Külföldön élő magyarok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
NI nem kell a bankhoz, csak meló. Ha megvan a meló és megvan a szerzõdés menj a bankba. Lehet lloyds vagy barclays vagy amelyik szimpatikus. kb ugyanannyit húznak le az emberrõl. Nekem a Lloyds internet bankingja szimpatikusabb mint a Barclays meg ott pl idõpontot kellett kérnem egy számlanyitáshoz a Lloydsnal meg szóiman megnyitották.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Yoda001
hajrá-hajrá, csak így tovább! 😊

http://9gag.com/gag/5135249

Rockynhooo
Igen-igen. Otthonról meg fogalmam sem volt és én barom arra fele keresgettem szállást. De szerencsére lett itt valamivel bentebb közelebb a civilizációhoz 😄 De jó mert egy teljesen felújított ház a bérlõ 1,5 hónapja adta csak ki és elég jó társaságba kerültem. Egyébként hihetetlen mert a fene sem gondolta volna hogy East-West ham ennyire durva. Pár napot east hamben szálltam meg egy ismerõsnél de a putri/szemétdomb jelzõkkel tudnám illetni. Büdös, kosz, szemét mindenhol. A lakások meg tele ezzel az ágy bogárral , illetve mondta hogy nem egy egeret látni szaladgálni az utcán amik a házakba is bemennek persze.

Lehetséges hogy tudok menni bar backnek egy helyre ahol ismerõsöm dolgozik. Nem lenne rossz mert elég jó náluk a tip. Hétfõre derül ki , ha nem sikerül akkor kitchen porteres melót bírok szerezni. Volt ahol személyesen voltam és hívtak volna vissza, meg netrõl is kaptam már mailt. Kezdõ melót tényleg nem annyira nehéz itt szerezni ha valamit gagyog az ember , csak aztán meg is kell ragadni 😊 Ahol voltam próbanapon ott meg food runner lehetnék, csak sajnos egy újonnan nyíló étterembe keresnek embereket ami még legalább 2-3 hét , sajnos azt meg nem bírom kivárni anyagiak miatt sem meg nem fogok várni a sült galambra persze. Ha meg van a fix meló meg NI akkor meg megyek bankba számlát nyitni. Kíváncsi vagyok mikor jön el az elsõ honvágy/depressziós korszak. De próbálok minél több emberrel kapcsolatot tartani és kiépíteni hogy ne érezzem magam egyedül.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Bucser
Gratula Sok sikert kívánok elõre is😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Upton Park eléggé gázos.

Rockynhooo
Plaistow. De a szélén csak 2 megállóra Canning Towntól. De ha utazok kelet fele 15 percet Upton park és környéke már elég érdekes 😄

Az az oktober 4. nem is olyan rossz, nekem 1 honapot kellett varnom.
Merre laksz?

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Rockynhooo
Egész jó ez a London. Kerek 10 napja itt. Elég késõre csak Október 4.re kaptam NI interjúra idõpontot :\ De addig is megy a keresgélés, tegnap elõtt már voltam is egy próbanapon. De nem adok alább talpalok amíg nem lesz valami. Szerencsére ha minden off akkor nagy valószínûséggel hotelba be tudnak rakni.

az

datango
ez ingyenes? mert németbe én még csak fizetõs társkeresõt találtam 😞

Nekem a kwick.de oldalt ajánlották,hogy ott lehet ismerkedni. 😊

Steel
németben élõktõl kérdezem fõleg (persze mindenkitõl szívesen várok választ), találtatok már valami SG-hez hasonló fórumot? Mostanában kezdtem el nézelõdni, hogy miként élik meg a németek az ilyen jó kis fórumozásokat. Szomszédaim nem nagyon fórumoznak sajna.
A kérdés nyitott.

üdv.

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

Steel
nekem is gyanús volt kicsit, bár általában korrekten írja le az árakat, de az még nem jelent semmit. Miért is ír alá egy mérnök egy olyan munkaszerzõdést, amiben más fizetés áll, mint amit megbeszéltek?
Tavasszal voltam még Bewerbungstrainingnen, azaz "hogy kell Németországban állásra jelentkezni". Egy német cég tartotta hallgatók részére (tehát még csak nem is pórúr járt szegény bevándorlók okítottak). Ott hangsúlyozták ki, hogy el kell kérni a szerzõdést, és haza kell vinni átnézni, alap dolog. Ha nem adják oda, fel kell állni és szó nélkül kisétálni, azonnal.

180 eurós szállás?? Nekem a kollégium 230 és ez egy szoba, nem szállás (minden mást megosztok még 5 emberrel). Még 300 is baráti, ha van hozzá minimum egy saját tûzhely-wc-zuhany kombó. Miért nem írja, hogy mennyit keresett, ha már azt le tudta írni, hogy 600-al átvágták (állítólag)...

na mind1, szerintem is kamu, vagy ez igen csak töredéke a teljes sztorinak

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

Pont ma olvastam, vagyis a "Itthon még mindig jobban élek!" cikket, amit elvileg egy mernõk írt. Minden mondat végén ! jel. Ennyire hiteles az egész blog.
hungary27
Érdekes blog.
http://uton.postr.hu/
(ha reklám töröljétek)
rooney8
ausztria, vagy németország?
(építõipar szempontjából)

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

sekta
2007.09.17.

