ha valahol (és van rá sok példa) egy faluközösség önellátó akar lenni és lesz is, azt még véletlenül sem látod sehol a hírközlésben, mert hátha rájönnek az emberek, hogy a gondoskodó állam bácsi lehet hogy ilyen formában felesleges, és nem is az állampolgárai érdekeit tartja elsődlegesen szem előtt, hanem minél több jövedelmet elvonni, hogy a becsületes dolgozó embernek ne legyen ideje és energiája gondolkodni a napi megélhetésén kívül. -
Jawarider #39 A bulihoz nem szólók hozzá, de hadd kérdezzem meg a rendőri "részhez", hogy nem azért fizetünk adókat hogy pl. a rendőrség végezze a munkáját? Elmehetünk abba az irányba, hogy mindenért fizessünk, de akkor meg ne legyen adó. -
kisokka #38 Ha teszem azt egy ilyen hisztériában odaveszne egy hozzátartozóm, vajmi kevésbé érdekelne, hogy mit mond ki a bíróság, mert a szervező vérét kívánnám. Meg kell előzni az ilyesmit, nem lehet csak úgy összehívni ennyi embert, be kell látni, hogy ez nem egy 8-10 fős haveri kör, akikkel leül az ember a kertbe sörözgetni.
Az utolsó mondatoddal egyetértek, de így járt a srác, ő lett a bűnbak. -
Reparamorf #37 Amelyik "hatalom" fél az állampolgáraitól, annak a lecsóban a helye.
Ez a mai világ erősen félre csúszott. Nyúl viszi a puskát...
Ha az én gyerekkoromban valaki leesett a hintáról, akkor nem azt kezdték firtatni, hogy szabványos-e a hinta (nem is voltszabvány),Hülye volt a gyerek.
Ha a tanár adott egy két pofont, akkor sem a rendőrségre, vagy az ombudsmanhoz szaladtunk, meg a szüleinkhez, mert attól is kaptunk volna, hanem máskor jobban figyeltünk, hogy ne kövessük el még egyszer azt a hibát.
Visszatérve az eredeti témához: amelyik hatóságnak nem tetszik valami, jelen esetben az ö9sszejövetel, akkor a saját pénzéből (még csak ne is a költségvetésükből) oldják meg. Szerintem a bulizóknak nem volt igényük a hatóságokra... Ez olyan ment, ha a halálraítélttel hozatnák az akasztáshoz a kötelet... Úgy látszik, hogy Németország is mindenért a lakosságot akarja levenni. Mindenféle mondvacsinált hatóságok, rendeletek,stb. Kell a zsíros állás ott is az elvtársaknak. Az állampolgár meg fizessen. -
#36 Jó, tételezzük fel, hogy ezek az emberek törni, zúzni mentek oda. Akkor a rendőrségnk kötelessége fellépni a tömeg ellen, ÉS ha a bíróság kimondja a bűnösségét az illetőknek, lehet kártérítési igényt benyújtani, tudtommal. De nem úgy, hogy csinálunk magunknak munkát, hülyegyerek úgyis fizet. Majd én is lemosom az autód szarral minden reggel, aranyárban meg kiszámlázom. -
aaaaa #35 Ha nem jött volna csak 5-10 ember vagy netán egy se, akkor is ugyanez történik ? 150 ember nem egy akkora tömeg akik ellen ilyen erőkkel kell fellépni, főleg ha nem csináltak semmit.
