280
  • lordsithlord
    Ugyebár nem a 3G / 4G modelleket kellene összehasonlítani ezzel a készülékkel... Vagy ha ezt teszed, akkor beszélhetünk azoknak az áráról is, ami egyből nem csak 70ezer, hanem bizony 110ezer, hiszen egy 3G -s iPad 190ezer forint... És akkor kapásból megkérdezném: tessék mondani, mi is kerül ennyibe benne? Egy USB-s 3G modem kemény 8ezer forint, egy GPS egység ATLAS chippel szerelve 12 körül mozog. Tehát ez így plussz 20ezer forint (sőt, még ennyi sincs, hiszen a GPS-ből csak a chip kell, a többi alkatrész ára kiesik, de legyünk jótékonyak). Ezzel szemben egy 3G-s iPad ára a simához képest 40ezer forint különbséget mutat...

Ezzel szemben a Concorde képes USB-n mind 3G, mind pedig GPS egységet fogadni, összesen körülbelül 25ezer forint felárért, ami még így is csak 100ezer forintos végárat jelent...

A GPU-ról annyit, hogy mint írtam, az általad talált cikkben a hozzá tartozó proci egy generációkkal régebbi felépítésű volt, így a GPU több feladatot, ennek megfelelően több terhelés is kapott. Az újabb proci képes több feladatot átvenni a GPU-tól, ezáltal annak teljesítménye is nő. Valóban, alapvetően lehet, hogy a MALI-400 gyengébb, mint a PowerVR SGX 543MP2, de mivel a táblákban a CPU és a GPU bizonyos feladatokat meg tud osztani, így nem csak külön-külön kell vizsgálni a teljesítményüket. Márpedig ha így nézzük, akkor a MALI-400 + Rockchip RK3066 együttes veri az A5X + PowerVR SGX 543MP2 párost.
  • Sir Ny
    ,,kb az összes apple fan azon rugózott amikor a samsung vagy melyik elkezdtek kijönni 1280x720-as tabletekkel, hogy "minek ekkora felbontás". "

forrás?

,,Mindig azt mondják amit a mastermind (apple) mond, akár fél évente ellentétére változik a véleményük."

forrás?
  • sanyicks
    kb az összes apple fan azon rugózott amikor a samsung vagy melyik elkezdtek kijönni 1280x720-as tabletekkel, hogy "minek ekkora felbontás". Aztán jött retina diszpléj, és onnantól már elengedhetetlen.
    Mindig azt mondják amit a mastermind (apple) mond, akár fél évente ellentétére változik a véleményük.
    Az ájvi bridges tablet nem lesz olyan hűde gyors, nem a pc-s változatból kell kiindulni... tabletre egy szénné underclockolt/vagy butított darab fog kerülni, a kis fogyasztás érdekében.
  • narumon
    Azt hiszem nem nagyon érdekelne, hogy x-szer erősebb a CPU ha az az oprendszer erőforrására megy el mint ahogy állítod is. Akkor a végeredmény az, hogy nem is gyorsabb. Akkor meg miért jó az?
  • narumon
    Hát attól függ melyik ipadban a 3G/4G modellekben van.
  • narumon
    Én is itt néztem specifikációnál nincs-et ír. Leírásnál már igent. A 60e forintos változatot tesztelték azt írják, hogy az áráért jó de semmi több. Én is pont ugyanezen a véleményen vagyok.
  • narumon
    Tévedsz én a prociról nem írtam semmit pont azért mert nem ismerem. Csupán a GPU-ról írtam. A 4 magos Mali400 GPU meg nem éri el egy ipad2-ben lévő GPU teljesítményét. Ennek melyik része nem volt számodra világos? Azt meg sehol nem írják, hogy ez valami más Mali lenne...
  • narumon
    "Ejnye narumon..kettos merce?:P Amikor en emlitettem a laptopomat (long time ago, in a far far galaxy) hogy full hd 15,6`-en, le lettem hurrogva, hogy a nagy szamok buvoleteben elek es semmi ertelme ekkora felbontasnak ilyen meretu kijelzon, boven eleg az ami a maceknek van. Most meg hirtelen a sokkal kisebb meretu tableteknel fontos erv?:P Ejnyebejnye..."

