Külföldön élő magyarok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
http://gaborszantai.co.uk/
★★★★★
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Na ez nem azt jelenti, hogy mindenki úgy öltözik mint egy csöves, de a tiniken kívül nem látsz nagyon hivalkodó / kirívó öltözködésû embereket, meg agyontuningolt / drága kocsikat 😄 Ha viszont eljutsz egy kinti ember otthonába, akkor beszarsz a látványtól. Egyedi tervezésû lámpák, bútorok, kellékek mindenhol, minden otthonnak egyedi stílusa van, a színek tökéletes harmóniában vannak egymással, tényleg hihetetlen. Az IKEA gyakorlatilag ezt a felfogást / stílust vitte nagykereskedelemi piaci szintre meg külföldre.
Csak aztán a veséd/derekad meg ne bánja (felfázás).
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Aztan rajottem, hogy azt kell csinalni, mint az angolok: ignoralom az esot poloban, ingben, nem foglalkozok a meleggel, napsutessel, kabatban, sallal a nyakamon😊
#325-öt törölnéd kedves házigazdánk? 😊
Majdnem megdoglottek a thermo-ruhakban, amig a helyi termeszetjarok poloban, rovidgatyaban fotoztak, madarasztak - +32 C fok volt😊
Magas fizetések, mellé viszont magas adók is - amik egy nagyon erõs és fejlett szociális hálót táplálnak. Az emberek alapvetõen kedvesek, de zárkózottak, nem annyira közvetlenek mint a "déli népek". Szinte mindenki beszél angolul, de hacsak nem valami nagy multinál dolgozol, ahol az angol a munka nyelve, akkor elvárt hogy beszéld a helyiek nyelvét. A munkakultúra is nagyon pozitív, mindenkit emberszámba vesznek, a top manager tök jól elbeszélget a sori dolgozóval a kantinban, a legaljább munka is meg van becsülve, és a fizetésekben sincsenek akkora különbségek a sori dolgozó és manager között mint otthon.
Ami az egészet elrontja, az az idõjárás: kb mint angliában, van hogy hetekig felhõs - esõs - hideg minden, még nyáron is. Fõleg Dániában nagyon hektikus az idõjárás, mivel két tenger is közrefogja, totál el tud szaródni az idõjárás pár órán belül. Finneknél, Norvégoknál és Svédeknél nem éltem még, csak túrista voltam, ezeknél gondolom északabbra a kontinens belsején stabilabb idõjárás van - viszont az már annyira észak, hogy ott melegek nem nagyon vannak, max ilyen 22-25 fokok nyáron szerintem.
Ami a legrosszabb viszont, az a tél ezekben az országokban. Nagyon késõn kel fel a nap, és hamar le is megy, van olyan hely ahol csak pár óra világosság van egy téli napon. Az emberek ilyenkor mégjobban bezárkóznak, nincsenek kint az utcákon, iszonyat depressziós idõszak ez. A nyár viszont ennek pont a fordítottja: este 11 körül megy le végleg a nap, és soha nincs korom feketeség, mindig kicsit kékes a horizont, hajnal 3-4körül meg már kel fel a nap. Ez egész jó, viszont az idõjárás ezt is el tudja rontani, nameg az emberek ekkor se annyira kimozdulósak. Összehasonlításképp egy délebbi kisvárosban az utcák ilyenkor általában megtelnek emberekkel, tele vannak a kávézók éttermek kiülõs részei, pezseg az élet késõ estig. Ezzel szemben pl egy Dán kisvárosban délután 3-4 után (nyáron!!!) kiürülnek az utcák, az emberek hazamennek a családjaikhoz / ismerõseikhez, és nem tudom mit csinálnak, biztos dallaszt néznek 😄
HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
S vegul, de nem utolsosorban, elkezdtunk leszokni a magyar alapanyagokrol, mivel az igazan nemzetkozi kinalatnak koszonhetoen minden kaphato, ki is szeretnenk mindent probalni es sajnos a magyar alapanyagok es agyonfuszerezett konyha nem is a legjobb valasztas hosszutavon. Foleg 40 fele kozeledve.
