Külföldön élő magyarok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Ázsiáról van valakinek tapasztalata? Kína, India, Thaiföld, Malajzia?

Egesz kozel vagy, en miamiban elek, de cruiseokon dolgozom, szoktam puerto ricozni is, az van hozzad a legkozelebb. szep helyek ezek, kivancsi vagyok birnam e ilyen pici szigeten egy evig mondjuk 😊

Erõmû építkezésre jöttem ki. Hétköznapok a gyönyör látványával telnek kicsit messzebbrõl mivel munka van (melóhelyet a part illetve 4-5 "hegy" veszi körbe dzsungellel), hétvégente kirándulgatunk úszkálunk illetve most szerelkeztem fel búvárszettbõl és most hétvégétõl megyünk búvárkodni is. Körülbelül 3hete vagyok itt de valószínû hogy az idei évet már itt töltöm (melón múlik). Pár képet is hozzáteszek hitelesség végett 😊 terasz part

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

http://gaborszantai.co.uk/

<#eljen> Mesélhetnél kicsit bõvebben. Mit foglalkozol ott? Hogyan telnek a hétköznapok? Mióta élsz a szigeten?

★★★★★

IMYke2.0.0.0

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Ilyenkor nagyon szégyellem, hogy magyar vagyok (nem csak cigányok menekülnek, mennek ugyanis így ki): Ezzel próbálkoznak a magyar menedékkérõk Kanadában

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

SötétBarom
Egyetlen hely ahová kiköltöznék hosszabb idõre is 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Tikal
Ezt azert nem mondanám, a danok eléggé igényesen öltöznek, fontos nekik a divat, a stílus...sokat adnak erre, a fiatalok többsége, a mi generacionk meg azok akik nem kétkezi melot végeznek mind ugy néznek ki mint ha most jöttek volna egy katalógusból 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Szerintem ez ertheto, mivel otthon sokkal tobbet tartozkodnak, mint az utcan, ellentetben egy olasszal😊

GregSB
Amit még érdekesnek találtam skandinávokban, az az, hogy amíg egy közép európai vagy dél európai ha igényes akar lenni, akkor ezt úgy fejezi ki hogy divatos, drága ruhákat vesz fel, menõ kocsit vesz magának, addig a skandinávoknál ezek másodlagos dolgok, és ami az elsõ az az otthonuk. Hihetetlen igényesek belsõépítészet szempontjából.

Na ez nem azt jelenti, hogy mindenki úgy öltözik mint egy csöves, de a tiniken kívül nem látsz nagyon hivalkodó / kirívó öltözködésû embereket, meg agyontuningolt / drága kocsikat 😄 Ha viszont eljutsz egy kinti ember otthonába, akkor beszarsz a látványtól. Egyedi tervezésû lámpák, bútorok, kellékek mindenhol, minden otthonnak egyedi stílusa van, a színek tökéletes harmóniában vannak egymással, tényleg hihetetlen. Az IKEA gyakorlatilag ezt a felfogást / stílust vitte nagykereskedelemi piaci szintre meg külföldre.

IMYke2.0.0.0
<#nevetes1><#nyes>
Csak aztán a veséd/derekad meg ne bánja (felfázás).

En naponta szivtam meg az angol idojaras-elorejelzes toketlensege miatt az utcara felvett ruhak kivalasztasat.
Aztan rajottem, hogy azt kell csinalni, mint az angolok: ignoralom az esot poloban, ingben, nem foglalkozok a meleggel, napsutessel, kabatban, sallal a nyakamon😊

IMYke2.0.0.0
Bocs, a korábbi rosszul sikerült - Teljes európára kiterjedõ idõjárás-elõrejelzések korszakában ez nem kicsit fail 😊

#325-öt törölnéd kedves házigazdánk? 😊

IMYke2.0.0.0
[url=Teljes európára kiterjedõ idõjárás-elõrejelzések[/url] korszakában ez nem kicsit fail 😊

