Hogyan sprintel majd az olimpián a Blade Runner?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ajánlom figyelmetekbe 1904es sztorit... erõsen idevágó. Bár ott nem sprinter volt az illetõ hanem tornász... és nem szénszálas cucc volt ha nem sima faláb.. És aranyérmet kapott...
Lol bazmeg és ezek után még elõadást mersz tartani arról, hogy "lemegyek óvodás szintre", nézd már meg a hozzászólásaidat ember, aztán merd kimondani, hogy nem flamelni vagy itt. Te marha 😊
Érdekes kérdés az is, hogy meddig lehet fokozni a sebességet ezzel a technikával?
Nyilván az emberi lábizom teljesítménye (watt-ban) és a légellenállás viszonya valahol határt szab a sebességnek, elvileg talán a biciklisek sebessége tájékán
Szóval ilyen rugós izét szerintem egészséges ember is felcsatolhat! Nem kell ahhoz levágni a lábát. Egy kicsivel magasabb lesz az illetõ, mondjuk úgy 10-15 centivel, és úgy fog futni, mint a kengustrucc! (ez az állat akkor keletkezik, amikor a kenguru megb****sza a struccot<#nyes>#nyes>)
Lehetne ez is külön olimpiai sportág, mint a biciklizés, korcsolyázás, rúdugrás, stb.
No és akkor indulhatna a jelen cikkben szereplõ sportember is
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
Példa1:
"Ugye nem azt akarod beadni, hogy nem érted a lényegi különbségeket a példáid és egy láb amputálása között."
példa2:
"böböb hülye vagy hülye a példád hülye vagy"
Miért van az, hogy bizonyos emberek kényszert éreznek arra, hogy ne arra válaszoljanak, amit a másik feltett, hanem valami fiktív kitalációra, amit mesterségesen alkottak meg, mert csak arra képesek reagálni?
Most komolyan miért jó neked a párbeszéd helyett lemenni óvodás szintre?
"Az általad hozott példák szépészeti vagy orvosi beavatkozások, ezért nem állíthatóak párhuzamba egy mûködõképes és fontos szerv eltávolításával"
Erre természetesen tudnék válaszolni, de hát ilyet nem mondott senki.
Hogy érvel a paraszt:
"böböb hülye vagy hülye a példád hülye vagy"
Erre viszont tudok válaszolni: Majd ha megtanulsz rendesen érvelni és bocsánatot kérsz az eddigi viselkedésedért, válaszolok 😊
Az öncsonkítás elmebeteg dolog. NEM
bizonyos körülmények közt reális alternativa nem elmebeteg dolog
<#gonosz2>#gonosz2>
De ugye embereknek a manduláját is kiveszik, vakbelét is. Ez is "amputálás".
Mindegy, csak arra utaltam, hogy az emberek már most is módosítják sebészi úton a testüket, ahogy azt elõnyösebbnek tartják. Ezért én teljesen elképzelhetõnek tartom azt a scenáriót, hogy ha jól fog futni egy mûlábas, akkor az igazi futók is levágatják majd a lábukat.
Másfelõl, születési rendellenségek, vagy balesetben/betegségben kialakult problémák "javításával" nincs bajom.
"Plasztikai sebészet, gyomorgyûrû, zsírleszívás, szemjavítás, lábhosszabbítás, körülmetélés, de akár tetoválás vagy a fülbevaló..."
A felsoroltak nagy része teljesen más téma, de hogy reagáljak rájuk:
- A fülbevaló eltávolítható, semmi bajom sincs vele. A tetkó az már nehezebben, plusz undorító.
- A szemjavítás oké, nem tudom hogy került a listára.
- A plasztikai mûtéttel semmi gond, ha pl valami rendellenességgel született az alany, vagy balesetben/betegségben szerzett valami olyasmit, amit helyre lehet még tenni.
- A gyomorgyûrû, zsírleszívás is akkor oké, ha szükséges beavatkozás.
- A körülmetélést hatalmas hülyeségnek tartom, és elég etikátlannak, mert általában nem az illetõ dönti el, hogy akarja-e.
- A lábhosszabbítást is hülyeségnek tartom.
A heavy cost. I pay it gladly.
Oscar Pistorius can easily break 800m and 1000m world records, for sure.
There is no reason to worry about 100m, 200m and 400m world records, but 800m and 1000m are at stake. He definitely is able to run under 1.39 for 800m and 2.09 for 1000m. 400m is for short, with his running spec.
Az atlétika nézettségének jót tesz a hírverés azért engedik.
És akkor most hova szarjak?
De komolyan, hol érdekel ez engem?
Szerintem egyetlen jó megoldás létezik a problémára. Az olimpián ezen eszközöket tiltani kellene, de az olimpiák 1-3 helyezettei csak akkor vehetnék át az érmüket, ha részt vesznek a paraolimpián is (ott viszont nem kell gyõzniük). Így a rokkantaknak meg maradnak az álmaik, akár legyõzhetik a bajnokokat is, ugyanakkor az egészséges olimpiai bajnokokat nem gyõzi le az olimpián egy technikai vivmányal feljavított ember. Így mindenki boldog lehetne...
Ugye nem vagy olyan hülye, hogy egy életmentõ mûtétet keversz egy tudatos öncsonkítással. Egyébként a példád még így is szánalmas, ugyanis a lebetonozott végtaggal tovább él az ember a sivatagban, mint egy levágottal.
Mellesleg eléggé szánalmas kis figura vagy, ugyanis nagyon tisztában vagy azzal, hogy én csak annyit mondtam, hogy erõs öncsonkított úgy, hogy az orvosilag nem volt indokolt, ugyanis nem életmentõ volt a mûtétje.
