280
  • lordsithlord
    Ha kicsit talán későbbre is olvasnál, feltünne, hogy elismertem a hibát, a leírásban, amit néztem, nem volt kiemelve, hogy IPS kijelző, így nem tünt fel. De ajánlanám a figyelmedbe a #75 -ös hozzászólásomat, ahol el is ismertem a hibámat. Erről ennyit.
  • lordsithlord
    Nos, kedves barátom, értelmi stílus az megvan

De hogy válaszoljak is érdemben: ahogy írtam, a legtöbb Androidos tabletnél beépítettek az általam említett csatlakozók. Ezek szerint neked kapásból sikerült kiemelbned egyet, aminél nem, ehhez gratula. De ha visszaolvasol, én egy darab helyen nem emlegettem név szerint a Samsung készülékeit, már csak azért sem, mert abból még csak 2 darab volt a kezeim között, azok is kb. 10 percig, így alaposan meg se néztem őket.
  • SoXxX
    Így már értem:) A torrenttől nem bírsz elszakadni:)

Akkor ahogy írtam világosodj meg..mert lehet az Ipaddel is torrentezni.
  • narumon
    "-Bárhol vagyok torrent használat tök jó pl."

Te bárhol vagy torrentezel? Hát ehhez csak gratulálni tudok.

"-ár érték arány."

Ebben szerintem az ipad az egyik legjobb.

"-flash... azt ne mond arra sincs szükség XD egyik haverom iphone4 el rinyált hogy nem tudja nézni az amerikai nascar versenyt streamelve..."

Szerintem nincs szükség. ÉS a múltkor is megbeszéltük, hogy a haverod (és te) vagy a hülye ha szerinted csak flashben streamelve lehet egy nascar versenyt nézni.

"-régi verziók nem támogatása."

Ez ugye az android sajátja, ott egy év alatt dobhatod ki a hardver, és előtte sem biztos, hogy kaptál támogatást mellé.

"-kezelő felület/nyamvadt ikonokat látom egész nap.//persze buherálva meg lehet oldani."

Szegény.

"-igen usb-s összekötés dolgokkal.../nem tom milyen világban élsz de én amerre jártam és fel kellett rá raknom valamit.. hát piszok egyszerűen megoldottam igy."

Én meg bárminek a rádugása nélkül megoldom. Szerintem ez egyszerűbb.

"-net megosztás... bár buherálva meg lehet oldani.. az új ipad on nem tom h alapból van e."

Minden apple terméken van alapból buherálás nélkül.

"-kiegészitők méreg drága ára."

Miért? Minden kategóriában vehetsz, ezermillió cég árul hozzá mindent pár dollártól elkezdve több ezer dollárig.

"meg még még még... de vedd azt ha jó neked ;) szived joga.. kövesd a csordát :D"

Ahogy nézem te is egy csordát követsz...
  • SoXxX
    Minőség alatt azt értem, hogy gyenge a DAC a laptopban. Az áramkörök közelsége miatt sok a jelzavaró tényező. A lejátszó progik igen eltérnek minőségben (codec-ek és társaikba bele sem megyek inkább) - oprendszer függésről már nem is szólva. Videojel is elég gyenge és nem azért mert nem jó a video karid, hanem mert nem erre van kiélezve.

Ez nem gyengeség kérdése egy alap laptop vagy asztali gép elég gyenge audio és video tekintetében. Persze lehet építeni jó fajta htpc-t de az igen drága.
    Egy céleszköz, jó minőségű média lejátszó vagy asztali lejátszó mérföldeket ver rá. (van persze profi média streamer is)

Egyébként számtalan sebből vérzik az Ipad is ebben a tekintetben. Például pont egy nagy gyengesége az Apple-nek, hogy az Apple tv és Ipad mintavételi frekije nem túl jó (na nem kell megörülni a többi hasonló eszköz sajnos mind ugyanilyen rossz:)).
  • nextman
    Visszaterve konkretan erre a peldara, akkor nem torrentezik, hanem a NAS-t hasznalja, de mivel a mama tv-je nem dlna-s, a hdmi kabelt hasznalja filmezeshez.
    Tehat a NAS a torrentet valtja ki, nem a HDMI-t.
  • narumon
    "Ráadásul nuku IPS kijelző, szóval a képminőség rosszabb. "

