280
-
G_ArchAngel #80 Legyet agyoncsapni sem rossz újság helyett:)
Mondjuk az üveg kiesik, de a gép egyben marad legalább a többivel ellentétben, mert azok teljesen széthullanak és a második légy már elrepülhet.
-
joszer #79 Biztos lehet vele fenykepezni is ,bar en nagyon ritkan hasznalom arra es akkor is eleg remiszto az eredmeny szerintem ,ezert is hordom magammal a nikon D7000-est ha olyan helyre megyek /kirandulok. Persze sokmindenbe bele lehet kotni , szerencsere en nem erzekelem a flash hianyat , de imadom a tobbi elonyet.
Pl imadom a GPS-t , vagy ha kulfoldon veszek feltoltokartyas netet akkor siman tudok netezni 3G-vel ,ha van wifi a hotelban akkor ugy ,ezzel is sokat sporolok pl a telefonkoltsegen es keves helyet foglal ,mindemellett sokaig birja az akkumulator ,az hogy van aki feleslegesen veszi es nemhasznalja , hat sajnalom az mar az egyen hibaja , biztos rossz erzes lehet kifizetni valamiert a penzt amit utanna nem hasznalsz , mondjuk 1000 dollarert mar en sem vennek tabletet ,akkor mar inkabb egy jofajta noti. -
SoXxX #78 Jó sok botorságot hordtatok megint össze.
Én leírtam miért nem való torrentre - mert nem médiatár egy tablet.
De ha szerinted ez a legfontosabb funkció akkor gyerünk. Megint óóóóóriási titok jön!!! Tudsz az Ipad-del is torrentezni.
Sőőőőt..ez ultra nagy poszt lesz..tudsz FLASH-t is lejátszani, csak nem a saját böngészőt kell használnod.
Végig nem ezekről beszéltem. Azt próbáltam leírni, bár nemtudom már ettől szájbarágósabban, hogy egy korlátolt képességű ember is felfogja. Maga a tablet tartalom fogyasztó eszköz és nem egy tár nem egy tartalom előállító.
Semmi köze ennek az Applehöz, sőt baromira nem ők találták ki a tabletet. Kb 15 éve vettem az első PDA-mat és kb 7 éve az első tabletemet. Már azok sem tudták ezeket a funkciókat (és nem is erre voltak valók). Ezenkívül tudnak mindenféle dolgot csinálni, ahogy le is írtam minden "problémátokra", hogy tud ilyet csinálni. -
Vers #77 az ipad egy dologra jo csak igazan , felvagni rajt a hagymat
-
sanyicks #76 tablet arra való amire az applenél mondják. És arra amire az iFanboyok mondják (tehát mindenre ami az ipadban van, ami meg hiányzik belőle arra "úgy sem lenne jó" így arra nincs szükség :) -
#75 Valóban, IPS kijelző, a leírásban jól eldugták :D Mea culpa.
A többi viszont áll. -
nextman #74 Mert ne lenne a tablet torrentezesre vagy flash lejatszasra valo?
Ha az ove tudja, es o hasznalja is ezt a funkciot, akkor igenis arra valo:)
Persze, ha ugy szukited le a tesztet, hogy nezzuk csak azokat a funkciokat, amiket egy ipad tud, es ebben jobb -e az ipad, akkor lehet, hogy igen lesz a valasz, de ez igy nem fair osszehasonlitas. -
sanyicks #73 mit rizsázol? Te semmire nem cserélnéd az apple cuccot, csak apple-ra, mert az a menő, és azt mondták hogy smooth is, meg szép is :) -
MacropusRufus #72 ár:érték aránya szar.
Fél milla a fullos gépért? (de alsó hangon is kb. 230ezer???)
-
SoXxX #71 Oszd meg velem kérlek, hogy egy tabletet mi vált ki..ugyanekkora kényelemben és méretben, ugyanilyen funkciókkal.
Azonnal lecserélem ha megmondod. -
SoXxX #70 Ja elfogytak az érvek?
Mert én eddig mindent megtudtam válaszolni, mindent ugyanúgy megtudsz csinálni az Ipad-del mint droiddal..és végülis tudod használni tartalom előállításra is.