Az én értékrendem szerint õ egy öncsonkító elmebeteg. Ráadásul semmit sem ért el az õrült tettével, mert sorra esik ki az expedíciókból. Ha nem vágatja le, akkor megmarad a lába. Most meg se lába, se lehetõsége hegyet mászni. Otthon ülhet a karosszékében és bámulhatja hûlt helyét a lábának.
Plasztikai sebészet, gyomorgyûrû, zsírleszívás, szemjavítás, lábhosszabbítás, körülmetélés, de akár tetoválás vagy a fülbevaló... Ezeket mind csinálják ma emberek, egyik sem élet-halál kérdése. Itt csak az a különbség, hogy egy jóval fontosabbnak tartott testrészt jóval drasztikusabban módosítanak.
Ja és nem, nekem sem szimpatikus, hogy együtt induljon ez a futó a természetes futókkal.
Hosszútávon azt tudom elképzelni, hogy két részre kell osztani a versenyeket: a természetes (született végtagokkal rendelkezõk) ágra, és egy mesterségesre. (paralimpia meg kb. odáig marad meg, amíg az öröklött képességek jobbak a mesterségesnél)
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
Nekem pont ez volt az elsõ gondolatom. Amíg veszít addig még szimpatikus is lehet a többieknek az erõfeszítése, de amint elkezd nyerni, mindenki azt fogja latolgatni, hogy biztos a protézise nyújt neki elõnyt...
Az a legtisztább, hogy egészségesek, és "kiborgok" külön-külön versenyeznek, és nincs sandán nézés a másikra. Na meg ha tényleg elõny, jön majd valami elmeháborodott, aki csak azért fogja levágatni a lábát, hogy õ is elõnyben részesüljön, mert nagyon nyerni akar, de máshogy nem tud... :s
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
Elõször csak 1-2 futó vágatja le a lábát. Ezek mondjuk 7 másodpercet vernek a mezõnyre 400-on. Ezután a többiek hogy fogják magukat érezni? Ai mondjuk világ életében erre készült, és most jön rá, hogy tovább már nincs esélye? Megaztán most egy emberkének fejlesztgetnek ilyen mûlábat. Mondjuk legyen még tíz ilyen sportoló, akik sorba nyerik az összes világversenyt. Hirtelen rákattan egy egész iparág. Évente jön ki az új mûláb típus. Ahogy a cikkben is írták kifejlesztenek egy olyat, ami már minden helyzetre jó. Onnantól már nem az a kérdés, hogy amputáljuk-e a futó lábát, hanem a szlogen az lesz, hogy "jobbra cseréljük".
Ez nagyon gáz így. Akár nyer, akár nem. 😞
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Másfelõl a csonkítással egyáltalán nem értek egyet. Szerintem is szellemileg zavarodott, aki bevállalja, úgy, hogy nem életmentõ a mûtét. És nekem sem kell az életcélos maszlag... (Én is sportoló vagyok, (bár még nem ilyen szinten,) de a józan eszem még megvan.)
#72: A betonos példa nagyon rossz volt, mert ott az élete függ tõle. Ha tényleg az a szituáció, hogy halál vagy egy láb, akkor nyilván a láb.
#69: Az egy sorozat ember, ez meg a való világ. Nõj fel.
A heavy cost. I pay it gladly.
Láttunk már sok elvetemült próbálkozást és nem lepne meg ha ezek után néhány ország futói elveszítenék a lábukat (4 év mulva). Tudom, hogy ez nagyon abszurd és egyeseknek elképzelhetetlen, de higgyétek el hogy lesz aki beválalja csak, hogy nyerjen. Vagy pedig szándékosan keresnek majd csonka embereket az edzõk és juttatják ki õket az olmipiára, mert szerintem az emberi test nem versenyezhet a technikával. Csináljanak külön versenytszámot azoknak akik technikai segítséggel versenyeznek.
az illegélis sebészeti dolog logikus is, hisz deckardnak mint replikánsnak a jelenléte (a földön) illegális. viszont nem õ az egyetlen blade runner, de õ az egyetlen replikáns köztük.
vagy nem? vagy igen?
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
P. K. Dick a novellában Deckardot bounty hunternek nevezi, ami fejvadászt jelent, a szárnyas meg nem tudom, hogy mire utalhat, biztos arra, hogy lebegõ/repülõ jármûveken közlekedtek...
Amúgy a vesszõfutásos párhuzam is egész találó. Ezértartittazország, míg itt vesszõkkel csapkodtak, ott pengével szabdalták a renitenseket. Már amennyiben tényleg van bármi köze a két kifejezésnek egymáshoz.
Csak idõ kérdése, és a karbonlábszár a rokkant öngyilkos terroristák kezére kerül, miközben Afrikában éheznek a bébifókák! Minmeghalunk?
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
nem mellesleg szerintem csomó extrém sportoló tartaná jó ötletnek hogy ilyen kajakkal a lábán szaladgáljon,pláne ha beépitenek még egy két rugót, velük kedvére versenyezhetne.......
Na, és ebbõl a regénybõl készült egy forgatókönyv, amibõl végül is nem lett film, viszont írásban kiadták... A Blade Runner film forgatókönyvírója ismerte ezt, és Ridley Scottnak javasolta, hogy legyen ez a film címe. Scottnak nagyon megtetszett a bladerunner elnevezés, és megvette a név használati a jogát.
Így lett a film címe Blade Runner... És így lett a P. K. Dick novellában még sima bounty hunterekként szereplõ különlegesen képzett nyomozók kódneve blade runner...
Valaki racionális érvek alapján dönt a szétroncsolódott lába mûlábra cserélésérõl az orvosával történt konzultáció után.
Mi ezzel a probléma?