Külföldön élő magyarok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Steel
megint elõbb kérdeztem, mint olvastam:

"Annak érdekében, hogy az EGT valamely tagállamában dolgozó személy a közösségi jogszabályban foglaltaknak eleget tegyen, illetve, hogy Magyarországon a járulékfizetési kötelezettség alól mentesüljön, illetve annak érdekében, hogy elkerülje a kettõs járulékfizetést, bejelentést kell tennie a lakóhelye szerint illetékes egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervnél a „Bejelentkezõ lap külföldön biztosítással rendelkezõk részére” elnevezésû, a www.oep.hu weboldaról letölthetõ nyomtatványon. A bejelentést a külföldi biztosítási jogviszony létrejöttét, illetve megszûnését követõ 15 napon belül kell megtenni. A bejelentés elmulasztása mulasztási bírság kiszabását vonhatja maga után."

köszi az oep file-t

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

IMYke2.0.0.0
Mert ahogy írta - hiszen elõtte sokáig munkanélküli volt.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Nem kellett neki, mert - ahogy írtad - automatikusan kikerült a rendszerbõl.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Steel
köszi a gyors választ. De igen, életvitelszerûen fogok majd kint élni, miután elvégeztem a sulit, viszont egyelõre egy fõállásban dolgozónak megfelelõ biztosítást még semmiképp tudnék fizetni. Nem is tudom hány eur-ba fáj, egy átlagos Krankenversicherung. Vannak már hallgatóknak is megfelelõ, ilyen havi 30-40-50 eur-os biztosítások (még utána kell járni).

Elvileg ugye a TB az kötelezõ mindenkinek. Ha jól értem, téged egyáltalán nem kerestek meg, hogy nem fizetted azt, és nem is akartak semmi büntit rád sózni emiatt ugye? Nekem csak ez lenne a fontos, hogy ha itthon nem fizetek semmit, akkor ne cseszegessenek. Annak idején te elmentél az OEP-be vagy az (akkor még) APEH-be bejelenteni, hogy kint van egy aktív betegbiztosításod?

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

Ha nem akarsz itt élni életvitelszerûen sztem felesleges itteni tb-t fizetned. Azért nem olcsó...és nem tudom,hogy diákként mekkora kereted van rá...
Akár a fennmaradó idõszakra,ha nem sok,amíg bizti nélkül vagy...még egy egyszerû utasbiztosítás is jó. Sztem. Kevésbé költséges.
A TB-rõl nem sokat tudok ilyen tekintetben,mert én otthon munkanélküli voltam mielõtt kijöttem az utóbbi idõben,és automatikusan game over jelleggel szûnt meg a betegbiztosításom. Nem tudtam mibõl fizetni. Itt meg lett. Aztán nem is foglalkoztat különösebben a dolog,mivel itt élek...lassan minden papírom ide köt. Viszont az egyik fórumon olvastam errõl,azt kikerestem,és most szépen be is másolom neked, hátha hasznodra válik és választ kapsz. 😊

" 2009-es törvény rendelkezik róla, hogy a külföldi munkavállalás kezdetétõl számított 15 napon belül ki kell jelentkezned az OEP-nél. Van erre rendszeresített nyomtatványuk, csak ezt fogadják el..... egyúttal be kell jelentened a külföldi biztosítód nevét és a biztosítás számát is......ekkortól "kék lámpás vagy" ami azt jelenti, hogy ha M.o.-on tartózkodsz, akkor a külföldi kártyádra itt igénybe vehetsz ellátást, de csak sürgõsségi jelleggel....ha viszont sikerül beszerezned a külföldi biztosítódtól egy un. "S1" nyomtatványt, és azt megküldik az OEP-nek, akkor "zöld lámpás" leszel, ami azt jelenti, hogy mindkét országban igénybe vehetsz ellátást, teljes körûen.......ez az információ 3 napos, személyesen az OEP-tõl..."
"Nem elég Mo-on kérni az Eu-s tb kártyát?->
nem elég.....ráadásul ezt a M.o.-on biztosítással rendelkezõ, vagy ellátásra jogosultak kaphatják meg..."
több infó az oep-tõl