Csak halkan megjegyeztem, hogy nem erre való.
De ha vannak még kételyeid, hogy szerinted mit nem tud még az Ipad akkor szivesen megválaszolom azt is..hátha felnyilik a szemed és rájössz, hogy pont a média marhaság az ami téged Apple haterré tett..és nem arról van szó, hogy én lennék rajongó (baromira nem vagyok az)..csak én tudom mit lehet csinálni egy Ipaddel te meg csak hiszel valamit róla (és tévedsz). -
bino512 #69 drága XD ha kell 2 ipad3 at veszek itt helybe XD nem arról van szó.. hanem hogy felesleges dolgokra főleg ha van jobb ami kiváltja és még olcsóbb is... akkor csak a hülye veszi meg a drágábbat. -
SoXxX #68 Na akkor vegyük sorra.
Nemtudom mivel tesztelted a sebességet, de ne csak az alapfunkciókat nézd. Én örülök ha már az újabb Android-os kütyük sebessége utólérte az IOS-t (a verseny jó), amit én láttam azok erre nem voltak képesek. Azért remélem azt is összehasonlítottad, hogy ehhez hányszor akkora cpu és gpu kellett mint az Ipad-é...
Én is bármikor megmutatok bármit az Ipadről...csak nem kell szarakodnom a kábelekkel mint neked. Ott az Airplay (akár gépre, akár tv-re, akár hifi-re..vagy egyéb eszközökre). Ja, hogy neked drága egy 100 dollárt kiadni a kényelemért erre megint nemtudok mit mondani..
De ha drága akkor elárulom, hogy van az Ipadhez is HDMI átalakítós kábel, meg VGA, meg RGB is..szóval ez megint bullshit.
A lenti csoda fényképezés és videozás egy tablettel..hát mit mondjak azért vicces, hogy egy tablettel akarsz fényképezni.
De csodák csodája ezt is megteheted Ipad-en..rendelsz egy 2000 forintos USB és SD kártya átalakítót és mindig kimásolod rá a dolgokat..
Nincs ebben semmi varázslat én úgy érzem..csak megint arról van szó, hogy fogalmad sincs mire jó az Ipad és mire képes.
-
nachtwey #67 -
bino512 #66 lordsithlord : Hallod ne is mond nekik :D úgy is azt mondják hogy szerintük nem erre való egy tablet :D -
bino512 #65 jolvan ehez én fáradt vok :D úgy is az van hogy mondok egy észérvet és csak azt mondod rá hogy te azt nem használod XD meg nem is kéne bele :) még szerencse hogy mások nem igy gondolkoznak :) -
#64 Én részemről teszteltem iPad2-öt, iPad3-at, mellettük Android 2.3-as, 3.0-és és 4.0-és tableteket. Valóban, a 2-es és 3-as android sebessége kisebb, mint az IOS-é, de maximum 1-2mp-cel lassabb. Azonban a 4.0 már verte is sebesség tekintetében az IOS-t! 4.0.3-ig votl szerencsém összehasonlító teszteket csinálni, a 4.1 majd 1-2 héten belül jön. A tapasztalatom az, hogy 4 felett az Android a gyorsabb, vagy legalábbis egy tempóban dolgozik.
És hogy miért nem jó az iPad? Attól, hogy rte nem használod az általam említett eszközöket, meg kellene érteni, hogy más igen! Pl. volt szerencsém olyat látni, hogy a kedves ismerős fogta, HDMI kábellel rákötötte a gépet a LED TV-re és így mutatott meg nekem pár olyan felvételt, amit egy családi eseményen vett fel. Vagy szintén ez az ismerős járt úgy, hogy bedöglött a kamerája, nem tudta megcsináltatni, de az egyik rokonának szalagavatója volt és fel akarta venni. Megoldás? Fogott egy 32GB-os microSD-t, bedobta a tabletba és gyönyörű minőségben felvette rá a szalagavató 2 óráját... A teljes eseménynek kellett a legjobb minőségben 28GB. Kérdem én, tud ilyet a 16GB-os iPad-od?
