18
 • narumon
  #18
  Nekem az utóbbi időkben mindig Asrock volt, most is az van. Ár/teljesítményben szerintem igen jók.
 • Zombee
  #17
  Miért ne állt volna helyt a beépített eszközökkel? Simán wifivel vagy LAN-on csatlakozott az ISS-re, az meg úgyis árnyékolva van, úgyhogy belül simán működhet a wifi, az ISS és a Föld közötti kapcsolat meg eleve adva van.
 • coolbboy83
  #16
  RIP to Epox, Soyo, Abit !
 • gforce9
  #15
  Vannak jó szériái, de egyébként semmiben sem jobb a többinél. Sőt kifejezetten vannak nagyon vacak cuccaik is. Főként VGA-k terén. A korai Asrockot szidják sokan, bár nem tudom miért. Én szervizeléssel foglalkozok. Nem mondom, hogy a korai Asrock lapok valami húde gyorsak lettek volna, de a hibájuk kb. olyan volt: indul-nem indul. Nem volt köztes állapot. Amelyik ment azt utána nem lehetett agyonverni. A többi márkánál sokszor találkozott az ember idiótábbnál idiótább hibajelenségekkel. persze a kipukkant kondik az Asrock-ra is jellemzőek voltak, de az a több gyártónál is ugyanolyan arányban fordult elő. "solid capacitor" ide vagy oda, pukkan az is szét, ha szarul van tervezve.
 • atomkrumpli
  #14
  Ahogy a többi gyártónak úgy az éjzusznak is voltak már nagyon hulladék szériái persze többnyire jó cuccokat gyárt, abszolút csúcs ... ööö hát hogyne persze :-)

  Csak a bmw autó, az asus az alaplap, intel a processzor, nvidia a vga, chieftec a legjobb táp stb. hagyjuk ezt meg steve bloodnak .
 • dezsooszkar
  #13
  -Anyibol tartom nagyra az Asus-t hogy kivittek x evben eloszor az urbe a laptopjukat,szerintem marketing fogaskent ,de nem hinnem hogy az csak a beepitett dolgokkal rendesen helyt allt a komunikacio teren...
  A Gigabyte egy turheto alaplap ,8 evet kibirt eddig tolluk,de a kondik miatt mar ketlem hogy ugy mint az oskori p1 tartana ,mert az a tendencia hogy nagy port kavarjanak fel hogy elajon mindenki a masik konkurenstol ha ujjat akar venni,persze nem azert gyartjak hogy ne vegyek hanem hogy muszajj legyen venni a hibalehetosegek miatt...
  Az Asus iroik szerintem suketeknek gyartottak !!!,mert eleg hangosak voltak 4x-nel,de amugy egyik se verte le az Lg 4208B modeljet ertsd csendes jarat ,-DVDrw 8x,Ram lemez...
  Szerintem abba a hibaba esnek mint a Philips aki nem napjaink elvarasainak megfelelo tv-ket adott ki ,ertsd mp3 ,jpeg,kep,sehol mkv ,vagy avi ...akarnak v.mit de aztan belebuknak,hiaba voltak elsok az elso vilaghaboru utan a Sony-val a radioelektronikaban es aztan a tv-kel ...,nem tudnak idoben megfelelni az ujj kovetelmenyeknek .
 • sanyicks
  #12
  nekem is volt sokféle alaplapom(és videokártyám is), az asus volt a legalja. Igazi nemtörődöm dzsunka minőség(szar anyagminőség, spórolt hűtés, bugoktól hemzsegő bios, lespórolt ventivezérlés). Soha többé nem fogok abba a hibába esni hogy újra asust vegyek. Hypemárka.
 • Major
  #11
  Van egyáltalán olyan alaplapgyártó ami nem taiwani?
 • DjDano
  #10
  Szerintem vitán felül áll, hogy az Asus az abszolút csúcs, az alaplapon amúgy sem szabad spórolni ez alaptörvény!
 • Reparamorf
  #9
  Nekem, már mindenféle alaplapom volt. Az ismerőseim gépeit én szoktam összerakni, javítani, ezért még több lappal találkoztam, eddig szinte mindegyikről jó a véleményem, az Asusok, meg Gigabytek (régebbi)kondijai ugyanúgy kipurcannak mint a többié. Az MSI-ről sincsen rossz véleményem, rengeteg a tartozék hozzá, és viszonylag olcsó. Az asrock meg nagyot fejlődött régen a gagyi (azért működtek) osztályba tartoztak, de mostanra semmivel sem rosszabbak mint a többi, sőt... az áruk miatt meg egyenesen kívánatosak. Legjobb alkatrészek, nagy felszereltség, élenjáró újdonságok. stb.
 • teddybear
  #8
  A P1-es Tomato-alaplap minősége kifejezetten pocsék volt. 10-ből 2 hibásnak bizonyult már a garanciális idő elején. Nekem is ki kellett dobni egyet, többet sohasem vettem.
 • lordsithlord
  #7
  A Tomato szépen eltűnt a süllyesztőben, emlékeim szerint valamelyik nagy felvásárolta, de ebben már nem vagyok biztos.

  Még valamikor 2003-2004 körül jöttek ki új alaplappal, de ahogy visszaolvasom az akkori bejegyzéseket, valami komoly baki volt vele, rengeteg panasz volt rá, aztán néma csend a cégről.
 • Beers
  #6
  Nekem van egy kb. 1 éves AM3-as ECS lapom és le a kalappal előtte!
  Stabil, gyors, olcsó......
 • Palinko
  #5
  én idén vettem Biostar lapot.
 • KopaszIsten
  #4
  Hát én nem nagyon értem ezt a "kiszervezem, aztán felvásárlom" dolgot. Ha ők alapították, akkor nem valami leányvállalat? Ha meg az övék a tulajdoni többség, akkor minek azt felvásárolni, vagy mi?
 • WoodrowWilson
  #3
  Az ASRockot már kiszervezték egy ideje, a cikkben is benne van. Addig a gagyi és dzsunka megoldások szinonimája volt, azóta viszont simán felveszi a versenyt az alapítóval, nagyon jó lapokat csinálnak, viszont az árcédula még mindig alacsonyabb, mint az Asusé. Ezért is nem szeretném ha őket vennék meg, mert talán megint visszaállna a régi rend.
 • Zombee
  #2
  ECS nem ismeretlen, 9-10 éve tele voltak a boltok ECS alaplapokkal. Nagyjából akkoriban bukkantak fel a Biostar termékei is, de azokat rövid ideig lehetett kapni. Természetesen hazánkra gondolok. Pár hete, hónapja találkoztam ismét az ECS nevével, meg is lepődtem, hogy léteznek még. Kíváncsi lennék, a Tomato-val mi lehet :).
 • Palinko
  #1
  Asrock az övék nem? MSI gány én meg nem venném, ECS ismeretlen, Biostar meg nem hiszem hogy rossz helyzetbe lenne, a legjobb lapgyártó