Ez a mi történhetett volna alapvetően hibás feltételezés. Ha valaki 55-tel megy az 50-es táblánál, ÉS megcsúszik, ÉS felmegy a járdára, ÉS épp halálra gázol ott 10 embert, akkor az a megoldás, hogy az összes gyorshajtót elítéljük 10-20 évre többszörös gyilkossági kísérletért, mert ez is történhetett volna ? ... -
Szefmester #34 Bannedusermail: "A legborzasztóbb esetben sok strandjegy kelt volna el. Semmiféle tüntetésről nem volt szó, ami bejelentés köteles. "
Te konkrétan most trollkodsz vagy tényleg ennyire retard vagy? Nem tűnik fel egy apróság? Írhattam volna azt is hogy jöjjenek punnyadni, vagy beszélgetni, vagy szendvicset enni, vagy inni, vagy dohányozni, vagy földön ülni... a lényeg hogy bejelentek valamit és tömeget akarok meghívni. Márpedig tömeget meghívni nem magánbirtokra engedélyköteles!
tomboy013: "Éljen a szabadság. Egy partit se lehet összehozni már manapság? Nevetséges ez a világ.... Magyarországon még lehet a tömegbe is lövettek volna"
Egy igazi 13 éves reakciója... de tudod mit? Próbáld ki.. hívj meg minél több embert a lakásodhoz bulizni.. egy amolyan igazi fékevesztett bulira. De ne válogass.. mindenkit hívj.. ingyen és bérmentve... De javaslom előtte menj ki egy utcai partira, vagy bulira, és várd meg a végét józanul. Nézz szét.. és ha látod a járdát/utat/teret a mocsoktól akkor már jó vagy! ;) Itt a háztól nem messze minden évben van több színpados 1-2 napos "fesztivál" az eredmény annyi hogy este a záróesemény után elvonul a tömeg és csak a mocsok marad ott. Amit géppel kell már takarítani.. konkrétan egy egy kukásautó szokott tele lenni esténként. Majd a kis partid után pont te szednéd össze a mocskot az utcán.. persze...
chipesz: Valóban elég lehetett volna 2 megfigyelő rendőr is... csak kicsit nézzünk vészforgatókönyvet. A buli kezd elfajulni, és a két sün megpróbál közbelépni.. ott van 300 ember akik dühösek (és ittasak, betépettek) és csak 2 rendőr van ott. Ilyen túlerő mellett bármelyik kergebirkából előtör az izomtiborság. És mire kiér a rohamosztag tömeget oszlatni addigra két csóri rendőr ha nem menekül el vagy használ önvédelmi eszközöket (igen bazze akár halálosat is) akkor a saját vérükben fognak vergődni pár perc után, a kolegáik meg ezt látva (fékezetten) habzó szájjal fognak (szolidan) túlkapni..
hapi: Kiment 150 ember.. de 3000 lájkolta.. azaz potenciálisan 3000 ember is ott lehetett volna. Küldjenek ki 10-20 rendőrt akik majd pislognak a 3000 emberre?
Caro: Van egy olyan dolog, hogy az emberek tömegben birkák. A legnormálisabb, leghétköznapibb fickó is nekiáll őrjöngeni ha a csorda elkezdi.. márpedig elég csak párnak elkezdeni a hülyébbek közül, a gyengébb akaratúak folytatják, és a végén az intellektüell is választhat.. elsomfordál, vagy beáll. Példa kedvéért (tudom hogy nem túl szoros) de a focimeccsen az 50ezres teli lelátón 7-8 ember simán beindíthat egy mexikói hullámot.. És hát mi az a 7-8 ember.. egy kis csoport amit a többiek követnek mert jó poén. Ketten elkezdenek a parti földhöz vagdosni üvegeket... mert buli.. és egyre többen fognak üveget a földhöz vágni.
Zoli007: A west balkán szervezett volt, de nagyon gyérül és nagyon rosszul... Mi lett volna szervezettség nélkül?
Fel kellett készülniük a rossz eshetőségre.. Persze mindenki csak bulizni akart, de mindenhol van pár idióta aki majd erős akar lenni a csajok előtt. Amikor egy ilyen izomtibi elkezd balhézni akkor mire odaér a sündőrség akkor páran már fekszenek, és a mentő is szívesen látott vendég lesz. Nézz meg egy sima diszkót. ott is esténként hány ebert kell ilyen balhé miatt kiraknia a biztonságiaknak? Elég sokat ahhoz képest hogy elvileg mindenki csak békésen akar bulizni.