Haverom elment egy csapattal termeszetfotozni Norvegiaba. Mondtak nekik, hogy huvos lesz, jol oltozzenek fel.
Majdnem megdoglottek a thermo-ruhakban, amig a helyi termeszetjarok poloban, rovidgatyaban fotoztak, madarasztak - +32 C fok volt😊

GregSB
Szerintem mindegyik skandináv országról elmondható:

Magas fizetések, mellé viszont magas adók is - amik egy nagyon erõs és fejlett szociális hálót táplálnak. Az emberek alapvetõen kedvesek, de zárkózottak, nem annyira közvetlenek mint a "déli népek". Szinte mindenki beszél angolul, de hacsak nem valami nagy multinál dolgozol, ahol az angol a munka nyelve, akkor elvárt hogy beszéld a helyiek nyelvét. A munkakultúra is nagyon pozitív, mindenkit emberszámba vesznek, a top manager tök jól elbeszélget a sori dolgozóval a kantinban, a legaljább munka is meg van becsülve, és a fizetésekben sincsenek akkora különbségek a sori dolgozó és manager között mint otthon.

Ami az egészet elrontja, az az idõjárás: kb mint angliában, van hogy hetekig felhõs - esõs - hideg minden, még nyáron is. Fõleg Dániában nagyon hektikus az idõjárás, mivel két tenger is közrefogja, totál el tud szaródni az idõjárás pár órán belül. Finneknél, Norvégoknál és Svédeknél nem éltem még, csak túrista voltam, ezeknél gondolom északabbra a kontinens belsején stabilabb idõjárás van - viszont az már annyira észak, hogy ott melegek nem nagyon vannak, max ilyen 22-25 fokok nyáron szerintem.

Ami a legrosszabb viszont, az a tél ezekben az országokban. Nagyon késõn kel fel a nap, és hamar le is megy, van olyan hely ahol csak pár óra világosság van egy téli napon. Az emberek ilyenkor mégjobban bezárkóznak, nincsenek kint az utcákon, iszonyat depressziós idõszak ez. A nyár viszont ennek pont a fordítottja: este 11 körül megy le végleg a nap, és soha nincs korom feketeség, mindig kicsit kékes a horizont, hajnal 3-4körül meg már kel fel a nap. Ez egész jó, viszont az idõjárás ezt is el tudja rontani, nameg az emberek ekkor se annyira kimozdulósak. Összehasonlításképp egy délebbi kisvárosban az utcák ilyenkor általában megtelnek emberekkel, tele vannak a kávézók éttermek kiülõs részei, pezseg az élet késõ estig. Ezzel szemben pl egy Dán kisvárosban délután 3-4 után (nyáron!!!) kiürülnek az utcák, az emberek hazamennek a családjaikhoz / ismerõseikhez, és nem tudom mit csinálnak, biztos dallaszt néznek 😄

Érdekes téma, hogy a többi kint élõhöz csatlakozzak, én jelenleg Karibi szigeteken vagyok, pontosabban Martinique szigetén, Francia gyarmat, Francia nyelv, EU-s színvonal.

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

jackoneill90
http://hataratkelo.postr.hu/ Vannak tanulságos esetek is.

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

Akkor írj még pár hsz-t 😄 Amúgy nem érdekes annyira, mire megnézik egyáltalán,h kérvényeztem,addigra meglesz talán az elvárt mennyiség is.

Mi viszonylag gyakran jarunk haza, lehetoleg valtva a parommal, azaz 1-2 havonta mindig van otthon valaki, igy mindenunk lehetne, de nincs ra szuksegunk. Egyreszt mindent meg lehet venni Londonban az ugynevezett 'lengyel boltokban' - fuszerek, Eros Pista, vegeta, kaposzta, turo rudi - masreszt meg a Waitrose-ban is van Pick mangalica kolbasz (olcsobb, mint otthon).
S vegul, de nem utolsosorban, elkezdtunk leszokni a magyar alapanyagokrol, mivel az igazan nemzetkozi kinalatnak koszonhetoen minden kaphato, ki is szeretnenk mindent probalni es sajnos a magyar alapanyagok es agyonfuszerezett konyha nem is a legjobb valasztas hosszutavon. Foleg 40 fele kozeledve.

