Külföldön élő magyarok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Utast keresek, 2-3fõt, akik beszállnának a benzinpénzbe.
Szeptember 7-én (pénteken) indulás,
visszaút szeptember 17-én (hétfõn).!
Widdern-Heilbronn-Nürnberg-Passau-Bécs-Budapest-Bács megye->Tiszakécske.
Kis kanyargás még belefér 😉 Érdeklõdni privátban! 😊
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
Jobban jársz, ha elmész gyorsétterembe, vagy abba az irányba, ahol már van valami tapasztalatod. Dolgoztál otthon valami diákmelót már, mondjuk meki vagy bármi étterem?
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Itt leírják magyarul is ugyanazt mint ott volt
Bár én bízom benne hogy ott is létezik a fekete munka meg próba szerencse alapon felvesznek valahova kisegítõnek. A haveromnak ezek a papírok mint megvannak mert tanuló. Na most én egy bankkártyát sem nyithatok amíg nincs szerzõdéses melóm..
HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Tegnap a szobámban 35,5 fok volt. :S Árnyékban kint ugyanennyi. Agyhalál. Nem bírom.
SZVSZ sokkal gyorsabb es celratorobb idekint ujrakezdeni, mint otthonrol almodozni egy transzferrol. Foleg a magyar HR-es picsak hada miatt amin at kell vagnod magad.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
nálatok is rohadt meleg van?? 😊 ez a 32 fok itt csodaszámba megy, tavaly augusztusban max 25 fok volt itt
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
elõttem írták, hogy ha kétségeid vannak, akkor bele se vágj. ezen tényleg gondolkodj el, mert az nagyon önbizalom romboló, ha kimész, és utána anyagi vagy netán idegi kimerültség miatt haza kell menned. lehet végkép elmenne a kedved a külföldtõl.
érdemes úgy kimenni, ha van valami ismerõs vagy rokon kint. tök egyedül belevágni, és mindent egyedül intézni-kiépíteni az kemény meló.
angollal hogy állsz? legfeljebb még azt próbálnám meg a helyedben, hogy valami 2 éves OKJ-t megcsinálni, hogy legyen egy szakmai alapod. angolt azt brutálisan tolni suli mellett, és nagyon sok élményleírást olvasni usa-ról, mi hogy mûködik ott, stb...
ez már agyoncsépelt szólás, de örökzöld: a legalja munkához is kell olyan angol, hogy ne tudjanak eladni-átvágni.
pl. most mekibe jelentkeztem melóra, amíg nem kezdõdik a következõ szemeszter, bármikor felhívhatnak vagy behívhatnak, de ha nem megy a német, fel se vesznek
Kell valamilyen kapcsolat, egyébiránt elég nehéz a dolog. mindenképp itthon kell elkezdeni munkát keresni kintre.
Úgy tudom, hogy ott a fõiskolák nagy része (szerintem 90%-a) fizetõs. Nem hiába.
Európában sokkal egyszerûbb a móka, mert ugye union belül vagyunk.
De õszintén, én is kimennék az USA-ba, ott majdhogynem egy életre való felfedezni való van. 😊
Két lehetõséged van.
Vagy van Green Card-od. De azt elég nehezen szerzel csak úgy. 😊
Vagy kapsz kint egy Visa-t. Amit az ottani munkáltatód váltat ki neked.
(azt ne kérdezd, hogy ez neki kerül e valamibe.)
Egyébiránt kimehetsz 89 napig turistaként. 😊
Ja és állnod kell a repülõ jegyet, oda is vissza is. Cirka 300.000 HUF
Ez úgy megérné, hogy kimenni 4-5en, bérelni egy helyet, de még elõtte melót keresni. (igaz a repcsijegy akkor is baszott drága)
Én is hasonló cipõben járok, mint Peti95 kollega. Ez lesz az utolsó évem, jövõre érettségi. Mindenképp szeretnék majd külföldön letelepedni, engem Spanyolország vonz irtózatosan (tudom, hogy jelenleg nincsenek a legjobb gazdasági helyzetben, de ez akkor sem változtat semmin, nem tudok mit tenni. apropó, ha valakinek van kintrõl tapasztalata, élménye, akkor azt szívesen olvasnám). Persze más országot is szívesen kipróbálnék (pl Anglia), de hosszabb távon nekem Spanyolország a cél.
Mondtátok itt, hogy ne habozzunk, ha lehet már érettségi után vágjunk bele a kinti életbe. Mit javasoltok, hogyan? Nem születtem pénzzel a zsebemben, külföldi kapcsolataim nincsenek. Ha kimennék, hol laknék? Ki tudna nekem segíteni elhelyezkedni? Angol középszintû nyelvvizsga elõtt állok, szóval a kezdeti idõkben a nyelvi problémák is elõjönnének.
Esetleg itthon elvégezni egy 3 éves alapképzést, aztán szerencsét próbálni - kicsit érettebb fejjel?
cesc fábregas