Vagy másik ilyen eset: elmentek nyaralni olaszba és itthon felejtette a fényképező gépét. Tudni kell róla, hogy ő filmezik mindent, fotózgat ezerrel, tehát rengeteg helyet emészt fel. Fogta magát, megvett 3 darab 32GB-os microSD-t és a 2 hét alatt mindenhol a táblával fotózott, filmezett. Nem volt nála noti, csak a tablet, tehát nem tudta átmásolni sehova, a karikon hozta haza az anyagot.
Kérdem én, ilyesmit tud az iPad? -
SoXxX #63 Nyilván. De az emberek többsége nem használ ilyen oldalakat.
Én speciel eddig sosem találkoztam még olyan problémával, hogy a flash miatt ne tudtam volna valamit csinálni (mivel minden értelmesebb oldal átállt).
Sőt a legtöbben natív IOS app-okat írtak a fontosabbak közül..lehet, hogy még akár a te kedvenc oldalaid is ezt tették, csak nem tudsz róla. -
bino512 #62 volt is ;) de tudod nem mindenkit győz meg a marketing :D -
bino512 #61 igy van.. de amig akár egy olyan oldal is van ami engem érdekel és az flasht használ..akkor nyilván olyan terméket veszek amivel azt bárhol megleshetem :) -
joszer #60 Szoktam ,ha utazom messzebb es kurvajol birja 6 oras utat siman kibir es meg marad is benne , de hiaba magyarazom annak aki sosem latta meg eloben ugye? -
SoXxX #59 Nem vagyok én tablet király. Nyilván arra használod amire akarod. Csak ne ródd fel egy tablet hiányának azt amire nem szánták.
Egy mobiltelefont is használhatsz kalapácsnak, még lehet be is tudod verni vele a szöget egy puhább falba. De utána ne szóld le a mobil telefont, hogy marhaság mert még szöget se tudtál vele a falba verni, mert széttörött. -
bino512 #58 üzemidő XD játsz vele infinity bladet XDDDD -
SoXxX #57 Nemtudom te melyik világban élsz. De igen akkor most itt a nagy alkalom, hogy tőlem megtudd. A FLASH megszünt. Az Adobe már csak hibajavításokat ad ki hozzá és nem támogatja a továbbiakban a FLASH-t - saját új platformon dolgoznak.
Persze lesznek elavult oldalak akik nem követik a fejlődést és még évek múlva is FLASH-t fognak használni. -
joszer #56 Ipad 2 ben IPS Led kijelzo van , szal buktad .Jah es elfelejtettel egy masik fontos dolgot , az uzemidot ami sok embernek fontos , nyilvan dragak ezek a kutyuk , es az ember probalja mindig az olcsobb/koltseghatekonyabb dontest hozni.De a vilag tulso felen ezek filleres ketyerek ,igy soha nem az fog szamitani ,hogy itt mennyi fogy belole. -
bino512 #55 te vagy a tablet kirány.. léci ne magyarázd már meg nekem mire használjak egy multimédiás eszközt.. mindenki arra használja amire akarja..mert multifunkciós. ez a lényege ;) ez a külnöbség pl egy ebook reader meg tablet között :D -
SoXxX #54 A PC nem csak tartalom fogyasztó eszköz. Amiket leírtál (zene, film, könyv, játék) mind tartalom fogyasztásról szól. Erre való a tablet - ideális neked ez az eszköz.
A PC ezen kívül tartalom előállítására való (doksi írás, fejlesztés, stb.). Na erre korlátozottan képes a tablet és ilyeneket ne is nagyon akarj vele csinálni. -
bino512 #53 mi szünt meg?XD a flash? uram isten :D:DD:D:D:D:D::D:D:DD -
SoXxX #52 A tablet nem egy média tár, a tablet egy média fogyasztó eszköz (ha filmezni akarsz akkor vegyél egy média tárat - pld NAS, amin tudsz torrentezni is - aztán dlna-n nézz filmet streamelve, ha nagyon kell akkor meg copyzz rá 5 filmet, hogy legyen elég az útra). Baromira nem kellene összetéveszteni a tabletet egy laptoppal mégegyszer mondom!