Azóta se vetted a fáradtságot, hogy utánanézz mint tud egy ipad, ez már a sokadik cikk amióta folyamatosan hülyeségeket írsz. Please tájékozódj mielőtt írsz.
  • narumon
    "Mint egy kisgyerek akit zavar ha 3 mp helyett 4 mp kell várni amíg betöltődik egy nyamvadt játék :D"

Hát ez nem csak a kisgyerekeket zavarja erre épül az egész PC-s ipar. Gyors proci, gyors VGA csak azért hogy játszon. Engem meg ez hagy hidegen de bármikor kifizetek több tízezer forinttal többet egy minőségi termékért.
    Lehet kapni sarokülő garnitúrát 100e forinttért is meg 1000e forintért is. A kettő között nem a neve a különbség.
  • nextman
    Mit ertesz a minoseg alatt? A laptopom nem nagyon gyenge, full hd megjelenites nem okoz neki gondot, akadozni sem szokott..
    High end-tol meg lehet a tv-m is messze all.
  • lordsithlord
    Nos, nem tagadom, én a profi fényképezésben nem vagyok otthon.

De azt még így is tudom, hogy lehet kapni microSD - CF átalakítót, így bármely gépbe lehet microSD karit használni...

Valami ilyesmit:

Gondolom, ez megoldás lenne a problémára, tekintve hogy akár Class 8-as microSD-vel is csont nélkül együttműködik.

Egyébként én részemről nem nagyon ismerek olyan informatikai eszközt, amiben volna CF kártya foglalat, kivéve talán az USB-s és az asztalikba beépített kártyaolvasót.
  • SoXxX
    Érthetsz alatta bármit. Én speciel egy alacsony fogyasztású NAS-t használok leginkább filmekre. De ha kell akkor például zenékre felhő szolgáltatást.
    Gépet amúgysem szoktam bekapcsolva hagyni sosem.

Egy hdmi kábel nyilván olcsóbb..de nem értem az összehasonlítást:)
    Most akkor mitől és mennyire olcsóbb?
    Ez amúgyis relatív..nekem például a NAS olcsóbb. A NAS magától megy, tölt le ha kell nem pedig nekem kell másolgatnom és várnom, valamint mindig elérhető.
    Az én időm például drágább számomra mint egy hdmi kábel:)
  • narumon
    Apple fanok figyelmébe ajánlanám a következő "apróságot":

ConCorde tab 9.7 IPS Plus

"Állandóan az van hangoztatva, hogy az iPad nincs túlárazva. Eddig én is ezt hittem, ezt a terméket tegnap kaptam, hogy ki kell tenni a webshopba. És hogy mindez miért is fontos?"

Fogtad is a kezedbe ezt az eszközt? Mert én már rengeteg papíron szép és jó kínai eszközt fogtam a kezemben, sem teljesítményben sem minőségben még csak meg sem közelítik az ipadot.

"Összehasonlítottam egy iPAd-dal a specifikációt. Az almás terméknél gyengébb a proci, gyengébb a VGA,"

Ezt honnan szoptad ki? Nézz már utána mielőtt hülyeségeket beszélsz.

"Hát tessék, itt van, szerény számításaim szerint egy majdnem 2x-es (ha pontosak akarunk lenni, 1,875-ös) szorzó van az Apple és a Concorde terméke között! Márpedig a Concorde gépe prociban és GPU-ban erősebb, bővíthető, van kivezetése, tehát kérdem én ismét, mirefel is van ez a különbség a két gép között...?"

Már csak az a kérdés, hogy milyen a support, a garancia ügyintézés, terméktámogatás. A proci is GYENGÉBB szerintem ebben a termékben mint az ipadban, GPU-t meg nem is írtál!
  • SoXxX
    Nyilván ez az egyéni igényeidtől függ. Én high-end hívő vagyok és baromira zavar ez a zúgás meg a minőség is.
    Zenét azért nem mindig kell nagy hangerővel hallgatni, de persze ez is stílus függő.
    De engem nem zavar, hogy a laptopot használod, csak számomra ez nem egy alternatíva.
  • nextman
    Az otthoni mediatar alatt felhoszolgaltatast ertesz, vagy a gepet hagyod bekapcsolva?
    Egy HDMI kabel mindkettotol olcsobb.
  • nextman
    Nem hangos, hidd el.
    Foleg, hogy maga a filmnezes nagy hangerovel megy. Zenehallgatas is. De meg nem fordult elo, hogy meghallottam volna a laptop kerregeset, mar csak azert sem, mert ugy van berendezve a szoba, hogy altalaban kb. 3 meterre vagyok tole, es wireless eger+billentyu+tv kijelzovel nyomulok.
    De szerintem amugyse lehetne hallani.
  • SoXxX
    Ha van net (torrenthez ugye alap)..akkor meg simán eléri otthoni média tárat és megnézi..ha nincs rajta akkor elinditja otthoni média tárat és az szépen leszedi magától.