Steel
extramagas, szeretnék errõl a biztosításról kicsit kérdezni. Most épp itthon vagyok MO-n, és el kéne intéznem a TB fizetését a NAV-nál. Márciusig hallgató voltam, ezért nem kellett vele foglalkozni, aztán bementem a NAV-hoz, hogy elintézzem, de közölték, hogy "ejj ráérünk arra még". (minden volt hallgatónak jár a biztosítás plusz egy fél évig, a tanulmányok lezárása után)

Konkrétan októberben lejár a kék kártyám, ami mindenképp kéne a következõ szemeszterbe való beiratkozáshoz kint. Ezért mindenképp kell valami bizti, de arra gondoltam, miért ne lehetne kint kötni egy "német TB-t", és kint igényelni egy ugyanilyen kék kártyát.
Kérdésem: mivel neked már van kint biztosításod, kötelezõ az itthoni TB-rendszerben részt venned? Ha hozok egy igazolást, hogy én Németországban fizetek unióra kiterjedõ biztosítást, akkor azt itthon elfogadják?
elõre is kösz a választ

(remélhetõleg másnak is hasznos lehet, azért írtam ide, nem pedig PM-be)

SötétBarom
Ezen mindig meglepõdök, ami azt illeti akkor kurva jól keresek.. 😄

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Szia! Kukkantsd meg ezt a topikot. Ez konkrétan az Euworkról szól.

POI33
Sziasztok!
Mi a tapasztalatotok az Euwork külföldi munkát ígérõ irodával kapcsolatban? 350 fontot kérnek a közvetítésért amit soknak tartok.Ezért 1 héten belüli munkába állást,szállást, repülõjegy megvásárlását,transzfert valamint a kinti dolgok intézését /NI szám ,bank számla nyitásban is segítenek/ intézik. Szerzõdést kötnek mind szállásra, mind munkára.Szerintetek bele merjek vágni? Utána néztem más fórumokon is, kb 60-40% az arány a pozitív visszajelzéseknek,hogy nem átverés. De én mégis szkeptikus vagyok. Véleményeteket, vagy esetleg tapasztalatotok kérném. Elõre is köszönöm!

Nekem jovoheten is koltozik vissza ismerosom. Ennyi, nem birta, Volt meloja, fotozgatott, de a szurke varos, a naptalan, fenytelen nyar kikeszitette.
Hianyzott a kutyaja, kedvese es Budapest. Vannak olyan emberek, akik nem tudnak beilleszkedni ott, ahol valojaban, legbelul, nem is akarnak. Azt mondta, hogy inkabb boldog szegeny lesz otthon, mint depresszios megbecsult ember itt.

http://gaborszantai.co.uk/

Valószínüleg azért mert a sikertörténetek száma elenyészõ...
Ugyanez igaz a külföldi magyarok estére,ha belefut valaki egy taplómagyarba kint az sokkal nagyobb eséllyel lesz publikálva mint az ha dumált egy jót egy külföldön élõ magyarral.
Sokkal több olyan van aki elment Magyarországról és nem jött igazán össze neki.
De azt is hozzáfûzném,hogy van azért azon a blogon sok sikerstory is,de ahhoz az elejétõl végig kell olvasni<#nezze>

A Béna.