Amikor kikoltoztunk, akkor nekunk is hianyzott minden, jott a 'csomag' allandoan, de 5 ev utan mar elkoptak ezek az igenyek.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Kajabol meg tul sokminden hianyzik, nem ugyanolyanok az izek, sajt, kolbasz stb stb. Mondjuk en ezt ugy oldottam meg, hogy aki kijon hozzam vendegsegbe az hoz nekem kolbaszt, sajtot es ami meg kell cserebe a szallasert es kajaert 😉.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
De ugye az idojaras az pocsek es sokaig nem lehet huzni ( a baratom 1 honapot melozik a masik honapban otthon el)..<#kacsint>#kacsint>
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
A lánynak azért lehetett könnyû dolga, mert ugye volt hol laknia, és dolgoznia is. Bár, a munka nem volt egyszerû, és az olasszal is erõlködnie kellett, mert az sem ragad olyan könnyen, de tudtommal, minden gond nélkül megoldotta mindkettõt.
Majd a második évben sikerült honosíttatnia a diplomáját, és valami ottani suliban óraadó lehetett, és nem kellett már lótnia-futnia. A srácot azóta "lecserélte", és bár ha meglátnátok a férfit, kirohannátok a világból (komolyan, mintha odakozmált volna a szoláriumban), de imádja a húgomat, és dolgos ember.
Röviden: nem kellett szamárlétráznia, de a pizza-futárkodás (karöltve a híres római közlekedési szokásokkal) biztosan nem volt a kedvenc idõtöltése 😊
(mármint az unokahúgod)
A gyámjaik - külön éltek - nagyon segítették õket, és 18 évesen már egyetemre ill. fõiskolára jártak, és határozottan tudták
Én egészségügyi okok miatt nem tudok kiutazni, és nem mellesleg gyáva is vagyok, mint a nyúl 😊
Amikor beszélgettünk - iWiW -, azt mesélte, hogy bár hajtós melóba vágott
A testvére, az unokaöcsém 1 évig élt kinn Hollandiában - neki annyira megtetszett a nyelv, hogy a szociológia és a francia szak mellett megtanult hollandul is 😊
Szerintem, de ezt már nem tudom megerõsíteni, több mint 1 éve nem beszéltem, õ ki is fog költözni oda 😊
szintek
Én pl. két hét múlva kezdek egy B2-es Sprachkurs-t az Abendakademie-n, mellette melózni fogok a suliban részidõben. Aztán szeptembertõl már jön a hochschule-s sprachkurs, ami szerencsére ingyenes hallgatóknak.
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
Szóval egyelõre szakma tanulás,és utána lehet jobb fizetést remélni. 😊
Milyen kaját hiányolsz?
Nekem csak a magyar kaja hianyzik azt nehez potolni illetve lehet de arany aron.
Meg egy kicsit frusztrál az is, ami otthon folyik "országépítés" fedõnéven. Azok akiknek hatalmukban áll/állt fontos döntéseket hozni, mára elbaszták (és magukat jól megszedték) az országot. Én nem akarom tovább tömni a zsebüket.
Azok a volt évfolyamtársak, akik korábban elõttem végezték a sulit otthon, elvégezték ezt az msc-t is már kint. Lényegében ugyanazt a létrát mászom, amin õk már feljebb vannak. Szóval ezek a srácok idén elmentek amerikába 5 hétre nyaralni abból a fizuból, amit azóta keresnek Németben. Engem ez nagyon motivál, mert szerintem otthoni fizetésbõl viselhetõen meg lehetne élni, de egy ilyen mókára évekig kéne spórolni. Család, barátok persze hiányoznak. De tudom, hogy késõbb majd abból a keresetbõl, akár hetente is hazarepülhetek látogatóba fapados gépen.