Lassan csak eljutsz ugyanoda amit írtam az elején, hogy simán netről, média tárrol kell fogyasztani és nem kell másolgatni semmit a tabletre.
  • SoXxX
    Nyilván több hdmi-s van mint dlna-s. Sőt nagyiknál még hdmi sincs..akkor meg buktad az egészet. De akkor végülis miről is szólt a példád?
    Én csak azt írtam, ha nagyon akarod akkor ezt is megtudod tenni..én biztos nem vacakolnék ennyit.

A laptopod nyilván kevesebbet fogyaszt mint a PC-d..viszont egy média lejátszónál vagy tabletnél sokkal többet. És hangos..engem például zavar film nézés vagy zenehallgatás közben a kerregés.
    A minőségről meg már nem is beszélnék..
  • nextman
    Jol van, de menet kozben rajon, hogy az alien 1-2-t felmasolta, de a 3-at nem. Akkor mit csinal?
    Letorrentezi, es HDMI kabellel megnezi:)
  • MacropusRufus
    nem rossz példa. De csak a kötekedés miatt ;)
    ha a nagyi ilyen modern tv-vel van felszerelve, akkor szinte biztos, hogy tv-ben van usb csati + codec csomag. Ergo: Béla elmegy a nagyihoz, de elötte a pár 10ezer forintos 500Gb-os hdd-re felmásol több tucat fullhd filmet és a nagyinál csak bedugja oszt jól megnézi őket :)
    Ha már nagyihoz menő példánál maradunk, akkor az úgy lenne jó, hogy felmesol 10hd filmet és a jól megnézi az Pad-ján, mivel a nagyi Kékes típusú tv-jén egyetlen használható bemenet van, az is coax és az is a dipolról jön ;D
  • SoXxX
    Így van, most is azt írom, hogy nem arra való, hogy tárolgass minden hülyeséget rajta. Ettől függetlenül megteheted.

De én inkább azt mondom, hogy neten eléred a média tárad..és kábel helyett pedig használj Airplay-t.
  • nachtwey
    Te írod lépten nyomon, hogy nem arra való a tablet, hogy beledugjunk valamit, legyen minden wireless.
  • nextman
    Erre irtam, hogy ma meg sokkal rtobb tv tud HDMI-t, mint DLNA-t. Ez egyszeru teny.
    10 ev mulva lehet alapbol nem lesz szukseg HDMI-re sehol, nem csak tablet eseten.

A laptopom pedig halkabb es kevesebbet fogyaszt, mint egy PC.
    A foto az mar csak kotozkodes volt, nem erv:).
  • SoXxX
    Már megbocsáss..de hol láttál olyat, hogy nemtudod ezt megtenni?

Ilyen szar utángyártott kábeleket Apple-höz is vehetsz, semmi akadálya. A hivatalos cuccok semmivel sem olcsóbbak droidhoz sem.
  • SoXxX
    Egy laptop hangos és melegszik és baromi sokat fogyaszt. Nézhetsz felőlem vele filmet..te tudod.

Akkor a lenti szitu más aspektusból. Mivel nagyinál van full hd tv ezért gondolom van nete is. Elviszi kis barátunk (Béla) a tabletet..otthon a NAS-ról pedig dlna-val nézik a tableten keresztül hdmivel a filmet (mert van az Ipadhez is, ahogy írtam)..de ha nagy mozizásra készülnek akkor még a cd méretű apple tv-t is elviszi a Béla és még kábel sem kell.
    Ha mégsem olyan felvilágosult nagyi akkor elég lesz neki a divx-es film is, mert amúgysem néz mást. Ekkor rámásol előre Béluci 10-15 filmet a tabletre (még 16-osra is elfér bőven) és szépen ugyanígy megnézik.