Pretorian

Kicsit sok a sirámkodás ezen a blogon, a sikertörténet pedig gyanúsan kevés.
Nyilván nem szabad készpénznek venni sem ezeket a sztorikat, sem az ebben a topikban összegyûlõ posztokat.
Persze vannak olyan dolgok, amelyek általános érvényûek, amelyekbõl bárki profitálhat.
De ne felejtsük el, hogy lényegében mindenki a saját sztoriját írja le. És az hogy veled ez és ez történt - legyen bármilyen végzettséged, bármennyi tapasztalatod - az nem jelenti azt, hogy ez majd mással is ugyanígy történik.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Esetleg ha valakit érdekel,az egyik legjobb blog a témában,napi frissítéssel,és rengeteg hasznos infóval:
Határátkelõ
Jómagam is Angliában élek jelenleg,a kivándorláshoz annyit tennék hozzá,hogy szerintem az a szám jóval több mint 2-300 ezer...
Kíváncsi lennék mi jönne ki ha komolyan utána néznének annak ,hogy ki él külföldön úgy ,hogy továbbra is otthonra van bejelentve...
És a kivándorlási hajlam is igen érdekes,én rengeteg megkeresést kapok otthoniaktól de ez lehet csak nálam van így.

Talán majd a történetemet is megírom,elég regényes😄

A Béna.

Valakinek azt is csinalni kell<#nemtudom><#idiota>
immovable
Aham. Tehát "tearing-operator" vagy.<#idiota>

Csak viccelek. Kösz a választ.
Na meg persze nekem kell kiszamolni hogy mibol mennyi kell az adott oldathoz😄
Valoban,my bad😄

Nos mi az amit csinalok. Tomoren kulonbozo szereket rendelek a raktarbol ami eppen kell a kiserlethez,majd ezekbol oldatokat csinalok es ezt "felrakom" 1 geppel az adott anyag feluletere. Kiszaritom,Laminalom es megnezem eleg eros-e(ergo kezzel szet tudom-e barmolni).Ha fasza akkor kuldom tovabbi vizsgalatra ha nem akkor kuka. Gyk ennyit csinalok.

De igazabol amit tanultam az csak a legkisebb mertekben hasonlit arra amit csinalok.

Andr0
nem, éreztem... az tripel volt😄

Armin & Ayu fan

immovable
#269 <#mf2><#smile>

Okés. 😄
Na megjott az okos szallodai ember 😄 westmalle trappist 😄 (amugy sztem az barna volt 😄)

immovable most at kell ugranom a laborba majd utana leirom valamennyire erthetoen de az 'ipari titkot' nem sertve😄
Andr0
éntudomdenemmondommeg!!!😄

Armin & Ayu fan

immovable
Azt megkérdezhetem, hogy mit takar a gyakornoki munkád? Tehát mit csinálsz nap mint nap a melóban. Mert jól hangzik amit tanulsz, csak nem vágom mi az. 😊
immovable
Nem mondom azt hogy ez egy sztereotípia, szociológiában nálam jártasabb emberek is megmondták, hogy nem zörög a haraszt.

Hát igen. Épp a #27-es hozzászólásban linkelt valaki egy kanadai magyar fórumot. Mondom beleolvasok a jogosítványos részbe, érdekes lehet. Na mit látok? Már a 4. hozzászólásban elküldi az egyik a másikat a picsbe.
Pretorian
Szar ember mindenhol van, nem csak a magyarok között.
Nem mondom azt hogy ez egy sztereotípia, szociológiában nálam jártasabb emberek is megmondták, hogy nem zörög a haraszt.
Az USA-ban pl. sokan azonnal a feketékre asszociálnak, ha valamilyen komolyabb bûnelkövetésrõl szólnak a tudósítások.
Ugyanígy van ez itthon a cigányokkal/romákkal.
Nem véletlenül.
Mi magyarok pedig sajnos ott vagyunk az élbolyban, ha csalásról, átverésrõl, visszaélésrõl van szó.
Ettõl persze nem lesz minden magyar csaló, és nyilván nem kell mindenkire ferde szemmel nézni.
Nekem pl. van sok jó tapasztalatom is külföldön élõ magyarokkal.