Tévedsz, részemről most is leszarom (Ipad1-em van egyébként), csak nem állítom azt, hogy UGYANAZT a tudást kapom kevesebb pénzért amikor nyilván valóan nem igaz.
  • bakvarnyu
    Volt mar a kezedben tablet,olvasod a Concorde forumot? Azt meg az ottaniak is elismerik,hogy a keszulek nem ipad vetelytars,nem is celjuk a versenyzes.Egy jol hasznalhato keszuleket akartak,elerheto aron,de teljesen mas kategoria.
  • Vers
    az ivy bridges verzio 1000%-al vagyis kb 10-szer gyorsabb mint barmelyik armos fos, ezt vegyetek szamba az arak hasonlitasanal
    a windows8 -hoz azert kell power , nem eleg neki annyi mint egy kvarjatek OS-nek, foleg mikor egyszerre 10 program fut ugye
  • cateran
    80k sem veszes:P De amugy a specifikacio szerint a plusnak 2 megapixeles mind az elulso, mind a hatso kameraja. A simanak volt 5-os.
  • lordsithlord
    A 60ezres a régebbi modell, az még a sima 9,7 IPS. amit én felhoztam példának, az az alatta levő 80ezres 9,7" IPS PLUS, mivel hardverben az áll közelebb az iPad-hoz.
  • lordsithlord
    Már pardon, de miben nincs Bluetooth? Mert a Concorde 9,7" IPS Plus-ban bizony van, méghozzá egy 3.0-ás. GPS valóban nincs benne, de az ugyebár az iPad-ban sincs
  • lordsithlord
    A Concorde Plus-nál két kamera van, elülső 2MP, hátsó 5MP.
    Alapvetően valóban, csak a CPU és a GPU más a sima és a Plus között, a kijelző mindkettőnél max 1024x768-as felbontású, mivel nem Retina kijelző.

Valóban, ezt már sok helyen elmondtam, az Apple az üzemidőben vezet. Ezt nem is vitattam. Azonban azt megjegyezném, hogy a leírásában egy tervezett idő szerepel csupán jelenleg, ugyanis valós teszt csak július 31 után lehetséges. De abból kiindulva, amit a kistesó képes volt megcsinálni egy 3750mAh-s aksival (azaz több, mint 12 óra üzemidő WiFi használat mellett), a Plus várhatóan ennél jobb időket fog futni a maga 7200mAh-s aksijával. Valóban, az iPad ugyanezt megteszi 4250mAh-s aksival, de ugyebár ahogy az elején is írtam, azt elismerem, hogy fogyasztásban jobb, de várhatóan üzemidőben már nem.

Írtad az Anandtech cikkét, hogy ott mi szerepel összehasonlításklént. Figyelmedbe ajánlanék egy igen jelentős eltérést: ott egy régi, Cortex A7-es maggal szerelt Exynos 4210 processzor mellett szerepelt a 4 magos MALI-400, ami alapvetően csak 1,2GHz-es proci. Ráadásul a teszt konkrétan már majdnem 1 éves!

A Concorde ezzel szemben egy újabb technológiás, Rockchip RK3066 procit kapott, ami Cortex A9-es magból hordoz kettőt, sebességük 1,6-1,7GHz. Emellé van beépítve a 4 magos MALI-400. Ez a proci olyan szinten új, hogy még csak idén márciusban került ki a piacra, tehát nem igazán reális egy 2011 szeptemberi cikket felhozni ezen együttes ellen példának.
  • cateran
    Amugy de igen, 60k hufert ez kib..ott olcso bovebben
  • cateran
    Ejnye narumon..kettos merce?:P Amikor en emlitettem a laptopomat (long time ago, in a far far galaxy) hogy full hd 15,6`-en, le lettem hurrogva, hogy a nagy szamok buvoleteben elek es semmi ertelme ekkora felbontasnak ilyen meretu kijelzon, boven eleg az ami a maceknek van. Most meg hirtelen a sokkal kisebb meretu tableteknel fontos erv?:P Ejnyebejnye....
  • narumon
    Hoppá, most tűnt fel, hogy nincs GPS, nincs Bluetooth. Szóval ha ezeket összevesszük annyira nagyon már nem is olcsó. Persze megint előjön, hogy kinek mi kell, ha valaki ezekért a pluszokkért fizet az szerintetek hülye, de a HDMI kimenet süllyesztve a legfontosabb. Hm hm
  • narumon
    És akkor még mindig ott tartunk, hogy az akksi idő a concorde tab-nál 7 óra, az ipadnál 11+, a Concorde kijelzője 1024 x 768 az ipadé 2048 x 1536, az IPS minősége ha a síma Concorde 9.7TAB IPS verzióban ugyanaz van mint az IPS Plusban (sehol nem írják, hogy nem ugyanaz) akkor a tesztek szerint nem a legjobb, a concorde-ban 2Mpixle kamera az ipadban 5Mpixel kamera, valószínű sorolhatnám még. Tehát ismét egy olyan készülék ami lehet, hogy jó ár/teljesítményben, de azért nem az ipad szint ergo azzal, hogy olcsóbb nem ugyanazt kapod mint ipad esetében. Sokszor sok helyen leírtuk már.
  • Bannedusermail
    Nem ugyanazt tudja, ugyanis nem ARM processzoros az a nagyon drága verzió, hanem ivy bridges corei procis, mint egy airbook, az ARM verzió meg ipad árban van. De ezek az árak is csak egy oldal árai, ahol vélhetően csak lehúzás van az első rohamban. Lásd a 140-es hsz-t!
  • narumon
    Félreértetted, félreolvastad. Semmi gond :)
  • Bannedusermail
    Azt egyébként már írta valaki, hogy egy honlapon tripla áron előjegyezhető már egy hónapja az új iphone, amiről nem tudni mekkora, milyen, hogy néz ki és mikor lesz?
    Nagyjából itt is erről van szó. Egy élelmes kereskedő lehúzza a nekem lett elsőnek sznobokat, miközben nekik is akkor lesz, amikor már bárhol kapható.
  • SanMaster
    Ez rohadt drága? Noooormááális?