Amikor kikoltoztunk, akkor nekunk is hianyzott minden, jott a 'csomag' allandoan, de 5 ev utan mar elkoptak ezek az igenyek.

Bucser
Kaját nálunk futár megoldja😊 szülõkkel rendszeresen küldetek jó kis szegedi paprikát, meg háztáji szalámit😊 Nincs is jobb annál😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Strahd_
En csak a magam peldajat tudom 😉 nekem a csalad hianyzik dolgot megoldotta a skype, tobbet beszelek es latom oket mint normalisan lattam amikor Pesten dolgoztam.

Kajabol meg tul sokminden hianyzik, nem ugyanolyanok az izek, sajt, kolbasz stb stb. Mondjuk en ezt ugy oldottam meg, hogy aki kijon hozzam vendegsegbe az hoz nekem kolbaszt, sajtot es ami meg kell cserebe a szallasert es kajaert 😉.

davidka003
500 hsz alatt le sem szarják a kérvényt.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

+1

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Hedgehunter
Az egyik baratom norvegiaban van az elet fantasztikus ha van melod.. Rengeteget adozik es dragasag van de boven van hozza fizu.. 😊
De ugye az idojaras az pocsek es sokaig nem lehet huzni ( a baratom 1 honapot melozik a masik honapban otthon el)..<#kacsint>
IMYke2.0.0.0
Gyermekpedagógusnak tanult itthon. Budapesten és Marcaliban tanított. Odakinn ugye csak kanyarok után tudott a "szakmában" elhelyezkedni - de biztosan segített neki.

Steel
nem úgy értettem, hogy neked kell fizetni az ausbildung-ot, de valaki másnak igen (természetesen nincs ingyé). 😊 Egyik német srác cnc gépkezelõi ausbildungot végzett, még az iskolában. A mostani cégénél van lehetõsége elmenni egy magasabb képzésre, ami után persze a fizetése is igen jó lenne. Két lehetõsége van: vagy kifizeti az ausbildungot zsebbõl (asszem 8000 euró volt, vagy valamivel több), és azonnal kezdheti, vagy meg kell várnia, amíg a cég küldi el (ergó a cég csengeti ki helyette a 8 rugót). Mindkét esetben tudná csinálni munka mellett persze.

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

Tyler1
Jó sztori. 😊 Gondolom azért a római ösztöndíj sokat nyomott a latba a késõbbiekben.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

IMYke2.0.0.0
A Római Egyetemre jutott ki, 1 éves ösztöndíjjal - Budapestrõl. Annyit tudok, hogy az ösztöndíj után szinte azonnal hazajött, majd gyorsan elintézett mindent, amit ilyenkor kell és ment vissza, az akkori szerelme miatt, és a sráccal együtt dolgoztak egy kisvállalkozó pizzériásnál.
A lánynak azért lehetett könnyû dolga, mert ugye volt hol laknia, és dolgoznia is. Bár, a munka nem volt egyszerû, és az olasszal is erõlködnie kellett, mert az sem ragad olyan könnyen, de tudtommal, minden gond nélkül megoldotta mindkettõt.
Majd a második évben sikerült honosíttatnia a diplomáját, és valami ottani suliban óraadó lehetett, és nem kellett már lótnia-futnia. A srácot azóta "lecserélte", és bár ha meglátnátok a férfit, kirohannátok a világból (komolyan, mintha odakozmált volna a szoláriumban), de imádja a húgomat, és dolgos ember.
Röviden: nem kellett szamárlétráznia, de a pizza-futárkodás (karöltve a híres római közlekedési szokásokkal) biztosan nem volt a kedvenc idõtöltése 😊