Tömeg+Alkohol=Pánik+Erőszak+Balhé -
kisokka #33 Én meg csak azt tudom neked mondani, hogy így taposson el 150 ember, ha bevadul. Hagyjuk már ezt a süket dumát, hogy strandolgatni ment mindenki, mert ez nem igaz. Ennyi részeg ember, aki egy célból tartózkodik egy helyen, ráadásul biztosítatlanul, abból csakis baj lehet.
Voltam már nem egy rendezvényen, olyanon is, ahol a magaslaton voltak a biztonsági őrök, olyanon is, ahol kevésbé. Általában nem dísznek vannak ott, hanem azért, hogy kiemeljék az olyan egyéneket, akik bajt okoznak.
Ezt úgy írom, hogy engem is emeltek már ki, utólag beláttam, hogy joggal, ez van.
De egy 150 fős tömegben csak egyszer lépjen valaki valakinek a lábára, csak egyszer kezdődjön el bunyó és akkor ott kő kövön nem marad. Se orvosi személyzet, se biztonsági őrök, kitör a pánik, ami halálesetekhez vezethet. Gondold még át ezeket az állampolgári jogokat, nem tudom mennyire akarsz olyan tömegben sodródni, ami be van pánikolva. Ilyet is éltem már át, elég szar tud lenni, amikor csak sodródsz és nem tudsz tenni ellene semmit. -
#32 Én sem örülnék 10k embernek, de ha nem okoznak kárt, nem szegnek törvényt, akkor ez van. De a cikkben 150 emberről van szó, nem 10k-ról.
#30: A West Balkan meg pont szervezett volt securitysokkal meg minden tudtommal. -
Caro #31 Kicsit meglep néhány hozzászólás. Szerintem nem abból kellene kiindulni hogy hova fajulhat egy ilyen esemény, mert talán még létezik olyan hogy ártatlanság vélelme, meg hogy a lakosságot nem agyatlan birkának nézem.
Egy buli az nem tüntetés, nem is rendbontás, amúgy mindenki oda megy strandolni ahova akar. Ha bajt csinál, az az ő személyes felelőssége. Én is tudnék ilyen mennyiségű embert meghívni valahova, akikről tudnám hogy az ég világon semmi bajt nem fognak okozni.
Érthetetlen hogy mi szükség volt rendőrökre, ha rendbontás nincs? Ha van, akkor vigyék el a rendbontókat, de az hogy felhívom a haverjaimat hogy menjünk el valahova tudtommal még nem szabálysértés, bár ezek után kezdek kételkedni.
Akik szerint meg ez így volt helyes, azoknak csak azt tudom mondani, hogy így mennek el az állampolgári jogaink... -
LaMeRick #30 Nehezemre esik ezt mondani, de igazuk volt a rendőröknek. No persze meg lehetett volna úgy is oldani, hogy először csak egy furgon megy ki, aztán ha kell hívnak erősítést.
A West Balkan eset óta, meg láthatja mindenki hová fajulhat egy szervezetlen buli... -
hapi #29 mondjuk 150 emberre miért kellett majd 300 rendőrt kiküldeni? Sztem se okos dolog a facebook party de azért ez túlkapás. -
kisokka #28 Azt én sem igazán értem, hogy egyesek miért háborognak ezen, sokszor még olyan bulikon is kitör az agyf@sz, ami viszonylag biztosítva van. Meg lehet nézni akármelyik híradást, kevés létszámú biztonsági őr+tömeg=katasztrófa. Ha a pánik elterjed 150 ember között, abból piszok nagy baj lehet.