Nem szeretnék úgy filmet nézni vagy zenét hallgatni, hogy a tabletből usb kulcsok lógnak..LOL..
Ár/érték-ben verhetetlen és mint írtam az áram számlán visszajön az ára. Egy Ipad éves szinten 5-700 ft-nyit fogyaszt! Egy asztali gép 3000/hó..laptop meg kb 2000/hó.
Flash sosem hiányzott..lévén minden értelmes streamer szolgáltató átállt az Ipad hatására. Amúgy a Flash már régi duma, időközben meg is szünt..
Régi verziók nem támogatása alatt nemtudom mit értessz. Van támogatás.
Pont akkor lennék mérges ha egy tableten nem ikonok lennének.
Miért akarnék egy Ipad-en netet megosztani? Inkább ő a felhasználója..ossz netet egy hordozható wifi-s 3g eszközön vagy telón, az való arra.
Ha valamit ráakarok rakni az Ipad-re akkor kb 100 módszer van rá. Ha leírod mit szeretnél rárakni és milyen körülmények között akkor szivesen elmesélem (a teljesség igénye nélkül: van USB-s interfész a képekre/videókra/zenékre - mást nem is tudom minek akarsz rárakni, ha akarod tudsz helyi hálón webes elérést csinálni ipadhez vagy éppen ftp servert is csinálhatsz belől).
Úgylátom továbbra is, hogy az a gond nem érted mire való egy tablet, meg hogy baromira nem ismered mire is képes egy Ipad.
-
bino512 #51 Nekem a samsungal semmi bajom,telóm is az ,tabletem is. annyi a külnöbség hogy a telón windows phone rendszer van.. ja és SOHA nem fagyott le .. Ami nem mondható el a volt iphone-omról XD
a samsungban egyedül az zavar hogy rossz helyre rakták a töltő/átalakito nyilást. -
bino512 #50 persze más a funkciója ;) nem irok rajta annyit... ennyiben más.. egyébként ugyan az.Vannak rajta zenéim játékaim filmjeim könyveim egyéb dolgaim..
hmm pont mint egy pc-n XDDDDD hmm és még a hátterem is ugyan olyan de érdekes XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
nachtwey #49 Lehet gúglizni, egy átlagos 7"-os tablet gyártási költsege 200USD + marketing + fejlesztés. Az Amazon és Google határon árulja a 7-es tabletet. A 10-es tabletek anyagköltsége legyen mondjuk 300 USD, mellé a fejlesztés, terjesztés.
Akkor az Apple és a Samsung a két idióta cég, akik keresnek is a minőségi tableteken dollár milliókat vagy a nyomorult fórumozó, aki ott fröcsög és ajnározza a műanyag szarkupacokat, amelyeken 1 hét elindítani a Twittert?
-
SoXxX #48 Ez megint csak bullshit.
Mutass ezeken a csoda androidos gépeken szebb fps vagy autoversenyt mint az Ipad-en. Az Ipad 2 (de még talán az 1-is) röccenés nélkül viszi full hd-ban (akár air playen keresztül) a Dead space-t a Fifa-t. Amiknek baromi szép grafikája van.
Önmagában lenne értelme a cpu és gpu-nak (van is), viszont ne hasonlítsd az IOS miatt az Apple termékek cpu-ját és gpu-ját az Androidosékhoz. Mert töredéke az IOS-nak az erőforrás igénye mint az Androidnak.
A tabletnél semmi értelme a kivezetéseknek (pont nem érdekel, hogy egy tájékozatlan vásárló mit néz, el kellene mondani egy értelmes eladónak neki, hogy ez mire is való - ha nem teszi akkor az eladó a béna). Mert ha teletűzdeled usb-s eszközöknek akkor az már nem tablet - nem tudod hordozni meg kényelmetlen.
Mégegyszer leíróm, semmi értelme nincs Ipad-en sem USB-nek sem HDMI-nek és nem is hiányzott róla sosem mióta csak használom.
Igen megéri az 1,5x-ös árat az Ipad, amíg az Android egy használhatatlan felturbózott telefon rendszer (az IOS is az elméletileg, de nem véletlen, hogy tök más a mérete az oprendszernek amit felraksz - más az IOS telefonon és tableten, csak nevében azonos).