Egy Nexus 7 199$ az 161 euró.... és u.a. tudja, kivétel billentyűzet.
  • narumon
    Akkor valamit félrenéztél. Anandtech cikke szerint:

"Samsung implemented a 4-core version of the Mali-400 in the 4210 and its resulting performance is staggering as you can see above. Although it's still not as fast as the PowerVR SGX 543MP2 found in the iPad 2"

Azaz a Mali 400MP4 lassabb mint az ipad2-ben lévő GPU, az Ipad3-ban lévő pedig köröket ver az ipad2-ben lévőre. Tehát megállapíthatjuk, hogy GPU-ban lényegesen gyengébb mint egy Ipad.
  • G_ArchAngel #137
    Gondolom azért említette, mert az iPad és a Galaxy játszik egy ligában.
    A többi, futottak még kategóriás tabletek komolyabb embereket nem igazán érdeklik. A kérdés az, hogy ha ezeket drágának találod, akkor egyáltalán mit keresel te egy Surface cikk alatt?
  • zord01
    Ez sem kizárt
  • nextman
    Szerintem ez a Nexus iranyaban hatalmas reklamfogas. Akik toprengtek MS vagy Google legyen, most mar tudjak..
  • zord01
    Egyébiránt nem tudom feltűnt-e nektek, hogy most egy hatalmas reklám fogást kommentelünk.

Egyfelől ugye anno bejelentettek egy nagyon faxa hardvert, nagyon faxa áron. Ez valami hiper hypot indított el anni, és mindenki rárepült, mint légy arra a bizonyosra. Megmondom őszintén 700-800 dollárért egy win8-as inteles táblagépért nekem is megdobban a szívem, mert azt végre minden galiba nélkül be tudnám ültetni az otthoni, munkahelyi infrastruktúrába, játszani is lehetne rajta, és ha nagyon kell még tartalom szerkesztésre is fel lehetne használni (nyilván kompromisszumokkal).

Na most meg bejelentik ezt a másfél-kétszeres árat.

Hát vagy az eredeti ár volt reklámfogas, vagy ez a reklámfogás, mindenesetre sikerült elérni, hogy erről menjen a vita. (Más kérdés, hogy nem úsztuk meg a szokásos IO-s vs Android vs Win vitát).

Mindegy. A két action körül valamelyik erősen csak a marketing része volt, de ha az utóbbi árképzés a reális akkor ez tényleg buktás action lesz.
    (És én tartok tőle hogy igen, hisz az ultrabookot esetén is az alacsony ár volt a mézesmadzag (Emlékezzetek csak az 1000 dollár alatti követelményre, amit minden gyártó úgy teljesít, hogy a legpudvább változatot beárazza 999 dollcsira, azt csók.) Tehát végül is az ultrabook kampány is átbaszás volt, ezért is késik az a "kirobbanó siker")

Én úgy vagyok vele, hogy Ipad és egyéb nem win OS ökoszisztéma nekem nem kell, viszont, ennyi rengeteg pénzt nem adok egy olyan tabletért, ami csak kevéssel nyújt többet a fent említetteknél.
    Akkor inkább veszek egy Ultrabookot, és vállalom, hogy kicsit macerásabb lesz a hurcibálás. (Nem sokkal).