A foto példád nem értettem..mert annak semmi akadálya és nem kell hozzá memóriakártya..annál is inkább mert egy tabletes fotó igen kicsi felbontású és méretű..kismillió elfér a tableten.

Akkor most mit akartál a lentivel..mert csak kiderült a példából, hogy a tablet széleskörüen használható eszköz és kompakt is.
  • nachtwey
    Ez mondjuk baromság. Ha elmegyek a nagyihoz és meg akarom mutatni az unokája szülinapi partiját, akkor engedtessen már meg nekem, hogy a TV-jére kötve egy félórás kisfilmet lejátszhassak.

Mondjuk a csatlakozó kisebb, mint egy gyufásdoboz, így talán nem nagy trauma zsebrevágni vagy a tablet táskájába tenni. Ugyanez igaz egy fotós táskájára is.
    Nekem pl. a telefonjaimhoz van töltő és adatkábel otthon, az irodában, a táskában. Nem egy nagy összeg, főleg mert utángyártott. Igaz, nem is trendy Approid.
  • nextman
    A laptopom egyben az asztali gepem is, ugyhogy de, hasznalom filmnezesre.

De vazolok neked egy szitut.
    Bela elutazik a nagyszuleihez 3 hetre, ahol nincs PC, o se teszi be a sajat PC-jet az utazotaskaba, hanem csak egy tabletet visz magaval. Viszont ramasol memoriakartyara 10 HD minosegu filmet, hogy estenkent HDMI! kabellel tudjon a nagyieknal is mozizni.

Megesehet? Szerintem igen.
    Es lam, jol jon a memoriakartya es a HDMI kabel is.
    Es tudod mit, raadasul meg le is fotozza a nagyiekat a tabletjevel naponta, csak azert, hogy teged idegesitsen vele...
  • SoXxX
    Lehet is, ha ilyen marhaságot akarsz csinálni.

De miért nem veszel inkább egy 10 ezer forintos média lejátszót egy távirányítóval (vagy CD lejátszót vagy DVD lejátszót vagy Blu-ray lejátszót, stb). Nem kell akkor töltened közben, nem merül le..kényelmesebb..erre van kitalálva.

Mondom én használhatsz egy mobil telefont is például kalapácsnak..de akkor inkább egy kalapácsra van szükséged nem mobil telefonra.

Ne is vegyél tabletet ha erre akarod használni, mert fogod tudni ugyan..de nem erre van kitalálva és körülményes lesz.
    Gondolom a laptopod sem használod filmnézésre vagy az asztali gépedet (ha igen akkor nincsenek valami nagy igényeid).
  • nextman
    Eleg sok regi tv van, ami mondjuk dlna-t meg nem, de hdmi-t kezel.
    Es mert ne lehetne rola kerregtetni a tv-t? Ja, mert nem arra valo? :)
    Dehat tokeletesen alkalmas ra, akkor meg miert ne?
  • SoXxX
    Igen, nem való média tárnak. Média fogyasztásra való.

Van egy média tárad, például dlna-s és onnan fogyasztod a tartalmat. Vagy fogyasztod az Itunesból..vagy fogyasztod a netről..vagy fogyasztod a gépedről..vagy ahonnan akarod. De ne egy tableten akarj már évadnyi sorozatokat meg film gyüjteményt tárolni.
    Persze ha nincs net akkor letudod ideiglenesen rá menteni (akármelyik fenti forrásból) a médiát és fogyaszthatsz offline is.

Nemtudom a fentiek közül mi nem tiszta még.

USB meg hdmi felesleges, igen. Ez nem egy média lejátszó, hogy erről kerregtesd a tv-d. Ettől függetlenül mindkettő van, ha nemtudsz nélküle élni.
    De várom a kifejtését a gondolatodnak, hogy mi a fenére akarsz egy tableten USB-t meg hdmi-t használni.

Nem bullshit..rengeteg ilyen van. A fejlesztők nem optimalizálnak minden létező android kütyüs felbontásra.
    Itt is várok valami konkrétumot, mert csak fröcsögtél de írni egy gondolatot nem voltál képes.
  • cateran
    Nem valo media tarnak? Ahem..wait, what? Akkor megis mi a faszra jo? Net only? ne vicceljunk mar...USB meg hdmi felesleges? yikes...
    " Én is használok google marketet..de az appok fele nem indul, szar a felbontás (mert nem arra lett optimalizálva), stb. Ilyen app storeban nincs."
    Bullshit..
  • nachtwey
    A korrektség jegyében: én szeretem baszogatni az Apple-fanaboiokat és Android-fangurlöket, de leginkább az hozzád hasonló alulművelt trollkezdeményket.