Tyler1
Szakmája szerint helyezkedett el egybõl, vagy õ is az alapokról lépcsõzgetett felfelé? 😊
(mármint az unokahúgod)

<#eljen>

IMYke2.0.0.0
Ja, és õket nem "tartotta vissza" a család, mert sajnálatos módon elég fiatalon elvesztették az édesapjukat, és pár évvel rá az anyjuk is távozott.
A gyámjaik - külön éltek - nagyon segítették õket, és 18 évesen már egyetemre ill. fõiskolára jártak, és határozottan tudták , hogy nem itthon fognak boldogulni.
Én egészségügyi okok miatt nem tudok kiutazni, és nem mellesleg gyáva is vagyok, mint a nyúl 😊

IMYke2.0.0.0
Unokahúgom annyira jól érzi magát Rómában, hogy immáron 8 éve haza se jött - megházasodott egy ott élõ bevándorló kolumbiai pasival, és már a gyermekáldáson ügyködnek 😊
Amikor beszélgettünk - iWiW -, azt mesélte, hogy bár hajtós melóba vágott , boldog, és ahogy õ írta: "nem kell számolgatnom a napokat a fizetésig".

A testvére, az unokaöcsém 1 évig élt kinn Hollandiában - neki annyira megtetszett a nyelv, hogy a szociológia és a francia szak mellett megtanult hollandul is 😊
Szerintem, de ezt már nem tudom megerõsíteni, több mint 1 éve nem beszéltem, õ ki is fog költözni oda 😊

Tyler1
Igen, elég szürkék a felhõk, de talán még ott sem annyira szörnyû, mint itthon(M.o.-n). Volt osztálytársam dolgozott ott próbaként pár hónapot tavaly, sajnos sokat nem tudtunk beszélni ezzel kapcsolatban, de amit mesélt az pozitív volt, és vissza is akar menni.

Ahol apukám dolgozik,az végül is egy büdös nagy cég. Közel van,meg minden, és van náluk Ausbildung. Pont most beszélt a fõnökével,mert láttam olyan kiírást,ami tetszett. Elvileg hétfõre vagy keddre kapok vmi kis tájékoztatót róla. Segítõkésznek tûnt a fõnök,szóval talán lehet egy kis esélyem rá. Drága? Pont az a lényege,h fizetnek,mialatt megcsinálod. 😊 Vannak helyek,ahol kérnek pénzt, de a normál az,ha õk fizetnek az ausbildung alatt. Hm. Nemrég megcsináltam egy katedrás szintfelmérõt kutyafuttában. Németbõl B1-re, angolból A2-re lõtt be,amin kicsit el vagyok kenõdve;de vmilyen szinten reálisnak látom. Sajnos nagyon megkopott mindkét nyelvbõl a tudásom az elmúlt évek alatt, és nehéz visszatornázni magam.Régen német B2/C1 szinten volt, angol meg B1/B2. :S
szintek

Steel
cégen keresztül nem tudnak elküldeni ausbildungra? Tudom, hogy általában arschteuer (kurvadrága 😊), és megválogatják, kit küldenek el. Amúgy hogy megy a német?
Én pl. két hét múlva kezdek egy B2-es Sprachkurs-t az Abendakademie-n, mellette melózni fogok a suliban részidõben. Aztán szeptembertõl már jön a hochschule-s sprachkurs, ami szerencsére ingyenes hallgatóknak.

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

Úristen. Most látom,hogy a "fiúk,lányok,kapcsolatok" témában van a topik. Megmernék esküdni rá,hogy az általánosban nyitottam. 😮 Lehet az,hogy a moderátor átpakolta ide,vagy csak ennyire fáradt voltam,mikor nyitottam?