Rá kellene talán jönni, hogy a tablet nem egy laptop. Teljesen más a célja és a funkciója.
-
bino512 #47 Ne mond már nekem mire való egy tablet XDDDDD
hdmi-t feleslegesnek tartom.. ez igaz.arra ott a gép hogy tv-re kössem.
de
-Bárhol vagyok torrent használat tök jó pl.
-ár érték arány.
-flash... azt ne mond arra sincs szükség XD egyik haverom iphone4 el rinyált hogy nem tudja nézni az amerikai nascar versenyt streamelve...
oda dobtam hozzá az előző régi tabletemet.. és röccenés mentesen vitte hd ban..
hm..érdekes mi.. elötte persze ő is fikázta.. hogy de gagyi meg stb.. utánna meg annyit mondott köszi.
-régi verziók nem támogatása.
-kezelő felület/nyamvadt ikonokat látom egész nap.//persze buherálva meg lehet oldani.
-igen usb-s összekötés dolgokkal.../nem tom milyen világban élsz de én amerre jártam és fel kellett rá raknom valamit.. hát piszok egyszerűen megoldottam igy.
-net megosztás... bár buherálva meg lehet oldani.. az új ipad on nem tom h alapból van e.
-kiegészitők méreg drága ára.
meg még még még... de vedd azt ha jó neked ;) szived joga.. kövesd a csordát :D -
#46 A kijelző mindkettőnél 9,7" IPS, a felbontás valóban kisebb, hiszen az Apple Retina kijelzővel szerelt. Ezt nem is tagadom. Ugyanakkor az ma már messze nem igaz, hogy egy tabletnél a GPU és a CPU nem számottevő, hiszen már a táblák választásánál is egyre gyakrabban merül fel az a nem elvetendő kérdés, hogy játszani lehet-e rajta. Árban nem tudom, hogy mennyit jelent.
Valóban, a tábla árának jelentős részét fogja a kijelző adni. de egy szimpla felhasználó nem azt fogja nézni, hogy mekkora a felbontás, hane megnézti egymás mellett a két készüléket, melyiknek jobb a képe, melyik hogy néz ki, melyik mennyire és mivel bővíthető, milyen kivezetések vannak, stb. Elhiheted, ez tapasztalat.
Oké, vegyük alapul az iPad 2-öt. Az ára 120ezer. Mintha itt is lenne egy csekély 1,5-es szorzó... Ráadásul nuku IPS kijelző, szóval a képminőség rosszabb. A többi leírt különbség ugyanaz. Itt is felmerül a kérdés: mirefel a 1,5x-es ár...?
-
SoXxX #45 Gagyi Apple haterként csak egy dolgot mondj már meg, ha szerinted ez TÉNY.
Miért nem jó az Ipad? És ne kezdj el olyan funkciókat sorolni amire egy tablet nem való (torrent, dokumentumok írása és társai).
Nekem közel 2 éve van Ipad-em. Mindenre alkalmas amire egy tablet való. Sosem kellett nekem hozzá USB (pedig csak 16 gigásom van), ahogy HDMI sem.
Az a 3-4 mp nekem még több pénzt is megér. Sokkal inkább veszek bármiből egy drágább de jól használható terméket minthogy egy nap mint nap használt eszköznél folyamatosan szenvedjek. -
bino512 #44 egyszer az életbe a hülye IAPPLE gyerekek ismerjék már el ha az a bUkzi ipad/iphone nem jó... akár ár/érték akár más tekintetben.
Nekem is volt... igen tetszett de ku*rva sok tekintetben nem jó,és ez nem magán vélemény hanem TÉNY.
Egyböl jön a rizsa smooooth? igen költség ba*zmeg +100e ft arra hogy smoooth XD
Mint egy kisgyerek akit zavar ha 3 mp helyett 4 mp kell várni amíg betöltődik egy nyamvadt játék :D
De amúgy inkább tudjak rákötni bármilyen mezei usb-t mindhogy... Uhh ipad átalakito 15e ért...és akkor megy vele XD
de am tök poén. Vettem gagyi tabletet 30e ért.. alapból volt benne átalakito simán mini usbvel rádugtam a cuccot.. más téren sza*r volt vissza vittem.