A hülyegyerek simán megérdemelne pár pofont, de ezt a pénzt kifizetni túlzásnak tartom. Példastatuálás lehet, mert azt se nagyon hiszem, hogy egy rendőr 675 eurót kapjon azért, mert kivonult a helyszínre. Vagy, ha igen, azonnal csomagolok és megyek ki Németországba rendőrnek, mert a világ legjobban fizetett állása. -
#27 Na, szerintedén örülnék, ha 10k partizó idióta hirtelen megjelenne a szomszédomban? -
caius marius #26 Nincs még messze zsenge legíny korom, higy tudjam, hova is fajulhat egy buli.
Nem szeretném ha a gyermekeim ilyen, vagy ehhez hasonló csoportos szervezetlen őrületen vennének részt. Belegondolni is rossz, mi van akkor ha egy ilyen "bulin" neadjisten pánik tör ki. Vagy tűz üt ki. Az életveszélyes események számát, megfelelő kontroll nélküli rendezvényen, még megjósolni is nehéz. Ez nem arról szól, hogy a szabadságjogokat korlátozták volna, hanem inkább a hülyeségnek próbálnak gátat szabni. -
Wittgen #25 És ez vajon mennyivel másabb, mintha simán csak elment volna fürdőzni aznap kb 300 ember a strandra? -
chipesz #24 És mondjuk mi lett volna akkor ha kezdésnek kiküldenek két rendőrt,aki figyeli mi történik? Ha mondjuk nem történik rendbontás akkor szépen nyugodtan elnézelődnek,ha meg kitörni készül a balhé vagy kezelhetetlen méretűre kezdene növekedni a tömeg, akkor hívnák a megfelelő mennyiségű erősítést a legközelebbi őrs(ök)ről. -
tomboy013 #23 Éljen a szabadság. Egy partit se lehet összehozni már manapság? Nevetséges ez a világ.... Magyarországon még lehet a tömegbe is lövettek volna -
lapaleves #22 írtam erről egy jópofa verset:
szegény matthiasnak nincsen agya.
ren-dőr-ál-lam, ren-dőr-ál-lam.
pont azért kell biztosítaniuk, mert ő fel sem éri ésszel mennyivel butább egy szervezetlen tömeg még nála is. -
chipesz #21 Mi magyarok ezt nem érthetjük mert nem úgy táncolunk ahogy ők fütyülnek vagyunk demokraták. Ezt a ZDF is megmondta már. Demokrácia és szabadság Németországban és egyáltalán nyugaton van, amihez nekünk fel kell nőnünk. Meg kell értenünk például,hogy egyedül csak egy szabad, demokratának van joga és erkölcsi alapja betiltani bármit ami nem tetszik neki demokratikus. -
#20 Ö rajta statuálnak példát. Mivel az egyik legutóbbi facebook partin tört zúzott az ott lévő 2000 ember, gondolták most megmutatják. A csákó meg miafasznak hív meg mindenkit? Már egy 100 fős rendezvényen sem árt egy kidobó, meg egy orvos, hisz bárki rosszul lehet, vagy ki kell hajítani. Gondolkodni kéne már egy kicsit. Az nem szervezés, hogy kiküldök egy meghívót mindenkinek, egy nem saját létesítménybe és utána teszem az ártatlant. -
Bannedusermail #19 A legborzasztóbb esetben sok strandjegy kelt volna el. Semmiféle tüntetésről nem volt szó, ami bejelentés köteles. -
Bannedusermail #18 "az államnak továbbra is kötelessége megvédenie az állampolgárait egymástól"
Még mindig nem világos, hogy mitől lettek megvédve. 150 ember nem tudott bemenni egy strandra. Ennyi történt csupán. Én inkább a rendőrséggel fizettetném meg a résztvevők utazási költségét, a strandnak a 150 belépőt, és a strand büféjének mondjuk elmaradt fogyasztását, mondjuk 300 hamburger és 150 liter kóla árát. Meg mondjuk minden résztvevőnek kártérítést a hatósági zaklatásért. Egyébként, ha én ott lettem volna, csak annyit mondtam volna, hogy strandolni jöttem, nem tudom mi az a facebook, és hagyjanak a picsába. -
Szefmester #17 Mehettek volna sokkal többen is... és okozhattak volna károkat is a kissé ittasabb résztvevők, ahogy pár FB bulinál már megtették.