• skinnyman
    Pont azért, mert mindenben többet tud, miközben harmad annyiba kerül.
  • lordsithlord
    A proci adatai egyel lentewbb vannak.

Támogatás jó, magyar cég forgalmazza, még a gariidőn túl is szívesen segítenek térítésmentesen. Szoftverellátottsága jó, az oldalról le lehet tölteni a legújabb Android verziókat a gépekhez.
  • nextman
    Lehet csak felreertettem:)
    Ha ugy gondoltad, hogy hasznaljam az ipadet HDMI-vel, akkor tenyleg no problem.
  • lordsithlord
    Itt meg te nem néztél csöppet utána a dolgoknak

Írtam a proci típusát és teljesítményét s Concorde-nál (1,6GHz Dual Core), ezzel szemben az iPad procija bizony gyengébb (1GHz Dual Core). A grafikánál mindkettő Quad Core-os GPU-val rendelkezik, a teljesítmény adatokról pontos számaim nincsenek, a neten akadtam rá valahol egy összehasonlításra, mely szeriont az A5X-ben használt PowerVR SGX543MP4 GPU gyengébb, mint a Rockchip RK3066-ban használt quad-core Mali-400 GPU.
  • narumon
    Egyetértek. Hogy miért nekem címezed nem tudom. Mi a gond a stílusommal? (Vagy csak félre olvastad)
  • narumon
    Lehetni lehet de az én példám pl az, hogy karácsonyra kaptam havertől egy ilyen átalakítót (HDMI+SD) azóta is a polcon van. Lehet hogy egyszer jól jön még, de az elmúlt 7 hónapban még a kibontásig sem jutottam el.
  • nextman
    Egyesek szerint a stilus maga az ember.
    Ilyenkor hajlok arra, hogy lehet ebben azert valami.
  • nextman
    En nem mondtam, hogy nem. En csak azt mondtam, hogy lehet szukseg tablet+hdmi kabel kombora.
  • zord01
    Eszem Faxom megáll!

Egy Win8-as tábla nagyon nagy dobás, de 1600 dollárért lenne egy pár ötletem, hogy mit csináljanak vele.
    Abból lesz 2000 is, mire Magyar(abl)országra eljut. Az meg már tök röhej.
    Én személy szerinte 160, nagyon max 180k-t adnék egy tabletért, akkor is csak olyanért, amit win oprendszerrel szereltek, és normál Intel procis, nem ARM. Ipad, Samu, meg Kindle, és bármilyen más tartalomfogyasztó tablet ingyen sem kéne.

Tehát részemről marad egy faxa kis ultrabook, aztán csókolom.
    Egyéb iránt meg várom mennyire lesz sikeres a win8. Ez azért nagyban meg fogja határozni, hogy mekkora arca lesz az MS-nek a jövőben.
    Jómagam nagyon ódszkodom az új felülettől, de ha jó, és a régi appokkal maximálisan kompatibilis, akkor használni fogom, ha nem akkor részemről skippes.
    Minden esetre az azért látszik, hogy kicsit elszállt a paripa az MS-sel. Úgy fest hiányzik nekik egy pofon, amolyan Vistás módon...
  • narumon
    Bocs én mindig sorban haladok :)
  • narumon
    "Az otthoni mediatar alatt felhoszolgaltatast ertesz, vagy a gepet hagyod bekapcsolva?"

Nekem a NAS-om 7/24-ben megy. Az a dolga ugyanis.

"Egy HDMI kabel mindkettotol olcsobb"

Akkor dugd fel HDMI-n az ipadot.
  • SoXxX
    Az Ipadnál meg beépített a képernyő zár mint gomb. Akkor ettől most nem jó az összes többi tablet amin nincs?:)

Miért nincs beépített firewire csatlakozó minden tableten..vagy miért nincs vga kimenet?

Nincs és kész..ez egy koncepció. Ettől mint tablet teljes a funkcionalitásában. Aki meg pót notebooknak akarja használni vagy nem érti miről szól egy tablet annak van kábeles külső alternatíva.

Az egyik régi tabletemen például ugyanígy nem volt hdmi kimenet..akkor az most rossz volt? Nemhinném:)
  • narumon
    De ezeket továbbra is meg tudja tenni egy ipaddal is. Akkor meg mi a gond?