A design kimondottan egyedi.
  • SoXxX
    Elöször a kábeles téma. Ahogy írtam szerintem nem való fényképezésre és média tárnak sem egy tablet. Az, hogy van hozzá USB és SD kártya interfész csak a károgók miatt van.
    Van rá lehetőség..ennyi. Amúgy meg egy idióta és szembe röhögöm aki a mai 20 ezer forintos kompakt gépek korában egy tablettel fényképez.

A HDMI kábel megint csak hasonló..ha nagyon akarod tudsz venni átalakítót..de egy tablet esetén inkább vezetéknélküli technológia az értelmes..nem fogok kábeleket hordozgatni.

A fentiek tekintetében el kellene már dönteni, hogy a tablettel vagy az Ipaddel van bajod. Mert egyszer erre egyszer arra hivatkozol.

És akkor a google market contra app store. A google is ellenőriz persze..de alapvetően az OS kialakítása miatt nem tud megtiltani olyan műveleteket mint amikre az IOS alapból képes és ami biztonságot nyújt a felhasználóknak.
    A felhozatalt meg nem is lehet összehasonlítani. Én is használok google marketet..de az appok fele nem indul, szar a felbontás (mert nem arra lett optimalizálva), stb. Ilyen app storeban nincs.

És akkor a média áruház. Aki tabletet használ annak enélkül semmit nem ér az eszköze. Ugyanis tartalom fogyasztásra való. Média áruház nélkül meg ez igen körülményes. (persze vannak alternatívák, de egyik sem itunes szintű, vagy csak önmagában filmekre/zenékre/könyvekre specializálódott)
    Egyetlen olyan komplex média áruház sincs a világon mint az Itunes. Itunes match és társairól nem is beszélve (van persze hasonló streaming szolgáltatás megintcsak, de az másról szól).
    Amúgy igen, vásárolok rendszeresen Itunesban.
    (a kindle fire is ezért tud például nagyon jó számokat hozni, mert ezt az Amazon is felismerte)
  • narumon
    "Hát egy Nexus 7 ár/érték arányban azért nem kicsit veri el."

Miért veri el? Mindenben kisebb és kevesebbet tud.
  • nachtwey
    Látod milyen hülye vagy?
    Profi lennél, akkor lordshitlordtól megtudhattad volna, hogy előbb 100.000-ért tablet-et választunk és ahhoz több milliós DSLR rendszert. Hülye az, aki high-end vázakat használ, mert az Android nem olvassa.
  • cateran
    Google play---> movies, ha film kell, books, ha konyv, zenet nem talaltam:P Marmint opciot:D
  • G_ArchAngel #85
    "Memóriakártya hordozása nehézkes? Köszönöm, ez öngól volt Androidos készülékbe beleteszed a memóriakártyát a foglalatba oszt csókolom, használod. IPadnál meg külön kell hordozgatni... Marhára kényelmes megoldás."

Én kizárólag CF kártyát használok, így számomra teljesen szükségtelen az SD olvasó. Így van ezzel a DSLR userek közel fele.
    Elég undorító dolog az Appletől és a Samsungtól is, hogy nincs benne CF kártya olvasó.
  • lordsithlord
    Már megbocsáss, de az iPad-nál alapvetően kell egy HDMI átalakító első körben, amivel kivezeted a gépből a HDMI-t és csak utána a kábel... Ezzel szemben egy normális táblánál nem kell mindenféle átalakító, csak fogod a HDMI kábelt és beledugod.

Valóban, az új kártya olvasó és az USB átalakító nem egy kábeles megoldás, annál is rosszabb, egy tömzsi műanyagdarab lóg ki a gépból, hátha beleakad az ember és tépi ki a csatlakozót... Baromi stabil megoldás, mit ne mondjak...

És így néz ki a gépben:

Csak a korrektség kedvéért: van már összevont eszköz is, egy még nagyobb kilógó műanyagdarab:

Egy csöppet se meredek a megoldás a beépített csatlakozókkal szemben ugyebár...