Itt nem a bulival volt gond hanem azzal hogy előre bejelentés és engedély nélkül alkotta meg nyilvános helyen. Ha én most leírnám egy közösségi oldalon hogy szombaton kimegyek tüntetni Viktorka rezsimje ellen azzal hogy leülök a deák téren a padkára piros-fehér-zöld pólóban még nem zavarna senkit.. de amint megérkezne a 10000. tetszikelés, akkor a hatóságok már felhúznák a szemöldökük, mert senki nem kért engedélyt ilyen létszámú megmozdulásra. Valamint joggal tartanának attól hogy elszabadul a pokol. De meglehet hogy a 10000 tetszikből eljön majd 50 ember, és azok is csak leülnek. Ez nem tömeg, de nem lehetett tudni.
A srác simán csak barom volt.. gondolom full nyilvánosan ment ki a meghívó, és mindenki megkapta. Ha csak az ismerősei körében küldte volna szét, vagy a G+ esetében a tágabb köreiben (ismerőseid ismerősei) akkor nem lett volna probléma, legalábbis nem ekkora. Lehet hogy fel sem tűnt volna senkinek. -
galocza #16 ezzel vhogy nagyon nem tudok mit kezdeni.
megrendelte mátyás a rendezvény biztosítását a hatokosságotól?
minden koncertre, sporteseményre, dizsihez kivonulnak - kéretlenül? mindnél van tömeg, mely ellenőrizhetetlenné válhat.
a dologhoz persze hozzátartozik az is, hogy 1. nyilvános helyszín, 2. betiltották, s ha így is megtartották, vkinek vmennyire nyilván kell tartania a hátát. de hogy 227000eu erejéig? az vicces.
össze vagyok zavarodva (hiába, a modern kor új kihívásai, meg ilyenek). -
MartonRoby #15 Szerintem az nem tetszett nekik, hogy őket nem hívta meg! :D -
#14 több mint 100 személyes házi! bulin is voltam már, igaz, hogy nem egyszerre voltak ott annyian de akkor is. rendőrt nem láttam :D -
Yv@n #13 Ja, ezért kell minden ember mellé két rendőrt állítani, nehogy kárt okozzon valamiben.
150ember általában kényelmesen elfér egy strandon anélkül, hogy 280 rendőr vigyázna rájuk, helikopterrel.
Valószínűleg csak a lényeg hiányzik a hírből, lévén 8 arcot lesitteltek, meg 31et elzavartak a francba. -
Sir Ny #12 az államnak továbbra is kötelessége megvédenie az állampolgárait egymástól -
Bannedusermail #11 Egyáltalán mit kerestek ott a rendőrök? -
Sir Ny #10 az államnak továbbra is kötelessége megvédenie az állampolgárait egymástól. Lecsukják a gyilkosokat, biztosítják a partykat, ésatöbbi -
Sir Ny #9 tipikus esete annak, amikor a hatóságok tudnak mit kezdeni az önszerveződő állampolgárokkal. -
Kotomicuki #8 Nehogy már a külön-külön, kiscsoportosan még gondolatterror alatt tartott emberek, felszabaduljanak a felügyelet és az elnyomás alól. Kiderüljenek a hazugságok, amikkel a média elhalmoz mindenkit...
...és persze, hogy nem a gonosz rendszer fog megjavulni - erre egyáltalán gondolni is bűn - , hanem a kisembernek kell "önként" lemondania az életéről, a jogairól.
Az emberiség XXI. százada és ilyen őrültség megtörténhet a "választott vezetők" és a "hatóságok" részéről! -
#7 "hogy szervezőként őt terheli az esemény biztosításának költsége, amelynek teljes összege 227 052 euró."
Ki kérte a biztosítást? GOndolom a kissrác nem hívta a rendőröket. Fizessen az aki oda küldte őket.