Én ennek pont az ellenkezõjét tapasztaltam Angliában.
Ha beszéled a nyelvet, talpraesett, intelligens, ambiciózus ember vagy, lehet belõled BÁRKI.
Nekem a származásom miatt talán picivel könnyebb a dolgom, mert akadt a családban az angolt anyanyelvi szinten beszélõ tag is.
Viszont 8 évig tanultam iskolában az angolt én is, mielõtt elõször nekivágtam Londonnak. Érettségi után 2 tannyelvû iskolába jártam 2 évig, majd a PTE-BTK anglisztikára 1.5 évet.
Diplomám nincsen, de szeretnék majd még suliba járni odakint.
Viszont többször tapasztaltam azt - és nem csak állásinterjúk, hanem hivatalos ügyek intézése során pl. - , hogy a beszélgetõpartnerem a származásom ismeretében komolyan értékeli a nyelvtudásomat.
Amikor egy angol mondja azt hogy jó az angolod, akkor az csak jelent már valamit.

Angliai sikersztorit én is ismerek rengeteget.
Odakint egyszerûen megvan a lehetõséged arra, hogy karriert csinálj.
Bevándorlóként is.
Mivel nagyon sok a bevándorló, tisztában vannak vele, hogy ez egy tanulási folyamat, nem lesz belõled angol egyik napról a másikra.
Szépen végigmész a szamárlétrán, és akkor BIZTOSAN lesz belõled valaki. Tanulsz, okulsz, tapasztalatot gyûjtesz.

Na itthon ez úgy néz ki, hogy már a legótvarabb, legszarabbul fizetett pozíciókba is sokszor úgy interjúztatnak, mintha a vezérigazgatói posztra pályáznál. És elvárják, hogy meglegyen az érettségi, a nyelvvizsga, a diploma, a tapasztalat. Ha mindez megvan, még akkor sem biztos hogy lesz belõled valaki, sõt.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Igen.

Molnibalage
Ez nettó?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Tikal
minimálbér, picit több.. ezek a melók szerintem mindenhol ugyanaz a kategoria

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Hedgehunter
Kevesen vagyunk kulfoldon nincs miben valogatni.. 😊 Fogja mindenki a motyojat es jojjon.. <#smile>
Strahd_
A papir arra jo hogy ugyanazt lehet gyorsabban elered.
Erdekes dolog ez a papir , mindenhol ahol megkerdeztek van e, de meg nem neztek soha eddigi palyafutasom soran. Elso allast konnyebb megkapni a szakmadba ha van papirod rola, utana szerintem leszarjak. Bar ez tuti szakma fuggo.

Nem igen hittem volna hogy a 21. században még léteznek ilyen sikertörténetek. Azt hittem már mindenhol a papír meg ilyen olyan engedély meg végzettség kell...

<#eljen>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Maradt az ilyen típusból itthonra is sajnos. Csak arra akartam célozni, hogy általánosítani nem szabad, mert szinte mindig ezt hallani, és én mégsem szeretném azt gondolni, hogy az összes távolra kényszerült hazánk fia ilyen arc lenne.

Egyébként az általánosítás nem csak ránk jellemzõ. :-)

Teljesen egyet értek. Itt kint is szájhagyomány,hogy az itteni magyarok hátulról támadják egymást...de én amondó vagyok,h vannak szar emberek,meg jók mindkét nemben, kortól, vallási hovatartozástól,nemzetiségtõl függetlenül. Nem árt sosem az óvatosság,de a túlzásba vitt tartózkodás másoktól sem az igazi.

Attól is függ,h közvetítõn keresztül,vagy direkt a cégnél dolgozol,meg h van-e éjszakás mûszakod,stb., de hozzávetõleg errefelé 800-1500között lehet belõni. Inkább a 900-1200 ami átlagnak mondható,de azért vannak jobb és rosszabb helyek. 😊

Mikor érettségiztem,akkor felsõfok környékén karistoltam,de az már 6éve volt. Nem használtam abszolút a németet, szóval elég gyérül ment,mikor kijöttem. 10-es skálán olyan 3-nak értékelném. Most olyan 6-7 felé tenném már magam. Anno voltam olyan 8,5. Persze a 11 a cél. 😄

Magam ellen beszelek, de Londonban a magyarok tobbsege nem az, aki egy konyv felett zuhan alomba. Es most diplomatikus voltam.
Nem tartom magamat Nobel-dijra erdemesnek, de siralmas erzes neha magyarokat hallani utcan vagy buszon. Legszivesen a fold ala sullyednek 'a kurva annnnyat, de meg bazzznam' es hasonlo megjegyzesek hallatan. Nem ritka, de inkabb gyakori, hogy ezt hangosan, telefonba intezik.