Amennyire én tudom, Olaszországban sem vmi jó a helyzet...sõt egyre rosszabb. Angliából is sokan visszaballagnak,h nem egészen az,mint amire számítanak. Viszont azt gondolom,hogy egy "jég hátán is megélek" ember még a mostani viszonyok ellenére is tud boldogulni akár ezekben az országokban is. Otthon sajna nem lehet ezt elmondani.

TVelvet
Hisz, sokan mondják, hogy ott a legmagasabb az "életszínvonal"
TVelvet
Csodálom, hogy még senki sem beszélt a skandináv országokról... 😊
A mostani fizum nem nagyon akar elég lenni,de persze ezért is összeteszem a két kezem,mert otthon anyámnak kellene eltartania,mivel munka esélytelen. :S
Szóval egyelõre szakma tanulás,és utána lehet jobb fizetést remélni. 😊

Steel
ne sokáig sajnáld, mert nagyon jó helyen kezdtél el "építkezni". Gondolom te is látod magad körül, hogy aki jól dolgozik és megbízható, az gyorsabban is jut elõre. 😊 Egy ausbildung és szakmai tapasztalat után valószínû majd te is letaglózol az elsõ fizunál. <#kacsint>

Tyler1
Végigolvastam a topikot, leginkább engem is Anglia foglalkoztat, viszont nagyon érdekelne Olaszország is, hogy ott milyenek a lehetõségek, az életszínvonal az itthonihoz képest, hogy kezelik a bevándorlókat, stb. Tudom, most ott sem a legfényesebb az élet, de hátha van errõl is valakinek valami tapasztalat, esetleg hallomás útján infója.

A skype sem mindent tudó sajnos...és túl sok szabinap sincs...szóval egyelõre ez van.
Milyen kaját hiányolsz?

Strahd_
Skype megoldja az ilten hiany dolgokat es vannak fapados jaratok.

Nekem csak a magyar kaja hianyzik azt nehez potolni illetve lehet de arany aron.

Ilyenkor sajnálom,h nem férfinak születtem. Az ilyen villamosmérnökihez talán akkor lenne huzalmam. 😊

Steel
munkalehetõség az lenne otthon is, szerencsére keresett szakmában végeztem, inkább a "világot látni" verzió illik ide.
Meg egy kicsit frusztrál az is, ami otthon folyik "országépítés" fedõnéven. Azok akiknek hatalmukban áll/állt fontos döntéseket hozni, mára elbaszták (és magukat jól megszedték) az országot. Én nem akarom tovább tömni a zsebüket.

Azok a volt évfolyamtársak, akik korábban elõttem végezték a sulit otthon, elvégezték ezt az msc-t is már kint. Lényegében ugyanazt a létrát mászom, amin õk már feljebb vannak. Szóval ezek a srácok idén elmentek amerikába 5 hétre nyaralni abból a fizuból, amit azóta keresnek Németben. Engem ez nagyon motivál, mert szerintem otthoni fizetésbõl viselhetõen meg lehetne élni, de egy ilyen mókára évekig kéne spórolni. Család, barátok persze hiányoznak. De tudom, hogy késõbb majd abból a keresetbõl, akár hetente is hazarepülhetek látogatóba fapados gépen.

Nekem leginkább az,hogy végeztem a sulival, és habár közben is dolgoztam már...volt szakmai tapasztalatom,mégsem kaptam még csak szar munkát sem. Kilátástalannak láttam az egészet. Depis voltam tõle.Nullának éreztem magam. Nagyon kellett a változás.Ennyi...és most minden más. Jobb itt. Persze hiányzik a család,a barátok,dehát ha otthon velük voltam és mégis szarnak se éreztem magam,akkor áldozatot kellett hoznom,és vállalni a hiányt azért,hogy az életem sínre kerüljön.

ressy14
azt megkérdezhetem, hogy milyen okai voltak annak, hogy kiköltöztetek?
nem volt munkátok, vagy nem volt megfelelõ nektek itthon?
világot akartok látni?
elegetek lett Mo-ból?

Dum spiro, spero.