De tessék, a hiányolt kábeles csatlakozó: a HDMI-nél még mindig a régi, kábeles megoldás van az átalakítónál:

De a kábel nélküli verzió se rossz persze:

A méreteiről: a kábel nélküli darabok a gépből írd és mond 7 centire lógnak ki (csöppet sok, tekintve mennyire könnyű beleakadni).

Memóriakártya hordozása nehézkes? Köszönöm, ez öngól volt Androidos készülékbe beleteszed a memóriakártyát a foglalatba oszt csókolom, használod. IPadnál meg külön kell hordozgatni... Marhára kényelmes megoldás.

Az meg apróáság, hogy gyorsan összeszámoltam, ha mindent megrendel az ember, a készülék árára az összes csatiért még fizethet olyan 30ezret... És máris megvan a 2x-es szorzó...

Nem tudom, mi a probléma a Google Store-val. Én használom, remekül működik, sőt, olyan dolokat tud, amiket az Apple Market nem tudomásom szerint (legalábbis nem rémlik, hogy a Market tudna olyat, hogy megadott gépre kiadhassunk másik gépről telepítési parancsot). Biztonságában nagyon jó, a beérkező programok ellenőrzés után kerülnek csak ki, kártékony programmal még nem volt szerencsém rajta találkozni.

Valóban, nincs külön média áruháza (vagy csak én nem tudok róla). De most őszintén, hányan töltenek le fizetős médiatartalmat? Ha pedig azt akarnak, akkor van rá egy csomó alternatíva, amit ugyan nem a Google üzemeltet, de működik.
  • SoXxX
    Valami megint félrement..az USB és SD kártyás megoldás nem kábel..egy kb 1x2 centis kis szarság. Szóval nem kell valami nagy cuccot hordozni. Ha már itt tartunk az USB és a memóriakártya hordozása nehezebb feladat.

Az Android-os kütyükhöz sem adnak szerintem HDMI kábelt. Egy normális (nem kínai piacos, mert olyat sosem használnék) HDMI kábeltől pedig nem drágább az Apple-s sem.

Szóval nem értem megint ezt a kettős mércét.

Annak, hogy az Android útólérte sebességben az IOS-t örülök! Ez tök jó. Akkor már csak egy zenei,film,podcast,könyv áruház meg az egyenként letesztelt és biztonságos appokat árúsító store van hátra nekik. Hajrá!
  • lordsithlord
    Sebességben a hagyományos Cortex A8-as Dual-os procikkal szerelt gépekkel teszteltem, CPU sebesség 1GHz (mintha az iPAd-é is ennyi lenne) MALI-400 egymagos GPU-val (ezzel szemben ugye az iPad mintha erősebbel rendelkezne), rendszer memória ugyanúgy 1GB, belső memória 16GB, sőt, hogy érdekes legyen a szitu, a teszt készülékben volt egy 8GB-os microSD, aminek kezelése alapon kicsit lassítja az Androidot. És láss csodát, így is gyorsabb volt, mint egy IOS.

Tesztelés többféle képpen történik. alapvetően ugyanolyan programokat töltetünk be, de vannak tesztprogijaink is, amik pontozzák a gépeket és alap adatokat adnak meg. ugyanazon tesztprogi futtatásakor IOS lassabban reagált, mint az Android!

WiFi-n ugyanúgy át lehet természetesen küldeni az anyagokat Androidon is, mind stream-ben, mind pedig egyfajta fájlmegosztással. Tehát ehhez nem kell az Airplay technológia.

Wow, szóval mindenhez tyúkbelet használjon az ember? Ami persze nem is alap tartozék, hanem egyenként kell őket megvenni... Tényleg ez lenne a megoldás? Én azért nem hinném.

Mégegy apróság: szóval vinnem kell magammal egy tyúkbelet, ha én memóriakártyára akarok valamit átvenni? Aztán menet közben elővenni, készülékre dugni, memóriakarival szórakázni, míg átteszem az anyagot? Hol itt a kényelem? Mintha az, hogy beleteszem a gépbe a karit, "csöppet" kényelmesebb megoldás lenne...
  • SoXxX
    Légyszives te is írd már le szerinted mit nem lehet csinálni az Ipad-del.
    Kiváncsi vagyok rá..mert sajnos a többiek nem tudtak ilyen funkciót mondani (persze amire egy tablet-et nem szántak azt elég körülményes és kényelmetlen rajta elvégezni).