Higienia, foleg egyedulallo fiuk eseteben ismeretlen fogalom, ellenben ireket, lengyeleket megszegyenitoen lereszegedni, szinten eleg magyaros tulajdonsag.
A legszebb, hogy a nagyszoknyas rezgyujtoknek koszonhetoen a magyar/roman/alban a bolti szarka szinonimaja.

Bocsánat hogy belekotyogok, de akik arról beszélnek hogy: "Bárkivel, csak magyarokkal ne" azok kicsit magukról is beszélnek. Nem kétlem hogy rossz tapasztalatok mondatják veletek, de nehogy abba a hibába essetek, hogy MINDEN magyart ebbe a halmazba soroltok! Nem hinném hogy más nációból ne lehetne találni sz@r embert...

Bucser

Nem a diploma a lényeg, hanem hogy van-e eszed és tudod-e használni. Gondolom angol szakra nem azért mentél mert imádod Shakespeare-t eredetiben olvasni, hanem mert baromira nem tudtad mit akarsz csinálni. Egy ilyen külföldi kiruccanás egészen ki tudja tágítani az ember horizontját...

Egyik legjobb itteni haverom egy ide született kínai srác, 16 éves kora óta dolgozik soha nem érettségizett le, mégis már Manager szinten van orange-nál és biza lehet hogy Area managert fognak belõle csinálni. Ilyen otthon mikor történt volna? Területi fõnök legyél ahhoz legalább egyetemi diploma kell otthon, addig elõ sem léptetnek.

Itt nem a diploma a lényeg hanem hogy mit értél el és van-e valaki aki igazolni tudja és te is tudod e bizonyítani.

Ennyi.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Hedgehunter
Az angol szakos diploma valoban nem sokat segit kinnt azon kivul hogy erted mi van.. 😊
De egy bizonyos szintig ervenyesulni lehet kulfoldon 3-4 eves sulik elvegzese nelkul csak tudni kell mit akarsz csinalni.

Magyarban nagyon tulertekelt a diploma, a haverom itt a Hiltonban operacios manager ami eleg jo es semmi vegzettsege sincs erettsegin kivul.. 😊 Magyarorszagon kizart hogy elerte volna valaha is.
Én örülök a sikerednek, de valahol mindig is csodálkoztam ezeken az amerikai álomszerû "kimentemnullaangoltudássalésbejöttazéletangliában" sikertörténeteken. Mondjuk az nagy elõny , hogy nem egyedül mentél ki, de én a frissen szerzett angol szakos diplomámmal például tartok kimenni Ausztráliába, mert angol nyelvterületen sokra nem megy vele az ember, max csak annyira jó , hogy jól tudok angolul beszélni. Meg egyébként is külföldön sztem nem vmi versenyképes a magyar diploma , meg ott hát ugye a jegyet is nézik , hogy hányasra végeztél, meg ami Magyarországon 4-es az néhány más országban alapból 3-as. Max az orvosok meg talán néhány mûszakis vagy esetleg manager diplomás lehet még versenyképes, legalább is én így látom, de javítsatok ki ha nem így van. Bár olyat is hallottam, hogy vki alulról kezdi aztán kap egy jó állást késõbb ami egyáltalán nem kapcsolódik a diplomájához vagy végzettségéhez.

Engem nem is zavarna ha meg kéne másznom a szamárlétrát, mert már 17 éves korom óta csináltam jó pár diákmunkát, hozzáteszem sosem szakmához kapcsolódót. Meg Ausztráliában is ha alulról kezdeném akkor is kb meglenne a havi 400 ezer forintnyi dollár (bár az nagyrészt lakbérre el is menne ha egyedül bérelnék). Egyébként dolgozott vagy lakott/lakik közületek vki Ausztráliában? Én Sydney-be szeretnék menni , ott van egy jó barátom. Arra lennék kíváncsi, hogy Magyarország milyen kategóriába eshet vízumigénylés szempontjából. Gondolom nagyobb esélyem lenne mint az ázsiai illegális bevándorlóknak.