átmentem másik boltba 80 ropiért vettem egy samsung galaxy 2őt.. ahoz persze kellett venni átalakitot hogy usb-t rátudjam dugni.. ami CSAK 6e volt.. elmehetnek az annyukba...
épp olyan mikor volt az első xbox360 okon usb bemenet.. de menteni nem lehetett rá.. Vedd meg a winyót és akkor az is menni fog XDDD
Imádom ezeket a cégeket...faparaszt mind.. na jó logitech ről jó véleményem van..ingyen kaptam új egeret XD
jujj de elkalandoztam...sry érte.. de a lényeg úgy is benne van. -
#43 Válaszod stílusa jól minősít téged
De hogy válaszoljak: igen tökéletes a képernyő kezelése, a 9,7"-os IPS panel gyönyörű képet ad és a tesztkészülék kipróbálása után állíthatom, hogy jól és pontosan érzékeli a tapintást. A recsegésre már választ adtam, stabil, fix a ház, nem recseg.
-
SoXxX #42 Egy marhaság amit írtál már bocsánat.
Egy proci meg a vga és társai egy tablet árának nagyon kis részét teszik ki. Az igazán drága a kijelző..remélem összehasonlítottad, hogy fele akkora (pixel számban pedig szoksorosa) az Ipad 3 ennek a trágyának. Az Ipad 2-vel hasonlíthatod, annak az ára viszont 120 körül van.
De nem is ez a lényeg. Van itt a sok láma aki nem tartja életképesnek a tableteket, de nem is fogott kézbe még egyet sem. Az androidos trágyák valóban semmire sem jók (lassuak, nem átgondolt a koncepció) - viszont akik szeretnek hackelgetni a rendszeren azoknak bestbuy, ilyen ne is vegyen Ipad-et - viszont egy Ipad baromi jól használható. Egy átlag felhasználónak a 90%-ban kiváltja az asztali gépét (doksit persze nem ezen kell írni). Ez azt jelenti, hogy kényelmesebben és gyorsabban (nem kell ki-be kapcsolni, lehet akárhol használni) eltud mindent az illető végezni.
Csak az áram fogyasztáson 2-3 év alatt visszajön egy ilyen eszköz ára...a kényelem meg megfizethetetlen.
Ajánlanám a sok tablet ellenesnek, hogy csak 1 hétig használjon egy ilyen eszközt..persze nem fog, mert analfabéta és a gyakorlat nem érdekli. -
#41 És hogy ne csak az IOS kontra Androidhoz szóljak hozzá: első körben ki kell várni, egyáltalán sikerül-e a boltok polcaira kerülni a Surface-nek, hiszen már most lehet tudni, hogy a BRAND gyártók igen komoly pereskedésre készülnek, hála a Microsoft elég érdekes (és neméppen etikus) megoldásának, hogy behívták őket, tájékoztatást kértek a gépeik specifikációjáról (mondván hogy a Win8 fejlesztéséhez adatokra van szükségük) és elfelejtették megemlíteni, hogy hoppá, egyébként ők is készülnek egy készülék kiadására.
Ami majdnem holtbiztos: amint a Surface forgalomba kerül, minden gyártó be fog szerezni egyet és nagyítóval fogják keresgélni a támadható megoldásokat. Szóval az MS hosszas pereskedésekre készülhet, ráadásul cérnaszálon egyensúlyozhat, mivel így jó esélye van arra, hogy a BRAND gyártók kijönnek egy szériányi Win8 tablettel és ennyi, közlik hogy köszönik, ők nem kérnek belöle többet. Akkor pedig oda a nagyratörő "minden eszközre Windowst" terv, hiszen nemes egyszerűséggel nem lesz támogatásuk hozzá. Ráadásul ezek után kíváncsian várom az olcsónak ígért Win8-as tableteket, hiszen ha a Microsoft saját táblája is ilyen irreális áron jön ki, akkor félő, hogy a többiek is hasonló árképzést fognak alkalmazni, az pediug tablet piacon a MS végét fogja jelenteni.