♠♦♣♥

ez a baj, hogy németül csak pár szót tudok
Rage47
Németek azonnal felvesznek, ha IT-s vagy és tudsz németül. Angolokról nincs infóm.
Waczkor
Bocsi azt még beleakartam írni,hogy neten megtudjátok hallgatni akit érdekel.
Katt

Legfontosabb dolog amit mondanak,amit nekem is megerõsítettek az ismerõseim,hogy ha valaki tud és akar 2-3 hónap alatt is már feljebb lehet lépni és folyamatosan lehet elõrelépni.

XBOX Live Gamertag:Waczkor

Waczkor
Ma reggeli Morning Showban külföldi munkavállalásról volt szó,írtak sokan smsest,ki hogyan került ki stb.

XBOX Live Gamertag:Waczkor

Olvasgatom itt nagyban a topikot, de nekem még nincs meg a bátorságom az elinduláshoz, meg igazából nem is tudom, hogy hova kellene menni, bár Londonnal kapcsolatban már hónapok óta mindennek utánanéztem a neten, még az 1000 font is bõven meglenne, ha eladnám a kocsit, csak még nem vagyok biztos magamban. Az angol megy annyira, hogy elbeszélgetek úgy egy angollal is, hogy a mondadója 90%-át értem. ...

IT melóra odakint mennyire van esély? A tudást nézik, vagy a diplomát? Mert elõbbi van, utóbbi nincs. Bár 23 évesen nem tudom, hogy mire számítsak. Egyébként elmosogatnék én akár havi 1000 fontért is, az sem zavarna, csak ne az itthoni éhbért kapjam... 😄
Rockynhooo
Pont mához egy hétre indulok.

TVelvet
Svédország

2012. 09. 14. .....

2012. 09. 17 <#idiota>
Hát fiúk, lányok!
Miért ilyen kurva nehéz egy oda és vissza utat megszervezni utasokkal? :S

Rage47
#610, #609, köszi
Rage47
gyakornok vagyok februárig Brüsszelben
szép kis város 😊
csak azt a fránya franciát beszélném... tudnak angolul is, de jól titkolják és csak akkor veszik elõ, ha tényleg szükséges. ez 1 nap tapasztalata😄
datango
2012.05-

ressy14
és ha csak kirándulni ment? 😄

Dum spiro, spero.

IMYke2.0.0.0
Drukk-drukk 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Attila8805
Grat!
Kitartás 😊

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Rage47
Mától.
Hedgehunter
2000 oktober
Bucser
Attól függ itt is, hogy franchise-hoz mész vagy Mekis étterembe amit a meki tulajdonol. A franchise mindig szar...

Steel
2010.09.01.

németben élõknek nem sokára tudok majd infót adni Mc Donalds-ról, remélhetõleg összejön, még lesz egy elbeszélgetés elõtte, ha sikerül, akkor suli mellett tudok majd heti 12 órát tolni.
Amúgy az órabér 6-7 eur környékén mozog, ha van tapasztalat, akkor ez felmehet 7.5-re is. Érdekes, de nem mindenki kapja ugyanazt az "egyenbér"-t, otthon csak diákként dolgoztam mekiben, de ott mindenkinek ugyanaz volt az órabér anno.
Lehet menni Ausbildung-ra is, ezt annak írom, aki mondjuk még szakma nélkül jött ki. Aki elvégzi, simán menedzser lesz, azoknak az órabérét még nem tudom.

Strahd_
2010.10.14

Yoda001
az szép idõ azért, annyi idõ alatt a 'környezetet' rendesen kilehet ismerni 😊

http://9gag.com/gag/5135249

2004. December valamennyi

Tavaly kint voltam 2 honapot, most 2012.07.05. ota.

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Rage47
fél sg már külföldön van 😄
2011.08.21

Attila8805
2011.09.03

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

BenedekFeco
2010 február 14.

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

2012. június 8.

★★★★★

Bucser
otthonról pályázás felejtõs. Ha nincs angol számod és lakcímed meg sem néznek.

Bucser
2010 augusztus 5.

2007 október 15.

http://gaborszantai.co.uk/

Lambda
Mióta vagytok kint?

Bucser
Iskolára vehetsz fel student loant mint EU-s állampolgár kifizetik neked. Annyi dolgod, hogy leatagadod az egyetem felé a diplomádat.

Referenciám volt otthonról még mielõtt eljöttem kértem egyet fõnökömtõl. (jó hangulatban hagytam ott a céget) Meg igazából az angol referencia kell nekik.

A GE pl 7 évre visszamenõleg benézett a hátsómba is. De volt ahol csak megadsz egy számot felhívják és valaki leigazolja, hogy igen akkor ott dolgoztál és kész rendben. A lényeg hogy összeálljn a történet.

2 féle gyakornoki állás van. Az egyiknél nem kapsz lóvét a másiknál igen.

Strahd_
Lehet hogy nagyon szakma fuggo, de pl a linkedin profile es az ott levo ajanlas is tud segiteni. Nekem segitett.