IMYke2.0.0.0
Olimpiát, ahogy Forma 1-et is lassan tévében jobb nézni, mint testközelbõl.
Mert hiába van meg a hangulat, amikor szart se látsz az események jó nagy részébõl...

Hedgehunter
Mosogatas -> night porter -> night manager -> duty manager -> network system admin... En itt megalltam jol erzem magam ebben.

Annak idejen 8 gyerekkori baratommal jottem ki ide abbol 5 meg mindig itt van szoval sokkal konnyebb volt nekunk itt mint a nagy tobbsegnek. Meg a mai napig ha megkerdezi valaki mi kell ahhoz hogy sikeresen elinduljon Magyarbol azt mondom minel tobb jo barat (Itt baratokrol beszelek nem "ismerosokrol"). Sokkal tobb az esely hogy megmaradjanak mert ugye ha legalabb egynek van meloja az a tobbit huzza magaval anyagilag es a baratoknal a penz ugysem gond. Meg aztan az hogy van kivel beszelgetni (egy kukkot nem beszeltem angolul amikor kijottem) sokat segit.. 😊

Sajnos a magyar "baratkozas" nem igazan mukodik itt rengeteg rossz tapasztalatunk volt eleinte a hazankfiaival es inkabb ha lehet keruljuk a tarsasagot. Szomoru de ez van...
Parom kimegy az apjaval az evezos versenyekre, engem nem erdekel igazan es van is mit csinalnom.

Bucser
Nem az árak a magasak, hanem a jegyeket nehéz találni amik igazán érdekelnének.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ressy14
az olimpiára kinéztek londoniak? vagy magasak a jegyárak?

Dum spiro, spero.

A _hivatalos_ itthoni minimál órabér nettó 450 körül van, nem? Persze mindenki tudja, hogy a bér alsó korlátja nálunk az, amiért még valaki megcsinálja. És mindig van, aki csinálja..

HöfEE
Én jelen pillanatban Ausztria legnagyobb Saturn üzletében a Marihilfer strasse-i Gerngross-ban vagyok kasszás, túl sok mindent nem hiszem hogy kell részletezni, reggeltõl estig húzogatom a scannerrel a cuccokat és néha elmesérültekkel vitatkozom. Jelenleg is munkát keresek perpill 5 helyre van beadva jelentkezésem mindegyik Grafikus jellegû munka.

Haverok, barátok. Mivel 1 éve tökegyedül jöttem ki az elsõ pár hónapban csak külföldiekkel ismerkedtem, mostanra elmondhatom van pár osztrák haverom, de mivel Bécs elég durván multikulturális (a lakosságnak csak a 40%a "igazi" osztrák) ezért sok horvát, szerb, lengyel stb is akad köztük. Viszont azóta rengeteg magyarral is megismerkedtem lakótársaim is magyarok, és egy elég szép baráti kör alakult ki. Nagyon sok a közös program, Bécsben a magyar bulik nem ritkák, de rendszeresen járunk bringatúrákra, röplabda, lasertag.. múlt héten meg leugrottunk hétvégén Tihanyra. Szóval összeségében jól telik 😊

IMYke2.0.0.0
Vidéken meg 380 Ft-os órabérért, 38 fokban dolgoznak az emberek, a földeken...

Elepesztõ. <#shakehead>
GerY5
Átlag 4% inflációval számolva ma olyan 400-420 Ft, ha jól számolom.
Alig kevesebb, mint amit legutóbbi interjúm alkalmával kínálni akartak (Grafikusi állásban, mérnöki diplomával).

http://www.dock4phone.com - http://gyar.eu/2A-dock4phone \"Az autónak is két tengelye van, mégsem függvény\"