Külföldön élő magyarok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem sok hely van ahol ne lenne jobb világ mint otthon sajnos.
Ha van rendes munkád és nincs otthonról hiteled akkor 1000-1200 euróból vígan megélsz és még félre is tudsz tenni.
Még nekem is marad az 1300-1500 euróból 300-400 költõpénz pedig 150 ezret küldök havonta haza.
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
★★★★★
2.Nem biztos hogy engednék?Nem vagy még felnõtt?Ha de akkor miért hátráltatnak?Szüleim örültek hogy kijövök és nem otthon szenvedek és nem azért mert nem szeretnek hanem pont azért mert igen.
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
azért ez nem ennyire egyszerû.18 évesen menjek ki külföldre?azért vannak ám szüleim is, akik nem biztos hogy engednék a dolgot.bár az igaz hogy így lenne a legjobb esélyem.nehéz az élet...😊
fõleg ha még röghöz is kötnek ezzel az új tanulmányi szerzõdéssel, abból nem lesz usa egy ideig
helyedben kimennék minél elõbb, mondjuk érettségi után, és azonnal keresnék valami melót, ha fiatal vagy jobb esélyed van, mert ki tudnak képezni még bármire. azzal számolj, hogy kint nem olcsó az egyetem (ha jól hallottam), tehát pár évig gürizned kell majd, hogy összegyûjtsd a tandíjat, addig viszont belejönnél az angolba rendesen, suliban már nem lenne probléma
hát ez az én receptem, nem rövid projekt, de ha kint tényleg elvégzel egy sulit, és diplomásként utána elhelyezkedsz: amerikai álom... <#kacsint>#kacsint>
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
ez csak magánvélemény, tapasztalatokkal nem tudom alátámasztani
Dum spiro, spero.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
amerikába szeretnék majd kijutni.most 17 éves vagyok.szerintetek mien egyetemi szakot kéne elvégeznem hogy ott eltudjak helyezkedni?
De mivel ez volt a téma! De mind 1, nyomassátok a flam-et, meg az off-ot!
Angliában is van ismerõsöm, ott is király az élet! Csak az emberek eléggé el vannak szállva maguktól! Ír-ben is dolgozik nem egy ismerõsöm, ott normálisabbak az emberek, de gané az idõjárás. Mexico-ban szintén padlón van most a meló, álláslehetõség, de ugyanakkor baromi jól élnek ott is az emberek.
Mivel ámeríka volt a téma, arról írtam a megjegyzésemet. 😉
Mi rajta a sarkított és alaptalan? 2 szaros példát említettem a sok közül!
Az h nincs vízdíj kaliforniában? Nállunk azért is fizetsz, hogy van vized + azért is, hogy használod, meg azért is hogy kifolyik, meg az adón is adó van, meg a csekkpapíron is adó van, meg h kiküldik is adózol, meg a póstának is adózol. Ennyi.
A kocsi meg? Igen, vedd meg itthon akkor a negyede akkora motorral szerelt fullos bmw-t 50-ért, kinnt meg a 4x akkora motorral szereltet kapod 20 ért. Aztán persze fizesd is itthon a baromi drága adókat utána.
Vissza minek? Mert 89 napra lehet kimenni, azért. Sajnos. Mert nem EU.
De értem a poénod! 😉
Legalabbis angliaban.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Elsõ két heti fizud "behúzzák" a kocsi miatt. Így elsõre ~ 1 hónap mulva kapsz fizut. És túlórát igen, szemrebbenés nélkül kifizetik (sõt!!!, nem garasoskodnak).
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Friss diplomas UK-ben altalaban 20-25K kozott keres fontban, aztan ha jon a tapasztalat kuszhat fel 45-50k fontra evente. Aztan ha mar elorelepett a letran mehet a 100K-s hatarig ahonnan alkalmazottkent nehez elorelepni.
USA kb ugyanez, csak duplazni kell az osszeget es font helyett USD-ben adjak a let.
Persze mindehhez egy helyi diploma kell jo egyetemrol.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Armin & Ayu fan
Itthon a legfullosabb bmw ~ 50 milla, a "legyengébb" motorral szerelve persze. (ami itt nálunk a legerõsebb, legnagyobb), kinnt ua a bmw persze 5x akkora teljesítményû motorral ~20 milla. Nállunk az adók árából, kinnt megvehetnéd mégegyszer ua-t a bmw. És nem a legkisebb, hanem a legnagyobb motorral. Ennyit Mo-ról!
S van ahol még lakást is kapsz, meg céges kocsit is 😉 .
És 2 hetente van fizu, nem havonta.
XBOX Live Gamertag:Waczkor
lassan már otthon is ezt látom ex-évfolyamtársaknál, csak mégse ugyanazért a pénzért sajnos mint itt, vagy usa-ban
Amugy vicces, hogy az europaiakat mennyit szivatjak, az osszes latino, azsiai es arab meg ki-be setal.
http://gaborszantai.co.uk/
egyébként tényleg, oda nagyon sokan mennének, bár az is biztos, hogy ebbõl talán a fele nem is maradna sokat, elég nagy divat ez az "amerikai dolgok majmolása" sajnos, na meg villogni is tudnak ilyesmikkel...
az a gond, hogy ott kint munka nélkül nem sokáig maradnánk, vagy esetleg nektek már van fix helyetek...?! 😄
http://9gag.com/gag/5135249
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Magángép fogalmam sincs mennyibe kerülhet, pedig biztos járnak azok is a két város között.
★★★★★